Dodaj do ulubionych

Trafi park i mandat

21.08.26, 10:58
Właśnie odebrałam przedsadowe wezwanie do zapłaty. Podobno dwa lata temu nie miałam biletu pod centrum handlowym. I teraz tak: zawsze biorę bilet, bez wyjątku. Gdzie byłam dwa lata temu w danym dniu - za diabła nie pamiętam. Płacić nie zamierzam, czytam o e- sądzie itd. Bawiła się któraś z Was w takie klocki? Z jednej strony nie cierpię naciągaczy , z drugiej - zapłacić i mieć w dudzie. Co byście zrobiły?
Obserwuj wątek
    • bazia_morska Re: Trafi park i mandat 21.08.26, 11:01
      Zaplacic i miec w dudzie. Jak Twoj stalker? Odczepil sie?
      • czekamnawiatr Re: Trafi park i mandat 21.08.26, 11:16
        O stslwkrze pisać na razie nie mogę.
        • bazia_morska Re: Trafi park i mandat 21.08.26, 11:25
          Ok, mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy.
        • beneficia Re: Trafi park i mandat 21.08.26, 12:18
          O? A to czemu?
          Byłaś na policji?
      • raczek47 Re: Trafi park i mandat 21.08.26, 12:01
        To może ty za nią zapłać jakimś naciągaczom,którzy po dwóch latach z d...y wysuwają roszczenie,jak lubisz wyskakiwać z kasy na czyjeś każde pierdnięcie?

Polecam poczytać:

owo-adwokaci.pl/kara-za-parkowanie-pod-sklepem-mandat-czy-wezwanie-do-zaplaty-wyjasnia-adwokat/
        • bazia_morska Re: Trafi park i mandat 21.08.26, 12:42
          Oddychaj.
          • kamin Re: Trafi park i mandat 22.08.26, 10:36
            No ale pomysł z płaceniem tak kuriozalny, że mnie też tchu zabrakło.
    • 35wcieniu Re: Trafi park i mandat 21.08.26, 11:09
      Zależy od kogo mandat.
      Wyłudzaczy podszywających się pod prawilne instytucje - zignorować. Raz taki dostałam. Wyglądał profesjonalnie, ale to jakaś firma ochroniarska firmy X zawiadamiała ze 2 stówy do zapłaty na podstawie jakiegoś z dudy wziętego regulaminu, olałam.
    • boggi_dan Re: Trafi park i mandat 21.08.26, 12:34
      Miej to w dudzie. Przecież to nie jest nakaz komorniczy lub wyrok sądu. Jakby cię gnębił- Złożyć reklamację: Możesz napisać do operatora parkingu, wskazując, że minął długi czas, a wezwanie jest dla Ciebie zaskoczeniem, lub poprosić o przesłanie dokumentacji fotograficznej z tamtego dnia. I amen w pacierzu.
    • smietankowa33 Re: Trafi park i mandat 21.08.26, 13:43
      Zapłacisz, jak przyjdzie wezwanie z sądu… duża szansa, że nie.
    • eliszka25 Re: Trafi park i mandat 22.08.26, 11:44
      Od kogo to wezwanie? Oczywiście, że nie płacić i olać. Chyba, że faktycznie przyjdzie jakiś wyrok sądowy czy wezwanie komornicze.
      • czekamnawiatr Re: Trafi park i mandat 22.08.26, 11:54
        Właśnie jakiś Trafipark. Według netu firma windykacyjna
        • eliszka25 Re: Trafi park i mandat 22.08.26, 18:56
          I co z tego, że firma windykacyjna. To nie komornik. Do mojego brata też wydzwaniała jakaś firma windykacyjna, że niby ma jakiś dług do spłacenia. Postraszył policją i cudem dług się anulował, bo przestali dzwonić.
        • eliszka25 Re: Trafi park i mandat 22.08.26, 19:04
          Jeśli nie chcesz olewać, to napisz do nich, że mają ci udowodnić, że to ty tam parkowałaś. Dowodem jest twoje zdjęcie, a nie jakaś lista od właściciela parkingu.
    • kiszonababka Re: Trafi park i mandat 22.08.26, 18:49
      Poniewaz zazwyczaj oplacam wszystko kartą, sprawdzilabym na rachunku czy i gdzie płaciłam.
    • mika_p Re: Trafi park i mandat 22.08.26, 19:36
      Raz mi się zdarzyło nie zarejestrować samochodu na płatnym parkingu (w markecie, do którego chodzę często i na piechotę, więc ustrojstwo do rejestracji nauczyłam sie ignorować), dosłownie weszłam do sklepu po 1 rzecz, zapłaciłam, wyszłam - i już miałam na szybie wezwanie do zapłaty. Ale wtedy od ręki zeskanowałam paragon, wysłałam do Apcoi, bo to Apcoa zarządza tym parkingiem, i w kilka dni mialam umorzenie (parking dla klientów marketu był gratis).
      Z tego co pamiętam, kwitek był duży, nie dało się nie zauważyć.
      Jak nie masz zwyczaju wywalać bezrefleksyjnie takich rzeczy, to raczej byś pamiętała, że było.

Więc w twojej sytuacji raczej bym nie płaciła, tylko albo zlekceważyła, albo coś im odpisała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka