Dodaj do ulubionych

Co na obiad?

05.07.26, 14:34
U mnie pogoda marzenie. 25 stopni, lekki wietrzyk popadalo, teraz slonko. Wiec wlasnie grilluje warzywa, docrego stek dobrze wypieczony i salata. Na kolacje bedzie micha salaty z chlebem tostowym. Az chce sie zyc. 🙂 Milego popoludnia.
Obserwuj wątek
    • majenkirr Re: Co na obiad? 05.07.26, 14:38
      To samo co wczoraj. Na dwa dni zrobiłam🤣
      • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 14:40
        😅😂 Fajne, takie nieprzekombinowane. 😅
        • mag-la-swag Re: Co na obiad? 08.07.26, 18:33
          Dobre, nie za slodkie 😀
      • pepsi.only Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:21
        big_grin
      • infinitypool Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:26
        Haha swietne😄
      • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:52
        Myślę, że nawet jeszcze na jutro ci starczy 🤣
      • krwawy.lolo Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:52
        Obiad cesarski, wyjątkowo ekskluzywny.
      • alexis1121 Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:24
        😆😆😆
    • aankaa Re: Co na obiad? 05.07.26, 14:40
      czyżbyś kupiła ten gril?
      • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 14:41
        Kupilam na probe, maly i tani. Zobacze najpierw ile zapalu starczy.
      • nick_z_desperacji2 Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:49
        Czyżbyś wątpiła?
    • mariola233 Re: Co na obiad? 05.07.26, 14:49
      Witaj piękna,ja mam makaron z serem białym,a mąż z synem sos,ładnie może nie wygląda na talerzu,ale mówią że było pyszne,a na deser bułeczki drożdżowe z czekoladą,pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego,spokojnego i pięknego dnia 🌹🌺🪻🌷🌻
      • majenkirr Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:23
        Mariolka, Ty to widzę jak moja còrka - ona też ma awersję do dużych talerzy😉
      • chybagupi Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:30
        mariola233 napisała:

> Witaj piękna,ja mam makaron z serem białym,a mąż z synem sos,ładnie może nie wy
        > gląda na talerzu,ale mówią że było pyszne

A pomidory wszyscy jedzą z jednej miski?
      • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:36
        tylko to bardziej blacha drozdzowego, moze z jablkami albo z zakalcem, ale chyba nie buleczki 😋
      • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:56
        O matko! Pomidory ze śmietaną! Mniam 😋
      • zeldazonk Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:59
        Mariola233, wklej, proszę przepis na to drożdżowe. Wyszło Ci perfekcyjnie puszyste.
        • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:21
          mariolka rzadko wraca do swoich watkow/wpisow

ale jak chcesz perfekcjne drozdzowe, puszyste, wilgotne, nie wysychajace po kilku godzinach to zrob na bazie brioszki, z niezbyt duza iloscia drozdzy i zimna fermentacja, z tego ciasta mozna robic babka/buleczki/placki wszelakie itp

mojewypieki.com/przepis/briosza-brioszka-brioche-najlepsza
          • zeldazonk Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:25
            Bardzo dziękuję. Tak, szukam przepisu na takie puszyste, dobrze wyrośnięte, napowietrzone. A to od tej forumki tak właśnie wygląda.
            • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:29
              podejrzewam, ze mariolka robi drozdowe wg starej szkoly, czyli z duza iloscia drozdzy, co daje wyrosniety wypiek ale w smaku mocno drozdzowei szybko czerstwiejace
              • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:30
                co kto lubi 🙂
          • zeldazonk Re: Co na obiad? 05.07.26, 22:36
            Czy to Twoja panettone? Pieczesz w garnku?
            • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 22:50
              nie do konca panettone ale tak, najmojsza smile
              tak, pieke w garnku, ten do akurat jest do ryzu ale babki drozdzowe wypieka swietne, chleby tez pieke w krusetach a ich foremki i blachy do ciast sa za...ste
        • mariola233 Re: Co na obiad? 06.07.26, 09:02
          vm.tiktok.com/ZNRKWvsRT/ proszę bardzo
      • alexis1121 Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:25
        Zjadłabym absolutnie wszystko!
      • misiamama Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:13
        uwielbiam makaron z serem smile
        • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:15
          koszmar mojego dziecinstwa, obok zupy owocowej, tato byl wielkim fanem makaronu z serem i koniecznie ze skwarkami
          • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:33
            U mnę w domu też jadło się makaron z serem, ale na słodko. Ze skwarkami 🤢
            • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:38
              nie pytaj tongue_out
              czasami zamiast makaronu byly szare kluski z surowych pyrow, ja je lubilam wlasnie ze skwarkami a tato i dziadek dodatkowo bialy ser, no nie, nieeeeee
              a na slodko to juz w ogole nie, bia;y na slodko wchodzi mi tylko w postaci sernika i czasami jako nalesniki, pierogi juz nie przejda
              • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:38
                * bialy ser
              • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:57
                O! szare kluski ze skwarkami bardzo lubiłam, ale do nich nie było dodatkowo białego sera. Ja biały ser mogę i na słodko i na słono, jako twarożek do chleba chociażby. Jednak niektóre połączenia są dla mnie nie do przejścia. Makaron z twarogiem musi być na słodko, a placki ziemniaczane z cukrem wywołują odruch wymiotny. Za to kluski śląskie mogę jeść zarówno z cukrem, jak i z gulaszem
                • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:00
                  placki z cukrem jak najbardziej wink ale kluski tylko z gulaszem

kazdemu wg jego smaku smile
                  • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:00
                    z cukrem ale bez smietany
                    • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:34
                      No ja wolę ze śmietaną, ale bez cukru 😄
                • chlodne_dlonie Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:50
                  Jedynie słuszny zestaw to kluski śląskie i ROLADA, moje Panie! wink
                  • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:55
                    rolady musza byc z wolu a jedynym miesem, jakie zje jarosz jest kurczak.indyk wiec albo gulasz z piersi kuraczoindyczej albo, jak mi sie chce. to rolady tez kuraczoindycze
                    • jakis.login Re: Co na obiad? 06.07.26, 08:05
                      mysiulek08 napisała:

> jedynym miesem, jakie zje jarosz jest kurczak.indyk

Ty na pewno znasz znaczenie używanych słów? Jarosz to osoba, która nie je żadnego mięsa.
    • sandy_cheeks Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:07
      W gościach na Podlasiu jestem, więc nie wybrzydzam 😊
      Wczoraj barszcz z farfoclami, który podobno nazywa się zupą burakową + kiełba i halloumi z grilla.
      Dziś brokułowa + kartofle, schabowe z piersi kurczaka, mizeria i pomidory z cebulą. Na deser lody z najlepszej we wiosce lodziarni...
      • gryzelda71 Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:11
        Co to za wioska z lodziarnia?
        • sandy_cheeks Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:44
          Z tą wioską to może trochę pojechałam 😁
          • angazetka Re: Co na obiad? 05.07.26, 17:46
            Czy to wioska na 300 000 mieszkańców?
          • gryzelda71 Re: Co na obiad? 05.07.26, 20:18
            To w Bialymstoku?
    • ga-ti Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:33
      Nie mam pojęcia, co zamówimy. Ale wczoraj jadłam obłędną zupę orzechową. Z orzechów włoskich, z mini pulpecikami, na pysznym wywarze, z grzaneczkami. Pierwszy raz jadłam zupę orzechową, polecam!
      • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:41
        Wydebilas przepis? Chetnie bym sprobowala.
        • ga-ti Re: Co na obiad? 05.07.26, 17:37
          Niestety nie. Danie regionalne, przepis chroniony.
          • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:12
            Szkoda. Guglalam, ale przepisy jakies takie...
      • chlodne_dlonie Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:52
        A gdzie to taką zupę serwują, hmmm..?
    • zeldazonk Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:35
      Grill dla jednej osoby.
      • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:58
        Wino z grilla?
        • zeldazonk Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:01
          Grzaniec.
    • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:35
      brazylijski gulasz z bananow z ryzem - to dla opcji wege
      opcja niewege grilowana piers z kurczaka i jakas salata
      • cudko1 Re: Co na obiad? 06.07.26, 09:21
        mysiulek08 napisała:

> brazylijski gulasz z bananow z ryzem - to dla opcji wege
        > opcja niewege grilowana piers z kurczaka i jakas salata
        >

czy ja moge prosic o przepis na ten bananowy gulasz? brzmi tak egzotycznie smile
        • mysiulek08 Re: Co na obiad? 07.07.26, 18:51
          alez prosze, jest zaskakujaco interesujace tongue_out

www.recipesandplaces.com/moqueca-da-banana-da-terra-brazilian-plaintain-stew/

olej palmowy pomijam, uzywam gesty 'koncentrat' kokosowy
          banany najlepiej jak sa nie do konca dojrzale, niezbyt zolte
          ostatnio sypnela starty grana padano, sos zrobil bardziej aksamitny smile
          pomijam tez kolendre a jak nie mam papryczek chili to dodaje meksykanski tajin, ktory zreszta bardzo polecam tak ogolnie kuchennie
    • iberka Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:44
      Micha sałaty i pieczony kurczak. Na dworze chłodno, na zmianę słońce i deszcz, ale cudownie do łapania oddechu po upałach smile
    • nick_z_desperacji2 Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:51
      Nic. Jadłam dwa dni temu, więc nie pa potrzeby 🙄
    • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 15:53
      Właśnie zjadłam w ramach obiadu budyń z porzeczkami i agrestem zerwanymi chwilę wcześniej w ogrodzie 😋
      • lucadimontezemolo Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:32
        Zazdroszczę smile Kocham agrest.
        • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:44
          Agrestu mam niewiele, bo krzaczki malutkie, ale pyszny jest
      • nenia1 Re: Co na obiad? 05.07.26, 17:02
        a budyń jaki, waniliowy? Właśnie sobie uświadomiłam, że dawno nie jadłam budyniu.
        • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 17:23
          Budyń miałam śmietankowy. W sumie to jest kisiel z budyniem, wlewany do miseczki na przemian. Taki letni deser bez większego wysiłku. Budyń śmietankowy, kisiel wiśniowy i do tego na wierzch owoce 😋
    • alexis1121 Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:26
      Fajne menu, ja się uzależniłam od lodów, mimo że nie lubię kawy 😄
      • zeldazonk Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:30
        Jak ślicznie wyglądasz, jak Szeherezada. Teraz chyba znów bardzo modne są takie alladynki, muszę poprzymierzać.
        • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:36
          Chyba modne, bo sporo ich w sklepach. Ja chyba nie mam odpowiedniej figury, bo co przymierzę, to wyglądam jak Sindbad 🤣

Alexis pasują
          • zeldazonk Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:40
            Ale Sindbad miał takie z obniżonym krokiem. A te są tylko ściągnięte w kostce.
            Aż jestem ciekawa jak będę wyglądać.
            • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:46
              No niby tak. Ja jestem niska i niestety nie wszystkie fasony dobrze na mnie leżą.
        • alexis1121 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:05
          Dziękuję kochana 😄❤️ Też nie wiedziałam, że są w trendach, zobaczyłam je na dziewczynie w markecie.
          • armamagedon Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:55
            Alexis, spodnie układają się idealnie, napisz proszę z jakiej są firmy
            • alexis1121 Re: Co na obiad? 05.07.26, 20:54
              Wklejam link, jest jedno ALE. One są zupełnie przezroczyste, widać w nich nawet cieliste majtki.
              www.mytheresa.com/euro/en/women/the-frankie-shop-mio-sheer-crepe-balloon-pants-beige-p01179484
      • snakelilith Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:35
        Ta firanka na brzuchu to dla sąsiadki? Ma sugerować menopauzalny brzuch? big_grin
        I zostawiłam ci z dzisiejszego obiadu małą porcję kopytek z białym serem. Z cukrem i cynamonem i brzoskwiniami, byś nie musiała ciągle jeść z plastikowego kubka. big_grin
        • zeldazonk Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:53
          Co Ty piszesz?! Alexis1121 wygląda jak modelka. Nie ma się do czego przyczepić.
          • snakelilith Re: Co na obiad? 05.07.26, 17:07
            Sorry, ale ta firanka na brzuchu to ni przypiął, ni przyłatał. Modelki (w zeszłym sezonie, bo to moda 2025 ) wyglądały tak jak niżej.
            To tylko w ramach edukacji, bo alexis chciała mi udzielać porad ałtfitowych. big_grin
            • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:09
              Wezowa az sie wtrace. Twoje usmieszki na koncu wypowiedzi tylko poteguja vibe starszej, zgorzknialej kobiety, ktorej ewidentny ucisk korali na carotis sinistra daja sie we znaki. Wybacz, ale ogladajac twoje prywatne zdjecia, ktore wrzucasz widze mocno srednia kobiete bez polotu. To co nazywasz u Alexis falbanka jest wykonczeniem blizki. Od razu widac, ze zadnego tlustego brzucha nie ukrywa lub nie udaje, ze takowy posiada. Za to ladnie wyrownuje proporcje miedzy ramionami i biodrami. Luzny i konsekwentny stroj Alexis. Nie moja bajka, ale lepiej tak, niz odkryty brzuch a na to marynarka udajaca worek na kartofle. Alexis ms ladna figure, konsekwentny styl i dobrze jej w tym. Obojetnie jak mocno bedziesz tupala nozka. 🙂
              • boggi_dan Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:15
                andallthat_jazz napisała:

> Wezowa az sie wtrace. Twoje usmieszki na koncu wypowiedzi tylko poteguja vibe s
                > tarszej, zgorzknialej kobiety, ktorej ewidentny ucisk korali na carotis sinistr
                > a daja sie we znaki. Wybacz, ale ogladajac twoje prywatne zdjecia, ktore wrzuca
                > sz widze mocno srednia kobiete bez polotu. To co nazywasz u Alexis falbanka jes
                > t wykonczeniem blizki. Od razu widac, ze zadnego tlustego brzucha nie ukrywa lu
                > b nie udaje, ze takowy posiada. Za to ladnie wyrownuje proporcje miedzy ramiona
                > mi i biodrami. Luzny i konsekwentny stroj Alexis. Nie moja bajka, ale lepiej ta
                > k, niz odkryty brzuch a na to marynarka udajaca worek na kartofle. Alexis ms la
                > dna figure, konsekwentny styl i dobrze jej w tym. Obojetnie jak mocno bedziesz
                > tupala nozka. 🙂
                Co się dziwisz Anna. Starość nie radość. I nóżki już też nie te.
              • snakelilith Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:48

> Wybacz, ale ogladajac twoje prywatne zdjecia, ktore wrzuca
                > sz widze mocno srednia kobiete bez polotu.

Ciesz się wieczna ofiaro losu, że podbijam ci wątek. big_grin
                I macham ci wczorajszą nóżką prezentując się w przaśno- średnim ałtficie bez polotu. Ale za to z bajkowego tunelu. big_grin
                • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:59
                  O yesssuuu nawet nie wiedzialabym od czego tu zaczac guru mody. 😂 W klubach seniora beda sobie notatki robic, jak za sam stroj dostac bezplatne przejazdy komunikacja miejska. Nie wiem kto i dlaczego zrobil sobie beke z ciebie i wmowil, ze znasz sie na modzie. 😂 Ludzie wredni sa jednak.
                  • raczek47 Re: Co na obiad? 05.07.26, 20:35
                    Na zwiedzanie i łażenie po jakimś plenerze powinna się ubrać bardziej sexy czy młodzieżowo czy jak uważasz, skoro tak wysmiewasz? Przypomnę, że ty się za bardzo nie potrafiłaś spakować na weekend w hotelu pod Wiedniem.
                    • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 21:16
                      Jak sie wysmiewa ladna kobiete o fajnej sylwetce oraz poprawnym stroju, to wypadaloby jako samozwamczy guru mody zsprezentowac cos, co nie wyglada jak obowiazkowy mundurek emeryta. To nie pierwszy watek, w ktorym wezowa dowala bez powodu atrakcyjniejszej i mlodszej kolezance. W przykladowym stroju moglaby schowac korale pod apaszka. To nie ja zaczelam ts dyskusje. Ba! Zadko negatywnie sie sama z siebie wypowiadam. Ale jak po raz kolejny czytam, ze jezdzi sie po forumce dla samego jezdzenia, to mi sie czasem uleje.
                      • boggi_dan Re: Co na obiad? 05.07.26, 21:34

> Jak sie wysmiewa ladna kobiete o fajnej sylwetce oraz poprawnym stroju, to wypa
                        > daloby jako samozwamczy guru mody zsprezentowac cos, co nie wyglada jak obowiaz
                        > kowy mundurek emeryta. To nie pierwszy watek, w ktorym wezowa dowala bez powodu
                        > atrakcyjniejszej i mlodszej kolezance. W przykladowym stroju moglaby schowac k
                        > orale pod apaszka. To nie ja zaczelam ts dyskusje. Ba! Zadko negatywnie sie sam
                        > a z siebie wypowiadam. Ale jak po raz kolejny czytam, ze jezdzi sie po forumce
                        > dla samego jezdzenia, to mi sie czasem uleje.
                        Dziwisz się temu forum. Alexis jest w porzo, fajne zdjęcia wkleja, a niektóre harpie z zazdrości jak baloniki pękają.
                      • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 21:46
                        Od tak ubranych kobiet moglabym z checia wysluchac uwag. Niby subtelne roznice, ale sa...
                        • snakelilith Re: Co na obiad? 05.07.26, 21:54
                          O kurcze. Gdyby wiedziałam, że mam pozować jak modelka, to stanęłabym nawet ładniej. big_grin
                          • snakelilith Re: Co na obiad? 05.07.26, 22:01
                            I moje balonowe spodnie wygrywają, bo zwężane chinos są kompletnie niemodne, anno. big_grin
                      • iwles Re: Co na obiad? 05.07.26, 22:06

Czy mogłabyś podczas tego "ulewania" pisać staranniej? Nie robić błędów, a przede wszystkim mniej literówek? Wystarczy przeczytać przed wysłaniem. To naprawdę nie boli. Nie tak jak boli czytanie twoich postów.
                • zeldazonk Re: Co na obiad? 05.07.26, 21:33
                  Też wyglądasz fajnie, odpowiednio do zwiedzania, ale tak klasycznie, jak 90% wycieczkowiczek. A Alexis1121 jak z wybiegu, przyciąga wzrok urodą i świetnym dopasowaniem outfitu.
            • gryzelda71 Re: Co na obiad? 05.07.26, 20:20
              Bosze......
            • zeldazonk Re: Co na obiad? 05.07.26, 21:44
              Przecież ten top jest z Zary, z tego roku, a spodnie też (pomijając kosmiczną cenę prawie 1000 zł), więc widocznie nadal jest modne to co w zeszłym roku. Zara słynie z tego, że precyzyjnie i szybko "kopiuje" aktualne, modne trendy.
    • default Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:27
      Dzisiaj to nic prawie nie jem, wróciłam przejedzona z gościny u kuzynki 😉
      Ponieważ jest sezon na jagody, a kuzynka jest zapaloną zbieraczką, to głównie były pierogi z jagodami, drożdżowe bułeczki z jagodami, desery z jogurtu, mleczka kokosowego, chia i jagód... Chyba mam przewód pokarmowy w kolorze fioletowym 😀
      • szmytka1 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:18
        Tak był zjadla pierogów z jagodami. Mam przeogromną ochotę, ale nie bardzo wiem, gdzie nazbierac. Znam jedno miejsce ale tam mało.
      • chlodne_dlonie Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:56
        Oo, jagód bym pojadła! W każdej postaci, mogą być też takie z cukrem i jogurtem - wspomnienie letnich deserów dzieciństwa, tylko wtedy babcia je ze śmietaną serwowała smile
    • pepsi.only Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:49
      Ostatecznie stanęło na kaszy, mięsku w sosie i ogórkach w marynacie

(przepis na ogórki z rolki na Fb, całkiem fajne wyszły, czosnek jest niezbędny i polecam go dodać tongue_out www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=27475361592065476 )
    • szmytka1 Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:52
      KFC w trasie. Nie lubię, ale raz na ruski rok się poświęcę.
    • homohominilupus Re: Co na obiad? 05.07.26, 16:56
      30 stopni i wilgoć od morza. Eh.

Na obiad karczochy w sosie i papryczki nadziewane dorszem, pyszne
      • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:36
        Daj przepis na karczochy prosze
    • nenia1 Re: Co na obiad? 05.07.26, 17:01
      po długim spacerze gęsty barszcz dużą ilością botwinki, 2 jajka z czego jedno okazało się być jajkiem z dwoma żółtkami, ziemniaki i pachnący koperek.
      • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 17:32
        Ależ to smakowicie wygląda! 😋
        • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:01
          Nenia robi ladne foty jedzenia smile
          • eliszka25 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:20
            Tak, też to zauważyłam. Ja tak nie umiem
            • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:31
              ja tez nie smile
              • mysiulek08 Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:32
                tzn komorka, bo komu by sie chcialo sprzet foto do jednego talerza wyciagac smile
      • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 17:37
        Oj zjadlabym! Jutro moze bodzid po kolarde sie objadlsm, ale i tak sprobowac bym dzis chciala. 😍🤤
    • krwawy.lolo Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:06
      A to kolacja.
      • andallthat_jazz Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:40
        Salatka z makaronem? Niewyrazne zdjecie mocno.
        • krwawy.lolo Re: Co na obiad? 05.07.26, 18:46
          Surówka z pomidora, ogórka kiszonego, ogórka surowego i szczypiorku. Do tego śmietana, sól i pieprz.
    • czekamnawiatr Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:28
      Pizza z nowej pizzerii. Zjedzona i 14 tej, teraz boli mnie brzuch. Niby wszystko było świeże, niezbyt smaczne ale świeże. A na zdrowie nie poszło. Ejjj, rodzinka wyjechała na kilka dni a ja sobie włączyłam Cobena na Netf. Zamówiłam pizzę na szybko to teraz mam🙁
      • chybagupi Re: Co na obiad? 05.07.26, 19:32
        czekamnawiatr napisała:

> Pizza z nowej pizzerii. Zjedzona i 14 tej, teraz boli mnie brzuch. Niby wszystk
        > o było świeże, niezbyt smaczne ale świeże. A na zdrowie nie poszło. Ejjj, rodz
        > inka wyjechała na kilka dni a ja sobie włączyłam Cobena na Netf. Zamówiłam pizz
        > ę na szybko to teraz mam🙁

Może w końcu doczekasz się wiatrów.
    • chlodne_dlonie Re: Co na obiad? 05.07.26, 20:01
      Curry z kalafiorem I ciecierzycą, z mleczkiem kokosowym i pomidorami, podane z ryżem.
      Ostre, na wędzonym curry przywiezionym jeszcze ze Sri Lanki. Już myślę skąd by zamówić jak mi się opakowanie skończy..
    • szmytka1 Re: Co na obiad? 07.07.26, 18:30
      Dziś w bistro w ec1, nie dość, że karta mala, 3 zupy, 2 przystawki i kilka dań drugich, to o godz 14 były juz tylko 2 rodzaje pierogów i naleśniki z serem. No to wzięłam te pierogi, dali po 2 sztuki na porcje, Le dla dziecka bylo mało i mi 1 zjadło 😅 więc wróciliśmy odsapnąć i właśnie smażyłam kotlety schabowe heh
      • szmytka1 Re: Co na obiad? 07.07.26, 18:30
        Przepraszam, wzięłam naleśniki z serem, a nie pierogi, pierogi wziął mąż i miał więcej niż 2 na porcję 😉

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka