Dodaj do ulubionych

Młodzi z winylami

24.05.26, 21:11
Moja dzieciarnia suszy mi głowę o gramofon i winyle do swoich pokoi i sama już nie wiem, co o tym myśleć. 😅 Pamiętam te płyty z dzieciństwa i szczerze mówiąc nie wspominam ich aż tak dobrze bo płyty się rysowały, igła przeskakiwała, trzeba było bardzo uważać by nie zarysowac . jakie to było szczęście dostać Kasprzaka, a potem jamnika jaka to była wygoda, kiedy weszły kasety, potem CD jak zakochałam się w YouTube i Spotify bo wszystko nagle stało się dostępne od ręki. A te chcą teraz winyle. Może im bym nawet kupiła tyle że to nie są tanie rzeczy .? Jak to wygląda u waszych dzieci? Ktoś kupił i rzeczywiście używają regularnie, czy gramofon stoi potem jako dekoracja i kurz zbiera?
Obserwuj wątek
    • hailey_bieber2004 Re: Młodzi z winylami 24.05.26, 21:37
      Bratanek ma i używa.
    • kura17 Re: Młodzi z winylami 24.05.26, 22:11
      moj syn ma i uzywa - no ale moj maz kolekcjonuje i mamy w domu z 20 ...
      nie kupuj nowego - te sa bardzo drogie, kup vintage, sa duzo tansze - choc sporo drozsze niz kilka lat temu, kiedy nie byly takie trendy ...
    • kropkacom Re: Młodzi z winylami 24.05.26, 22:20
      Ile lat mają te dzieci? Ja bym raczej myślała o gramofonie dla siebie. big_grin Oczywiście jako starsze dziecko miałam. Jakąś tanioszkę (znaczy gramofon w stylu tokarka wink) kupisz ale już płyty nie są tanie.
      • kropkacom Re: Młodzi z winylami 24.05.26, 22:23
        Znaczy zainwestowałabym w dobry sprzęt. Niekoniecznie nowy (jak pisze kura). Chyba, że dzieci nie będą dbać.
        • nieobiektywnie Re: Młodzi z winylami 25.05.26, 00:34
          Osobiście w ogóle bym nie inwestowała 🤣. Nawet by mi to przez myśl nie przeszło.
    • volta2 Re: Młodzi z winylami 24.05.26, 23:17
      mamy gramofon i winyle z własnego dzieciństwa/bardziej nasto. więc dzieci są oswojone z tym sprzętem od urodzenia. moda na winyle nie robi na nich żadnego wrażenia. (pomijam, że nie słuchają muzyki tak jak słucha ich ojciec). oczywiście nie słuchamy zbyt często, bo aż tyle winyli nie mamy w domu, stare klasyki i ze dwie nowe. nowa muza idzie z różnych źródeł netowych.
      obstawiam, że będzie stał i zbierał kurz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka