Dodaj do ulubionych

Angine de Poitrine

17.05.26, 22:11
Jeden z komentarzy na YT: “There's music for your heart. There's music for your soul. Then there's this. Music for your mitochondria.”

Kto reflektuje? Zespół z Quebecu.

m.youtube.com/watch?v=0Ssi-9wS1so&ra=m
Obserwuj wątek
    • nieobiektywnie Re: Angine de Poitrine 17.05.26, 22:19
      Nie
      Nie
      Nieeeee
      Uciekać, nie otwierać
    • geigo Re: Angine de Poitrine 17.05.26, 22:23
      Najbardziej przehajpowana rzecz ostatnich miesięcy.
      • nieobiektywnie Re: Angine de Poitrine 17.05.26, 22:27
        chaos, poza, pretensjonalność i sztuka dla sztuki. I to by było na tyle.
        • geigo Re: Angine de Poitrine 17.05.26, 22:40
          Nawet niekoniecznie tak ostro, ale coś niespecjalnie odkrywczego (choćby Primus robił podobne rzeczy ciekawiej) i boleśnie repetytywnego (parę minut można posłuchać, po tym czasie zaczyna męczyć i nudzić), co przedstawiane jest jako totalna świeżość i nieomal zbawienie dla współczesnej muzyki - no bez jaj.
    • mocca26 Re: Angine de Poitrine 17.05.26, 22:28
      Nie znałam. Teraz spojrzałam na Mata Zyklek i ten utwór mi się nawet podoba. Ale raczej nie aż tak, żeby robic jakiś wysiłek

p.s. tak na szybko jak spojrzałam to chyba też zaleźy od dźwiękowca/reżysera dżwięku, tu mi sie podoba www.youtube.com/watch?v=Ws3EAdMpEVA ale na innych coś "skrzeczy"
      • mocca26 Re: Angine de Poitrine 17.05.26, 22:30
        p.s. ale ja regularnie i maniacko słuchał Hoketusa Andriessena (widzę malutką i cieniutką nić łączącą oba utwory)
        • mocca26 Re: Angine de Poitrine 17.05.26, 22:35
          p.s. errata: oczywiście właczyłam sobie teraz Hoketusa i nie, Angine nawet nie stalo obok tego majstersztyku
          • taje Re: Angine de Poitrine 17.05.26, 22:43
            Akurat z tych dwóch to chyba wolę występ Angine de Poitrine (utworem to raczej trudno nazwać).
            • mocca26 Re: Angine de Poitrine 17.05.26, 22:52
              a ja się teraz znou "sieroco" bujam przy Hoketusie big_grin (skojarzenie przyszło, bo o Hoketusie niektórzy też mówią, ze to utwór matematyczny)

p.s. Na Hoketusa trafiłam przypadkiem w radiu. Modliłam się, żeby po zakonczeniu podali kompozytora i tytuł (nie słuchałam od początku). Gdyby nie podali gotowa byłam pisać do radia big_grin
    • hailey_bieber2004 Re: Angine de Poitrine 18.05.26, 00:33
      Muzyka niezoptymalizowanasmile
      • hailey_bieber2004 Re: Angine de Poitrine 18.05.26, 00:33
        (manifest mnie przekonuje)
    • smoczy_plomien Re: Angine de Poitrine 18.05.26, 00:40
      To zatacza jakiś n-ty krąg po internecie. Mojemu chłopu, fanowi Riverside, Jethro Tull i progrocka, bardzo się podoba. Mnie męczy.
      • taje Re: Angine de Poitrine 18.05.26, 01:17
        Mój mnie namawia na koncert, we wrześniu grają w Kolonii. A w przyszły weekend w La Rochelle. Ale sama nie wiem, co o tym myśleć. Trochę się czuję, jak w tym komentarzu: I started off confused, then became happy, and now I'm a triangle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka