jasmina251 25.02.05, 20:16 Julkę chwyta przeziębieni co robić aby zapobiec??? dałam jej wapno,rutinoscorbin i posmarowałam ją wickiem co jeszcze mogę ?? tak nie znosze jak ona choruje ((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koleandra Re: co zrobić??? 25.02.05, 20:25 Nie smaruj jej wikiem na noc. Reszta chyba wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina251 Re: co zrobić??? 25.02.05, 20:26 a dalczego???? Ania na noc zawsze ją smaruje Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: co zrobić??? 26.02.05, 09:45 Jasmino, nie wiem jak u 4 latków, moze już można smarować Wickiem ale moja Ada została posmarowana 2 razy na noc i zawsze się strasznie dusiła. Może za mała jest, nie wiem. Słyszałam, że dla małych dzieci jest za mocny, lepszy jest Pulmex. Ale dla 4 latki.... może już ok, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenagr Re: co zrobić??? 25.02.05, 21:59 Parę miesięcy temu w telewizji śniadaniowej uslyszałam że jak zaczyna się katar należy na noc dziecko grubo posmarować stopy kreme nivea i obłożyć drobno pokrojonym czosnkiem na to gruba skarpeta.Moje dziecko wytrzymuje tylko godzinę z tym okładdem ale już dwa razy próbowałam i na drugi dzień kataru nie było.Do tego rano i wieczrem smaruję piersi i stopy pulmex baby i też pomaga.Do herbatki (specjalnej na przeziębienie)syrop na kaszel i cebion mullti (2 razy po 7 kropel) Po trzech dniach dziecko zdrowe jak ryba. Pozdrawiam Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
chwojka Re: co zrobić??? 25.02.05, 22:21 Nie wiem w jakim wieku jest Julka ale u nas sprawdza się zestaw: Alitol /czosnek w kapsułkach,można wycisnąć na łyżeczkę mleka/, Novorutin C /to samo co rutinoscorbin ale z dodatkiem cynku i bioflawonoidów/, nacieranie plecków i kl. piersiowej /wick,pulmex itp./, wapno, przy katarze inhalacje z soli kuchennej. Jeżeli infekcja postępuje stawiam bańki. Odpowiedz Link Zgłoś
chwojka Re: co zrobić??? 25.02.05, 22:24 Przepraszam Jasmino nie spojrzałam na datę urodzenia Juleczki, toż to 4-latka więc spokojnie może spróbować domowej kuracji. Życzę zdrówka i uniknięcia antybiotyków. Odpowiedz Link Zgłoś