Dodaj do ulubionych

Torba na zadania specjane. Macie?

12.07.26, 08:38
Ja jako lambadziara i singiel mam. Przy zapaleniu wyrostka nie mialam i jak karetka zawiozla mnie do szpitala nie mialam doslownie nic. Musialam fatygowac przyjaciolke ny odbrala ode mnie klucze, pojechala do mieszkania, poszukala rzeczy i przywiozla. Od tej pory mam "zelazna" torbe. W niej bielizna na kilka dni, klapki, pizama, szlafrok, kosmetyki, przybory higieniczne, ksiazka,, ladowarka i monety oraz papierosy. Co jakis czas aktualizuje. Ostatnio pielegniarka sie smiala po co mi torba na badania. Okazalo sie, ze lekarka postanowila wziac mnie na 3 dni obserwacji. Pielegniarka juz sie nie smiala. Zawsze polecam pacjentom taka torbe. Bo nawet jak ktos cos przywiezie, to nie musi byc koniecznie to, co bys chciala. W mojej sa ulubione rzeczy (tak kupuje podwojnie) i nikogo o przyslugi juz prosic nie musze. Macie?
Obserwuj wątek
    • wapaha Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 08:54
      my , ludzie w Polsce, mamy plecaki ewakuacyjne a nie jakieś tam torby.
      i mamy w nich tabletki do uzdatniania wody, dokumenty na pendrive w formie elektronicznej, taktyczne zapałki i krzesiwo itp -a nie jakieś szlafroki
      • skumbrie Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 10:27
        10/10 smile
      • alex.vause.is.back Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 10:33
        O to to. In Poland we don't say torba, we say plecak ewakuacyjny and I think it's beautiful big_grin.
      • boggi_dan Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 10:56
        wapaha napisała:

> my , ludzie w Polsce, mamy plecaki ewakuacyjne a nie jakieś tam torby.
        > i mamy w nich tabletki do uzdatniania wody, dokumenty na pendrive w formie elek
        > tronicznej, taktyczne zapałki i krzesiwo itp -a nie jakieś szlafroki
        Już to widzę jak ty matka polka masz ten plecak spakowany. Tylko gdzie ty z nim uciekniesz w razie W? Internet ci odetną i się rozpłaczesz
        • glasscraft Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 11:01
          Tani na strazy, a Anna ciagle niewzruszona i wy.ierdalac mu kaze.
      • kocynder Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 12:11
        Jestem gorsza: mam i to i to! Plecak ewakuacyjny prócz wymienionych przez ciebie zawiera: porządny nóż z dobrej jakości stali, zestaw do szycia (Igła, nitka), środki opatrunkowe, kubek metalowy (mogący służyć do gotowania wody), niezbędnik (łyżka-widelec), 3 racje żywnościowe MRE, płachta biwakowa i koc termiczny, 15 m cienkiej, mocnej linki, opakowanie trytytek, rolka taśmy izolacyjnej, latarka "na korbkę". W konkretnym miejscu w domu - małe butelki z wodą mineralną niegazowaną, zapas stale używanych leków.
        W torbie nie trzymam ciuchów, bo miałabym wrażenie, że są nieświeże, natomiast mam szufladkę, w której leży "zestaw szpitalny" - piżama, szlafrok, bielizna, skarpetki, zestaw talerz, kubek, sztućce, podstawowe kosmetyki, mydło w płatkach, miniaturkę pasty do zębów itp.
        😈
        • wapaha Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 14:32
          kocynder napisała:

> Jestem gorsza: mam i to i to!

raczej lepsza wink
        • hailey_bieber2004 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 15:05
          A co to jest mydło w płatkach i czemu takie?
          • kocynder Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 15:53
            Praktyczne cholernie. Takie msłe co się, w formie małych kwadracików, grubości bibułki. Bierzesz w ręce polecasz wodą i się pięknie pieni. No, jak normalne mydło. Przewagą jest nad kostką, że nie musi wysychać (bo bierzesz jeden płatek na mycie), a nad płynem - bo małe i się nie rozleje. Turystycznie itp super wygodne, serio.
            • wapaha Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 18:03
              kocynder napisała:

> Praktyczne cholernie. Takie msłe co się, w formie małych kwadracików, grubości
              > bibułki. Bierzesz w ręce polecasz wodą i się pięknie pieni. No, jak normalne my
              > dło. Przewagą jest nad kostką, że nie musi wysychać (bo bierzesz jeden płatek n
              > a mycie), a nad płynem - bo małe i się nie rozleje. Turystycznie itp super wygo
              > dne, serio.
              >

Też mam -oraz szampon-ale jest praktyczne bo maleńkie, ale szybko zużywalne-kilka płatków na ciało
              Lepsza jest -chociaz zajmuje więcej miejsca-pianka do mycia Seni (mycie bez wody, rewelacja)
    • szarmszejk123 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 09:00
      Nie, ja nawet torby do porodu nie miałam, spakowałam się już po odejściu wód:p
    • kanna Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 09:08
      Umiejętność proszenie o pomoc i jej przyjmowania jest jedną z oznak dorosłości.
      • hailey_bieber2004 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 10:41
        Masz rację, ale imo:
        1) tu mowa o czymś w miarę bezproblemowym do zorganizowania zawczasu we własnym zakresie
        2) częścią dorosłego doświadczenia jest też zderzenie się z niesłownością - i w konsekwencji - większa chęć polegania na sobie lub płatnej pomocy niż na przysługach

• little_fish Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 10:52
          A po 3)
          Trzeba mieć kogo o tę pomoc poprosić...
        • m_incubo Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 13:01
          Bezproblemowe, ale też bez (większego) sensu.
          Jeśli planujesz pobyt w szpitalu, to się oczywiście przygotujesz.
          A jeśli zupełnie nie planujesz i karetka nie zgarnie cię z domu, tylko z pracy, z ulicy, z lotniska, ze sklepu, to i tak ktoś tę superpraktyczną torbę będzie ci musiał dostarczyć.
          • turzyca Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 13:04
            Ale łatwiej dostarczyć gotową torbę niż odszukać w cudzym mieszkaniu właściwe rzeczy.
            • m_incubo Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 13:13
              Zapewne łatwiej, ale jeśli jest się tak skrupulatnym, żeby na badania chodzić z torbą szpitalną, to należy też przygotować zawczasu stosowne dyspozycje na wypadek, gdyby się z tego szpitala już nie wróciło. Druga torba z ciuchami do trumny też powinna być spakowana.
              • philippa_p Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 14:29
                m_incubo napisała:

Druga torba z ciuchami do trum
                > ny też powinna być spakowana.
                >

Wystarczy calun, a ten w pewnym wieku ma sie zawsze z soba...
              • hailey_bieber2004 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 15:12
                Można też nie być „az tak skrupulatnym”, by chodzić z nią na badania, ale ogólnie uważać sam fakt posiadania takowej za dobry pomysł.
                Podobnie jak „czerwonej teczki”, ubezpieczenia na życie i paru innych rzeczy ułatwiających sprawy rodzinie w razie W.

Po prostu mieszkając samemu i nie traktując pewnych rzeczy za oczywiste patrzy się na pewne sprawy inaczej.

Mówię to również z perspektywy osoby, która nie raz i nie dwa musiała kupować komuś wyposażenie szpitalne i szukać po szafach koszul nocnych.
                • iwles Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 15:17

Szczególnie papierosy jako niezbędnik szpitalny ☺️
                  • m_incubo Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 17:07
                    Też mnie to urzekło 🫠
                    • glasscraft Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 17:41
                      Niekumate jestescie - jak bez papierosow w szpitalu mozna palic papierosy z zakochanym lekarzem? No jak???
          • chybagupi Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 16:27
            m_incubo napisała:

> Jeśli planujesz pobyt w szpitalu, to się oczywiście przygotujesz.
            > A jeśli zupełnie nie planujesz i karetka nie zgarnie cię z domu, tylko z pracy,
            > z ulicy, z lotniska, ze sklepu, to i tak ktoś tę superpraktyczną torbę będzie
            > ci musiał dostarczyć.
            >

Z domu zgarnęli mnie do szpitala dwa razy nieprzytomnego. Bez telefonu, butów i papierosów.
            • m_incubo Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 17:08
              A z torbą czy bez?
              • nick_z_desperacji2 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 17:48
                Źle to jest dopiero, jak zabierają w torbie, a raczej worku.
            • boggi_dan Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 18:06
              chybagupi napisał:

> m_incubo napisała:
              >
              > > Jeśli planujesz pobyt w szpitalu, to się oczywiście przygotujesz.
              > > A jeśli zupełnie nie planujesz i karetka nie zgarnie cię z domu, tylko z
              > pracy,
              > > z ulicy, z lotniska, ze sklepu, to i tak ktoś tę superpraktyczną torbę b
              > ędzie
              > > ci musiał dostarczyć.
              > >
              >
              > Z domu zgarnęli mnie do szpitala dwa razy nieprzytomnego. Bez telefonu, butów i
              > papierosów.
              Może postaraj się żyć jakoś. To nie będą zabierać. Szkoda zdrowia i znajdź sobie jakąś kobietę do cię pokocha.
    • raczek47 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 09:12
      Och, zazdrościmy, że jesteś taka poukładana i przezorna. Gdzie nam do ciebie.
    • malaperspektywa Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 09:15
      Nie, ale ja mam już grobowiec dla siebie i męża, a ty?
      • kanna Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 09:23
        Pomnik jest? Bez pomnika się nie liczy wink
        • malaperspektywa Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 10:45
          Jest. Oczywiście, że jest. Skromny, ale granitowy.
      • andallthat_jazz Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 09:24
        Pisalam juz o tym, ze brat z rodzicami zlozyli sie na rodzinny grobowiec i jest miejsce na moja urne i zebym sie dolozyla. Pierwsza mysl byla nomen, omen, po moim trupie! A pozniej po zejsciu szoku odbarlam, ze miejsca nie potrzebuje i nie chce, jak chca niech sasiadce. Wiec moge powiedziec, ze wzgardzilam. 🙄😂
        • iwles Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 09:38

Czyli będziesz mieć pochówek na koszt państwa?
          • bazia_morska Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 12:07
            Anna potrafi ograć system! 😁
          • nick_z_desperacji2 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 14:19
            Spokojnie, jak Anna dostanie swoją austriacką emeryturę i nadal będzie w tej norze na poddaszu, bo ciuchy ważniejsze, to się przeprosi ze swoim polskim mieszkankiem i rodziną brata. Wyobrażasz sobie starszą panią śpiącą na antresoli?
      • alex.vause.is.back Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 10:33
        I pozamiatałaś big_grin.
    • weronika_ozankowa Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 09:58
      Przyszłaś z torbą na badanie, a pielęgniarka do niej zaglądała i się śmiała? Czy po prostu przyszłaś z torbą i się śmiała? Czy sama jej powiedziałaś, że jesteś przygotowana na pobyt w szpitalu?
      Tak pytam, bo ja jak chodzę do lekarza to czasem też mam ze sobą torbę (z pracy, z zakupami itp) i nikt się nie śmieje.
      • andallthat_jazz Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 10:23
        A co to ma za znaczenia. Stwierdzila:" oj, ale pani sie do nas spakowala"😅 Badanie umowione, 7 rano. Po badaniu od razu na oddzial na obserwacje. Ja nie szlam do lekarza a do szpitala (mala roznica a jednak diabel tkwi w szczegolach). Szansa, ze z przychodni zostaniez od razu przewieziona do szpitala istnieje, ale prawdopodobienstwo jest podobne, jak to, ze padniesz na ulicy. Szansa, ze szpital zechce cie przytrzymac po badaniu znaczaco wieksza. 🤷 w pierwszym wypadku posiadanie spakowanej torby tez ma plusy. Proszac kogos o dowiezienie, moge powiedziec, gdze lezy i zeby tylko ja wziac. Oszczedza to szukajacemu grzebania w moich rzeczach a ja dostane dokladnie to, czego potrzebuje a nie zbior totalnie niepotrzebnych rzeczy od czapy.
        • iwles Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 10:34

I nie możesz takiej torby spakować "na wszelki wypadek" przed planowanymi badaniami, tylko musi leżeć przygotowana kilka lat wcześniej?

W podobnej sytuacji mogłam pojechać do domu, przygotować się, spakować i przyjechać na oddział.
          • hailey_bieber2004 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 10:43
            Ja rozumiem, że chodzi o torbę na okoliczność nagłego zachorowania czy tam wypadku.
            Wprawdzie mam 40 lat i raczej dobre zdrowie, ale pomysł uważam za spoko, jeżeli mieszka się samemu
            • mia_mia Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 11:07
              Jak się zastanowić to taka torba byłaby przydatna w różnych innych okolicznościach, typu nagła ewakuacja albo nagły, szybki wyjazd, kiedy łatwo zapomnieć o skarpetkach czy piżamie, tylko to wymagałoby rzeczywiście przemyślanego zestawu awaryjnych ubrań, butów, kosmetyków.
              • nick_z_desperacji2 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 13:41
                O ile co jakiś czas do niej zaglądasz i np. pierwszy tę bieliznę.
        • little_fish Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 10:55
          "oj, ale pani sie do nas spakowala"😅" - nadal nie wyjaśniłaś, skąd pielęgniarka wiedziała co masz w torbie? Z przezroczystą reklamówką tam poszłaś?
          • m_incubo Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 13:03
            Oczywiście, z tą foliową Balenciagą.
        • weronika_ozankowa Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 11:28
          Ale skąd ona wiedziała, co masz w tej torbie? Bo mogłaś iść z zakupów, z siłowni, z nocowania u koleżanki, z dzieckiem do przedszkola na bal przebierańców…
          Poza tym pierwsze słyszę, żeby po badaniach od razu kogoś zatrzymywać w szpitalu bez sytuacji zagrożenia życia. Dostajesz skierowanie do szpitala i masz się zgłosić jutro, za dwa dni czy kiedy tam, m. in. po to, żebyś mogła podlać kwiatki w domu, załatwić opiekę do kota i wziąć wolne w pracy.
          No ale w Wiedniu wszystko jest inaczej… nie wygląda, że lepiej.
        • magdulecp Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 14:11
          Nooo cud panie, że do szpitala ktoś przyszedł z torbą. Śmiechom nie było końca 😀
        • aqua48 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 18:27
          andallthat_jazz napisała:

> Oszczedza to szukajacemu grzebania w
          > moich rzeczach a ja dostane dokladnie to, czego potrzebuje a nie zbior totalni
          > e niepotrzebnych rzeczy

I naprawdę potrzebujesz na pobyt w szpitalu papierosów?
          • andallthat_jazz Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 19:31
            A czy ja napisalam, ze w torbie sa tylko papierosy? Nie, nie musze. Moge na miejscu kupic. Ulubionej pizamy i kosmetykow nie. Szptalne koszule mnie brzydza i czuje sie w nich bardziej chora niz jestem.
    • mia_mia Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 10:14
      Nie, bo jak nie rozpakowywałam torby ze szpitala to była mi zaraz znów potrzebna (wiem przypadek, ale jakaś przesądność mi się wtedy włączyła). Mam za to spakowaną kosmetyczkę, bo potem przy wyjazdach ciągle o czymś zapominam, więc jestem tam wszystko o czym można zapomnieć plus typowe podstawowe kosmetyki, do szpitala jak znalazł.
    • glasscraft Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 10:21
      Oczywiscie, w mojej rowniez jest pakowane preperskie porcje jedzenia na wypadek, gdyby w szpitalu nie karmili. Zabieram ze soba te torbe wszedzie, ostatnio do dentysty na wizyte na przeglad.

Ile jescze bedzie okolo chorobowych watkow dzisiaj z powodu wizyty u lekarza jutro?
    • madame_edith Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 10:30
      Nie i taszczenie jakiegoś torbiszcza każdorazowo z okazji wizyt u lekarza uważam za kuriozalny. 🤦‍♀️
      • hailey_bieber2004 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 10:47
        To tak, ale sama idea torby nie jest zła - jeżeli jest się singlem chorowitym czy tam w słusznym wieku
        • madame_edith Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 11:19
          Żeby mieć w domu przygotowane rzeczy na wypadek szpitala to ok. Chodzenie z tym wszędzie 😳
    • eva_evka Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 10:55
      Ty żartujesz?
      • glasscraft Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 11:44
        To jest wstep do nastepnego cyklu opowiesci; gralismy juz w przeszlosci wiec pewnie nadszedl czas, zeby odswiezyc. Anna idzie na badanie w poniedzialek - czy macie torbe przygotowana - Anna laduje natychmiast po badaniu w szpitalu. Wariacje szpitalne - super/kiepskie jedzenie, zakochany salony daje plaszcz wielbladzi, zakochany lekarz pali papieroski z Anna.
        • tania.dorada Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 12:16
          Nie wiem czy pamiętasz zupełnie pierwszy post Anny - to był ten sam temat, wybierała się jakoby do szpitala na dłuższy pobyt i nie wiedziała co spakować.
        • nick_z_desperacji2 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 14:15
          To jest skutek wątkosraczki. Sprawdza, co zażre i to pociągnie.
    • mysiulek08 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 11:16
      nie, nie mamy, praktycznie to potrzebny jest tylko telefon i ladowarka
      podstawowe kosmetyki, grzebien, szczoteczke, paste, kapcie, szpitalne ubranko, recznik, dostaje na miejscu

moze na dluzszy pobyt niz 2 dni, cos bym spakowala
    • szmytka1 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 11:16
      Nie, mam męża i dzieci. W razie potrzeby ogarną.
    • katarrynka Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 11:48
      Zdarza mi się często trafiać do szpitala niespodziewanie, ale przyznam że nie pakuje torby na zaś 😬
      Mam przygotowaną kosmetyczkę z podstawowymi kosmetykami, ciuchy i resztę partner mi ogarnia.
    • tania.dorada Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 12:15
      Jak miałam 4-5 lat to mój dziadek miał zaprzyjaźnionego lekarza którego szalenie lubiłam, w sumie mogę powiedzieć że to był mój pierwszy dziecięcy crush. I sobie fantazjowałam że zaniemagam, biorą mnie do szpitala a tam ON. Potem poszłam do starszaków i tam już miałam interesujące obiekty w moim wieku i mi przeszło. I w sumie twoje posty mi się kojarzą ze mną czteroletnią.
    • ga-ti Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 12:25
      Nie mam. Mam nadzieję, że w razie co to rodzinka ogarnie.
      Ale pamiętam czasy covidu, się zorientowałam, że nie mam porządnej piżamy nadającej się do szpitala. Na szczęście nie była mi potrzebna, ale przy najbliższej okazji kupiłam.

Moja teściowa i babcia miały w szafce ubrania do szpitala, nowe, z metkami, bieliznę, koszulę, szlafrok, kapcie.
      • magdulecp Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 14:02
        Moja babcia też miała. Umarła, a metki nadal wisiały 😀
      • mia_mia Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 14:22
        Ja kupiłam mężowi, bo on piżamy nie używa i kiedyś właśnie mnie naszła refleksja, że jak kiedyś, coś, odpukać, to nie miałabym mu co zawieźć i teraz ma na dnie szafy długie spodnie i krótkie spodenki od piżamy.
    • zerlinda Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 12:55
      Czyli mówisz, że pielęgniarka była pierwszy dzień po uzyskaniu dyplomu w pracy bo nigdy wcześniej się nie zdążyło, żeby lekarz zostawił nagle jakiegoś pacjenta w szpitalu? Ty byłaś pierwsza? Aha
    • turzyca Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 13:13
      Mam zawsze jak mam małe dziecko, takie do trzeciego roku życia, bo u nich nagłe potrzeby szpitalne zdarzają się częściej, a i potrzebują więcej rzeczy do szczęścia. W torbie jest zestaw ubranek i pieluszek, kilka zabawek i książeczek, podstawowe rzeczy dla mnie. Przepakowuję przy każdej zmianie wielkości pieluszek. Ostatecznie rozpakowuję ją z wielką ulgą, bo to taki sygnał, że jedna z matczynych trosk odpada.

Dla mnie mąż umie spakować torbę idealną, już kilka razy zachwycał moje współpacjentki, gdy wnosił i rozkładał rzeczy z komentarzem, co mi gdzie kładzie.
    • czarna_kita Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 13:51
      Nie. W razie W mam męża który moze dowieźć potrzebne mi rzeczy lub dzieci ktore tez potrafią zrobić taką rzecz jak spakowanie najpotrzebniejszych przyborów do torby. Zostaje jeszcze rodzeństwo, sąsiadka, przyjaciółki... Mam bliskie osoby w swoim otoczeniu nie jestem sama.
    • magdulecp Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 14:09
      Mamy, chodzę z nią nawet do ogródka na wypadek jakbym zemdlała j trafiła do szpitala.
      • nick_z_desperacji2 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 14:20
        Biorąc pod uwagę, że ostatnio źle stanęłam na schodach muszę chyba zacząć z taką do wc chodzić.
    • majenkirr Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 15:25
      Ostatni raz to ćwierć wieku temu miałam taką torbę. W końcówce ciąży.
    • snakelilith Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 15:42
      Rzuć palenie, zacznij normalnie jeść, to nie będą ci potrzebne żadne gastro badania (trwające w ambulatoryjnych warunkach 30 minut, plus 30 minut siedzenia i idzie się do domu) i torby z papierosami do szpitala.
      Tylko idioci palą jeszcze po 30 tce.
      • andallthat_jazz Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 19:50
        Oj, ja widze potencjal. Nie tylko wkspert od mody, ale rowniez znachor z nutka jasnowidztwa. Nie no po pelnej sedacji po pol godzinie wyniosa mnie przed szpital i pokaza w ktora strone mam sie czolgac. 👏 A jak okaze sie, ze da sie i trzeba pobrac wycinek, to zrobia to w trakcie niesienia mnie w kierunku wyjscia. Tylko idioci wypowiadaja sie jak Ty.
        • nick_z_desperacji2 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:01
          Ok 2h po wybudzeniu puszczają do domu z osobą towarzyszącą. Ale wiadomo, Wiedeń to trzeci świat.
          • andallthat_jazz Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:08
            To juz sie z pol godziny 2 zrobily? 😱 A jak juz uscislac, to po pobraniu wycinka nie wypuszcza w ten sam dzien. Musisz zostac na obserwacji. No, ale to w Austrii. Do wezowej przed szpital wychodza i przez otwarte okno jadacej taksowki robia. 🤷
            • nick_z_desperacji2 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:36
              No właśnie. W Austrii, a tak konkretnie, to w twoim świecie. Bo tak normalnie, to zazwyczaj wypuszczają jak najbardziej.
            • katarrynka Re: Torba na zadania specjane. Macie? 13.07.26, 23:25
              A dlaczego nie można wypuścić pacjenta do domu po pobraniu wycinka? Przecież to normalna praktyka, nawet jeśli badanie było w sedacji, po prostu nie można samemu wracać do domu. Mój partner miał tak robione w tym roku i wiele moich znajomych również.
        • iwles Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:12

To u was nie pobierają wycinka od razu podczas badania?
    • malgosiagosia Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 16:31
      andallthat_jazz napisała:

i jak karetka zawiozla mnie do szpitala nie mialam doslownie nic. Musialam fatygowac prz
      > yjaciolke ny odbrala ode mnie klucze, pojechala do mieszkania, poszukala rzeczy
      > i przywiozla.

Musialas fatygowac przyjaciolke ? To po co sie ma przyjaciol?
    • marzenka12 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 17:46
      Bardzo dobry pomysł, zaraz sobie taką spakuję. Człowiek mlodszy sie nie robi, szanse na szpital z kazdymi urodzinami coraz wieksze.
      • nick_z_desperacji2 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 17:59
        Pobyt w szpitalu upatrujesz jako szansę? No co?
        • marzenka12 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 18:06
          Na odpoczynek. Ostatni raz kiedy tak wypoczelam to byl porod najmlodszego. Zabrali go do inkubatora bo mial żółtaczkę a ja sobie leżałam jak krolowa
          • raczek47 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 19:36
            Odpoczynek w szpitalu? Nie przysługuje Ci urlop podczas którego mogłabyś wypocząć?
            • marzenka12 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:03
              W szpitalu nie ma dzieci, meza, zwierząt, nie trzeba gotowac, sprzatac, grac w chinczyka i pilnowac na plazy zeby nikt sie bie utopil. Bardzo milo wspominam.
    • m_incubo Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 18:46
      Nie mam, w szpitalu byłam tylko cztery razy, przy okazji porodów. Więcej zachodu byłoby z doglądaniem zawartości tej torby, czy jej mole nie zeżarły przez lata.
      Jeśli znajdę się w szpitalu z innego powodu, brak szlafroka (nigdy mi nie był potrzebny) i skarpet będzie najmniejszą niedogodnością.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka