Dodaj do ulubionych

Skarga na kuriera

18.09.26, 10:32
Cześć dziewczyny, wczoraj czekałam na ważną przesyłkę z Warszawy (biżu do kompletu bransoletki od rodziców). W aplikacji dopiero po południu została oznaczona jako ‚do wydania’ więc nie wziął jej mój kurier, tylko jakiś inny. Po 17:00 dostałam też maila z jego numerem telefonu i napisałam standardową wiadomość, czyli że proszę o zostawienie przesyłki na wycieraczce, kod do bramki itd.
Dodam, że cały czas byłam w domu, a mój domofon działa bez zarzutu. O 19:04 dostałam powiadomienie z appki, że była NIEUDANA próba doręczenia, chwilę później info że mam ją sobie odebrać z jakieś Żabki, ale nie tej najbliżej mnie, tylko muszę jechać 2 km na północ. Czyli kurier zwyczajnie przejechał moje osiedle, nie skręcając nawet w ulicę na której mieszkam, tylko strzałą pojechał dalej. Podejrzewam, że po prostu mieszka w tamtej okolicy.
Myślałam, że ugotuję się ze złości. Nie życzę sobie, żeby droga biżuteria spędzała noc w jakieś Żabce. Jeżeli już, to przekierowuję swoje przesyłki do paczkomatu.
Napisałam od razu skargę przez stronę DPD i dostałam dzisiaj automatyczną odpowiedź, że z kurierem zostanie przeprowadzona rozmowa dyscyplinująca. I żeby nie było, ja miałam wczoraj dysonans przed złożeniem zażalenia, nawet omawiałam to z psiapsią na spacerze, bo zdaję sobie sprawę, że może kurier dostał moją paczkę na dokładkę i był już zmęczony. A z drugiej strony to jego praca. Ja swoją wykonuję porządnie.

Miałyście podobne doświadczenie z kurierami? Zgłaszałyście to, czy odpuszczałyście?

* tak, dalej jestem wściekła, bo z bolącym podbrzuszem, wśród miliona piątkowych obowiązków kurier dołożył mi dodatkową robotę.
Obserwuj wątek
    • tt-tka Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 10:45
      Powinien byl zawiadomic, ze zgodnie z poleceniem zostawil na wycieraczce, a jesli jej tam nie ma, to nie jego problem.
      • alexis1121 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 10:50
        Ale nie zostawił.. pisałam już że przy wpisywaniu kodu, mój domofon wytwarza dźwięk. Więc kuriera nie było na osiedlu.
        • arwena_111 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:34
          Nie wiesz czy był czy nie. Mógł wejść na inny kod, mógł wejść na kod techniczny.
          • miurielamirsa Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 16:43
            A mogło nie być prądu i dlatego mógł nie wejść
            • alexis1121 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 16:56
              To mógł zadzwonić.
        • madame_edith Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:36
          Mógł wejść z kimś i nie wpisywać kodu.
        • tt-tka Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:40
          alexis1121 napisała:

> Ale nie zostawił.. pisałam już że przy wpisywaniu kodu, mój domofon wytwarza dź
          > więk. Więc kuriera nie było na osiedlu.

Zero zdziwka, ze nie zrozumialas tongue_out
        • iwles Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:49
          alexis1121 napisała:

> Ale nie zostawił..

Udowodnij big_grin

• bazia_morska Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 10:45
      🥱
    • glasscraft Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:03
      Omojtybosze
    • geez_louise Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:07
      Pisz skargę, koniecznie napisz że chodziło o drogą biżuterię. Kurier za odmowę zostawienia biżuterii na wycieczce wyleci z roboty niczym lekarz Anny od kontaminacji narzędzi.
      • anomaliapogodowa81 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 20:36
        geez_louise napisała:

> Pisz skargę, koniecznie napisz że chodziło o drogą biżuterię. Kurier za odmowę
        > zostawienia biżuterii na wycieczce wyleci z roboty niczym lekarz Anny od kontam
        > inacji narzędzi.
        >

Tymczasem zgodnie z przewidywaniami wyleciała Anna 😀
        • tt-tka Re: Skarga na kuriera 19.09.26, 06:44
          anomaliapogodowa81 napisała:

> wyleci z roboty niczym lekarz Anny od kontam inacji narzędzi.
          > >
          >
          > Tymczasem zgodnie z przewidywaniami wyleciała Anna 😀

Nic nie wiem, przegapilam ? buagam, rzuccie linka !
    • alexis1121 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:12
      Zamykam temat. Wspaniałego piątku. Mam nadzieję, że kurier już dzisiaj trafi na dywanik.
      • glasscraft Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:16
        Multiligwalnie sobie pozwole - yawn, yawn, yawn.
      • bazia_morska Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:23
        Biorąc pod uwagę jaka to ciężka i słabo.płatna praca, to przełożony powie mu klepiąc go po ramieniu "jakaś pipa złożyła na ciebie skargę, idz i nie grzesz więcej hehehe"
        • mikams75 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 14:00
          Dokładnie tak będzie!
        • heca007 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 15:31
          big_grin
      • eufrozyna2020 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:35
        Myślę, że go rozstrzelają! A nawet ukamienuja!
        • kura17 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:39
          > Myślę, że go rozstrzelają! A nawet ukamienuja!

widze oczyma duszy taka scene, jak w "opowiesci podrecznej" - kazda nieusatysfakcjonowana klientka dostaje kamien, a kurier kleczy w srodu ...
          • kura17 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:41
            https://preview.redd.it/this-show-is-so-f-cked-up-omg-v0-oe61c76b6eig1.jpeg?auto=webp&s=1a593b4d92f9b3b1eef2a5f2dc89b7787b278e4b
            • iwles Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:53

Oh, jakie to piękne!

Kurier w środku, a naokoło wszystkie kreacje osobowości wielorakiej Alexis!
              • hanusinamama Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 12:44
                Ale bardziej pro kieckach.
          • glasscraft Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:54
            Kiedys to byly czasy - smola, pierze i kara jak ta lala! Kamienie sa takie... niekreatywne.
            • homohominilupus Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 12:03
              Albo chociaż w dyby go zakuć
        • heca007 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 15:33
          On, jego rodzina i najbliżsi sąsiedzi z bloku już dziś trafią do obozu pracy jak w Korei Północnej tongue_out
      • ageman Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:42
        alexis1121 napisała:

> Zamykam temat.

Niesamowicie duża ta biżuteria 🤔
        • pade Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 12:03
          To pewnie korona, bo na diadem za duża.
      • raczek47 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 12:35
        Ile kilo biżuterii jest w tej paczce?
        • heca007 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 15:34
          raczek47 napisała:

> Ile kilo biżuterii jest w tej paczce?

Odpowiem z autorkę wątku- Bez kozery powiem pińcet! wink
        • bene_gesserit Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 17:08
          Tyle, ile zmieści się na wycieraczce premium, czyli gdzieś osiem kilo złota i platyny od Bulgari
    • pyza-wedrowniczka Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:18
      Może kurier uznał, że skoro każesz zostawić na wyceiraczce, to cię nie ma w domu, żeby odebrać, więc bezpieczniej będzie zawieźć do punktu, żbey nie zginęła. Ja bym tak pomyślała, nie wpadłabym, że ktoś prosi o zostawienie w czasie, kiedy jest w domu (czmeu w ogóle tak dziwnie robisz?)
      • angazetka Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:36
        Zapewne po to, by nie gadać z plebsem. Plebs nie zasłużył.
    • homohominilupus Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:34
      Nie przeszkadza ci droga biżuteria spedzajaca czas na jakiejś wycieraczce a w jakiejś żabce juz tak? Pokrętna logika.
    • iwles Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:40

Jakie przekierowanie (wycieraczka przed drzwiami) taka realizacja usługi.
    • lauren6 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:43
      Jakby ta paczka zginęła z twojej wycieraczki to by dopiero miał problem. Popieram zachowanie kuriera.
    • gryzelda71 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:47
      To też będzie w książce???
      • alexis1121 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 17:07
        Tak, liczę na około 200 stron. Mam jeszcze nieopublikowane opowiadania w notatniku.
        • gryzelda71 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 17:32
          Ten watek słaby. Jestes w nim protekcjonalna.
          • alexis1121 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 17:45
            Nie, nie jestem. Naprawdę chciałabym, żeby wszyscy byli tak tolerancyjni i pobłażliwi jak ja..
            • gryzelda71 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 17:51
              Jesteś.
          • pade Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 17:52
            gryzelda71 napisała:

> Ten watek słaby. Jestes w nim protekcjonalna.

od zawsze jest, serio tego nie widziałaś?
            • gryzelda71 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 18:04
              Widziałam, ale w tym szczególnie.
              • alexis1121 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 18:17
                Możesz wskazać konkretne zdania z mojego postu, które są wg ciebie protekcjonalne? Kompletnie tego nie widzę..
                • gryzelda71 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 18:21
                  Nie zartuj.
                  • alexis1121 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 18:32
                    Tak myślałam 😜
                    • gryzelda71 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 18:43
                      Skoro nie czujesz tematu, na nic moje cytowanie twoich wypowiedzi.
    • gryzelda71 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:53
      Aaa...
      Będziesz nosić biżu z żabki?????
    • nenia1 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:55
      Odpuszczam. Wysyłam kamerdynera do żabki i po sprawie.
      • jkl13 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 18:45
        👍
    • snakelilith Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:57
      Jeżeli piszesz do kuriera, że paczka ma być położona na wycieraczce POTWIERDZASZ tym, że nie ma cię w domu i kurier może dostawę uznać oficjalnie za nieudaną.
      Sprawdziłabym przy tym regulamin firmy kurierskiej, bo może być, że paczki sprzedawców, jak sama piszesz, "drogiej biżuterii" kurierom nie wolno zostawiać na wycieraczkach, a wymagają one potwierdzenia odbioru. Tego ty mu dać mie mogłaś, bo napisałaś, że cię nie ma, a to dała mu Żabka.
      Kurierzy nie mają obowiązku zostawiać paczek w najbliższej dla ciebie Żabce, a tylko w jakimś tam obrębie i na własnej trasie, bo oni nie są twoimi prywatnymi kurierami, a mają plan do zrealizowania i ty jesteś dla nich tylko jedną klientką z wielu.
      Więc kurier na pewno nie trafi na wycieraczkę ty wannabe arystokratko z ptasią główką, w standardowym tekściku od firmy przeoczyłaś najważniejszy zwrot w przypadku ....., a takiego przypadku tu nie ma. Ty za to wpadniesz na prywatną czarną listę roszczeniowych dzid i możesz być pewna, że następnym razem zrobią ci specjalnie na złość. Z proletariatem nie wygrasz, nawet jakbyś się ze...srała w te twoje markowe gacie.
    • mabel_mora Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 11:57
      wszystko dobrze sie skonczyło, to teraz pochwal sie bizu (moze byc tak nienachalnie w tle)

pieknego dnia!
    • mava12 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 12:02
      >Nie życzę sobie, żeby droga biżuteria spędzała noc w jakieś Żabce

ale życzysz sobie, żeby leżała na wycieraczce? zadziwiające...
      Ja nie wiem czy kurierzy w ogóle mogą tak robić, a co jeśli przesyłkę ukradnie sąsiad? kto za to odpowiada?
      Wiem, że kurierzy czasem tak robią ale, moim skromnym zdaniem, nie jest to zgodne z przepisami firm kurierskich.
      • kura17 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 12:08
        > Ja nie wiem czy kurierzy w ogóle mogą tak robić, a co jeśli przesyłkę ukradnie
        > sąsiad?

nie wiem, jak jest w Polsce, ale w Niemczech mozna sobie przekierowac przesylke - do sasiada, do "najblizszej zabki", do pozostawienia pod drzwiami, w garazu itp. dostajesz maila od firmy kurierskiej, potwierdzasz numer przesylki i mozesz wybrac jedna z mozliwosci (oczywiscie nie musisz), na wypadek, gdyby nie bylo cie w domu. kurier najpierw i tak dzwoni do drzwi, a jesli nikt nie otworzy, to robi tak, jak sobie zazyczylas (jest na to dokumentacja mailowa). rozumiem, ze wtedy odpowiedzialnosc jest na kliencie. ja z tego czesto korzystam (przesylka pod drzwiami), bo mieszkam w takim miejscu, ze sie raczej nie boje kradziezy - a mamy tez miejsce kolo drzwi do "ukrycia" paczki - kurierzy poproszeni zawsze to robia.
        • mava12 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 12:13
          w Polsce też można przekierować ale nie na wycieraczkę w bloku.
          • kura17 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 12:20
            > w Polsce też można przekierować ale nie na wycieraczkę w bloku.

ok, nie mieszkam w bloku, wiec nie wiem nic o bloku - ale nie ma wyszczegolnienia w tym formularzu, czy pod drzwi domu, czy mieszkania.
      • hanusinamama Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 12:45
        BO to jest wycieraczka ekskluzywna wink
    • heca007 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 12:14
      W Żabce twoja droga biżuteria leżeć nie może a na wycieraczce może?! big_grin

Ale masz rację ja na północ tez bym nie jechała. Może tam orkowie żyją suspicious

Ps: Dziś bez formy, brak liferanta, multilingwalności i borsy tongue_out
    • nowel1 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 12:27
      alexis1121 napisała:

> * tak, dalej jestem wściekła, bo z bolącym podbrzuszem, wśród miliona piątkowyc
      > h obowiązków kurier dołożył mi dodatkową robotę.

Pamiętam, że pisałaś kiedyś, jakobyś ocierała się o wybitność w języku polskim.
      Spróbuj więc może trochę lepiej redagować swoje wypowiedzi? Zwłaszcza że chcesz je wydać w twardych okładkach.
      Z zacytowanego zdania wynika, że ten biedny kurier miał bolące podbrzusze i milion piątkowych obowiązków.
    • alexis1121 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 12:57
      Zdjęcie dla Mabel. Dla reszty- później wyjaśnię wam (teraz prowadzę) dlaczego paczka była tak duża, bo najwyraźniej nie zamawiacie biżuterii premium z Warszawy i tego nie wiecie.
      • mabel_mora Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 13:04
        przepiekne!

jakie ty masz ładne, zdrowe włosy
        • alexis1121 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 14:26
          Dzięki kochana 💓 to po modelowaniu..
        • eufrozyna2020 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 16:57
          mabel_mora napisała:

> przepiekne!
          >
          > jakie ty masz ładne, zdrowe włosy

Nie klam, mnie jej włosy wyglądają na perukę. Taka sfilcowaną, co jest dziwne, przecież chodzi ciągle do fryzjera, więc powinno być premium!
      • glasscraft Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 13:34
        Alez zamawiamy i wiemy, ze paczka bedzie duza, bo sie w niej musi zmiescic dwoch ochroniarzy do bizuterii premium (z Warszawy). Po dostarczeniu, ochroniarze pakuja sie sami do paczki zwrotnej i nadaja do sklepu premium (w Warszawie).
        • eufrozyna2020 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 13:37
          To jakaś tanizna, gdzie tu premium? Alexis chyba myśli, że ematki nabiorą się na jakieś g..i tym tu zaimponuje. No nie.
      • pursuedbyabear Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 13:42
        Mam biżuterię premium w tym momencie na nadgarstku. Kupioną w Paryżu, w którym zapewne nigdy nie byłaś. Tak że tego, zamawianie z Warszawy mi jakoś nie imponuje.

Btw, mniej słońca albo lepsze filtry polecam.
      • hanusinamama Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 13:45
        Pytanie techniczne: czy tak są pakowane wyłącznie paczki z biżu premium z Warszawy?
        Jak biżu premium ale w Gdańska to inaczej?
      • mava12 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 14:32
        >później wyjaśnię wam (teraz prowadzę)

piszesz na forum prowadząc samochód???
        A "biżuteria premium" nie podoba mie się. Szczególnie kolczyki. Nie wyobrażam sobie sterczącego czegoś sztywnego z ucha.
        Ja biżuterię, nie wiem czy to premium ale ze szlachetnych kruszców, kupuje u jubilera. W Warszawie.
      • borsuczyca.klusek Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 14:54
        Też mi coś. Ja to ostatnio kupowałam lakiery premium i to nie z jakiejś Warszawy tylko samych Stanów USA 🙄
      • pani.asma Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 15:11
        Czy poświata z tej biżuterii nie odbija się brązowo na skórze ? Może srebrne lepsza będą niwelowały plamki
      • katarrynka Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 15:21
        Ojej a co z twoją premium cerą? 🫪
        • pani.asma Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 17:11
          Nie znasz się
          To źle dobraną biżuteria nie cera :
          Złote kolczyki i wisiorek mogą sprawiać, że brązowe plamy i przebarwienia na twarzy stają się bardziej widoczne.

Wynika to z kontrastu kolorystycznego między ciepłym, żółtym odcieniem złota a brązowymi zmianami pigmentacyjnymi skóry. Jest to przede wszystkim efekt optyczny — nie oznacza, że złoto samo w sobie przyciemnia przebarwienia.

Ważne: Istnieje też rzadka choroba zwana chryzjazą, w której złoto odkładające się w skórze po długotrwałym leczeniu preparatami złota może powodować niebieskoszare przebarwienia, szczególnie w miejscach eksponowanych na słońce. Nie dotyczy to typowego noszenia złotej biżuterii.
          • simply_z Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 17:14
            Te wysrywy ejajowe sa niestrawne.
      • alpepe Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 18:12
        Alexis, moja córka studiująca medycynę, chcąca kiedyś zostać kosmetologiem lub chirurgiem plastycznym, co w końcu jest jakąś rekomendacją, kupiła mi na moje wyraźne życzenie krem przeciwsłoneczny do twarzy marki V.Sun. Naprawdę twoje przebarwienia nie wyglądają dobrze, może rozejrzyj się po produktach tej firmy, ja mam Little sunshine. Też kocham morze, a wiadomo, jak jest nad morzem, nawet, jak nie ma słońca, trzeba się smarować kremem z filtrami.
        • snakelilith Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 20:59
          Tu nie trzeba być chirurgiem plastycznym. Paskudne wręcz przebarwienia. Jakim cudem można nie używać filtra i uważać się za premium?
    • briar_rose Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 14:07
      A czy to na pewno była biżuteria premium? surprised
    • gryzelda71 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 14:44
      W sumie, to na dywanik powinien trafić twoj kurier. Jak to nie czekał na paczkę do ciebie?
      • glasscraft Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 14:56
        Multiligwalne breaking news - o tych ciemniejszych polacach na licu aleksi nie wolno na forum pisac!
        • gryzelda71 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 15:08
          Faktycznie...
        • beneficia Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 15:09
          No widziałam, że szybciutko wycięli
          Czad, nie? 😁
          • iwles Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 16:33
            Swoją drogą, ciekawe, czy moderacja coś odpowie.
            Założyłam wątek na forum o moderacji
            Chyba ze też usuną zamiast odpowiedzieć.

forum.gazeta.pl/forum/w,654,180295165,180295165,Pociety_watek_na_emamie.html
            • pani.asma Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 17:07
              I takimi drobnymi gestami wydrptasz sobie ścieżkę do fuchy!
              Gratki!
              • iwles Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 18:20
                Fucha już dawno zajęta.
                Ciekawe czy fuchman się przyzna oficjalnie 🤪
                • pani.asma Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 18:23
                  Harpie …..jak można to inaczej komentować skoro cię wygryzły
                  • iwles Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 18:30

Dopóki ty udzielasz się na forum- współczuję każdemu moderatorowi.
                    • pani.asma Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 18:33
                      Boją się że pomszczę w jaki sposób cię załatwiły ?
                      I słusznie
        • iwles Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 15:21

o fuck! big_grin
    • alexis1121 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 17:05
      Dziewczyny, odpiszę wam zbiorczo.1. Nie wiem ile i czy w ogóle zamawiacie coś kurierem do domu, więc wyjaśnię wam jak to działa. Generalnie jest tak, że kurier chce się jak najszybciej pozbyć waszej paczki i jest mu wszystko jedno, gdzie ją zostawi o ile wyrażacie na to zgodę. U mnie jest to wycieraczka. Nieważne, czy jestem w domu, czy mnie nie ma. Dla kuriera jest to naprawdę luksus, kiedy dostaje smsa z konkretną informacją i nie musi się dobijać do klienta.
      2. Wielkość paczki w stosunku do wielkości produktu. Zamawiacie w Notino? Ostatnio pakują pojedynczą szminkę do pudełka wielkości butów. A w przypadku delikatnej biżuterii muszą włożyć torebkę (chociaż o nią nie prosiłam), która miała szerokość paczki i dodatkowo wsadzili milion pianek.
      • eufrozyna2020 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 17:09
        Zamawiam dużo, z kurierem jestem w takich stosunkach, że jak dzwoni do mnie, to zawsze pyta, gdy nikogo nie ma, czy wrzucić paczkę przez ogrodzenie na teren posesji. A ty masz ciągle problemy z ludźmi, jak kropki.
        • alexis1121 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 17:16
          To super kochana ❤️
      • kropkaa Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 17:47
        Dziękuję za wyjaśnienie. Teraz już wiem, jak to działa, a działa niesamowicie! Jakiś człowiek specjalnie i osobiście przynosi do domu paczkę? Ty musisz być naprawdę kobietą premium, skoro jesteś tak obsługiwana. Kojarzy mi się z posłańcem, który kiedyś przez lasy i bagna, dniem i nocą, w upał i deszcz biegł do utraty tchu, aby królowi list dostarczyć. Nie miałam pojęcia, że tak można. Ale to chyba bardzo drogie, do tego koszt SMS i pudełka. I do tego taka duża paczka, sąsiadki na pewno mało z okien nie powypadały jak zobaczyły gotując ramen. Jestem przekonana, że pomyślały, że do pani z II piętra z Ameryki, przez wodę, ta przesyłka przyszła.
        Napisz nam proszę ile taka przyjemność kosztuje. Na co dzień i tak sobie większość z nas nie pozwoli na takie zbytki, ale może z okazji świąt jakiś czy urodzin taki prezent sobie sprawimy i też taki wspaniały człowiek do naszych skromnych drzwi z piękną przesyłką zastuka.
    • eufrozyna2020 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 17:06
      I tak z ciekawości zapytam, ty tak na poważnie uważasz taką biżuterię za coś wyjątkowego? Zrozumiałabym wątek typu, dziecko kupiło mi kolczyki za własne pieniądze, są piękne, kosztowały całe 100zl! Ale stara baba robi imbę kurierowi o taki szajs? I pisze, że to wyjątkowa biżuteria z Warszawy, gdyby ktoś jeszcze nie wiedział, że masz poważne deficyty, to teraz rozwaiałaś wszelkie wątpliwości!
    • alina460 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 17:17
      Alexis, Ty wiesz jak rozbawić towarzystwo:

"A z drugiej strony to jego praca. Ja swoją wykonuję porządnie" 😀
      • alexis1121 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 17:21
        Powiem tylko tyle. Są u mnie kolejki 😅
        • gryzelda71 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 17:36
          Kochana. Wszędzie są kolejki.
    • alexis1121 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 17:20
      Ostatnie ujęcie 🤪 powiem wam, że z całego zestawu kolczyki robią najmniejsze „wow”. Czekam jeszcze na pierścień.
      • gryzelda71 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 17:38
        Nie to ładne co ładne, ale co się tobie podoba kochana.
      • glasscraft Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 19:47
        Za to przebarwienia na policzku robia takie "wow", ze hej. To nie wyglada dobrze i nie mowie, o bzdurze pt premium wyglad, tylko o tym, co masz na skorze i co sie moze nie tak stac.
        • snakelilith Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 21:04
          Za kilka lat pozlewa się w jej plamy i będzie na dzień dobry dodawać 10 lat. Nie mogę uwierzyć, że kobieta premium nie używa filtra.
          Ale może dlatego ta złota biżuteria. By odwracać uwagę od twarzy.
      • mania_222 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 21:09
        Podobne do agrafki. To jest premium?
        • gryzelda71 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 21:14
          Cenowo tak.
        • raczek47 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 21:34
          Dla mnie do spinacza biurowego. Może to nawiązanie do tych wszystkich " papierów ", w których utkwi Alexis, gdy zacznie pisać doktorat.
          • raczek47 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 21:38
            raczek47 napisała:

>w których utkwi Alexis, gdy zacznie pisać doktorat.
            W których utknie oczywiście, nie ,utkwi" 😀
            Udziela mi się bredzenie autorki wątku.
        • alexis1121 Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 22:12
          Tak jak mówiłam, kolczyki robiły lepsze wrażenie na stronie www 😬
          • iwles Re: Skarga na kuriera 18.09.26, 23:48

Nie. Na stronie też nie robią dobrego wrażenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka