Dodaj do ulubionych

depilacja woskiem

31.05.05, 13:24
Witam
proszę napiszcie na jak dlugi czas wystarcza depilacja woskiem
Viv
Obserwuj wątek
    • ewapiotr6 Re: depilacja woskiem 31.05.05, 14:09
      To zależy od włosów. Blondynkom napewno na dłużej.Mi starcza na około miesiąc,
      mam silne i dużo włosów. Ale wosk to i tak najlepsza metoda(ten na gorąco).
    • czajkax2 Re: depilacja woskiem 31.05.05, 15:03
      Ja jestem szatynką,zawsze miałam mocne włoski(niestety). Ale od 4 lat
      depilujęwoskiem na gorąco i są już sąłbiutkie i bardzo wolno odrastają. Czasem
      po dotyku poznaję że mam mocno obrośnięte nogi bo włoski są tak słabe że zdaża
      mi się nie zauwazyc ze już mocno odrosłysmile) Generalnie depiluję co miesiąc-
      póltora miesiąca.
      • fajka7 Re: depilacja woskiem 31.05.05, 15:10
        tak zupelnie gladko 2 tyg i nastepne 2, gdy jeszcze nie widac i mozna nogi
        pokazac, ale juz pojedyncze tu i tam wylaza.
    • fajka7 do czajki 31.05.05, 15:13
      gdzie mozna kupic wosk w puszce o ktorym pisalas? no i czy zwykly amator sobi
      eporadzi z takim woskiem? oczyma wyobrazni widze wszystko ubabrane i poklejone..
      • czajkax2 Re: do czajki 31.05.05, 15:17
        Wosk mozna kupic w hurtowniach kosmetycznych,są rózne rodzaje. Ja na początku
        podkładałam sobie ręczniczek pod pupę zeby nie zapaćkac dywanu. Teraz juz nie
        muszesmile Smarujemy z włosem,zrywamy pod włos. Potem oliwka i gładka skórkawink
        • fajka7 Re: do czajki 31.05.05, 15:27
          dzieki, kumam technike zrywania i nakladania, ale mam jeszcze pytanie
          techniczne: trzeba przygotowac jakies paski materialu czy sa w zestawie?
          i jak to sie podgrzewa, bo moja kosmetyczka ma jakies przedziwne naczynie, a ja
          nie..
          jeszcze raz dzieki, faja.
          • czajkax2 Re: do czajki 31.05.05, 15:35
            Do zrywania wosku mozna kupic specjalne paski,ale mpzna zrobic te paski metodą
            domowąsmile) Jak zabraknie mi "kupnych" pasków to wycinam je sobie ze starych
            prześcieradeł. Nawet lepiej "łapią" wosk,jak te ze sklepu. Do podgrzewania
            służą specjalne podgrzewacze,ale doskonale sprawdza się tez ganek z woda
            postawiony na gaziewink) Naprawde nic trudnego,a jest Mega oszczędność,jezeli
            porównamy ceny w gabinecie. Pozdrawiam
            • mufka51 Re: do czajki 31.05.05, 15:39
              Jejku ,ale to chyba musi strasznie boleć...
              • cocollino1 Re: do czajki 31.05.05, 15:52
                boli jak cholera, wlasnie cena jest inna bo placimy nie tylko za materialy,
                al;e tez za robocizne, to trzeba chyba umiec fachowo, czajka masz dobrze, bo te
                umiejetnosc posiadasz, ja plastry owszem przylepie, ale oderwac ni cholery
                odwagi nie mam, wiec zdrapuje je 20 min brudzac woskiem wszystko co sie da. Tak
                wiec potrzebuje fachowej reki, takiej wlasnie jak Twoja czajkosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka