magda116
31.08.05, 11:59
Witam!!!
Mam cyba niecodzienna prosbe. Jak napisac wniosek do dyrekcji o rozpoczecie urlopu wychowawczego lub wniosek o obnizenie etatu? Szczerze powiem, nie spotkalam sie nigdy z formuowaniem takowych pism i nie chcialabym niczego przeoczyc albowiem mam dosc wymagajaca dyrekcje, ktorej i tak moja ciaza, urlop maciarzynski i teraz wypoczynkowy nie sa na reke. Nie bede miala wyjscia jak tylko skorzystac z jednej z tych 2 opcji, bo wczoraj, pomimo mojej prosby zlozonej jeszcze w czerwcu o stworzenie w miare godziwego planu zajec, tak bym mogla karmic dziecko piersia i nie miala zbyt wielu okienek, uslyszalam,ze jest to niemozliwe, gdyz wazniejsi sa inni nauczyciele(!!!)a za takie przerwy Dyrekcja nie zamierza placic!!!
A przeciez naleza mi sie ustawowo przerwy na karmienie!Do tego sa one platne!Efekt jest taki, ze mam cale mnostwo okienek i prace koncze ok.15, 16!!!I gdzie tu jest prawo pracy i Karta Nauczyciela , gwarantujace mi powrot na caly etat? No coz bede musiala stracic. Czuje sie bezsilna!
Rozpisalam sie, pozalilam i troche mi lzej!!!
Dzieki za wyrozumialosc i cierpliwosc w czytaniu!
Jeszcze raz prosze o jakies podpowiedzi co do formuowania w/w wnioskow!Z gory dziekuje!!!
Pozdrawiamy!