04.04.05, 10:09
Kochani o co chodzi? W czwartek było wiadomo iż Papierz jest w bardzo cieżkim
stanie. W piątek rano było wiadomo iż umiera. Mieliśmy wystarczająco dużo
czasu by zrobić zakupy. Na logikę można było przewidziec prawdopodobieństwo
iż Papierz niestety umrze i że będą się dziać dantejskie sceny. Dodatkowo w
niedzielę widziałam po drodze na mszę iż warszawski Stadion 10-lecia był
otwarty i pełno ludzi robiło tam zakupy. Jeśli chodzi o dzieci to na kablówce
(astercity) kanał Mini-Mini działał. Sylwia oglądała bajkę do posiłku ale
nawet jaby tej bajki nie było to też by świat nie umarł. Potem w niedzielę
poszliśmy całą rodziną (z dzidziusiem) pod Kościół sw Anny by oddać cześć
Wielkiemu człowiekowi- Ojcu Świętemu oraz by uczestniczyć w historii. Kochane
dziewczyny wszystko jedno jakiego wyznania! Właśnie jesteśmy świadkami czegoś
wielkiego ! naprawdę nie wypada biadolić o bajkach czy pieluchach.
Obserwuj wątek
    • nina67 Re: ??? 04.04.05, 10:11
      Naucz się ortografii.Ludzie pisze się paieŻ a nie papieRZ.Ręce opadają...
      • umasumak do Niny 04.04.05, 10:32
        nina67 napisała:

> Naucz się ortografii.Ludzie pisze się paieŻ a nie papieRZ.Ręce opadają...

Papież piszę się z dużej litery i nie Paież, a Papież. Po "Ludzie" powinnaś
        postawić przecinek, bo przez jego brak, Twoja wypowiedź nie jest do końca
        zrozumiała. Pzdr
        • nina67 Re: do umasumak 04.04.05, 10:58
          Należy odróżnić literówki od rażących błędów ortograficznych,w których ty droga
          umo brylujesz.Nie będę ich przytaczać bo nie chcę ci wstydu robićtongue_out
          • anulka.p Re: do umasumak 04.04.05, 11:25
            A możesz droga Nino, zdradzić kim jesteś naprawdę? Bo w historii tego forum,
            ani w ogole żadnego forum,nie ma dotąd ani jednego twojego wpisu. Jak widać
            jednak, śledzisz je, bo znasz tak dobrze wypowiedzi Umy.
          • iwles Re: do Niny 04.04.05, 11:30
            Nino - literówka to może zdarzyć się raz. Ale dwukrotne napisanie Papież małą
            literą to już ewidentny błąd ortograficzny !!
            • isma Re: do Niny 04.04.05, 14:14
              Nie taki ewidentny. A scisle mowiac, wcale nie blad. W tym przypadku uzycie
              wielkiej lub malej litery ma tylko znaczenie emocjonlane.
              Polecam:
              www.wiara.pl/druktemat.php?idenart=1085054641
          • umasumak Re: do umasumak 04.04.05, 21:23
            nina67 napisała:

> Należy odróżnić literówki od rażących błędów ortograficznych,w których ty
            droga
            > umo brylujesz.Nie będę ich przytaczać bo nie chcę ci wstydu robićtongue_out

Ależ przytaczaj Moja Droga Panno O Wielu Nickach. Zdecydowanie wolę taki wstyd,
            od Twojego, który najwyraźniej nakazuje Ci przywdziewanie wielu mask na tym
            forum.
            Wolę osoby robiące niekiedy błędy otograficzne, od takich, które ignorują fakt
            istnienia na klawiaturze klawisza "shift", pisząc zaimki, oraz nicki z małej
            litery, co jest rażącym dowodem na brak szacunku do kogokolwiek.
            • irytek001 Re: do umasumak 05.04.05, 09:50
              W tym wątku akurat mam zdanie podobne do Twojego, ale nie przesadzaj.
              Naprawdę myślisz, że w s z y s c y , którzy mają inne, niż Ty, zdanie, to
              jedna osoba o wielu nickach? Sądzisz, że komuś chciałoby się zadawać a ż t y l
              e trudu? smile))

• umasumak Re: do umasumak 05.04.05, 14:38
                irytek001 napisała:

> W tym wątku akurat mam zdanie podobne do Twojego, ale nie przesadzaj.
                > Naprawdę myślisz, że w s z y s c y , którzy mają inne, niż Ty, zdanie, to
                > jedna osoba o wielu nickach? Sądzisz, że komuś chciałoby się zadawać a ż t y
                l
                >
                > e trudu? smile))

Irytku, nie sądzę, że każda postać na forum, nie podzielająca moich poglądów,
                to jedna osoba o wielu nickach wink. Nieraz polemizuje z różnymi osobami, nie
                czyniąc im takiego zarzutu.
                Jednak zuważyłam, że mam na forum kogoś w rodzaju hmmm.... osobistego trolla,
                kryjącego się pod kilkoma nickami. Skąd takie spostrzeżenie? Ten sam
                sposób "czepialstwa", tzn odnoszenie się w swoisty sposób do informacji na mój
                temat, pozyskanych za pomocą wyszukiwarki, ten sam styl piania oraz co
                charakterystyczne - to tzw "jednodniowość" tych nicków. Pzdr
                >
                • irytek001 Re: do umasumak 05.04.05, 23:19
                  To prawda, rzadko piszę, głównie czytam. Ale z wyszukiwarki nigdy nie
                  korzystałam, więc to nie ja smile
                  A Irytek to duch, a nie troll smile
                  Czyli miło jest? smile))
                  Pozdrowienia
      • marchewa3 Re: :-( 04.04.05, 10:37
        przepraszam za błąd - spieszyłam sie i pisałam troszkę pod wpływem emocji.
        Dodatkowo miał ten post być odpowiedzią w innym wątku. Niechcący zrobił się
        nowy wątek- pewnie z nerwów mi się pomyliło. Przykro mi iż olałas sens tego co
        chciałam powiedzieć tylko przyczepiłaś się do błędu. Szkoda bo mi naprawdę jest
        smutno od kilku dni i nie rozumiem dlaczego ludzie ... no nie ważne bo i tak
        nic nie ma sensu. Niech żyją supermarkety, niech żyją bajki dla dzieci i
        pieluchy pampers. Życzę wszystkim mamom by nigdy więcej nie musiały płakac w
        niedzielę przed zamkniętymi sklepami. A Tobie uroczyście przysięgam iż zaraz
        polecę do sklepu po słownik ortograficzny by więcej cie nie urazić. Bo widze iż
        w takim dniu tylko to ciebie rusza. Zazdroszczę ci...... sad((
        • lola211 Re: :-( 04.04.05, 10:54
          Wierz mi, ze nie kazdy mial na to wiele czasu, bo sa osoby, ktore musialy
          pracowac zarówno w piatek jak i w sobote cala, bez wzgledu na to, co sie dzialo
          z Papiezem.
    • johana2 Re: ??? 04.04.05, 11:19
      Są osoby, które, jak nie mają nic ważnego do powiedzenia a chcą zaistnieć na
      forum, to przyczepiają się do błędów ortograficznych. Jeśli pisze się o czymś
      ważnym szybko, to rzeczywiście można nie zwrócić uwagi na ortografię, bo nie
      ona jest tutaj najważniejsza tylko treść postu. Niniejsze forum nie jest
      ogólnokrajowym testem na najlepszą znajomość ortografii. Naprawdę - dajmy
      spokój takim bzdurom a skupmy się na temacie postów. Inna sprawa że nie do
      końca zgadzam się z marchewa3. Owszem - brałam pod uwagę,iż w najbliższych
      dniach będziemy mieć w kraju żałobę. Niestety do głowy mi nie przyszło, że w
      ramach tego zamkną nagle sklepy ( nagle, bo choroba Papieża jak wiemy
      przedłużała się i nigdy z powodu żałoby nie zamykano jednak sklepów ) a także
      tego, że w braknie bajek dla najmłodszych, natomiast "M jak miłość" (skądinąd
      mój ulubiony serial) na tej samej stacji będzie normalnie nadawany. Czegoś tu
      jednak nie rozumiem. Tak a propos 13 grudnia: w stanie wojennym jedyne normale
      programy, także tego dnia, były właśnie dla dzieci. A jednak ten dzień, mimo
      nadawanych bajek, zapamiętałam dobrze.
      • martek40 Re: do Johany2 05.04.05, 00:09
        johana2 napisała:

Tak a propos 13 grudnia: w stanie wojennym jedyne normale
        > programy, także tego dnia, były właśnie dla dzieci. A jednak ten dzień, mimo
        > nadawanych bajek, zapamiętałam dobrze.

Chyba jednak niezbyt dobrze.
        Tamtego dnia niestety NIE WYEMITOWANO na dobranoc "Pszczółki Mai".
        Wiesz dlaczego?
        Bo nie było tak małych mundurków.
        Taki dowcip w zw. z tym krążył w tamtych czasach.
        Pozdrawiam.

• natiz Do Marchewy i nie tylko... 04.04.05, 11:41
      Widać z Twojego postu, że jesteś wrażliwą i dobrą dziewczyną. Raziły mnie na
      naszym forum te kłótnie o Papieża, dlatego milczałam.Ale Twój post jest
      ciekawy, dlatego piszę. Moja rodzina bardzo przeżywa śmierć Ojca Świętego -
      każdy na swój sposób. Moja mama, która jest dobrą, cudowną kobietą - odwiedza
      kościół, modli się w intencji Papieża, mój mąż, który zawsze przełączał
      telewizor na inny kanał kiedy był Anioł Pański (bo nudne) teraz ma oczy
      zaszklone od łez, sam szuka informacji o Papieżu, siedzi i słucha, stara się
      być lepszy (choć po zakupy musiał wyjść), ja wśród obowiązków domowych
      (obiad,kąpiele dzieci , itp.) też jestem skupiona i zamyślona. Serca nam
      krwawią, ale żyć musimy dalej. Nie usiądę i nie bedę dumała, bo mam chore
      dziecko i muszę się nim zająć.Bajki moja córcia oglądała w kompie, bo w
      telewizji nie ma. Opowiadam jej o tym co się stało, ale nie wymagam, aby
      przechodziła żałobę jak dorosły człowiek. Wszystko można pogodzić - można być
      nawet pogodnym gdy dusza boli, a nie udawać cierpiętnika na pokaz (bo wypada)-
      ogólne stwierdzenie, żadna aluzja do nikogo.
      • diana-zaw Re: Do Marchewy i nie tylko... 04.04.05, 13:45
        chce tylko powiedziec ze BYL i dalej JEST WIELKIM CZLOWIEKIEM i co do zaloby to spodobalo mi si to ze kanaly muzyczne takie jak np. viva przestaly nadawac ze wielkiem hipermarkety zamknieto odwolano mecze bo przez to ukazano szacunek Papieowi ale jesli jakis osiedlowy sklep jest otwarty to nie oznacza to ze wlasciciel jest lecacym tylko na kase zwyklym zjadaczem chleba.Uwazam ze kazdy podchodzi do tego indywidualnie a ponad to Papiez "walczyl" o pokuj wiec sprzeczki na ten temat czy jaki kolwiek inny sa bezsensu i z gory mowie ze jestem dyslektrykiem i klawiature mam zepsuta wiec polskich znakow nie ma i bledy czy literowki napewno sie pojawia smile bez zlosiwosci smile
    • gloria2 Re: ??? 04.04.05, 23:12
      Słyszałam w radiu, że w piątek też sklepy maja być zamknięte, więc doradzam
      wcześniej się udać po pampersy i do wypozyczalni kaset video. W piatek wszyscy
      bedą śledzić pogrzeb.
      • johana2 Re: ??? 05.04.05, 09:36
        Skąd u takiej katoliczki tyle złośliwości? A fe!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka