sandy_cheeks 27.07.26, 20:06 Może ktoś leciał ostatnio z Okęcia i wie czy łatwo się dostać na nowe skanery 3D na których nie obowiązują limity płynów do 100 ml? Lecimy jutro dość daleko i potrzeba będzie dużo picia w różnych wydaniach... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
en10 Re: Okęcie - limity płynów 27.07.26, 20:16 Wydaje mi się, że póki co one są w strefie fast track. Wchodzisz z biletem business class albo kupujesz wejściówkę (50zl?) Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Okęcie - limity płynów 27.07.26, 21:27 Info super aktualne od Rikiego. Jak nie jesteś biznes class to na normalnej kontroli wszystko jest po staremu, nic nie przechodzi. Nawet jak masz na dnie butelki 100 ml , to oni mówią, że ta butelka pierwotnie miała większą pojemność i d.upa blada. Jedyna rada, to wsadź te napoje do bagażu głównego, przynajmniej będziesz miała na miejscu lub na lotnisku przesiadkowym (jesli to nie jest podróż na jednym bilecie). Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Okęcie - limity płynów 27.07.26, 22:39 Czarterem lecimy, więc trzeba będzie pić na akord przed bramkami... Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Okęcie - limity płynów 27.07.26, 22:43 A nie możecie kupić sobie coś do picia za bramkami? Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 07:52 Możemy, ale eliksiru Ibisza tam nie mają 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 08:02 Nie wiem co to eliksir ibisza. Natomiast w poście startowym jest mowa o „dużo picia w różnych wydaniach”, więc odpowiadam, że picie można kupić za bramkami, a nawet w samym samolocie. Nie trzeba pić na zapas przed lotem 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 12:42 Oczywiście, że picie można kupić za bramkami, tyle, że... w cenie jakby nierynkowej 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 12:44 Woda kosztuje bodajże 5 zł w automacie. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 16:08 No to wziąć puste butelki i napełnić je w poidełku Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Okęcie - limity płynów 30.07.26, 12:41 Myśmy tak zrobili teraz z tym poidełkiem Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 21:51 Autorka wątku i tak planowała na podróż kupić eliksir Ibisza, który kosztuje 6 zł za pół litra, więc woda po lotniskowych cenach wyszłaby taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 15:29 Ee co czym ty mowisz.. od conajmnien 7.07 sa 2 skanery dla plynow. wystarczylo zapytac kogokolwiek z obslugi, ustawiles sie do starych poprpstu, nowe obok starych, nie trzeba zadnego fast track.. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 21:57 2 skanery dla płynów od 7.07 służyły w ramach fast track, kolejne miały zostać uruchomione 2 dni temu w niedzielę 26.07. Jest to wiedza z artykułu , który zalinkowałem i w który wierzę, jako, że jeszcze na początku zeszłego tygodnia ja sam odlatywałem z Okęcia i nie miałem ŻADNEJ MOŻLIWOŚCI skorzystania z nowych skanerów. Podobnie jak cała rzesza ludzi obok mnie, ze złością pozbywająca się napojów przy kontroli bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Okęcie - limity płynów 29.07.26, 16:27 7.07 ludzie pracownicy security - nie byl to fast track - pytali kto ma plyny i kierowali do ostatnich tasm. Been there done that.. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Okęcie - limity płynów 30.07.26, 12:47 No widzisz rychu, a na prowincjonalnym lotnisku w Krakowie przechodzi się na luzie z płynami i elektroniką 🙂 A dokąd to odlatywałeś?... Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Okęcie - limity płynów 30.07.26, 13:23 Na wakajki. Tym razem zachód Europy. Ale już nie piszę szczegółów, nic się nie wydarzyło jakoś specjalnie pod wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
bylam.stara.mostowiakowa Re: Okęcie - limity płynów 27.07.26, 22:01 A nie można sobie wziąć pustej butelki i nalać na lotnisku z takich wodopojow? Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Okęcie - limity płynów 27.07.26, 22:34 Tak robimy co roku, więc tym razem też pusta będzie wzięta. Niestety bOMbeki zażyczyły sobie eliksir Ibisza i weź tu sprostaj 🫤 Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 15:34 Ale co to jest eliksir Ibisza? Odpowiedz Link Zgłoś
weronika_ozankowa Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 15:38 Jakiś kolejny reklamowany syf, na którym zarabia celebryta. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 15:39 pysznosci.pl/eliksir-mlodosci-krzysztofa-ibisza-pod-lupa-dietetyka-co-kryje-sklad-nowego-napoju,7293116654131648a Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Okęcie - limity płynów 29.07.26, 16:32 NO to tłumaczysz bombelkom, ze się nie da Albo kupujesz na lotnisku...jeżeli do dzieci nie dociera... Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Okęcie - limity płynów 30.07.26, 12:40 eliksir Ibisza Wiecznie młodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
weronika_ozankowa Re: Okęcie - limity płynów 27.07.26, 22:03 sandy_cheeks napisała: > Może ktoś leciał ostatnio z Okęcia i wie czy łatwo się dostać na nowe skanery 3 > D na których nie obowiązują limity płynów do 100 ml? > Lecimy jutro dość daleko i potrzeba będzie dużo picia w różnych wydaniach... Ja leciałam w zeszłym tygodniu. Nawet nie wiedziałam, że są jakieś nowe skanery, nie są rozreklamowane ani nic. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 07:51 Donoszę z lotniska, że bramki bez limitów są dostępne bez opłat dla zwykłych pasażerów. Dziś korzystaliśmy, tylko trzeba pójść na odpowiednie... Odpowiedz Link Zgłoś
laluga Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 08:02 Fajnie, że dałaś znać. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 12:46 To napisz, gdzie są te bramki. Leciałem kilka dni temu. Jest wejście dla "all gates" w głównym terminalu naprzeciw hotelu Marriott i mogę zaświadczyć własną głową, że pracownicy lotniska byli bezwzględni. Wszystkie płyny kazali oddawać. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 15:30 Kazali ci oddawac bo stanales do starych.. nic dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 16:07 A na którym terminalu są te nowe bramk8i? Tydzien temu przechodziłam przez fast track przy starej hali odlotow i wciąż obowiązywał limit 100 ml (pytałam). Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 18:07 Pierdu pierdu... www.fly4free.pl/lotnisko-chopina-bez-limitu-plynow-kolejne-nowe-skanery/ Nic nie stanąłem, po prostu nie miałem innej opcji. W artykule jest wszystko wyjaśnione. Na razie to opcja dla wybranych lub łut szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Okęcie - limity płynów 29.07.26, 16:30 Ten artykul to nie jest wyrocznia.. przy A B mozna bylo przechodzic z plynami przez 2 ostatnie skanery.. zarowno na poaczatku lipca jak i 3 dni temu.. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Okęcie - limity płynów 29.07.26, 16:54 Ja ci mówię, co widziałem. Ludzie klęli, bo im kazali oddawać wszelkie butelki z napojami, nikt ich nie kierował do nowych skanerów, których zresztą w tym miejscu nie było. Terminal A, o ile pomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Okęcie - limity płynów 29.07.26, 18:08 Terminal pasażerski jest jeden, w starej części Okęcia są bodajże strefy A i B - w żadnej z tych 2 tydzień temu nie było możliwości przenoszenia płynów powyżej 100 ml przez security. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Okęcie - limity płynów 30.07.26, 10:13 A pytalas przy skanerach kart? Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 16:01 Może komuś się przyda ta informacja, fast track Security na Okęciu jest za darmo dla osób które skończyły 70 lat, moi rodzice często z tego korzystają. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado137 Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 19:09 Dobrze wiedzieć, dzięki za informację! Odpowiedz Link Zgłoś
go-jab Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 21:25 A czy ja mogę poprosić o przypomnienie czemu te limity mają służyć? Oprócz trzepania kasy wybranym wendorom? Do szału mnie to doprowadza, i wcale się nie czuję bezpieczniejsza jak dziecku przede mną ktoś soczek każe wyrzucić… 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Okęcie - limity płynów 30.07.26, 12:39 Dorada: Bierzesz herbatę rozpuszczalną i puste bidony w lizczbie dowolnej.Na lotnisku są źródła wody do picia, mieszasz wodę z herbatą i masz picie na pokładzie . Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś