Dodaj do ulubionych

Okęcie - limity płynów

27.07.26, 20:06
Może ktoś leciał ostatnio z Okęcia i wie czy łatwo się dostać na nowe skanery 3D na których nie obowiązują limity płynów do 100 ml?
Lecimy jutro dość daleko i potrzeba będzie dużo picia w różnych wydaniach...
Obserwuj wątek
    • en10 Re: Okęcie - limity płynów 27.07.26, 20:16
      Wydaje mi się, że póki co one są w strefie fast track. Wchodzisz z biletem business class albo kupujesz wejściówkę (50zl?)
    • riki_i Re: Okęcie - limity płynów 27.07.26, 21:27
      Info super aktualne od Rikiego. Jak nie jesteś biznes class to na normalnej kontroli wszystko jest po staremu, nic nie przechodzi. Nawet jak masz na dnie butelki 100 ml , to oni mówią, że ta butelka pierwotnie miała większą pojemność i d.upa blada. Jedyna rada, to wsadź te napoje do bagażu głównego, przynajmniej będziesz miała na miejscu lub na lotnisku przesiadkowym (jesli to nie jest podróż na jednym bilecie).
      • sandy_cheeks Re: Okęcie - limity płynów 27.07.26, 22:39
        Czarterem lecimy, więc trzeba będzie pić na akord przed bramkami...
        • eliszka25 Re: Okęcie - limity płynów 27.07.26, 22:43
          A nie możecie kupić sobie coś do picia za bramkami?
          • sandy_cheeks Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 07:52
            Możemy, ale eliksiru Ibisza tam nie mają 😁
            • eliszka25 Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 08:02
              Nie wiem co to eliksir ibisza. Natomiast w poście startowym jest mowa o „dużo picia w różnych wydaniach”, więc odpowiadam, że picie można kupić za bramkami, a nawet w samym samolocie. Nie trzeba pić na zapas przed lotem 🤷‍♀️
              • riki_i Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 12:42
                Oczywiście, że picie można kupić za bramkami, tyle, że... w cenie jakby nierynkowej 😉
                • kurt.wallander Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 12:44
                  Woda kosztuje bodajże 5 zł w automacie.
                • primula.alpicola Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 16:08
                  No to wziąć puste butelki i napełnić je w poidełku
                  • ponis1990 Re: Okęcie - limity płynów 30.07.26, 12:41
                    Myśmy tak zrobili teraz z tym poidełkiem
                • eliszka25 Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 21:51
                  Autorka wątku i tak planowała na podróż kupić eliksir Ibisza, który kosztuje 6 zł za pół litra, więc woda po lotniskowych cenach wyszłaby taniej.
      • czerwonylucjan Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 15:29
        Ee co czym ty mowisz.. od conajmnien 7.07 sa 2 skanery dla plynow. wystarczylo zapytac kogokolwiek z obslugi, ustawiles sie do starych poprpstu, nowe obok starych, nie trzeba zadnego fast track..
        • riki_i Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 21:57
          2 skanery dla płynów od 7.07 służyły w ramach fast track, kolejne miały zostać uruchomione 2 dni temu w niedzielę 26.07. Jest to wiedza z artykułu , który zalinkowałem i w który wierzę, jako, że jeszcze na początku zeszłego tygodnia ja sam odlatywałem z Okęcia i nie miałem ŻADNEJ MOŻLIWOŚCI skorzystania z nowych skanerów. Podobnie jak cała rzesza ludzi obok mnie, ze złością pozbywająca się napojów przy kontroli bezpieczeństwa.
          • czerwonylucjan Re: Okęcie - limity płynów 29.07.26, 16:27
            7.07 ludzie pracownicy security - nie byl to fast track - pytali kto ma plyny i kierowali do ostatnich tasm. Been there done that..
          • pursuedbyabear Re: Okęcie - limity płynów 30.07.26, 12:47
            No widzisz rychu, a na prowincjonalnym lotnisku w Krakowie przechodzi się na luzie z płynami i elektroniką 🙂
            A dokąd to odlatywałeś?...
            • riki_i Re: Okęcie - limity płynów 30.07.26, 13:23
              Na wakajki. Tym razem zachód Europy. Ale już nie piszę szczegółów, nic się nie wydarzyło jakoś specjalnie pod wątek.
    • bylam.stara.mostowiakowa Re: Okęcie - limity płynów 27.07.26, 22:01
      A nie można sobie wziąć pustej butelki i nalać na lotnisku z takich wodopojow?
      • sandy_cheeks Re: Okęcie - limity płynów 27.07.26, 22:34
        Tak robimy co roku, więc tym razem też pusta będzie wzięta. Niestety bOMbeki zażyczyły sobie eliksir Ibisza i weź tu sprostaj 🫤
        • angazetka Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 15:34
          Ale co to jest eliksir Ibisza?
          • weronika_ozankowa Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 15:38
            Jakiś kolejny reklamowany syf, na którym zarabia celebryta.
          • kamin Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 15:39
            pysznosci.pl/eliksir-mlodosci-krzysztofa-ibisza-pod-lupa-dietetyka-co-kryje-sklad-nowego-napoju,7293116654131648a
        • hanusinamama Re: Okęcie - limity płynów 29.07.26, 16:32
          NO to tłumaczysz bombelkom, ze się nie da
          Albo kupujesz na lotnisku...jeżeli do dzieci nie dociera...

• maly_fiolek Re: Okęcie - limity płynów 30.07.26, 12:40
          eliksir Ibisza
          Wiecznie młodzi....
    • weronika_ozankowa Re: Okęcie - limity płynów 27.07.26, 22:03
      sandy_cheeks napisała:

> Może ktoś leciał ostatnio z Okęcia i wie czy łatwo się dostać na nowe skanery 3
      > D na których nie obowiązują limity płynów do 100 ml?
      > Lecimy jutro dość daleko i potrzeba będzie dużo picia w różnych wydaniach...

Ja leciałam w zeszłym tygodniu. Nawet nie wiedziałam, że są jakieś nowe skanery, nie są rozreklamowane ani nic.
    • sandy_cheeks Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 07:51
      Donoszę z lotniska, że bramki bez limitów są dostępne bez opłat dla zwykłych pasażerów. Dziś korzystaliśmy, tylko trzeba pójść na odpowiednie...
      • laluga Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 08:02
        Fajnie, że dałaś znać. Dziękuję
      • riki_i Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 12:46
        To napisz, gdzie są te bramki. Leciałem kilka dni temu. Jest wejście dla "all gates" w głównym terminalu naprzeciw hotelu Marriott i mogę zaświadczyć własną głową, że pracownicy lotniska byli bezwzględni. Wszystkie płyny kazali oddawać.
        • czerwonylucjan Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 15:30
          Kazali ci oddawac bo stanales do starych.. nic dziwnego.
          • koko8 Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 16:07
            A na którym terminalu są te nowe bramk8i? Tydzien temu przechodziłam przez fast track przy starej hali odlotow i wciąż obowiązywał limit 100 ml (pytałam).
          • riki_i Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 18:07
            Pierdu pierdu...

www.fly4free.pl/lotnisko-chopina-bez-limitu-plynow-kolejne-nowe-skanery/

Nic nie stanąłem, po prostu nie miałem innej opcji. W artykule jest wszystko wyjaśnione. Na razie to opcja dla wybranych lub łut szczęścia.
            • czerwonylucjan Re: Okęcie - limity płynów 29.07.26, 16:30
              Ten artykul to nie jest wyrocznia.. przy A B mozna bylo przechodzic z plynami przez 2 ostatnie skanery.. zarowno na poaczatku lipca jak i 3 dni temu..
              • riki_i Re: Okęcie - limity płynów 29.07.26, 16:54
                Ja ci mówię, co widziałem. Ludzie klęli, bo im kazali oddawać wszelkie butelki z napojami, nikt ich nie kierował do nowych skanerów, których zresztą w tym miejscu nie było. Terminal A, o ile pomnę.
                • koko8 Re: Okęcie - limity płynów 29.07.26, 18:08
                  Terminal pasażerski jest jeden, w starej części Okęcia są bodajże strefy A i B - w żadnej z tych 2 tydzień temu nie było możliwości przenoszenia płynów powyżej 100 ml przez security.
                  • czerwonylucjan Re: Okęcie - limity płynów 30.07.26, 10:13
                    A pytalas przy skanerach kart?
    • andace Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 16:01
      Może komuś się przyda ta informacja, fast track Security na Okęciu jest za darmo dla osób które skończyły 70 lat, moi rodzice często z tego korzystają.
      • mikado137 Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 19:09
        Dobrze wiedzieć, dzięki za informację!
    • go-jab Re: Okęcie - limity płynów 28.07.26, 21:25
      A czy ja mogę poprosić o przypomnienie czemu te limity mają służyć? Oprócz trzepania kasy wybranym wendorom? Do szału mnie to doprowadza, i wcale się nie czuję bezpieczniejsza jak dziecku przede mną ktoś soczek każe wyrzucić… 🙄
    • maly_fiolek Re: Okęcie - limity płynów 30.07.26, 12:39
      Dorada:
      Bierzesz herbatę rozpuszczalną i puste bidony w lizczbie dowolnej.Na lotnisku są źródła wody do picia, mieszasz wodę z herbatą i masz picie na pokładzie smile.
      Proszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka