23.03.05, 11:54
Witam,zamierzam kupić sofe w ikei,rozkladaną do spania i ze zdejmowanym
pokryciem.I mam w związku z tym kilka pytań do tych mam co mają takowe.Czy
nie ma problemów z mechanizmem przy rozkładaniu sofy,czy wyprane obicia nie
blakną i nie kurczą się,jednym słowem czy są trwałe?Spotkałam się z opiniami
że sofy z ikea dość szybko sie rozpadają zwlaszcza gdy skaczą po nich
dzieci smile)Zależy mi zwłaszcza na tym zdejmowanym obiciu(wiadomo plamy )i że
jest możliwość dokupienia nowego.proszę o wszelkie opinie, pozdrawiam
patatajowa
Obserwuj wątek
    • alltid_ung Re: sofa ikea 23.03.05, 13:57
      Ja mam sofe lycksele.....dobra, wytrzymala i wygodna w spaniu, dzieci "znosi"
      dobrze ....nie mam zastrzerzen i nawet polecam smile moze troche srednio wygodna
      w siedzeniu ale ujdzie...
      tak wygladamoja sofa tylko inny kolor:
      www.ikea.com/PIAimages/32613_XXXXXXXX_S6.jpg
    • gemmavera Re: sofa ikea 23.03.05, 22:41
      Mamy Ektorp - jest ok, chociaz jeśli chodzi o spanie, to według mnie tylko
      okazjonalnie, np. dla gości. Mechanizm rozkladania jest w porządku, nie ma z
      tym kłopotu. Moja mama, ktora czasem u nas sypia, twierdzi że śpi się bardzo
      wygodnie. Jak dla mnie materac jest za miękki (ale to oczywiście kwestia
      preferencji), a stelaż skrzypi przy każdym niemal ruchu. Dodatkowo materac
      "wyleżał się" na środku - można zauważyć, że na środku jest "dziura".
      Ale ponieważ nie ja na tym śpię, opisane tu wady w sumie nie dyskwalifikują tej
      sofy. wink
      Pozdrawiam smile
      gemma
    • beatagl Re: sofa ikea 24.03.05, 09:28
      My kiedys mielismy sofe xz ikei rozwaliła sie po dwóch tyg. w kilku miejscach
      czekalismy 3 tyg aż ktoś przyjdzie do reklamacji (przez ten czas nie mielismy
      na czym spać tak sie rozwaliła)pan reklamacje uznał pytałam na która inną
      poleca nam wymienic, powiedział żebysmy lepiej odebrali pieniadze i kupili
      gdzie indziej bo wszystkie sie psuja, powiedział ze tak długo na niego
      musieliśmy czekać bo ma tyle roboty...
      • patatajowa Re: sofa ikea 24.03.05, 12:35
        To bardzo szczery ten Pan był, to mu się chwali smile)).ale poważnie to jaka długa
        jest gwarancja na sofy z ikea?Bo gdyby u mnie się zepsuła to do najblizszego
        sklepu mam ok.150 km sad,pozdrawiam patatajowa
        • myslacy1 Re: sofa ikea 06.04.05, 18:35
          mam rogówkę z Ikei, 5 lat ,jest ok, nic jak narazie się nie psuje, mamy 3 letnie
          dziecko,tylko problem z tapicerką , nie wiemy jak czyścić(ciemny granat)
    • aneta.wis Re: sofa ikea 08.04.05, 01:08
      Ja NIE POLECAM !!! ale to kwestia potrzeb.
      Miałam dwie kanapy z IKEA - obie rozwaliły się dość szybko - na przełomie kilku
      lat ( jedna była nawet wygodna - chociaż mój mąż twierdzi zupełnie odwrotnie)
      trzecią kanapę kupiliśmy już w KLER, z IKEA zostało jeszcze łóżko w sypialni i
      marzymy by je wymienić bo po trzech latach nie da rady na nim spać ( tu
      bardziej chodzi o materac, bo sama rama jest metalowa).
      Jak dla mnie wszystko w IKEA ( a mam w domu 80% mebli) jest fajne, nawet ładne
      ale totalnie niewytrzymałe i wszystko co będzie nowe w moim domu ( chodzi o
      meble) kupię już w innym sklepie ... ale mają kilka hitów.
      Kanapy chyba bardziej na okazjonalne spanie dla gości niż do codziennego
      użytku sad(
      Oczywiście to moje zdanie ale jak widzę topodzielają je również i inni...
    • bebepep Re: sofa ikea 09.04.05, 20:18
      Przed paroma dniami chodzilismy po sklepach w poszukiwaniu kanapy dla syna.
      Mnie sie podobala taka na metalowym stelazu i ze zdejmowanym obiciem z ikei, po
      rozlozeniu miala chyba 120 czy 140 cm. Maz inzynier od razu powiedzial, ze ten
      metalowy stelaz jest do kija. Kanapy na wystawie staly trzy, jedna juz miala
      wygiety stelaz. Poniewaz optycznie mnie ona sie podobala, troche sie upieralam,
      ale maz sie porzadnie na nia usiadl, ze tak powiem z rozmachem wink, na ta nie
      wygieta oczywiscie. Nie zdala egzaminu... sad((. Kupilismy w innym sklepie
      taka staromodna, na sklejkowym stelazu, ale z nowoczesnym obiciem i jak na
      razie jestesmy zadowoleni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka