agatuw 27.08.26, 18:53 Kolega z klasy zaprosił mojego syna na 10. urodziny. Co kupujecie chłopcom w tym wieku? Kompletnie nie mam pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smoczy_plomien Re: Prezent na 10. urodziny 27.08.26, 19:25 Zwykle pytam rodzica potwierdzając obecność. Lub zlecam dziecku dowiedzenie się od kolegi/koleżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
agatuw Re: Prezent na 10. urodziny 27.08.26, 19:38 W sumie zaproszonych jest 7 dzieci. Jego mama powiedziała, że sama też nie ma już pomysłu. Do tego mój syn nie zna się z nim jeszcze zbyt długo, więc ciężko mu powiedzieć, co kolega lubi. A bez prezentu też nie chcę go puszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Prezent na 10. urodziny 27.08.26, 20:33 A syn nie może po prostu zapytać kolegi? Kolega chyba wie, co lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Prezent na 10. urodziny 27.08.26, 20:05 Lego, dopytać jakie ma zainteresowania czy lego minecraft, czy ninjago, czy może technics Odpowiedz Link Zgłoś
agatuw Re: Prezent na 10. urodziny 27.08.26, 20:17 Dzięki, chyba faktycznie pójdę w Lego. To zawsze się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Prezent na 10. urodziny 27.08.26, 20:10 Moja córka zażyczyła sobie LEGO i karty do empiku Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Prezent na 10. urodziny 27.08.26, 21:05 Hm, znani mi chłopcy w tym wieku są albo piłkarzami (wtedy piłka, koszulka piłkarska, getry, rękawice, ochraniacze, karty piłkarskie, album, bidon, każdy gadżet z piłką, dobrze jeśli się wie, komu kibicuje), albo fanali lego, albo grają namiętnie w gry na kompie. Są fajne klocki magnetyczne minecraft, figurki z gier, gadżety, może coś do kompa, myszka, podkładka. Niektórzy lubią gry planszowe, karciane, ale tu trzeba wiedzieć, że będzie miał z kim grać (chętni rodzice, rodzeństwo). Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Prezent na 10. urodziny 28.08.26, 06:23 Znani ki 10latkowie nie maja własnych komputerów a w części także komórek, tylko zegarki dzowbiace. Mają jakiegoś tableta albo telefon dostępny w weekendy. Teraz zbyt wczesny dostęp do elektroniki daje vibe patusa. Nie pisze tegoż by cię obrażać, tylko by porównać, jak różne mogą być srodowiska Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Prezent na 10. urodziny 28.08.26, 15:59 Moje własne też nie miały swoich komputerów, telefony tak. Ale są dzieci, które mają komputery w swoich pokojach (pamiętam dyskusje na zebraniach w kl 3, że dzieci niewyspane, bo grają do późna albo wstają skoro świt i grają przed szkołą). Oczywiście są i takie, i jest ich całkiem sporo, które interesują się czymś innym, stąd pomysły na różne prezenty. Odpowiedz Link Zgłoś