Dodaj do ulubionych

Brawa dla p. Minister Środy

10.05.05, 09:30

Może w końcu ktoś ukróci nadawanie reklam, w których kobieta jest ukazana
jako słodka idiotka lub obiekt seksualny. Mnie szag trafia jak widzę
te 'najlepsze warunki'
Obserwuj wątek
    • joasiiik25 Re: Brawa dla p. Minister Środy 10.05.05, 10:17
      albo:
      "ciala przyjemnosc po mojej stronie"- relkema czekoladysmile
    • anek.anek Re: Brawa dla p. Minister Środy 10.05.05, 20:41
      No, to ja jestem może nienormalna, ale "najlepsze warunki" uważam za jedną z
      lepszych reklam w ostatnim roku. Owszem, opierająca się na bardzo prostych
      skojarzeniach, ale absolutnie nie obrażąjąca kobiet. Odzwierciedla świat takim
      jakim jest. Mężczyźni lubią patrzeć na kobiety i więkze zainteresowanie okażą
      takiej, która jest dobrze "wyeksponowana". A kobiety uwielbiają kokietować
      swoją seksownością.
      A już protest do Ikei, żeby obok wizerunku mężczyzny na instrukcjach składania
      mebli była również podobizna kobiety - to już dla mnie zakrawa na śmieszność.
      • kalina_p ludziki na sygnalizatorach na przejsiach tez sa 10.05.05, 20:58
        w spodniach. Wnioskuje o przerobienie gaci na spodnice!!!
    • kammik Re: Brawa dla p. Minister Środy 10.05.05, 21:21
      Z pewnoscia sprawa reklam jest najwazniejszym problemem kobiet w Polsce. Z
      pewnoscia wymaga interwencji osoby w randze ministra. Z pewnoscia innych
      problemow nie ma. Ups, a moze sa? Tylko nie da sie ich zalatwic pisemkiem do
      KRiTV?
      Reklamy sa dokladnie takie, jakich chca klienci. Jesli klient chce spot o
      wyraznym podtekscie seksualnym - to go dostanie.
      Jesli nie podoba ci sie polityka reklamowa jakiejs firmy - nie kupuj jej
      produktow. Proste.
    • melka_x Re: Brawa dla p. Minister Środy 10.05.05, 23:15
      Tak wulgarnej, tandetnej, traktujacej kobiety jak kawal miecha i wbrew pozorom
      aseksualnej reklamy dawno nie widzialam.

Ale zdecydowanie wolalabym zeby min. Sroda energie wytracila na znalezienie
      atrakcyjnej, efektywnej formy przekazu dla kobiet; nie kupujcie telefonow w
      plusie.
    • a_weasley Oto prawdziwy problem polskich kobiet 11.05.05, 10:47
      Politycznie niepoprawny Kościół katolicki i niesłuszne reklamy. Oto
      najważniejsze problemy polskich kobiet. Bo co kogo obchodzi, że coraz więcej
      kobiet rezygnuje z dziecka z powodów ekonomicznych. Że skrócono i tak już
      krótkie urlopy macierzyńskie. Że zasiłki rodzinne są śmieszne. W końcu ona jest
      od równego statusu, a nie od - jak kiedyś się ta fucha nazywała - kobiet i
      rodziny.
      Ciekawostka przyrodnicza, jakoś mężczyźni się nie plują, że się ich w reklamach
      proszków do prania pokazuje jako bandę flejtuchów, w reklamach perfum jako
      przygłupów myślących ogonkiem, a w reklamach piwa często jako przygłupów nie
      myślących wcale?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka