Dodaj do ulubionych

Porady modowe dla sąsiadki

01.07.26, 12:02
Cześć dziewczyny, doradźcie. Mam sąsiadkę, już chyba kiedyś o niej wspominałam. Babka mniej więcej w moim wieku, czyli 40 plus, z młodzieżowym vibem. Z zawodu jest osobą prawniczą o najwyższym statusie. Poznałyśmy się przez psy i co prawda spotykamy się rzadko, bo ona pracuje od rana, ale kiedy mam do fryzjera na 8:00, to też wychodzimy z Tess o świcie i właśnie wtedy, na porannym strollu, możemy sobie chwilę porozmawiać.
No i zapytacie w czym rzecz 😅 Otóż sąsiadka jest mną zawsze zafascynowana i widzę, że bardzo podoba jej się mój styl (aż mi głupio od komplementów).
Może dlatego, że na spacery z Tess nie chodzę powyciągana, tylko mam outfity dedykowane porannym wyjściom. Przykładowo jeansy z lekkiego materiału, plus bluza polo i mokasyny. Do tego uczesane włosy i okulary przeciwsłoneczne.
Ona z kolei.. no wiecie 😬 Dres, klapki z gumy, przypadkowy tshirt. Parę razy widziałam też jak idzie do pracy, miała białą bluzkę i płaszcz w kłakach. I chciałabym jej pomóc- choć nieproszona..
Czy wypada mi rzucić przy następnej okazji na luzie, że jak coś to chętnie pomogę jej w zakupach? Możemy pojechać do Kaskady na 3 godzinki, obejść sklepy, albo poszukać coś razem online.
Mam wrażenie, że ona sama potrzebuje wsparcia, ale może niezręcznie jej zapytać, bo wie że jestem dość zajęta.

Jak odebrałybyście taką propozycję? Bo wiadomo, nie chcę nikogo urazić 🙃
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 12:06
      Pomóż kiedy poprosi. Nie pchaj się wszędzie przed szereg, powinnaś już zauważyć, że ludzie nie chcą twoich nieproszonych rad.
      • szarmszejk123 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 12:13
        I jeszcze taki mały tip- to, że ktoś komplementuje czyjś wygląd nie znaczy z automatu że też chce tak wyglądać. Ja skomplementował wczoraj piękną, kolorową perukę znajomej a wcale nie chce mieć takiej samej. Ba, żadnej nie chcę.
        • malaperspektywa Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 13:10
          Dokładnie. Poza tym komplementuje się z wielu powodów np. coś się rzeczywiście podoba, chce się być miłym, coś się chce osiągnąć, nie ma o czym pogadać z drugą osobą.
          • szarmszejk123 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 13:19
            "nie ma o czym pogadać z drugą osobą."

I to jest chyba to, bo o czym osoba prawnicza o najwyższym statusie miałaby gadać z Alexis?
            • glasscraft Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 13:28
              O wyzszosci zginania nozki w jedna, a nie druga strone i siorbaniu belta 5 razy trzachnietego nad takim prostackim, co to tylko lu do kubasa. Bo o niczym innym Alexia chyba nie umie.
              • szarmszejk123 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 13:29
                Najwyraźniej sąsiadka wybrała temat, który jest jej przynajmniej znany, czyli ciuchy :p Bo o bełcie I nóżce może nie mieć za wiele do powiedzenia:p
        • moni_485 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 19:43
          Alexis jest najzgrabniejszą, najładniejszą i najlepiej ubraną laską na tym forum. Podejrzewam, że w realu wygląda jeszcze lepiej. Także nie wątpię, że wiele kobiet chciałoby tak wyglądać.
          • szarmszejk123 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 19:46
            Niewątpliwie. Ale czy jedną z tych osób jest akurat osoba prawnicza? Tego nie wiemy 🤷
          • glasscraft Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 19:49
            Osoba prawnicza o najwyzszym statusie sie w niej zakochala pierwsza, ustaw pokornie w kolejce.
            Czy jest najladniejsza, to nie wiem, bo nie widzialam calego forum - ty pewnie tez nie? Ale za to bruzde palacza ma wielce imponujaca.
          • snakelilith Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 20:26
            moni_485 napisała:

> Alexis jest najzgrabniejszą, najładniejszą i najlepiej ubraną laską na tym foru
            > m.

Absolutnie nie. Jest wychudzona, ma nisko ułożony biust, ma androgyniczną twarz, co jest może plusem u modelek, w normalnym życiu nie dodaje urody, bo wygląda się jak zniewieściały chłopak, ma bardzo słabe włosy i ubiera się okropnie nudno.
            Sili się na styl old money, ale to nie ta klasa. Po negatywnych komentarzach na forum stara się założyć coś modniejszego, z taniej sieciówki, Zary czy H&M, ale to ciągle wygląda na niej nudno, bo ona nie ma oka do pazura, szczegółów i indywidualnego stylu. Dlatego ten wątek o modzie w jej wykonaniu jest taki śmieszny.
            • gryzelda71 Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 10:17
              Moj bosze, wyjdź na słońce, strasznie jakas zgorzkniała jestes.
              • snakelilith Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 19:09
                gryzelda71 napisała:

> Moj bosze, wyjdź na słońce, strasznie jakas zgorzkniała jestes.

OJP. Wejdź alexis do tyłka.
                • gryzelda71 Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 20:40
                  Ojp .....
            • kamin Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 18:35
              Idź na terapię, weź leki, zacznij palić zioło. Cokolwiek co pozwoli ci cieszyć się życiem i nie być tak zgorzkniałą, uszczypliwą kobietą.
              • szarmszejk123 Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 18:36
                W Niemczech chyba zalegalizowali, to w sumie zioło nie jest złą opcją:p
              • snakelilith Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 19:11
                kamin napisała:

> Idź na terapię, weź leki, zacznij palić zioło. Cokolwiek co pozwoli ci cieszyć
                > się życiem i nie być tak zgorzkniałą, uszczypliwą kobietą.

I śmiać się jak głupi do sera. Dziękuję za radę. Nie skorzystam.
            • moni_485 Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 18:47
              snakelilith napisała:

> moni_485 napisała:
              >
              > > Alexis jest najzgrabniejszą, najładniejszą i najlepiej ubraną laską na ty
              > m foru
              > > m.
              >
              > Absolutnie nie. Jest wychudzona, ma nisko ułożony biust, ma androgyniczną twar
              > z, co jest może plusem u modelek, w normalnym życiu nie dodaje urody, bo wygląd
              > a się jak zniewieściały chłopak, ma bardzo słabe włosy i ubiera się okropnie nu
              > dno.
              > Sili się na styl old money, ale to nie ta klasa. Po negatywnych komentarzach na
              > forum stara się założyć coś modniejszego, z taniej sieciówki, Zary czy H&M, al
              > e to ciągle wygląda na niej nudno, bo ona nie ma oka do pazura, szczegółów i in
              > dywidualnego stylu. Dlatego ten wątek o modzie w jej wykonaniu jest taki śmiesz
              > ny.

Z tą tanią sieciówką to bym nie przesadzała. Ma dużo drogich ciuchów. Niektóre sukienki mam w szafie, dlatego wiem ile kosztują.
              • snakelilith Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 19:08
                moni_485 napisała:

>
                > Z tą tanią sieciówką to bym nie przesadzała. Ma dużo drogich ciuchów. Niektóre
                > sukienki mam w szafie, dlatego wiem ile kosztują.

Akurat te drogie sukienki nie są żadną rewelacją. Wszystkie na jedno kopyto i o rozmiar za małe (za ciasne w klatce piersiowej). Tak jakby chodziła ciągle do tego samego sklepu i sukienki wybierała jej ekspedientka, wciskając jej najmniejsze rozmiary, bo te najgorzej przy takich długich fasonach schodzą.
                Jeżeli ma na sobie coś świeższego i modniejszego, to okazuje się, że Zara albo H&M. Styl to nie jest sprawa ilości wydanej forsy.
                • moni_485 Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 20:51
                  snakelilith napisała:

> moni_485 napisała:
                  >
                  > >
                  > > Z tą tanią sieciówką to bym nie przesadzała. Ma dużo drogich ciuchów. Nie
                  > które
                  > > sukienki mam w szafie, dlatego wiem ile kosztują.
                  >
                  > Akurat te drogie sukienki nie są żadną rewelacją. Wszystkie na jedno kopyto i o
                  > rozmiar za małe (za ciasne w klatce piersiowej). Tak jakby chodziła ciągle do
                  > tego samego sklepu i sukienki wybierała jej ekspedientka, wciskając jej najmnie
                  > jsze rozmiary, bo te najgorzej przy takich długich fasonach schodzą.
                  > Jeżeli ma na sobie coś świeższego i modniejszego, to okazuje się, że Zara albo
                  > H&M. Styl to nie jest sprawa ilości wydanej forsy.

Alexis ma styl klasyczny. Nie jest ofiarą mody. Ludzie, żeby czuć się ubranymi a nie przebranymi ubierają się tak jak lubią a nie tak jak w danym sezonie jest modnie. Klasyka w dobrym gatunku zawsze się obroni, a Matka Ziemia nie utonie tak szybko w modnych jeden sezon tanich szmatach.
                  • glasscraft Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 20:55
                    No paprocia chyba do tego toniecia w modnych jeden sezon szmatach sie przyczynia - przeciez sama pisze ze worki swoich szmat wciska pani od mycia podlogi?
                  • snakelilith Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 21:18
                    moni_485 napisała:

> Alexis ma styl klasyczny. Nie jest ofiarą mody. Ludzie, żeby czuć się ubranymi
                    > a nie przebranymi ubierają się tak jak lubią a nie tak jak w danym sezonie jest
                    > modnie. Klasyka w dobrym gatunku zawsze się obroni, a Matka Ziemia nie utonie
                    > tak szybko w modnych jeden sezon tanich szmatach.

Alexis kupuje przecież szmaty na jeden sezon, potem niby gdzieś je wystawia, gdzie nikt ich nie chce, nawet tu się reklamowała. Do tego masę oddaje swojej sprzątaczce, jeszcze nawet z metkami. I te ciuchy lądują z dużym prawdopodobieństwem na śmietniku, bo te sukienki już na alexis są za ciasne.
                    Więc łzawe opowiastki o Matce Ziemie zostaw sobie dla wnuków. A w klasycznym stylu też nie musi być wszystko mdłe i beżowe.
              • weronika_ozankowa Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 19:39
                Niesamowite, świat taki duży, tyle marek jest na świecie, Alexis pokazała tu kilka swoich ciuchow, a Ty akurat masz te same sukienki co ona, i to nie jedną, a więcej! Co za zbieg okoliczności!
                • weronika_ozankowa Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 19:40
                  weronika_ozankowa napisał(a):

> Niesamowite, świat taki duży, tyle marek jest na świecie, Alexis pokazała tu ki
                  > lka swoich ciuchow, a Ty akurat masz te same sukienki co ona, i to nie jedną, a
                  > więcej! Co za zbieg okoliczności!

To do Moni_485 było.
                  • moni_485 Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 20:37

> weronika_ozankowa napisał(a):
                    >
                    > > Niesamowite, świat taki duży, tyle marek jest na świecie, Alexis pokazała
                    > tu ki
                    > > lka swoich ciuchow, a Ty akurat masz te same sukienki co ona, i to nie je
                    > dną, a
                    > > więcej! Co za zbieg okoliczności!
                    >
                    > To do Moni_485 było.

Serio? Niemożliwe.
                • moni_485 Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 20:36

> Niesamowite, świat taki duży, tyle marek jest na świecie, Alexis pokazała tu ki
                  > lka swoich ciuchow, a Ty akurat masz te same sukienki co ona, i to nie jedną, a
                  > więcej! Co za zbieg okoliczności!

Wyobraź sobie, że tak. Najwyraźniej lubimy te same marki. Alexis wkleja swoje zdjęcia nie od wczoraj, dlatego tochę się tego nazbierało. Drogie marki nie produkują tysiąca sukienek na sezon jak Zara, tylko kilka lub kilkanaście. Jeśli cię nie przekonałam, to mi to lata.
                  • al_sahra Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 21:12
                    moni_485 napisała:

> Najwyraźniej lubimy te same marki. Alexis wkleja swoje z
                    > djęcia nie od wczoraj, dlatego tochę się tego nazbierało. Drogie marki nie prod
                    > ukują tysiąca sukienek na sezon jak Zara, tylko kilka lub kilkanaście.

Coś Ci się pomyliło. Sukienki droższych marek, które pokazywała Alexis, to głównie Zimmermann albo Alémais. Na stronie Zimmermanna jest w tej chwili blisko 200 różnych sukienek, a w domach towarowych będzie jeszcze więcej, bo sprzedają też starsze modele. Poza tym te marki mają tyle wspólnego z klasyką, co ja z bułgarskim baletem. To jest takie pstrokate boho z dużą liczbą falbanek.

Natomiast bardziej "klasyczne" ubrania Alexis pochodzą właśnie z sieciówek, sama o tym pisała.
                  • weronika_ozankowa Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 22:05
                    moni_485 napisała:

> weronika_ozankowa napisał(a):
                    >
                    > > Niesamowite, świat taki duży, tyle marek jest na świecie, Alexis pokazała
                    > tu ki
                    > > lka swoich ciuchow, a Ty akurat masz te same sukienki co ona, i to nie je
                    > dną, a
                    > > więcej! Co za zbieg okoliczności!
                    >
                    Drogie marki nie prod
                    > ukują tysiąca sukienek na sezon jak Zara, tylko kilka lub kilkanaście. Jeśli ci
                    > ę nie przekonałam, to mi to lata.

Kilka sukienek na sezon? Które to marki?

I nie, nie przekonałaś mnie, ale twoja garderoba i cena sukienek jest mi tak samo obojętna, jak tobie moja opinia.
                    Zastanawiało mnie tylko przez chwile, czy coś ci daje taka pisanina o drogich sukienkach…
              • mizantropka_20 Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 19:43
                To z trollowego da się żyć na poziomie premium? Cóż, to nie dziwię się, że tak się uwijasz
                • moni_485 Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 20:42
                  mizantropka_20 napisała:

> To z trollowego da się żyć na poziomie premium? Cóż, to nie dziwię się, że tak
                  > się uwijasz
                  >

Nie dziadku, nie da się. Trzeba jeszcze mieć dobry zawód i bogatego męża. No i coś ci się onuco pomyliło. Nie udzielam się dużo, a jeśli już to w godzinach popołudniowych lub wieczornych.
                  • mizantropka_20 Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 07:56
                    Aha, troll ma męża i pracuje. Ot, to dopiero ciekawosta
            • fuzja-jadrowa Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 19:35
              Ty za to dobrze wyglądasz, w butach Asics w brzydkich kolorach, zakładanych do wszystkiego.
              • gryzelda71 Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 20:41
                Jak widać, zdrowe stopy nie wpływają na charakter.
              • snakelilith Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 17:09
                fuzja-jadrowa napisał(a):

> Ty za to dobrze wyglądasz, w butach Asics w brzydkich kolorach, zakładanych do
                > wszystkiego.

Ja nie kreuję sią na kobietę premium, nerwusko.
                • alexis1121 Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 20:49
                  Widziałam twoje fotki, chyba nikt by nie miał wątpliwości, że kobietą premium nie jesteś. Ale to nic złego. W każdym razie tobie też bym chętnie pomogła w kwestii dobierania outfitów 😬 Śmiało pisz do mnie na priv.
                  • snakelilith Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 21:15
                    Oczywiście, że nie jestem, bo nie chcę nią być. Gdybym chciała to by się stała, bo mam więcej potencjału do tego od ciebie. Kobieta premium obraca się w odpowiednich kręgach, zna odpowiednich ludzi, robi karierę, odnosi jakieś sukcesy, a nie sączy samotnie sieciówkowe bełty na parkingu, by zaimponować plebsowi na forum. big_grin
                    I dziękuję za próby dobrania mi cuchów, ale raczysz mocno żartować, wolałabym założyć spodnie w tygrysy od kury, przynajmniej jest w tym pazur, fantazja i humor, niż te twoje nudne szmaty.
                    • gryzelda71 Re: Porady modowe dla sąsiadki 06.07.26, 07:43
                      Nie jestes kobieta premium snejkowa wedlug swojej definicji i nie z wyboru.
                      • snakelilith Re: Porady modowe dla sąsiadki 06.07.26, 12:53
                        gryzelda71 napisała:

> Nie jestes kobieta premium snejkowa wedlug swojej definicji i nie z wyboru.

Ach, ty gryzeldowa, gdybyś ty potrafiła jeszcze celnie ugryźć, big_grin
                        • gryzelda71 Re: Porady modowe dla sąsiadki 06.07.26, 13:02
                          Ciebie? Ahaha
          • taje Re: Porady modowe dla sąsiadki 05.07.26, 18:36
            moni_485 napisała:

> Alexis jest najzgrabniejszą, najładniejszą i najlepiej ubraną laską na tym foru
            > m. Podejrzewam, że w realu wygląda jeszcze lepiej. Także nie wątpię, że wiele k
            > obiet chciałoby tak wyglądać.

Prawda. Nie do końca wierzę, że ze persona forumowa Alexis jest prawdziwa, ale trzeba jej przyznać, że na zdjęciach jest bardzo atrakcyjną kobietą ze świetną sylwetką i w ciekawych stylizacjach (to że markowych to nic w tym złego).
        • pani.asma Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 08:14
          Gdzie i Po co nosi się kolorową perukę w lecie ?
          • szarmszejk123 Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 08:31
            Na zakończenie roku szkolnego w podstawówce- to odpowiedź na pytanie gdzie.
            A po co? Pewnie nie chciała dzieci straszyć, jest po ciężkiej chemii i włosy odrastają jej plackami.
            • pani.asma Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 08:50
              A ok
      • miaumia Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 15:26
        Mnie Alexis świetnie doradziła z wetem dla Łaskotka i jestem Jej za to bardzo dźwięczna wink)
    • zerlinda Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 12:08
      Nie wypada.
    • kadfael Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 12:10
      Kobieta premium z prawniczką o najwyższym statusie zakupy w Kaskadzie? Powiedz, że żartujesz...
    • pursuedbyabear Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 12:14
      Na jej miejscu uśmiałabym się serdecznie i omijała podczas kolejnych spacerów.
      A moja sąsiadka nawet w szlafroku i z kubkiem czasem rano wyprowadza psa. Tak, w realnym życiu ludzie nie mają "dedykowanych" outfitów na poranną sikupę.
      • alina460 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 16:56
        Ciekawe jak z tym kubkiem zbiera psią kupę 😀
        • memphis90 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 19:54
          Tym kubkiem…
        • pursuedbyabear Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 01:46
          Ma woreczki w kieszeni. Odstawia sobie na chwilę kawkę na chodnik.
          Niemożliwe, a jednak.
          • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 06:09
            Też spotykam takie osoby (z kubkami), głównie z małymi spokojnymi psami.
        • weronika_ozankowa Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 11:05
          Nie jest to żadna fizyka kwantowa. Odstawiasz kubek na chodnik / ławkę / murek / kosz na śmieci / zwalony pniaczek, a następnie wyciągasz woreczek i podnosisz kupę. Ta metoda działa również, jeśli zamiast kubka w ręce masz telefon, torbę z zakupami lub transporterek z kotem.
    • glasscraft Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 12:15
      Osoba prawnicza o najwyzszym statusie nie potrzebuje nieproszonych "porad" od osoby niedouczonej o statusie utrzymanki.
    • raczek47 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 12:30
      To co przeszkadza tobie jej może być zupełnie obojętne. Nie przykładaj swojej miary do jej potrzeb. Jej wykształcenie i status zawodowy mogą jej pozwolić na zlewanie tego jak dopasować buty na wyjście z psem.
      • szarmszejk123 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 12:32
        Oraz stać ją na poradę profesjonalnej stylistki, jeśli będzie miała na to ochotę, nie musi prosić o radę wannabe modnisi pod blokiem.
      • nuta15 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 12:46
        Daruj sobie, szkoda twojego cennego czasu.
      • weronika_ozankowa Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 11:30
        raczek47 napisała:

> Jej wykształcenie i status zawodowy mogą jej pozwolić na z
        > lewanie tego jak dopasować buty na wyjście z psem.

To mnie zaintrygowało. Ludzie bez wykształcenia i z niskim statusem zawodowym nie mogą sobie pozwolić na stroll z psem bez dedykowanego outfitu?
        • mmoni Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 20:35
          Nie do końca, ale chyba wiem, o co chodzi. Im wyżej jesteś na drabinie społecznej, tym możesz więcej, również w sferze ubioru. Stażysta musi chodzić do biura w garniaku i pod krawatem, a prezes (zwłaszcza w big tech, gdzie taki styl jest modny) może chodzić w bluzie i klapkach. A jak twój portret jest na każdym banknocie, to nie ryzykujesz, że ktoś cię weźmie za podstajenną.

pin.it/4B2iDjq7p
          • mmoni Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 20:42
            Które słowo uruchamia filtr antyspam? ta chustka na głowie jest zapewne od po grecku, a z najlepszych szkockich szwalni, ale moje oko biedaka tego nie wykrywa.
            • mmoni Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 20:44
              mmoni napisała:

Chciałam napisać: ta chustka na głowie jest zapewne od Hermesa, a (t^w^e^e^d) z najlepszych szkockich szwalni.
    • sasha_m Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 12:36
      Nie prosiła, tak? Już widzę, jak zapracowana osoba prawnicza traci swój cenny czas na łażenie po galerii celem zakupu specjalnych outfitow na spacer z psem. Przepraszam, stroll (WTF??). A potem pindrzy się przed poranną sikupą.
      To, że czyjś styl mi się podoba nie oznacza z automatu, że chcę to naśladować.
      • pursuedbyabear Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 12:44
        Błąd, nie specjalnych. One są dedykowane!
        • sasha_m Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 13:04
          A tak, przepraszam, dedykowany, osoba prostacka ze mnie
          • nick_z_desperacji2 Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 14:54
            I to nie osoba prawnicza ma mało czasu tylko paprotka. W końcu rano fryzjer, potem trzeba iść później do pracy, żeby wyjść wcześniej, zrobić zdjęcie w windzie i wyjść z małym psem. Tyle do zrobienia, kiedy osoba prawnicza siedzi i patrzy w sufit.
    • gryzelda71 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 12:44
      Unikałam ciebie jak ognia. Na szczecie wkrótce sie wyprowadzasz, wiec moze nie zdążysz jej tego zaproponować.
    • hanusinamama Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 12:45
      Też lubię twoje kiecki ale na miły buk nie zakładałabym ich na spacer z psem.
      Mam znajomą, która ma boskie szpilki. Bardzo mi się podobają ale sama w 99,9% łażę w obuwiu sportowym
    • heca007 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 12:49
      big_grin Osoba prawnicza pewnie cię podrywa. Uważaj! suspicious
      • glasscraft Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 13:14
        O rany, nie kolejna w ktorej wszyscy sie "zakochuja"?!
        • szarmszejk123 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 13:17
          No raczej nie, na spotted nikt o nią nie pyta a facet przy pomidorach któremu nieproszona doradzała nawet nie zaszczycił jej spojrzeniem :p
          • heca007 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 14:57
            Może źle wybiera target? suspicious Przecież napisała, że sąsiadka jest nią zafascynowana tongue_out Radziłabym Alexis przemyśleć sprawę bo mogłaby mieć w rodzinie osobę prawniczą o najwyższym statusie big_grin
            • szarmszejk123 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 18:09
              Źle życzysz nic ci nie winnej osobie prawniczej suspicious
    • mdro Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 13:02
      Jak się dedykuje outfity? Przypinasz sobie kartkę z tekstem np. "dedykuję swój dzisiejszy ubiór mojej kochanej mamusi"?
    • hailey_bieber2004 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 13:13
      NIE

Dla ludzi od unsolicited advise jest specjalne miejsce w piekle
    • nowel1 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 13:19
      Robisz sobie jaja, tak? Nie wierzę, że to serio.
    • weronika_ozankowa Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 13:25
      Nudny się robieniem twój trolling, bardzo przewidywalny i powtarzalny. Albo koleżanka premium, albo jakaś niezaradna biedota, a ty pomożesz jednym i drugim, albo tobie trzeba pomagac w wyborze między jednym mieszkaniem premium albo drugim.
      Słabiutko.
      • alexis1121 Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 06:33
        Naprawdę myślisz, że mi TRZEBA pomagać? Mam świetnych doradców w postaci rodziców, kuzynek i konstruktorki. Ja naprawdę nie muszę pisać na forum, żeby wybrać mieszkanie, zrobiłam to bo jestem aktywną uczestniczką i chciałam się podzielić swoimi (w tamtym momencie) rozterkami. Przykro mi, że tematy przeze mnie wybrane nie satysfakcjonującą twojej osoby, jednak tak wygląda mój świat i opisuję swoje zwyczajne życie ❤️
        • mizantropka_20 Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 07:59
          No i pomimo tylu doradców jesteś ciemna jak noc listopadowa
        • glasscraft Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 09:10
          Skoro tobie nie TRZEBA pomagac, to zastosuj te sama regule do innych, o ktorych podobno zawsze w pierwszej kolejnosci myslisz, i przestaj sie im wpi.dalac ze slomianymi butami - czyli swoja "pomoca" - w ich zycie i wybory.

Jak sasiadka poprosi cie o pomoc modowa, to jej udziel; inaczej - przyjmij jej komplementy bez narzucania sie.
        • weronika_ozankowa Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 18:30
          alexis1121 napisała:

> Naprawdę myślisz, że mi TRZEBA pomagać? Mam świetnych doradców w postaci rodzic
          > ów, kuzynek i konstruktorki. Ja naprawdę nie muszę pisać na forum, żeby wybrać
          > mieszkanie, zrobiłam to bo jestem aktywną uczestniczką i chciałam się podzielić
          > swoimi (w tamtym momencie) rozterkami.

Człowieku, twoja osoba 😂 nie umie wybrać mopa, ani nawet użyć tego, który obsługuje sprzątaczka 😂
          Wiec twój team rodziców, kuzynek i konstruktorki (kto to znowu jest???) chyba jest do wymiany.
    • bazia_morska Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 13:25
      Kup sobie dedykowany krem z spfem, bo wyglądasz jak osoba żulerska.
    • klaramara33 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 13:30
      Nawet nie napomknęłabym, gdyby sama o coś nie zapytała. To,że ciebie komplemntuje ,to jeszcze nie zmaczy, że sama tak chciałaby. Poza tym, widzisz ją rzadko i tlylkoo zrana, więc nie wiesz jak póxniej wygląda sąsiadka.Nie wiesz czy ona tam w biurze na elegancko się przebiera czy gdzieś.
    • aankaa Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 13:31

UMÓW SIĘ NA ZAKUPY ZE STYLISTKĄ W GALERII KASKADA

Wybierz się na udane zakupy z profesjonalistką! Skorzystaj z bezpłatnych porad stylistki
      Justyny Galikowskiej, która podpowie ci, jak modnie podkreślić atuty twojej urody i sylwetki.

ZAKRES USŁUGI I PRZEBIEG KONSULTACJI:

spotkanie ze stylistką w kawiarni Starbucks na poziomie +1,
    • alexis1121 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 13:36
      Dziewczyny, błagam, nie poprawiajcie mnie. Język polski (i każdy inny) jest plastyczny, ulega przemianom. Słowo DEDYKOWANY jest powszechnie używane w różnych kontekstach i pora się z tym pogodzić.

• angazetka Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 13:38
        Jest błędem językowym, paskudnym wrzodem na polszczyźnie. To, że jest często używane, świadczy tylko o tym, że ludzie robią kalki językowe.
        • glasscraft Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 13:48
          Pani od jezyka polskiego, na korepetycjach u ktorej aleksia byla prymuska, by sie chyba rozplakala. Jej czas i kasa tatusia poszly sie gonic.
        • nastarana Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 17:39
          Kalka językowa jest odwzorowaniem obcego wyrazu lub konstrukcji za pomocą elementów polszczyzny, więc można ją co najwyżej utworzyć, a później zastosować.

Czyli, wytykając innym „paskudne wrzody”, sama taki utworzyłaś.
      • szarmszejk123 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 13:39
        To, że słowo jest powszechnie używane błędnie znaczy jedynie, że społeczeństwo jest niedouczone, nie, że słowo zmieniło swoje znaczenie.
        Zastanów się, czy chcesz być kojarzona z niedoukami, droga Alexis, bo klasa premium nie wysławia się w ten sposób.
      • hanusinamama Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 13:50
        Ale to ma być dowodem na co?
        w Termach w Cieplicach jest na ścianie wołami "ilość wolnych miejsc" ...
        • szarmszejk123 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 13:59
          Swoją drogą ciekawe, czy ten concierge wie, że został zadedykowany i komu 😅
        • pursuedbyabear Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 14:02
          Ona raczej nie ogarnie, że to błąd.
          I widocznie nie zna słowa "przeznaczony". No cóż.
      • raczek47 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 14:01
        Consierge to zwyczajnie, po naszemu cieć😀ale dedykowany consierge, no to brzmi, owszem, dla nowobogackich prostaków 😀
      • aankaa Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 15:01
        Język polski (i każdy inny) jest plastyczny, ulega przemianom

to, że ktoś mówi np "półtorej metra" nie oznacza, że język jest plastyczny i ulega przemianom...
      • bene_gesserit Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 17:33
        Nie powinno się uczyć polszczyzny od tych, dla których jest prostytutką sad
      • qrka Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 17:58
        No taaa... a potem wypisują różne bzdety różni "rezydenci 40-metrowych apartamentów z 20-metrowymi salonami z aneksem kuchennym". W tym przypadku jeszcze dodatkowo uraczeni "zadedykowanym im" cieciem.
        • raczek47 Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 20:00
          Konsjerż czy konsjerżka pojawiali się w starych książkach i filmach- on z wąsem i miotłą w bramie, ona w chustce na głowie i fartuchu. Krzątali się po podwórku- studni starej kamienicy.
    • trampki-w-kwiatki Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 14:50
      Tak, zrób to!!! Koniecznie!!!
      A potem opisz jej entuzjastyczną reakcję 😁😁😁
      • heca007 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 17:48
        A my wszystkie wstaniemy i zaczniemy klaskać! big_grin
        • trampki-w-kwiatki Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 19:03
          Oczywiście! Przyjedziemy autobusem, żeby był również kierowca, który wstanie i będzie bił brawo. To będzie podniosła chwila! 😁
    • azalee Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 15:19
      Mysle ze powinnas jej wreczyc torbe swoich uzywanych ciuchow i powiedziec ze mialas je dac swojej pani sprzatajacej ale pomyslalas ze jej sie bardziej przydadza.
      • weronika_ozankowa Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 19:29
        Najlepsza rada 🤓
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 06:11
        I czekoladki!
      • trampki-w-kwiatki Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 09:05
        I to jest rada dla kobiety premium 😁
    • aluap1980 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 15:21
      Ja to bym z chęcią skorzystała z porad modowych od alexis1121 smile
      No cóż … nie jestem prawniczką o najwyższym statusie a alexis11 to osoba Premium -
      do galerii chodzi tylko w towarzystwie innych egzemplarzy kolekcjonerskich, nie z „zwyklakami” wink
    • bene_gesserit Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 17:30
      Jeśli nie chcesz jej urazić, zaproponuj, żeby ona ci towarzyszyła w zakupach. Wiesz, upatrzylam sobie taką torbę, ale widziała ja tylko na wystawie, może skoczymy do Kaskady razem i ja obejrzę z bliska? Możemy też pójść do paru innych sklepów, jeśli chcesz sobie coś kupic, podobno świetna jestem w doradzaniu
      • szarmszejk123 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 17:42
        Mam takie "znajome" które spotykam jedynie na porannej sikupie z psem i szczerze mówiąc bardzo by mnie zdziwiła taka propozycja od którejś z nich :p
        • bene_gesserit Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 18:11
          E tam, noi co? Najwyżej się wykręci.
          • szarmszejk123 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 18:12
            No nic, Alexis i tak jest tam uznawana za dziwaczkę, to w sumie nic :p
            • bene_gesserit Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 18:23
              To możliwe, ale ma w tym wszystkim sporo wdzięku. No chyba, że akurat smaruje donos na sasiadkę wink
              • qrka Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 18:05
                Fakt, donosi też z wdziękiem.
    • eva_evka Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 18:08
      "Osoba prawnicza o najwyższym statusie" to pewnie Pani Prokurator. W pracy na konkretny strój i rano może mieć w nosie, co zakłada.
      • alexis1121 Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 08:10
        To nie jest osoba nad prokuratorem, bo to inne stanowisko, jednak można stwierdzić że jest wyższa rangą.
        • qrka Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 18:08
          Żurek?!
    • qrka Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 18:12
      Piękna bajka, taka z morałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka