neka1 13.05.05, 21:24 Zastanawiam się czy warto otworzyć komis dziecięcy.Jak myślicie opłaca się czy nie?Proszę o wszelkie rady i sugestie.Może macie jakieś doświadczenia z tym związane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabrysia_s Re: Komis 17.05.05, 20:58 Nie mam doświadczenia osobistego, ale pewne informacje. Wszystko zalezy od lokalizacji (nie w centrum!!!). Moja znajoma otwarła takowy w centrum miasta i szybko się wynosiła - czynsze wysokie, a ludzie do centrum przychodzą raczej po nowe rzeczy. Jeśli założysz działalnośc gospodarczą po opłaceniu wszystkich stałych opłat zostanie Ci przeciętna miesięczna pensja. Moja sugestia jest taka: jakieś dodatkowe usługi np. punkt pralniczy, przyjmowania opłat itp. Może jakieś ładniejsze rzeczy mogłabys wystawiać na allegro, może dodatkowe zaopatrzenie w hurtowniach z rzeczami używanymi? Moja znajoma - była właścicielka komisu - zlikwidowała go kiedy była w ciąży (po przeniesieniu się z centrum na osiedle). Nie opłacało jej się zatrudnić osoby na zastępstwo. Musiałaby do tego dołożyć. Odpowiedz Link Zgłoś