Dodaj do ulubionych

Jak kobieta staje się matką

20.05.05, 11:34
Na 22 wypowiadające się mamy tylko 5 ma córeczkę . Czy będzie wojna ? Podobno
jak ma być wojna rodzi się więcej chłopców.
Obserwuj wątek
    • ewa261 Re: Jak kobieta staje się matką 16.06.05, 12:18
      Macierzyństwo rozpoczeło się dla mnie w momencie pierwszych bóli porodowych.
      Tak już kochałąm to dziecko ze gotowa byłąm umrzeć za nie. Mówiłam do niego i
      wiedziałam że on tez tak bardzo chce być już ze mną że współpracuje tak aby
      skończyło się to jak najszybciej. Potem pomimo że miałam pomoc męża rodziców i
      teściowej wszytko ja robiłąm przy nim. Nie pozwoliłam nikomu sie do niego
      zblizyc. Teraz kiedy am on 3,5 misiaca nie potrfie już żyć bez niego.Dorosłam
      przy nim bo przecież stałam się MAMĄ w pełni tego słowa znaczeniu.Kocham
      patrzeć jak śpi, smieje się ale i jak popłaczu usypia zmęczony w moich
      ramionach. To njwspanialszy dar jaki kobieta może ofiarować sobie ale i swojemu
      mężowi.
    • dzida133 Re: Jak kobieta staje się matką 17.06.05, 11:14
      Coś w tym musi być. Jak rodziłam i powiedziałam lekarzowi, że to będzie
      córeczka, to zamiast siedzieć przy mnie, to poleciał dzwonić po innych
      porodówkach w tym szpitalu, że " będzie miał dziewczynkę "....Okazało się, że
      Jagódka była pierwszą dziewczynką w tym dniu na 17 chłopców !!!!
      A co do artykułu to miałam dosłownie tak samo, wielka miłość przyszła z czasem,
      jak sobie przypomnę pierwszych parę tygodni to dostaję dreszczy...Ale tak
      natura sobie to wymyślija, ze mimo wszystko na noworodki patrzę z rozczuleniem.
    • ivka2 Re: Jak kobieta staje się matką 17.06.05, 14:06
      Jak ja rodziłam było wręcz odwrotnie-same dziewuszki. A to z tą "wojną" to
      jeden z wielu głupich przesądów, które można do lamusa włożyć.Pozdr
    • pilatka Re: Jak kobieta staje się matką 18.09.05, 20:37
      Przez pierwsze tygodnie wypełniałam swoje obowiązki, oczywiście czułam już
      miłość do momojego dziecka ale nie w 100% procentach. Gdy miał 6 tygodni miał
      wypadek, na spacerze z babcią upadł z niedużej (na szczęście) wysokości.
      Oczywiście był szpital, badania. Okazało się że maleństwu nic nie jest i jest
      zdrowe. Przez te straszliwe przeżycia zrozumiałm jak bardzo kocham mojego
      synka, że żyć bez niego nie mogę,że oddam za niego życie. Nabrałam
      cierpliwości, uwielbiam z nim spędzać czas i patrzec jak się uśmiecha do mnie.
      Ale też jestem do granic przewrażliwiona, najchętniej nikomu byn go nie dawała
      na ręcę itp. Instynkt macierzyński rozbudził się we mnie do granic. Mój synek
      moje szczęście!
      • chokie Re: Jak kobieta staje się matką 18.09.05, 20:48
        A u nas w okolicy niedobór chlopców. Jaka wojna raczej sexmisja wink
    • lakie Re: Jak kobieta staje się matką 19.09.05, 10:51
      Ja tak nie na temat wink Wśród moich znajomych same dziewczynki się ostatnio rodziły, a jak ja urodziłam rok temu córeczkę to na sali gdzie było nas 5 były same dziewczynki. Wojny nie bedzie tongue_out

lakie smile

Asia ma już... lilypie.com/baby2/040726/1/4/0/+1
      Asia wygląda tak... bi.gazeta.pl/o/a/forum/195/3/195361.jpg
    • jakw Re: Jak kobieta staje się matką 19.09.05, 11:29
      eee, z moich statystyk wynika, że więcej dziewczynek wink
      • gosia274 Re: Jak kobieta staje się matką 14.10.05, 12:22
        z moich statystyk podobnie - wszyskie koleżanki mają córeczki a ja sama
        chłopczyka smile
    • gosia274 Re: Jak kobieta staje się matką 14.10.05, 12:19
      jak na razie jestem niewiarygodnie zmęczona ciągle śpiąca i nie mam czasu na
      nic innego poza maluszkiem - wystarczy że sie uśmiechnie i mogę nieuczesana
      zabrać go na najdłuższy spacer
    • redudek Re: Jak kobieta staje się matką 14.10.05, 13:30
      Ja mam dwóch chłopców i córeczkę.
      Był czas że wmoim otoczeniu rodziły się same dziewczynki,ale teraz faktycznie
      znowu chłopcy,ale podobno i tak jest więcej na świecie kobiet.
    • mama_iwo Re: Jak kobieta staje się matką 19.10.05, 13:56
      Uwielbiam mojego 11 miesięcznego synusia. Uwielbiam patrzeć jak rośnie, jak sie
      rozwija, jak sie przytula, spragniony maminej miłości, jak całuje bardzo
      nieumiejętnie, jak ochoczo zajada cycusia, jak kokosi się w pościeli, jego małe
      nóżki, rączki, jak mnie głaszcze. Uwielbiam jak sie śmieje, ajk robi rozkoszne
      minki, jak wystawia mały języczek. Kocham go ponad życie.
    • pantera80 Re: Jak kobieta staje się matką 20.10.05, 07:51
      Dla mnie macierzynstwo rozpoczelo sie gdy zobaczylam na usg swoja coreczke.Byla
      taka mala i nieporadna.Macierzynstwo to odpowiedzialnosc ale i iwele wzruszen.
    • kobieta64 Dlaczego kobieta nie chce byc matka? 23.05.06, 08:50
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11207&w=42214093
    • anna015 Jak kobieta staje się matką 10.04.07, 12:54
      od chwili kiedy zjawił się w moim brzuchu nie opuszcza mnie poczucie szczęścia,
      zawsze, teraz gdy na niego patrze, nie moge uwierzyć, że to mój synek,
      uwielbiam go jak płacze bo jest zły ze czegos nie dostał, czy kombinuje jak
      wziąć cos czego oczywiscie brać nie powinien, jak z piskiem raczkuje do mnie
      jak wróce z pracy, jak spokojnie śpi, lub przez sen wtula sie we mnie. Zawsze
      czułam że macierzyństwo to magia, nie myślałam że aż taka
    • jula161 Jak kobieta staje się matką 24.04.07, 11:27
      najpierw obowiazek, bo przeciez takie bezbronne i jak nie ja to kto smile staralam
      sie byc jednak idealna, potem padlam na pysk w okolicy konca 2 miesiaca,a w
      trzecim zaczelam byc normalna smile i zaczelam sie cieszyc moim malenstwem, mezem i
      wiosna dookola, i wreszcie przesypiac noce
    • marzena751 Re: Jak kobieta staje się matką 24.04.07, 13:49
      Nasze szczęście ma już 3,5 roku a moja i męza miłość do Niej rośnie z każdą
      kolejną godziną z każdym dniem ,miesiącem ,rokiem.Na swój sposób kochałam Ją
      jak już byłam w ciąży ale gdy zobaczyłam Ją pierwszy raz ta miłość poprostu
      eksplodowała.Uwielbiam gdy się śmieje,złości,rozrabia,gdy nie chce iść spać i
      gdy rano przybiega do naszego łóżka,gdy zarzuca mi rączki na szyję i
      szepta "kofam cie mamusiu"i nawet wtedy gdy w przypływie złości mówi"teraz
      troche cie nie lubie"i "nie bede sie z toba bawć".Jest całym moim światem i
      największym szczęściem jakie mnie spotkało w życiu.KOCHAM JĄ ZA TO ŻE JESTsmile)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka