bywalec.hoteli 31.07.26, 10:18 Super, kocham, czuję że żyję na 120%, jest super. Kto też tak ma? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katriel Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 11:12 Ja cię zwykle ignoruję, ale tym razem napiszę. Fala upałów jest klęską żywiołową, która prowadzi do realnego zagrożenia życia, zwłaszcza osób starszych. Oficjalne, konserwatywne szacunki mówią o ok. 600 ofiarach upałów rocznie w Polsce. Dla porównania, w pożarach ginie połowa tego; w powodzi tysiąclecia (1997 r) zginęło 56 osób; zimowe mrozy powodują śmierć ok. 50 osób rocznie. Moja matka ma 87 lat i mieszka sama. Boję się o nią. Twoje niefrasobliwe podejście odbieram jako brak szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 11:31 Gdzie jest ta fala upałów w Polsce? W Poznaniu: W lipcu w Polsce prawie wszystkie dni miały maksymalnie 20 parę stopni. Dużo padało. Wieczorami i w nocy było zimno. Jeden czy dwa dni było rzeczywiście bardzo gorąco ale tylko wtedy. Wczoraj było 32 stopnie, dziś pewnie dojdzie do tylu a już od jutra zimniej. Nie przesadzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 11:43 I od przyszłego tygodnia znowu gorąco. Zresztą 24 stronie to nie chłodno. I nie wszyscy w Poznaniu mieszkają. Zobacz inne miasta. Temperatury do 35 stopni, to ile w słońcu?? U mnie 32 teraz, czyli 35 będzie po południu jak nic. Gorąco, duchota. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 12:48 elinborg napisała: > I od przyszłego tygodnia znowu gorąco. Zresztą 24 stronie to nie chłodno. > I nie wszyscy w Poznaniu mieszkają. Zobacz inne miasta. Temperatury do 35 stopn > i, to ile w słońcu?? > U mnie 32 teraz, czyli 35 będzie po południu jak nic. Gorąco, duchota. 24 stopnie to upał? Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 13:24 superematka napisała: > 24 stopnie to upał? A napisałam tak? Macie tylko 2 tryby- gorąco i chłodno? Odpowiedz Link Zgłoś
awf-33 Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 19:31 superematka napisała: > elinborg napisała: > > > I od przyszłego tygodnia znowu gorąco. Zresztą 24 stronie to nie chłodno. > > I nie wszyscy w Poznaniu mieszkają. Zobacz inne miasta. Temperatury do 35 > stopn > > i, to ile w słońcu?? > > U mnie 32 teraz, czyli 35 będzie po południu jak nic. Gorąco, duchota. > 24 stopnie to upał? A nie? Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 19:33 Nie, 24 stopnie to żaden upał tylko dość chłodne lato Odpowiedz Link Zgłoś
enaw11 Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 13:04 Północne okno w Poznaniu - 31 stopni w tej chwili Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 22:16 bywalec.hoteli napisał: > Gdzie jest ta fala upałów w Polsce? > > W Poznaniu: > W lipcu w Polsce prawie wszystkie dni miały maksymalnie 20 parę stopni. Dużo pa > dało. Wieczorami i w nocy było zimno. Jeden czy dwa dni było rzeczywiście bardz > o gorąco ale tylko wted 20 parę to zarówno znośne 21, jak i nieznośne 27. Na Mazowszu nie pada, okresowe przelotne opady nie zmieniają tego że jest przeraźliwie sucho. W ostatnich dniach temperatura nocą jest powyżej 20 stopni, W w ostatnim tygodniu to któryś z kolei dzień z temperaturą powyżej 25 stopni, ba! większość dni powyżej 30, zapowiadane 39. Więc nie, nie przesadza Odpowiedz Link Zgłoś
minivini Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 11:46 >Moja matka ma 87 lat i mieszka sama. Boję się o nią. A moja mama nie żyje. To mogę się cieszyć ładną pogodą czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
minivini Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 11:48 >prowadzi do realnego zagrożenia życia, zwłaszcza osób starszych. Ja nie jestem starszą osobą ani nie mam takich w otoczeniu więc mam to gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
patrzyk Re: Lato wróciło do Polski :D 04.08.26, 12:45 Masz gdzieś to, że umrze ktoś kto mógłby jeszcze trochę pożyć? Fajny z ciebie człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 13:00 Tak, dwa dni ciepła to fala i zagrożenie życia. Bez przesdy. Ile ludzie zamarza? Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 13:09 Ależ ciesz się, nie marnuj czasu na rmatvr Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 14:15 Serio chwalenie się swoją niewiedzą i ignorancją nie jest cool. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 14:45 Jaka ignorancja. Ja uwielbiam ciepełko. Jak ktoś nie lubi tego co ty to jest ignorantem? Odpowiedz Link Zgłoś
awf-33 Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 19:33 superematka napisała: > Jaka ignorancja. Ja uwielbiam ciepełko. Niektórzy uwielbiają papierosy. To znaczy, że to dobre dla zdrowia? Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 19:38 Nie, ale słoneczko tak, jest zdrowe. Witamina D się wytwarza,. której w naszym klimacie brak. Skóra łapie zdrowe promienie, muśnięcie słońcem to balsam naturalny do ciała l. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac1 Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 23:59 akurat nie łapie, bo przy tych temperaturach wskazane jest zejście ze słoneczka w trybie pilnym i ogólnie ograniczenie przebywania na dworze (ewentualnie na polu). Gdyż może się to skończyć udarem cieplnym. Przy temperarurze >35C termoregulacja przestaje działać - i to u zdrowych ludzi w pełni sił... Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 06:04 Temperatura ciała człowieka ma 36,6 stopni, także to nie jest zbyt wysoka temperatura powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 09:41 Co za debilzmy wypisujesz, napisz jeszcze że nosisz czapeczkę z foli i głosujesz na Konfederacje i Brauna to wtedy cię zrozumiem, co wpis to większy idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 10:16 Co w tym idiotycznego, że mi nie gorąco przy takiej pogodzie. Dla mnie super hiper ekstra Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:46 >Moja matka ma 87 lat i mieszka sama. Boję się o nią. Twoje niefrasobliwe podejście odbieram jako brak szacunku. Kupcie jej przenosny klimatyzator, taki z rura co sie wystawia za okno. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 08:23 >Twoje niefrasobliwe podejście odbieram jako >brak szacunku. A od kiedy to Bywalec zawiaduje pogodą i ja ustawia dla całego kraju lub świata? Nie dmij tak w te trąbę „szacunku do mojej matki”, bo to absurdalne. Ktoś lubi jak mu gorąco, więc się cieszy, że jest gorąco, kto inny lubi zimę i śnieg, więc się cieszy jak napada i nijak nie świadczy to o „braku szacunków dla seniorów, a szczególnie matki użytkowniczki Kartiel, która się przecież może poślizgnąć i złamać kość udową na tym śniegu” 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 09:50 Dzięki Memfiska że mnie bronisz 💚 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 17:40 Bo to jest totalnie głupie 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 08:30 Ja martwiłabym się, że 87 latka mieszka sama niezależnie od pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
152kk Re: Lato wróciło do Polski :D 04.08.26, 22:06 A niby dlaczego? Istnieją ludzie zdrowi i sprawni na ciele i umyśle w tym wieku, tylko się z tego cieszyć. Nie każdy w wieku emerytalnym musi mieszkać z synem, tym bardziej, że nie każdy ma syna, który woli mieszkać z mamusią, zamiast z partnerem/partnerką. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 11:35 Wyjdź na słońce i pospaceruj z godzinę wtedy poczujesz że żyjesz, czy wyznawcy kibola i ćpuna zawsze są szurami pogodowymi? Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 11:45 Ja bym go po jakimś zabetonowanym rynku przepędziła przez 2 godzinki. Albo może na budowę, cegły kłaść. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 12:48 A co to za problem pochodzić w słoneczku i 4 godziny? Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 13:26 superematka napisała: > A co to za problem pochodzić w słoneczku i 4 godziny? W 35 stopniach? Zastosuj, pozbędziemy się problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 14:46 Chodze bez problemów. 35 stopni to ciepło, upał to 45 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:26 elinborg napisała: > W 35 stopniach? Zastosuj, pozbędziemy się problemu. Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:36 Dla mnie żaden problem, czysta przyjemność Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 11:46 Mańka, odpal netfliksa - twoja ulubiona rozrywka w tym brwinowie Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 11:53 Twoją ulubioną rozrywką jest oglądanie TV RusPublika, i pisanie szurskich tekstów, jak ci zimno do lekarza, niedogrzany PISi trolu Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 12:01 Ja też się cieszę,kocham upały Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 12:06 Zgadzam sie, dzisiaj wróciło lato, przynajmniej u mnie. Jest 25 stopni, pochmurno, lekko wieje. Jutro ma padać deszcz i maksymalna temperatura wyniesie 18 stopni, czyli typowe lato nad Bałtykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 12:42 bywalec.hoteli napisał: > Super, kocham, czuję że żyję na 120%, jest super. > Kto też tak ma? Nikt normalny. Dzisiaj siedzę w domu na zdalnym i właśnie sprawdziłam, mam na tarasie 33 stopnie. Podziękuję za TAKIE lato. I na pewno nie jest to dobre dla naszych organizmów. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 12:50 Właśnie super pogoda, chce się żyć. Można się poopalać, nacieszyć słoneczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 13:58 superematka napisała: > Właśnie super pogoda, chce się żyć. Można się poopalać, nacieszyć słoneczkiem. Masz 5 lat, że upierasz się że twoja babka z piasku ładniejsza? U mnie akurat nie ma specjalnie słońca. Jest bezwietrznie, bardzo gorąco, duszno i nieprzyjemnie. I ja pisałam o normalnych ludziach a nie takich, co dla zasady zaprzeczają faktom. Zapytaj lekarzy, jaki ma wpływ taka pogoda na zdrowie i że w ogóle nie jest zalecane być na zewnątrz, jeśli sama nie ogarniasz oczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 15:15 A to siedź w domu, ja sobie będę korzystać z pięknej pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 16:54 To sobie korzystaj. Co mnie to obchodzi, nie musisz mnie informować o każdym swoim kroku. Każdy może się katować, zapiekać i niszczyć sobie zdrowie. I przestań się wpisywać ze swoimi durnotami od czapy pod moimi komentarzami. Spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 21:45 trzeba koniecznie przyjechać nad polski Bałtyk, tutaj jest przyjemnie - załączone zdjęcie z dzisiaj. ciebie nie zapraszam, bo popsujesz atmosferę, czy tam klimat, czy pogodę, czy co tam klimatyczni wariaci jeszcze zmyślą Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 11:13 Podziękuję. Urlop w takim miejscu w ogóle a już przy takich pogodach (albo upały albo deszcze) to dla mnie przedsionek piekła. I nie wiem, co miałabym tam robić. Mam zabukowany urlop w zupełnie innym zakątku świata. Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 19:27 czyli twierdzisz że ciepło jest złe, a lecisz do ciepłych krajów ? hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 19:31 wyprawa32768 napisał: > czyli twierdzisz że ciepło jest złe, a lecisz do ciepłych krajów ? Gdzie napisałam że lecę do ciepłych krajów? Już nawet z oczami masz problem? I nigdzie nie twierdzę, że ciepło jest złe. Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 19:34 co ty twierdzisz za głupoty to każdy widzi, że ciepełko złe, że klimat, że coś tam bla bla. A ciepełko jest takie przyjemne ! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 09:36 Ale to przecież ty wypisujesz głupoty i wmawiasz coś czego nikt nie twierdził. Nigdzie też nie odwoływałam się do klimatu. Akurat lato to jest moja od zawsze ulubiona pora roku, ale z normalnymi temperaturami rzędu 25 stopni i chłodniejszymi nocami, a nie 35 stopni, duchota, saharyjskie powietrze, aura uciążliwa dla organizmu i nieprzyjemna. Nie istnieje tylko jedno “ciepło”. A skrajne upały nie są w niczym dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 10:18 Jakie saharyjskie jak tam inny klimat i wilgotność powietrza. Fajne polskie lato z dobrą temperaturą to powyżej 30 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 11:51 Powyżej 30 stopni to w polskich warunkach upał, a nie fajne lato, niedouczku. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 13:43 Super lato właśnie. Ja kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 14:28 superematka napisała: > Super lato właśnie. Ja kocham. I koniecznie trzeba było to napisać ponad 50 razy. 30% wpisów w tym wątku jest twoich. Z tym samym jednym przekazem (czyli wystarczyłoby jeden raz). I to wszystko zamiast celebrować to piękne lato. Za to spamowanie należy ci się ban. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 15:27 Jakie spamowanie, odpowiadam ludziom, obsesję masz na moim chomiku punkcie, ale mam tyle uroku, że się wcale nie dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 17:39 a gdzie ty mieszkasz, ty i bywalec, bo, owszem lubić można, ale 37 stopni to nie jest typowe polskie lato (wystarczy spojrzeć na temperatury z ostatnich np 30 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 19:20 Na razie wiemy tylko, że nie jesteś z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 19:31 A skąd wiesz? Tu widzę ciekawe teorie wypuszczacie. Nawet za gazeciarza mnie wzięli. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 19:34 Ponieważ nic nie wiesz o typowej polskiej letniej pogodzie Pa Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 20:05 mocca26 napisała: > Ponieważ nic nie wiesz o typowej polskiej letniej pogodzie Pa > To wygląda na asmę, której całkiem puściły już zwieracze. Ona ma fazy całkowitej szajby, ale takiej fatalnej jeszcze faktycznie nie miała. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 22:24 imho nie asma, trochę inny vibe. Ale stara się biedaczysko jak może i potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 15:31 Nikt normalny? Powiedz to turystom czy ludziom na plaży. Twoja normalność jest normalniejsza niż innych? Zimno i homoseksualizm? Tylko to się liczy! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 17:08 superematka napisała: > Nikt normalny? Powiedz to turystom czy ludziom na plaży. Twoja normalność jest > normalniejsza niż innych? Zimno i homoseksualizm? Tylko to się liczy! A to nie ma nienormalnych na plażach? Lekarze podczas takich upałów zalecają, żeby jeśli się nie musi to najlepiej pozostać w domu, ewentualnie w innym chłodnym i zacienionym miejscu i na pewno nie na słońcu i otwartej przestrzeni jak plaża właśnie. Znasz się lepiej, to rób sobie po swojemu, co mnie to obchodzi. To że nie lubi się skrajnych upałów nie znaczy że lubi się zimno. I co ma do tego tematu homoseksualizm? Słoneczko zaszkodziło panience? Ogarnij się i lecz ze swoich fobii. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 17:29 Jacy lekarze? Zawsze konsultujesz każde wyjście z domu z lekarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 17:37 Sracy. Ty siedzisz pod kamieniem i nie docierają do ciebie żadne informacje? To twoje pierwsze upały w życiu? Zalecenia lekarzy to muszą być osobiste konsultacje?! I to akurat ty powinnaś się udać po pilną pomoc lekarską. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:05 Przy takiej temperaturze nie widzę dla.sibus zagrożenia i korzystam ze słońca. Jutro opolanko, witamina D, drineczek. Życie jest piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:55 superematka napisała: > Przy takiej temperaturze nie widzę dla.sibus zagrożenia i korzystam ze słońca. > Jutro opolanko, witamina D, drineczek. Życie jest piękne. Tak, drineczek, najlepiej ze dwa albo trzy! Będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 19:25 No pewnie. Na słoneczku chłodne piwko, coś wspaniałego. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 12:47 Ja tak samo, uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 12:55 Masz rację , piekny dzien. Szkoda go marnować na internet. Pa, zmykaj Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 13:01 Już widzę się ze słońca cieszyć nie można, ematko są dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 13:04 Kolejna niedogrzana, trzeba być chorym aby lubić takie piekło Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 13:21 To ja się przyznam, lubię ciepłe lato gdy można bez szoku termicznego pływać w jeziorach, spać pod namiotami i bez sztormiaka pływać kajakami. A nocą siedzieć przy ognisku bez polaru i czapki gdy temperatura spada poniżej 10 stopni. Temperatury w okolicy 30 nie robią spustoszenia w moim organizmie, o ile pamiętam o kapeluszu, ew parasolu i filtrach ( i wachlarz ). Szukam zazwyczaj cienia. Lato z temperaturą 18 stopni i deszcz spadające do 10 w nocy jest dla mnie koszmarne. Idealne dla mnie są temp 25-30 , ale 30-35 też nie wywołuje żadnych koszmarnych przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 13:59 No więc co innego 30 stopni w mieście, jak chodzisz do pracy, raca w terenie na przykład, albo dla a klimatyzacja, albo trzeba dojść wybetonowanym, nasłonecznionym chodnikiem, a co innego jak masz wolne, możesz sobie pójść do cienia, nad wodę, do lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 14:26 Między "lato z temperaturą 18 stopni i deszcz, spadające do 10 w nocy" a "lato z upałami, temperaturami rzędu 35, dusznymi nocami i aurą zagrażającą zdrowiu" jest sporo pomiędzy. Ostatnio było chłodniej, ale w dzień było 20-25 a w nocy 15-18 stopni. Normalnie do późnego wieczora siedzieliśmy na zewnątrz i nie było odczucia zimna. I milion razy wolę to co było wtedy niż to co jest teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 15:17 kandyzowana3x napisała: > To ja się przyznam, lubię ciepłe lato gdy można bez szoku termicznego pływać w > jeziorach, spać pod namiotami i bez sztormiaka pływać kajakami. A nocą siedzieć > przy ognisku bez polaru i czapki gdy temperatura spada poniżej 10 stopni. Temp > eratury w okolicy 30 nie robią spustoszenia w moim organizmie, o ile pamiętam o > kapeluszu, ew parasolu i filtrach ( i wachlarz ). Szukam zazwyczaj cienia. L > ato z temperaturą 18 stopni i deszcz spadające do 10 w nocy jest dla mnie koszm > arne. Idealne dla mnie są temp 25-30 , ale 30-35 też nie wywołuje żadnych koszm > arnych przeżyć. Ja mam tak samo. A one przeżywają zwykle 30 stopni jakby to było 50 Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 15:34 Ciekawe co by zrobiły w takim Luksorze, gdzieś jest prawdziwy upał o tej porze. Raptem 30 stopni a tu sraczka, okna gwoździami zabijają l. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 17:19 Na pewno w takim Luksorze są zadowoleni, bo supermatka im uzmysłowiła, że skrajne temperatury to wspaniała rzecz. 30 stopni to ja miałam o 8.00 rano, teraz mam na tarasie 38 stopni. Więc spadaj z tymi swoimi mądrościami. A sraczkę to masz ty. Przeszkadza ci nawet to, że ktoś nie lubi morderczych upałów. Musi lubić bo ty lubisz? Inaczej twoje lubienie coś traci? I każdemu z osobna będziesz ten swój kit wciskać? Co za durny babsztyl. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 17:30 Tobie przeszkadza wariatko. Wyzywasz ludzi od niemoralnych, bo lubią ciepełko. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 17:42 Tak. Niemoralnych. Jakbyś teraz siedziała na tym swoim słonku, to na pewno byś nie klepała durnot w klawiaturę, tłumoku. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:06 Już taka pora, że słonko słabo grzeje. Jutro 38, chętnie posiedzę Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 19:56 aaa to dlatego tak bredzisz bo ci przygrzało, wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 16:30 To ja się przyznam, lubię ciepłe lato gdy można bez szoku termicznego pływać w jeziorach, spać pod namiotami i bez sztormiaka pływać kajakami _ sorry ale to są jakieś bzdety. NIE DA się spać pod namiotem w temperaturze powyżej 20 na zewnątrz. W środku masz wtedy kilka stopni więcej. Wiem co mówię bo w tym roku wróciliśmy z wakacji 3 dni wcześniej - niedospani i wymęczeni tropikalnymi nocami. W namiocie było za gorąco, a przy próbie spania na zewnątrz zjadały nas komary. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 17:47 To moskitiera i pod chmurką. Coś pięknego. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 19:42 Ale my mówimy o temperaturze w dzień nie w nocy. W tym roku w Polsce była jedną noc z temperaturą minimalnie powyżej 20 stopni. Większość lipca to bliżej okolic 13, z najniższą w okolicach 8. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 19:45 Ok, ale w dzień nie ma potrzeby spania w namiocie chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 22:17 Ale my mówimy o temperaturze w dzień nie w nocy _ nie. Ja akurat wróciłam z trzy-tygodniowych wakacji. Miałam tylko dwie noce poniżej 20 stopni i to dlatego że byłam na wysokości 1200 m npm. Reszta to było między 22 a 26. To zdecydowanie nie jest na namiot. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 23:11 No to pod chmurką,. moskitiera i po kłopocie. Super sprawa. Uwielbiam takie cieplutkie noce, chce się żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 20:31 Przy wysokiej temperaturze powietrza jak najbardziej można doznać szoku termicznego w jeziorze. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 20:37 To trzeba wchodzić powoli, najpierw zmoczyć ręce nogi, a nie wskakiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 14:16 To jest troll. Ma sraczkę forumową. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 15:26 marianna1960 napisała: > Kolejna niedogrzana, trzeba być chorym aby lubić takie piekło Jak mnóstwo ludzi, którzy jeżdżą w wakacje do Egiptu, Tunezji, Turcji i innych miejsc, gdzie jest gorąco, bo w Polsce jest zimno. Trafia się dwa dni w miesiącu i już histeria. Chora jesteś ty, bo nie rozumiesz, że kasy na prawo lubić co innego. Ja nie lubię zimy i co? Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 14:41 To, że ludzie mają różne preferencje i interesy to jasne, ale otwarte cieszenie się z czyjegoś nieszczęścia jest lekko niegrzeczne. Jeszcze idź do szpitala i opowiedz pacjentom, jak to fajnie być zdrowym i że to przecież nie twoja wina że oni nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 15:16 cegehana napisała: > To, że ludzie mają różne preferencje i interesy to jasne, ale otwarte cieszenie > się z czyjegoś nieszczęścia jest lekko niegrzeczne. Jeszcze idź do szpitala i > opowiedz pacjentom, jak to fajnie być zdrowym i że to przecież nie twoja wina ż > e oni nie są. Właśnie sprawdziłem i temperatura osiągnęła 30 stopni i już więcej raczej dziś nie będzie. 30 stopni to normalna letnia temperatura. I to jest w najcieplejszym momencie dnia. To takie nieszczęście zwykle 30 stopni? Nie 40 jak w Turcji, Włoszech, Hiszpanii, Maroku czy 50 jak na Saharze. Zwykle 30 stopni i słońce. Zresztą wieczorem zapowiadają burze a jutro ma być już chłodniej. Nie przesadzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 15:46 Odniosłam się do postu startowego, a nie do 30 stopni tam, gdzie sobie akurat jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 15:53 A kto się cieszy x czyjegoś nieszczęścia. Bywalec napisał, że cieszy się piękną pogodą. To tak jakbyś napisała, że dostałaś nową pracę i jesteś szczęśliwa, a ktoś ci zarzucił, że dowalasz bezrobotnym. Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 16:30 Napisał o Polsce. To tak jakby osoba, która ma dobrą pracę napisała, że bardzo się cieszy że stopy bezrobocia w Polsce (a nie z tego, że sama ją ma). Inaczej brzmiałby post w stylu "u mnie piękna pogoda, mam nadzieję, że u Was też". Uważam, że nawet trollowanie ma swoje granice, a jedną takich granic jest temat chorób i śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 17:31 No to miło napisał, chciał sprawić przyjemność swoim postem. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:07 Cieszył się przemyśleniami nad piękną pogodą. Mi się miło zrobiło, że docenia. Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:44 Ci? A to jakaś Twoja zasługa że jest taka a nie inna pogoda? Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 19:26 Nie moja, ale cieszę się, pięknej pogody i miło, że ktoś się również cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 19:34 No fajnie, ale post startowy był o czym innym. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 20:10 cegehana napisała: > No fajnie, ale post startowy był o czym innym. Nieprawda, post startowy byl związany z radością z powrotem polskiego pięknego lata, pięknej pogody, gdzie jest te 30 stopni, jest przyjemny wieczór ciepły a nie ma ekstremalnych temperatur. Uśmiechnij się trochę do ludzi a oni będą uśmiechać się do Ciebie, zauważ to Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 20:51 Prawda. Post dotyczył tego, co dzieje się w Polsce, a nie u Ciebie w ogrodzie czy gdzie tam sobie siedzisz - to nie budzi żadnych kontrowersji ani emocji. Mogę się do Ciebie wirtualnie uśmiechnąć 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 19:58 Polskie lato to jest 25-28 stopni a nie 36 jak było u mnie przez dwa dni. Duchotę, parne powietrze i gwałtowne burze też trudno nazwać pięknym. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 08:31 >otwarte cieszenie się z czyjegoś nieszczęścia >jest lekko niegrzeczne. Czyli jeżeli ktoś napisze: hurra, wreszcie chłodniej i pada, a ja akurat będę na urlopie, to taki wpis będzie niegrzeczny, bo stanowi „cieszenie się z mojego nieszczęścia”? 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 08:36 wiesz, nie stawiałabym w jednym rzędzie "nieszcześcia" z powodu deszczu na urlopie i tragedii suszy i pożarów lasów Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 08:54 2 dni ciepła i szisza i pożary? Nie przesadzaj Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 17:41 Dzisas, jeden dzień upału w Poznaniu, a dziś znów leje od rana… 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 20:00 Jeśli będzie się cieszył z deszczu np. na terenach dotkniętych powodzią to jak najbardziej. Jeśli będzie się cieszył z deszczu u siebie, który pada na niego - to nie. Da się na tym poprzestać. Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 16:02 Nie wiem czy ty serio czy szyderczo, ale ja na te kilka dni +30 bardzo się cieszę.Od 2 dni w koncu bez kurtki mogę rano isć do pracy, a wieczorem z basenu bez kaptura na głowie wracać. Taki przeskok z 18 na 35 moze nie najlepszy ale bardzo doceniam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 16:11 No jednak lepiej się czuję jak jest poniżej a nie powyżej 30 stopni. Takie 25-28 to dla mnie optymalne temperatury latem. Przy 34 i słońcu które teraz mam za oknem, zamiast wybrać się na rower albo zabrać dzieci na plac zabaw który u nas jest nasłoneczniony, czyli w pełni korzystać z letniego popołudnia, to siedzimy w klimatyzowanym domu, a na aktywności na zewnątrz poczekamy do wieczora. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 16:59 Polecam wyjście do lasu, jeśli macie możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 21:11 Byliśmy dziś ponad 2h tak późnym rankiem/przed południem. Też bardzo lubię i fakt, że w te upały zawsze tam trochę przyjemniej . Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 16:42 Ja, jestem zachwycona że trafiła się taka pogoda akurat na wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:07 Super, udanego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:07 No to super masz pogodę 🌞 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 20:17 trampki-w-kwiatki napisała: > Goń się 🙄 Nie odpowiadam za pogodę we Wrocławiu który jest chyba najcieplejszym miastem w Polsce. Sama się gon 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 21:48 zapraszam nad polski Bałtyk, tutaj o takich temperaturach nie ma mowy. Jest przyjemnie, po prostu SUPEROWO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 17:12 Uważam, że tylko kretyni cieszą się z takiej pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 17:34 Jesteś ograniczona umysłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 17:41 Słyszałaś kiedyś o pożarach? Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:08 A co to ma do rzeczy? Dopiero jeden dzień ciepełka. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:28 Odezwała się niedogrzana kretynka, koleżanka ma rację tylko DEBILE cieszą się z takiej pogody, gdzie tylko można wytrzymać przy włączonej klimatyzacj Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:32 Używasz klimatyzacji ty kapitalistyczna konsumpcjonistko? Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:37 Klimatyzacja jest niezdrowa, słoneczko naturalne jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
kiddy Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:48 U mnie w okolicy drzewa mają suche, brązowe liście, na moim osiedlu jest tak sucho, że drzewa zdążyły już sporo liści zrzucić. Nie, w sierpniu gołe gałęzie nie są normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:57 Przecież lipiec był zimny i mokry, u mnie wszędzie zielono jak w maju, na trawniku walczę z mchem. Dwa letnie dni nie zaszkodzą przyrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 19:27 Dokładnie, u mnie pięknie, zielono. Wspaniałe jest. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 20:07 No to u ciebie. I nie oglądasz telewizji, prognoz pogody żadnych, nic nie wiesz na temat suszy. Lipiec zimny i mokry, no ludzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 08:40 W Poznaniu akurat zimno i sporo pada. 🤔 Na zmianę z 2-3 dniami upałów > 30stC. Nic pośrodku w tym roku… Odpowiedz Link Zgłoś
kiddy Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 20:27 No padało, jasne. Tylko że za mało. Od lat jest szusza, kilka dni deszczu tu nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 18:03 W Wielkopolsce jest susza geologiczna, żadne deszcze tu nie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 18:07 Hydrogeologiczna.. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 18:13 A ściślej rzecz biorąc nizowka hydrogeologiczna www.pgi.gov.pl/psh/materialy-informacyjne-psh/aktualna-sytuacja-hydrogeologiczna.html Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 19:20 memphis90 napisała: > W Wielkopolsce jest susza geologiczna, żadne deszcze tu nie pomogą. > Jak to nie pomogą, a w zasadzie pomogłyby, skoro ta sytuacja jest właśnie skutkiem braku opadów? I jeszcze nasila to wysoka temperatura? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 00:46 Wielkopolska padła ofiarą wieloletniego procesu odwadniania, melioracji, osuszania rozlewisk, tworzenia kopalni odkrywkowych, betonowania czego popadnie. Chyba nawet w tej chwili trwa w Poznaniu walka o tereny nadrzeczne, które deweloper chce zabudować blokami, a mieszkańcy chcą zostawić w stanie naturalnym. Poza tym ukształtowanie geologiczne sprawia, że wody gruntowe wyjątkowo szybko „uciekają” do dużych rzek, a stamtąd do Bałtyku. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 12:09 Ale nie można napisać, że żadne opady nie pomogą, bo to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 22:21 Gdzie?? Bo nie na Mazowszu, gdzie susza taką, że aż trzeszczy pod nogami, choć i tak padało parę razy solidnie Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 21:49 nie ma to jak polski Bałtyk ! tutaj jest łagodnie ciepło i przyjemnie. POLSKA ! Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:07 To nie lato, to mordercze upały 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:09 Piękne lato w końcu. Dość już zimno. Milusio Odpowiedz Link Zgłoś
kiddy Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:45 Ja właśnie widzę, jak to ci, którzy tak kochaja upały, żyją pełnią życia - ulice puste, parki puste, wszyscy siedza w domach. Co szczęśliwsi akurat mają urlop i mogą nie wyściubiać nosa spoza wody, parasoli, ogródków i balkonów. Tyle jeśli chodzi o cudowność upałów. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:51 Jeszcze nie ma godziny, by nie było słychać karetki lub straży. Zajebiście po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 19:28 Ja niż nie słyszę. To w zimie właśnie złamania, zamarznięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
kiddy Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 20:28 Szczególnie te masowe zamarznięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 18:47 U nas juz od konca maja upaly i ja mam dosyc 😫😡🤮🤧 Jak sie ochladza to na ... 29-28C czyli prawie nie ochladza. Mam dosc Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 19:29 To fajnie masz. W Polsce ciągle zimno, jeden dzień ciepły i histeria. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 21:51 Daj spokoj. Duszno. Wilgoc wysoka Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Lato wróciło do Polski :D 31.07.26, 20:11 Czy ktoś się cieszy czy narzeka wpływu na pogodę i temperatury nie ma to żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 18:24 Ciesze sie . Uwielbiam lato. Jak słyszę te narzekanie "duchota duchota" to mam ochotę walnąć w łeb narzekacza Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 20:02 Jak słyszę te narzekania na 20 stopni z niewielkim plusem i od czasu do czasu deszczem, to mam ochotę walnąć w łeb narzekacza. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 20:08 pade napisała: > Jak słyszę te narzekania na 20 stopni z niewielkim plusem i od czasu do czasu d > eszczem, to mam ochotę walnąć w łeb narzekacza. O właśnie. Chyba niektórym woda z kranów powinna przestać lecieć, a i tak nie zakumają, skąd ta niedogodność. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 22:17 Spokojnie, od 30 stopni woda w kranie nie wyschnie Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 17:49 Dokładnie, nie ma u nas takiego ryzyka. A 20 stopni w lecie to jest zimno. To temperatura na wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 19:04 bywalec.hoteli napisał: > memphis90 napisała: > > > Dzisas, jeden dzień upału w Poznaniu, a dziś znów leje od rana… 🤷♀️ > > > > No właśnie 😭 a one sraja z żalu W przyszłym tygodniu sobie odbijesz, nie miaucz już. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 00:33 Niunia, ja nie miauczę, więc ty nie musisz szczekac. W calusieńkim wątku nie znajdziesz jednego mojego wpisu, w którym mowilabym, ze osobiście lubię upaly - prawda…? Natomiast coroczne ustykiwania na to, ze ktoś jednostkowo ucieszy się z upału/deszczu/sniegu/lata/zimy/pelni/nowiu uważam za durne, bo na pogodę, klimat, porę roku ani cykl księżyca nasza radość czy smutek ma wpływ dokładnie zerowy. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Lato wróciło do Polski :D 01.08.26, 23:37 I zero moderacji, by wyciąć jawne chamstwo Bywalca czy Lipcowej. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 15:43 bywalec.hoteli napisał: > Super, kocham, czuję że żyję na 120%, jest super. > > Kto też tak ma? Mariolka. Ona życzy wszystkim 35 stopni nawet w październiku. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 17:49 Byłoby super. Ale już dzień krótki to nie byłoby tak odczuwalne. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 17:51 Piękny weekend, wczoraj i dzisiaj nad jeziorkiem. Wspaniałe ciepło, 37 stopni to tak w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 19:02 Ciekawe gdzie dzisiaj w Polsce było 37 stopni. Widać, że szczuja jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Lato wróciło do Polski :D 02.08.26, 19:05 Nieważne gdzie, ale było. Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Lato wróciło do Polski :D 03.08.26, 12:12 Też lubię lato i cieszę się pogodą Odpowiedz Link Zgłoś