20.12.04, 16:43
Drogie mamy. Czy któraś z Was robiła tam zakupy? Jak z jakością odzieży?Czy
rozmiarówka jest akurat, a może zaniżona lub zawyżona. Szczególnie chodzi mi
o spodnie.Co z ewentualnym zwrotem towaru- czy nie robią problemów i oddają
pieniądze? Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mamamata1 Re: quelle 20.12.04, 18:33
      Od czasu do czasu kupuję w quelle-z jakością ubrań różnie bywa( te droższe są
      lepszej jakości-niestety...),za to można bezproblemowo zwrócić
      towar.Rozmiarówka jest zawyżona,dlatego najlepiej zmierzyć się wg.ich tabelki i
      w razie czego wybrać mniejszy rozmiar..Czas oczekiwania na wysyłkę też nie
      jest najkrótszy-ok 20 dni.Nigdy nie kupowałam spodni,za to udało mi się kupić
      najwygodniejsze na świecie...buty...
      Pozdrawiam
    • kurova Re: quelle 07.01.05, 18:51
      Ja bardzo dużo u nich kupuję ,jakość dobra, ceny trochę wysokie, ale wiem że
      jak coś mi się podoba to dostanę to w swoim rozmiarze, a nie jak w normalnych
      sklepach fajne modne ciuchy są tylko w rozmiarze dla 15-latek. Ze zwrotami nie
      ma problemu, zachowuj tylko rachunki.Ja kiedyś nawet złożyłam reklamację, ale
      jak pomyślę to wydaje mi się że to moja wina, ale zwrot dostałam bez
      problemu.Uważaj tylko na podobną firmę ( ich jakby siostrę),nazywa się Moda
      Plus,działają na tej samej zasadzie, ten sam adres, z tym że tam wszystkie
      rozmiary mają jedną cenę , ale jakość jest koszmarna,będziesz dostawała też od
      nich katalogi.
    • kurova Re: quelle 07.01.05, 18:54
      Aha, pytasz o spodnie, ja jestem niska a u nich jest taka opcja dla
      niskich ,poprostu można zamówić spodnie z krótszymi nogawkami, dla mnie to
      idealna sytuacja.A rozmiarówkę mają faktycznie zawyżoną, nawet o tym piszą na
      końcu w katalogu w listach, zawyżają o jeden rozmiar.
      • amj2 Re: quelle 07.01.05, 19:40
        Dzięki.Co prawda już złożyłam zamówienie przez internet i okazało się ,że do
        nich nie dotarło.Spróbuję jeszcze raz.Czyli spodnie mogę śmiało zamówić jeden
        rozmiar mniejszy ,niż wychodzi to z tabeli rozmiarów???Pozdrawiam Ania
        • kurova Re: quelle 07.01.05, 20:06
          Tobie przez internet nie przeszło a mi za pomocą sms-a, od tamtej pory zamawiam
          tylko telefonicznie.
          • amj2 Re: quelle 07.01.05, 20:10
            A mam takie techniczne pytanko.Czy jak zamawiasz telefonicznie to mówią od
            razu ,że czegos nie ma?Czy mozesz potwierdzć o tych spodniach-bedę
            spokojniejsza wink))
            • kurova Re: quelle 09.01.05, 00:50
              Niestety nie mówią czy daną rzecz mają na stanie, ona poprostu przyjmuje
              zamówienie.
              • kurova Re: quelle 09.01.05, 12:42
                Jeżeli chodzi o rozmiarówkę to nigdy nie patrzyłam na ich tabelę rozmiarów.JA
                noszę rozmiar 42, a u nich zamawiam 40 i jest o.k.Kiedyś moja koleżanka
                zamówiła bluzkę koszulową nosi rozm.40,zamówiła u nich 38 a ta bluzka co
                przyszła to była za duża i na mnie.Więc trudno mi na 100 % zapewnić Cię czy
                dobry rozmiar zamówiłaś.
                • amj2 Re: quelle 09.01.05, 18:49
                  Dzięki za rady.Dokonam wyboru i zamawiam.Dzisiaj bylam w kilku sklepach,gdzie
                  mają wyprzedaże.I masz całkowitą rację,jeżeli wogóle coś zostało to w
                  rozmiarach 34,36.Rozmiar 42 rozszedł się w oka mgnieniu.Pozdrawiam Ania
                  • kurova Re: quelle 09.01.05, 23:29
                    Czyżbyś też nosiła rozm.42?
                    • amj2 Re: quelle 09.01.05, 23:36
                      Góra jak najbardziej 42, a ze spodniami już jest kłopot.Zależy od fasonu-
                      bywa ,że 42,ale teraz te spodnie są wąskie w udach ,a szerokie na dole i wtedy
                      już 44sad(( Upolowałam w Quelle dwie bluzeczki, a co do spodni to nadal nie
                      wiem ...Chciałabym aby były w miarę proste, a nie rozszerzane.No nic,najwyżej
                      odeślę.
                      • silije.amj Re: quelle 10.01.05, 10:30
                        Najbardziej jestem zadowolona z jakości i urody sukienek, które tam zamawiałam
                        dla córci. Natomiast jeśli chodzi o rozmiarówkę dla dorosłych, to zamówiłam
                        sukienkę 36 dla siebie i musiałam oddać ją mojej mamie, która normalnie nosi 40.
                        Więc jak dla mnie mocno zawyżona.
                      • kurova Re: quelle 10.01.05, 11:52
                        To ja mam identyczny rozmiar jak Ty, z tym że ja do tego jestem niska, u nich
                        zamawówiłam sztruksy beżowe r.42 i są w sam raz bo są szerokie w udach, a do
                        tego jeżeli chodzi o spodnie to zawsze szukam ze streczem, jakoś zrobiłam się
                        wygodnicka.W/W sztruksy w opisie były lekko rozszerzane nogawki i faktycznie
                        takie są , to rozszerzenie jest lekko zauważalne, więc jeśli zobaczysz taki
                        opis przy spodniach to nie obawiaj się, nie będą to dzwony.Kupowałam też latem
                        klapki i też nie patrzyłam na ich tabelę rozmiarów zamówiłam taki jaki noszę
                        normalnie i są super.
                        • amj2 Re: quelle 10.01.05, 21:21
                          To może na tych samych spodniach "zawiesilam oko".Sztruksy,ze streczem o lekko
                          rozszerzanych nogawkach-A355161 smile

kurova napisała:

> To ja mam identyczny rozmiar jak Ty, z tym że ja do tego jestem niska, u
                          nich
                          > zamawówiłam sztruksy beżowe r.42 i są w sam raz bo są szerokie w udach, a do
                          > tego jeżeli chodzi o spodnie to zawsze szukam ze streczem, jakoś zrobiłam się
                          > wygodnicka.W/W sztruksy w opisie były lekko rozszerzane nogawki i faktycznie
                          > takie są , to rozszerzenie jest lekko zauważalne, więc jeśli zobaczysz taki
                          > opis przy spodniach to nie obawiaj się, nie będą to dzwony.Kupowałam też
                          latem
                          > klapki i też nie patrzyłam na ich tabelę rozmiarów zamówiłam taki jaki noszę
                          > normalnie i są super.
                          • kurova Re: quelle 11.01.05, 10:17
                            O matko wyrzuciłam już stary katalog, ale na zdjęciu są z takim fajnym ozdobnym
                            paskiem za 190 zł.a same spodnie kosztują 129 zł. mój rozmiar chyba 135
                            zł.Jeżeli to te, to powiem ci że są bardzo cieniutkie, w wąskie prążki, trochę
                            tak jakby biodrówki, ale jeżeli chodzi o "nasze"szerokie uda to są idealne.
    • kurova Re: quelle 11.01.05, 12:31
      A tak poza tym, jeżeli będziesz chciała o coś zapytać to może napisz na
      kurova@gazeta.pl, tutaj jakoś zapominam często zaglądać, na pocztę częściej to
      robię.
      • amj2 Re: quelle 13.01.05, 12:04
        Ok. na razie czekam na przypływ gotówki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka