Dodaj do ulubionych

Meble do kibla od Chińczyków

18.05.26, 14:26
Chyba już zakładałam taki wątek, albo przynajmniej chciałam 🤔
Szukam szafki do kibla. Potrzebuje jej całym moim ja. I niestety, ale szafki pasujące wymiarami są tylko u Chińczyków.
Czy któraś z was kupowała meble na Temu czy innym takim i może mi powiedzieć jak to wygląda w rzeczywistości?
Obserwuj wątek
    • majenkirr Re: Meble do kibla od Chińczyków 18.05.26, 15:50
      Z Temu czy innego Ali widziałam meble na taras. Wygladały jak z normalnego sklepu😉, tylko cena o wiele lepsza😎
      • szarmszejk123 Re: Meble do kibla od Chińczyków 18.05.26, 16:01
        Ja czytam komentarze na tym temu i, poza zniszczeniami w transporcie, ludzie raczej są zadowoleni, ale i tak się waham :p mąż mówi, żebym się nie zastanawiała, 50€ nie majątek, a może akurat będzie ok, ale i tak chodzę obok tego jak pies koło jeża eh :p
        Dlaczego Ikea nie robi takich mebli?? Zbyt by mieli niewątpliwie...
        • szmytka1 Re: Meble do kibla od Chińczyków 18.05.26, 16:04
          Pokaz jaka to szafka
          • szarmszejk123 Re: Meble do kibla od Chińczyków 18.05.26, 16:09
            Taka, albo taka. No coś w tym stylu, jeszcze nie zdecydowałam czy niższa i dłuższa, czy wyższa i krótsza, ale ma wejść w miejsce między kiblem a ścianą gdzie jest 28cm :p
            • szarmszejk123 Re: Meble do kibla od Chińczyków 18.05.26, 16:11
              A że brzydkie, to nie problem, już ja je sobie uładnię sama :p
              • szmytka1 Re: Meble do kibla od Chińczyków 18.05.26, 19:35
                Na Amazonie sporo takich. Wiem, bo szukałam rok temu podobnej szafki.
                • szarmszejk123 Re: Meble do kibla od Chińczyków 18.05.26, 21:09
                  No tak, bo one z tego samego źródła 😅
                  • szmytka1 Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 06:00
                    ALE W RAZIE reklamacji to chyba łatwiej z amazoniarzami
                    • szarmszejk123 Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 07:35
                      O reklamacji to ja w ogóle nie myślałam, szczerze mówiąc:p bardziej mnie interesuje, czy to w ogóle się trzyma kupy:p
            • kurt.wallander Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 11:18
              szarmszejk123 napisał(a):

> Taka, albo taka. No coś w tym stylu, jeszcze nie zdecydowałam czy niższa i dłuż
              > sza, czy wyższa i krótsza, ale ma wejść w miejsce między kiblem a ścianą gdzie
              > jest 28cm :p

Czyli ma być coś o małej głębokości? To ja bym nie brała ze zwykłymi skrzydłami drzwiowymi, bo jest szansa, że nie otworzysz.
              A może taki otwarty wąski wózek?
              www.ikea.com/pl/pl/p/vesken-wozek-bialy-00471222/
              www.ikea.com/pl/pl/p/vesken-wozek-bialy-00471222/
              Są też tego typu na Aliexpress czy innych Temu, jesli wolisz.
              • szarmszejk123 Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 11:36
                No to nie chce ze zwykłymi skrzydłami, jedna ma drzwi przesuwne a druga szuflady.
                Takiego wózka nie chce, chcę żeby to było zamknięte.
    • trampki-w-kwiatki Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 08:09
      Ja kupiłam meble od Niemca, ale potem widziałam je u chińczyków, zresztą wszystko na opakowaniu krzyczało, że to made in china.
      Składało się dużo gorzej niż ikea, jakość ujdzie. Płyta jest bardzo cienka, więc nie postawisz na tym słoików z miodem, ale ja mam kosmetyki i buty, więc dają radę.
      • szarmszejk123 Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 08:42
        Spokojnie, nie mam zamiaru trzymać słoików z miodem w kiblu :p
        • trampki-w-kwiatki Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 08:53
          No to kupuj, bo w trzeci wątek się nie wpiszę, że polecam 😜
        • cudko1 Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 09:41
          ja kupilam ostatnio mlodej komode na temu (ale lokalny dostawca), taka same identyko na amazon o polowe drozsza, jakosc ok (ale juz mialam meble z tej firmy, tylko wlasnie kupione na amazon)
          • szarmszejk123 Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 09:45
            Te moje szafki niby też w lokalnym magazynie są, to może dojadą w całości:p
            Nic to, zamawiam, raz kozie śmierć:p
            • cudko1 Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 09:57
              trzymam kciuk wink
            • trampki-w-kwiatki Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 10:24
              Zamawiaj, zamawiaj. Do mnie przyjechały z Niemiec, czyli też z lokalnego magazynu. Zamawiałam w niemieckim sklepie. A identyczne były na chińskich platformach zakupowych, więc przepłaciłam.
    • kamin Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 10:10
      Widuję takie płytkie w castoramie

allegro.pl/produkt/sobuy-szafka-lazienkowa-na-kolkach-waska-regal-pomocniczy-biala-bzr31-w-3a26f847-f1d1-4dc4-88c7-1d27aabff25c?offerId=16308993559

allegro.pl/produkt/szafka-lazienkowa-songmics-biala-matowa-mdf-20x60x80-cm-8f394721-5c59-4e3c-b744-aea0cf29f9dc?offerId=17087866920
      • szarmszejk123 Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 10:12
        Nie ma u mnie Castoramy, najbliższą jest we Francji :o a te z allegro są identyczne jak te od Chińczyków:p
      • eva_evka Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 11:15
        Ekstra ta szafka z castoramy!
    • smoczy_plomien Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 10:19
      Nie trzymałabym w zamkniętym pomieszczeniu, we własnym domu, w którym cały czas przebywam, jakichś chińskich mebli klejonych chińskim klejem i nie wiadomo czym jeszcze.
      • szarmszejk123 Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 10:33
        Dzięki za opinię, nie pytałam o to :p
        • trampki-w-kwiatki Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 11:00
          Może nie pytałaś, ale jak wymrzecie od tego to nie miej potem pretensji 😜
          A tak serio miałabym akurat żart sytuacyjny na tę okazję, ale jest gruby, więc nie napiszę. Niemniej zanim kupiłam te szafeczki z chińskich fabryk nikt się w naszej rodzinie nie musiał diagnozować, więc przemyśl to dobrze! 😜
    • bywalec.hoteli Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 11:01
      Jak już chcesz oszczędzić to poszukaj w holenderskim sklepie Action, tam są bardzo tanie rzeczy.
      • trampki-w-kwiatki Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 11:05
        Przecież action to jest stacjonarny Aliexpress, na jedno wychodzi 🙄
        • bywalec.hoteli Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 11:12
          jeśli skąpi holendrzy otwierają sklep z chińszczyzną to musi być ultra tanio smile
          • trampki-w-kwiatki Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 11:18
            bywalec.hoteli napisał:

> jeśli skąpi holendrzy otwierają sklep z chińszczyzną to musi być ultra tanio smile

Jest ultra tanio, jest taniej niż na Temu.
            W takim Action to nawet ja się czuję bogata 🙄
            • szarmszejk123 Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 11:34
              Ja mam tam kilka ulubionych produktów które kupuje regularnie, m.in. worki na bio ( są lepsze i tańsze niż z innych sklepów), ręczniki i skarpetki bambusowe :p
              Tam nie wszystko jest chińskie btw, zdarzyło mi się kupić kubki produkowane w Polsce np, jest trochę plastiku produkcji holenderskiej ( ludzie sobie nie zdają sprawy ile plastiku się produkuje w NL).
        • szarmszejk123 Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 11:13
          Ale takich szafek nie mają :p bywam w tym sklepie regularnie :p
      • szarmszejk123 Re: Meble do kibla od Chińczyków 19.05.26, 11:37
        Nie chcę oszczędzić, tylko mieć szafkę pasującą wymiarami:p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka