marysia460 02.09.26, 14:34 Gdzie kupić dobry materac do łóżka ? Jakie polecacie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Dobry materac 02.09.26, 14:53 Przecież to indywidualne. Ja miałam lateksowy z Ikea, tego modelu już nie mają, dla mnie był idealny, mąż mówi, że miał wrażenie, że się zapada i że musi wziąć zamach, by się wygrzebać z tego materaca i zmienić pozycję. A mnie właśnie to uczucie leżenia w błocku bardzo odpowiadało. Teraz mamy materac twardy z Jysk, Stria. Jest super, ale mnie jednak nieco za twardy, brakuje mi właśnie tego błocka. Mąż za to zachwycony, cena świetna, świetna twardość dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
pupu111 Re: Dobry materac 02.09.26, 17:02 To w poprzednim wcieleniu byliście jakimiś hipopotamami czy co, ze tak lubicie leżenie w blocku? Ja bym zwariowala na czymś takim lol Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Dobry materac 02.09.26, 22:36 Przeciez napisala ze tylko ona lubila leżeć w blocku wiec jeśli już to ona byla hipopotamem, nie mąż Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dobry materac 02.09.26, 22:42 No, tylko dla mnie jednej ten materac wyprodukowano, jedynej na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Dobry materac 03.09.26, 00:01 pianki memory tak dzialaja, ze sie ciezko wygrzebac. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Dobry materac 02.09.26, 16:11 My kupujemy w Jysku (bo mamy blisko, a Ikea daleko). Kazdy ma inne potrzeby, wiec nei da sie okrslic co to jest dobry materac. Kiedys czytalam (ale nie wiem czy to prawda, ze powyzej jakiejs tam kwoty wszystkie materace sa wlasciwie tak samo dobre, tylko marketing podbija cene. Nie wiem,czy to nie bylo nawet tu na ematce. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Dobry materac 02.09.26, 16:26 Przymierzanie w sklepach na nic sie zdało, bo finalnie kupiliśmy za miękki, choc niby był twardy. Dokupilismu nakładkę utwardzajaca z włókna kokosowego. Jest o niebo lepiej. Materac jysk, nakladka allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Dobry materac 02.09.26, 16:29 Ja miałam odwrotnie. Wydawal sie miekki, a jest twardy jak jasna cholera. Na szczęście po 2 latach stwierdził ze nawet za ta cene po prostu go wywalę na smietnik. Tylko boję sie kupic nowy, bo znowu bedzie nie taki jak trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Dobry materac 03.09.26, 00:38 zawsze po nocy bedzie twardszy niz w sklepie. Mozesz jeszcze podratowac toperem. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Dobry materac 02.09.26, 16:28 Dla mnoe najlepszy Holding, srednio twardy, sprezynowy Odpowiedz Link Zgłoś
olpa7 Re: Dobry materac 02.09.26, 17:27 Ja zmieniłam jakis niby dobry z Jysk na Wivanco Odra. Różnica kolosalna, niestety przeskok cenowy również. Ale po leżeniu w sklepie stwierdziliśmy że sen jest ważny Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Dobry materac 02.09.26, 21:44 Bardzo indywidualne, ja kocham termoelastyczne, bardzo kiepsko śpię na sprężynowych. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Dobry materac 02.09.26, 23:14 Polecam sklep: Pan Materac. Mają cudowne materace skandynawskie. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Dobry materac 03.09.26, 06:52 A ja z innej beczki, czy każdy materac ma metkę pozwalająca zidentyfikować go i kupić sobie taki sam? Śpię w pewnym miejscu na mega wygodnym dla mnie, chciałabym kupić, pierwsze oględziny nie wykazały metki, ale nie byly dokładne. Okazja kolejna za rok, jeśli nie wymienia materaca, to mam zamiar pruc to łóżko i szukać metki. No wiec jest szansa znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Dobry materac 03.09.26, 08:03 Metka producenta powinna być, ale niekoniecznie dokładna informacja o modelu, warstwach, składzie, twardości, sprężynach itp. Ale poszukaj- a nuż lub zapytaj właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Dobry materac 03.09.26, 11:19 metka powinna byc wszyta w pokrowiec od wewnatrz. Otworz suwak i szukaj w srodku. Opisu pewnie nie bedzie, ale marka i numer produktu powinien byc. Zrob fotki metki i moze pozniej znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Dobry materac 03.09.26, 10:23 Mam od niemal 30 lat z IKEA. Świetny, dość twardy, sprężynowy. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Dobry materac 03.09.26, 20:12 wena-suela napisała: > Mam od niemal 30 lat z IKEA. Świetny, dość twardy, sprężynowy. Materac 30 lat? Jezu... Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Dobry materac 03.09.26, 20:31 tez mialam taki z ikea i myslalam, ze jest swietny, ale obecne materace sa o wiele wygodniejsze. Czy rownie trwale to nie wiem, ale spi mi sie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulecp Re: Dobry materac 04.09.26, 09:27 Zobacz fdm, kupowaliśmy niedawno dla starszej i zadowolona. Ona ma piankę HR, bez tego efektu otulania. Odpowiedz Link Zgłoś