Dodaj do ulubionych

Wtorek- potworek.

11.08.26, 11:36

Działa Wam Fb? Godzinę temu próbowałam zamieścić relację. Na Insta weszły 5, na Fb 4. Powtórzyłam na Fb, tę jedną, brakującą, ni diabła. A w dudzie, nie chce wejść, to trudno, to tylko relacja.
Teraz zamieszczam post... na Insta już jest, opublikował się po chwili, na Fb od 5minut kręci się publikowanie posta. "Wściekam się" wink , ale to konto firmowe, część mojej pracy, i zamiast robić coś konkretnego, to "zajmuję się głupotami" 🙄

No nic, dopiję kawkę, przegryzę ciasto, i lecę na miasto "załatwiać sprawy"
(mamusia przyniosła porcje degustacyjne ucieranego ze śliwką, i dobrze, że tak mało, bo żarłabym, oj żarłabym wink )

Na obiad leczo.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 11:46
      Działa, ale nie zamieszczam relacji itp.
    • alpepe Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 11:48
      Moja córunia, mój pisklaczek, dziś jedzie właśnie do babci nad morze. Auto stare, mam nadzieję, że jare. 308 km. Mam nadzieję, że nie będzie korków ani wypadków, cała jestem zestresowana, choć normalnie uważam, że pełnoletnia jest, nie moja już sprawa i nie moja troska.
      • szarmszejk123 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 11:52
        Troska to będzie twoja akurat do śmierci, tak to działa kiedy kocha się swoje dzieci:p
        • alpepe Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 12:03
          Ale już starsza, jak ma akurat zajęcia i jest w Lipsku, to możemy nie rozmawiać tygodniami. Nie wiem, gdzie jest, o której wraca. Fakt, jak dwa lata temu wymyśliła sobie samotne podróżowanie po Polsce pociągami, to byłam przerażona, że ona sama, że jednak jak w obcym kraju, choć niby polski zna. A pisklaczek wrócił właśnie z Majorki, gdzie był z dziewczynami ze swojego klubu sportowego, i ponieważ ona jako jedyna miała prawo jazdy ponad pół roku i kartę kredytową, to wypożyczyła auto i robiła za kierowcę. O czym się dowiedziałam oczywiście post factum. I skoro po Majorce jeździła, to i tu sobie powinna poradzić.
          • szarmszejk123 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 12:03
            Pewnie, że sobie poradzi!
          • hosta_73 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 13:12
            E, to dziewczyna ogarnięta, poradzi sobie smile
          • szare_kolory Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 17:18
            Ale fajna dziewczyna. Gratulacje, że dzięki Wam stała się odważną, młodą kobietą. Powodzenia we wszystkim, niech kolekcjonuje najwspanialsze zachwyty - teraz przeżywa czas najfajniejszych wrażeń. Świetna robota, niech kwitnie pisklaczek.
      • marzenka12 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 13:19
        Szerokiej drogi dla córki!
    • szarmszejk123 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 11:50
      Pochwalę się. Trzy miesiące temu przyniosłam te bidę z trzema listkami na krzyż spod śmietnika smile
      Na obiad nudles w pudle, czyli chińszczyzna a'la ja :p z kurczakiem, porem, papryka, brokułem i może czymś jeszcze, zobaczę:p
      • alpepe Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 12:03
        Miałam taką, ale potem mi się kłącza rozrosły niesamowicie i z nadmiaru słońca sfioletowała.
        • szarmszejk123 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 12:04
          Ta moja właśnie ładnie rośnie, zebrana do kupy, nie wydłuża się bezlistnie, więc chyba jej dobrzesmile
      • majenkirr Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 13:17
        Bardzo ładnie💚, ja nie miałam z tym szczęścia.
        • szarmszejk123 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 13:21
          Ja nie miałam wielkich nadziei, ale mnie zaskoczyła! Śliczna jest, aż mam ochotę narobić jej dzieci :p
      • hosta_73 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 13:17
        Mnie się nie udaje. Najpierw przez rok ukorzeniałam ją w słoiku 🙃 i przesadziłam gdy już zaczynała marnieć. I teraz rośnie jakoś głupio, ma wydłużone pędy (mimo uszczykiwania), których końcówki rosną do góry, rzadkie liście i w ogóle nie wygląda jak macierzysta roślina.
        Zrobiłam jej kuku.
        • szarmszejk123 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 13:20
          Wsadzają od razu do ziemi, nie trzeba jej trzymać w wodzie! Ukorzenia się jak glupia.
      • pursuedbyabear Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 16:23
        O, miałam to i mi umarło 😭
    • primula.alpicola Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 11:55
      Wtorek potworek to moje autorskie określenie, ale nie mam nic przeciwko używaniuwink
      Wstałam w potwornie złym, beznadziejnym nastroju, ale już to ogarniam powoli. Nie wyrażam zgody na takie samopoczucie.
      Robię teraz trening, ciężki, i niestety jutro i pojutrze też zrobię pozostałe dwa dni planu, bo jadę w cholerę na weekend i nie zdążę. Bez zadnej przerwy, ała. Migłabym odpuścić w sumie, ale.
      Zła pogoda, mój nowiutki sup leży bezczynniesad
      Na obiad fasolka szparagowa, jakieś resztki pieczonego mięsa i nie wiem, ryż, kasza? Nie chce mi się obierać ziemniaków.
      • primula.alpicola Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 11:57
        A, powodzenia z fb i ig, nie wiem czy u mnie działa, bo nic nie wstawiałam.
      • szarmszejk123 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 12:01
        La taranta cię w nocy ugryzła? wink
        • primula.alpicola Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 12:12
          A nie wiem, chyba nie. Może układ planet kwadratura retrogradacja czy uj wiec co.
          • szarmszejk123 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 12:43
            Mój mąż mnie zawsze tym rozbawia kiedy wstanę w złym humorzewink
            " E che hai, ti ha pizzicata la taranta?" 😅 Jakoś mi wtedy mija :p
      • pepsi.only Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 12:15
        A to nie wiedziałam, jakoś samo mi pod palce wskoczył tytuł wątku ... 😌😌😌
        ja wczoraj miałam trening z trenerką, z którą nie trenuję, i dała mi wycisk w ręce, dziś trochę je czuję.
        Na wieczór albo wyskoczę na rolki, albo pobiegam. Zobaczę jeszcze, bo w pracy biegam w te i wewte, i mam niezłe cardio wink)))
    • szafireczek Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 12:01
      Dzień przed spektakularnym zaćmieniem Słońcasmile Na obiad będzie zupa szczawiowa, ale to dopiero, jak nabędę wszystkie składniki. Na razie kupiłam kiszony szczaw i śmietanę, po kolei będę sobie resztę kompletować i mam nadzieję, że w przedłużony weekend będę się już zajadać zupąsmile
      • szarmszejk123 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 12:02
        Heh, wczoraj czytałam że do sklepiku przy muzeum rzucili okularki i ludzie godzinami stali w kolejce 😅 aż tak, to by mi jednak nie zależało...
        • szafireczek Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 12:14
          Hiszpanie i część Francuzów tym żyje, np. media francuskie wkoło wałkują tematsmile i podają ostrzeżenia, że jak ktoś sobie zachował stare okulary to tam jest polimer, z którego zbudowane są soczewki syntetyczne i on podobno ulega zniszczeniu, a okulary nie zapewniają już takiego samego poziomu ochrony, jak wcześniej. Dawane są też światłe rady, że jeśli nie ma się okularów, to można zastosować metodę użytkowaną przez Arabów od średniowiecza: trzeba wziąć wiadro - napełnić je wodą i obserwować zaćmienie poprzez jego odbicie w wodzie. Podobno prawa refrakcji Kartezjusza powinny pozwolić uchwycić część spektaklusmilesmilesmile
          • szafireczek Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 12:17
            Aha, mnie to rozbawiło, bo przecież można będzie pewnie zobaczyć transmisję w internecie, ale pewnie ten sposób uwłaczałby francuskiej godności - wiadro z wodą jest metodą bardziej wyrafinowaną, niż plebejski internetsmile
            • szarmszejk123 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 12:40
              E tam, na żywo to na żywo, nawet w wiadrze 😅
          • wapaha Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 18:59
            szafireczek napisała:

> Hiszpanie i część Francuzów tym żyje, np. media francuskie wkoło wałkują temat:
            > ) i podają ostrzeżenia, że jak ktoś sobie zachował stare okulary to tam jest po
            > limer, z którego zbudowane są soczewki syntetyczne i on podobno ulega zniszczen
            > iu, a okulary nie zapewniają już takiego samego poziomu ochrony, jak wcześniej.
            > Dawane są też światłe rady, że jeśli nie ma się okularów, to można zastosować
            > metodę użytkowaną przez Arabów od średniowiecza: trzeba wziąć wiadro - napełnić
            > je wodą i obserwować zaćmienie poprzez jego odbicie w wodzie. Podobno prawa re
            > frakcji Kartezjusza powinny pozwolić uchwycić część spektaklusmilesmilesmile

my mamy zdjęcie rtg suspicious
            • andace Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 22:35
              Zdjęcie rtg się nie nadaje do oglądania zaćmienia, nie zmniejsza ryzyka uszkodzenia wzroku.
      • krwawy.lolo Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 12:46
        Zupełnie nie rozumiem fenomenu. Owszem, wyszedłbym przed chałupę, żeby zjawisko zobaczyć, ale nie poszedł/pojechałbym nawet do najbliższej wioski. O Hiszpanii nie wspominając.
    • nenia1 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 13:09
      dzisiejszy obiad to nie moja sprawa. Partner ma fazę po włoskich wakacjach, zapowiedział spagetti i poleciał po mozzarelę i świeże pomidory. Jak dla mnie, jedzeniowo, lato może trwać następne pół roku, rozkoszuję się jagodzianką z "mojej" piekarni. Mistrzostwo świata. I bez wyrzutów sumienia bo wybiegane wczoraj z psem.
      • szarmszejk123 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 13:18
        Zajebiscie wyglądają te jagodzianki! Nie to, co te gnioty na plaży za czasów mojego dzieciństwa, które miały dwie jagody w środku:p
        • nenia1 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 14:03
          pyszne są, trochę kosztują niestety, ale dosłownie są wypchane jagodami. I to są całe soczyste owoce, nie zmielona papa, otoczone cienko ciastem. A na górze chrupiąca posypka, no mniam...
      • pursuedbyabear Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 16:24
        O mniam. Nacieszaj się nimi, bo już się kończy sezon...
      • mayaalex Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 19:38
        Piekne jagodzianki! Strasznie dawno nie jadlam, podobno gdzies pod Bruksela ma sie otworzyc polska piekarnia, moze tez beda mieli - ale to juz raczej nie w tym sezonie sad
    • szarmszejk123 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 13:17
      Dogsitterka mi się pochorowała, musiałam w przerwie na lunch psa wyprowadzić, więc się przynajmniej zrelaksowalam pod sosnami :p
      • hosta_73 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 13:56
        Pasujecie do siebie 🙂
        • szarmszejk123 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 13:59
          Dzięki 😁
      • dziunia.z.torunia Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 14:12
        Fajnie razem wyglądacie, tak pozytywnie 😘
        • szarmszejk123 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 14:16
          ❤️
          • szarmszejk123 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 14:16
            Czy może raczej 🖤🤍
            • dziunia.z.torunia Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 16:16
              O, tak!
    • alexis1121 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 13:30
      Buziaki dla wszystkich ❤️
      • szarmszejk123 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 13:32
        Zimno dziś w Szczecinie?
        • marzenka12 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 13:33
          Zimno i wieje
          • szarmszejk123 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 13:38
            U mnie też dziś wieje, ale mimo to gorąco 😐
            • marzenka12 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 13:58
              Ja dzis w sweterku i dresach
      • marzenka12 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 16:23
        Alexis, czy ty sobie zdajesz sprawe ze Riki pomylil cie z Anna z Wiednia i pomówił o zakladanie kilometrowych wątkow w poszukiwaniu meskich gaci? To jest tak oburzajace, że sama nie wuem jakbym sie zachowała. W kazdym razie przyjmij wyrazy wspolczucia
        • szarmszejk123 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 16:24
          O, gdzie to się odbyło?
          • marzenka12 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 16:27
            tutaj!

forum.gazeta.pl/forum/w,567,180209524,180209524,Riki_temat_dla_ciebie_Stara_torba_z_narowami.html?p=180214787
        • alexis1121 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 21:11
          Omg 😬 jutro rano poczytam.
    • dziunia.z.torunia Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 14:11
      Działa
      Co prawda relację wstawiłam wieczorem, nie wiem, jak byłoby teraz
      Bardzo nie lubię, gdy "samo" wstawia mi się na insta to, co na FB - jeszcze tego nie rozgryzłam 🙈

Na obiad krupnik z kaszą bulgur - dobrze, że ugotowałam wcześniej, bo po wczorajszych aktywnościach sportowych dziś ledwie trzymam tamborek...

Kawki wypite, praca wykonana, idę wyszywać
    • marzenka12 Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 16:00
      Dziala mi wszystko bez problemu. Tylko messenger sie zacina.

Dodq. Co to jest za populistyczny szon! Czy ktos w koncu to babsko zapuszkuje, juz tyle na nią nazbierali, hashiżelki, przekręty finansowe, zastraszanie a ten patus ciagle wolny. Teraz sie lasi do prezydenta i szczuje na ukraincow.

www.instagram.com/stories/dodaqueen/3960728060240454522?utm_source=ig_story_item_share&igsh=MWJsM2FybG9wZmh5bA==
    • mayaalex Re: Wtorek- potworek. 11.08.26, 18:37
      Rano mialam kurs hiszpanskiego, potem poszlam z Mlodsza na zakupy. Na obiad curry z jagnieciny, zrobilam wczoraj, wyszlo bardzo dobre. Teraz zastanawiamy sie gdzie jutro ogladac zacmienie slonca, w sumie zaraz kolo nas jest fajne miejsce - tylko nie wiemy, jakie beda tlumy smile Moze nie bedzie wcale bo Bruksela wydaje sie pusta (co zreszta bardzo lubie, takie lato w miescie kiedy miasto jest tylko dla mnie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka