mackowy4 10.05.05, 09:30 Może w końcu ktoś ukróci nadawanie reklam, w których kobieta jest ukazana jako słodka idiotka lub obiekt seksualny. Mnie szag trafia jak widzę te 'najlepsze warunki' Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joasiiik25 Re: Brawa dla p. Minister Środy 10.05.05, 10:17 albo: "ciala przyjemnosc po mojej stronie"- relkema czekolady Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: Brawa dla p. Minister Środy 10.05.05, 20:41 No, to ja jestem może nienormalna, ale "najlepsze warunki" uważam za jedną z lepszych reklam w ostatnim roku. Owszem, opierająca się na bardzo prostych skojarzeniach, ale absolutnie nie obrażąjąca kobiet. Odzwierciedla świat takim jakim jest. Mężczyźni lubią patrzeć na kobiety i więkze zainteresowanie okażą takiej, która jest dobrze "wyeksponowana". A kobiety uwielbiają kokietować swoją seksownością. A już protest do Ikei, żeby obok wizerunku mężczyzny na instrukcjach składania mebli była również podobizna kobiety - to już dla mnie zakrawa na śmieszność. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p ludziki na sygnalizatorach na przejsiach tez sa 10.05.05, 20:58 w spodniach. Wnioskuje o przerobienie gaci na spodnice!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kammik Re: Brawa dla p. Minister Środy 10.05.05, 21:21 Z pewnoscia sprawa reklam jest najwazniejszym problemem kobiet w Polsce. Z pewnoscia wymaga interwencji osoby w randze ministra. Z pewnoscia innych problemow nie ma. Ups, a moze sa? Tylko nie da sie ich zalatwic pisemkiem do KRiTV? Reklamy sa dokladnie takie, jakich chca klienci. Jesli klient chce spot o wyraznym podtekscie seksualnym - to go dostanie. Jesli nie podoba ci sie polityka reklamowa jakiejs firmy - nie kupuj jej produktow. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: Brawa dla p. Minister Środy 10.05.05, 23:15 Tak wulgarnej, tandetnej, traktujacej kobiety jak kawal miecha i wbrew pozorom aseksualnej reklamy dawno nie widzialam. Ale zdecydowanie wolalabym zeby min. Sroda energie wytracila na znalezienie atrakcyjnej, efektywnej formy przekazu dla kobiet; nie kupujcie telefonow w plusie. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Oto prawdziwy problem polskich kobiet 11.05.05, 10:47 Politycznie niepoprawny Kościół katolicki i niesłuszne reklamy. Oto najważniejsze problemy polskich kobiet. Bo co kogo obchodzi, że coraz więcej kobiet rezygnuje z dziecka z powodów ekonomicznych. Że skrócono i tak już krótkie urlopy macierzyńskie. Że zasiłki rodzinne są śmieszne. W końcu ona jest od równego statusu, a nie od - jak kiedyś się ta fucha nazywała - kobiet i rodziny. Ciekawostka przyrodnicza, jakoś mężczyźni się nie plują, że się ich w reklamach proszków do prania pokazuje jako bandę flejtuchów, w reklamach perfum jako przygłupów myślących ogonkiem, a w reklamach piwa często jako przygłupów nie myślących wcale? Odpowiedz Link Zgłoś