Dodaj do ulubionych

polećcie jakiś dobry odplamiacz

14.09.05, 20:15
Mam mnóstwo rzeczy moich dzieciaków, które są nieuzywane z racji różnego
rodzaju plam. Wanish nie działa. Kto ma jakies dobre sposoby na usunięcie
plam, może jakiś dobry odplamiacz...
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • agmusz Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 14.09.05, 23:07
      Podpowiada koleżanka z sąsiedztwasmile Amway w spray'u albo w proszku. Oba
      skuteczne, chociaż nie taniesmile. Na małe plamki mydełko galasowe z Rossmana jest
      niezłe, ale ostatnio cięzko je kupić.
      • driadea Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 14.09.05, 23:08
        Jakto Vanish nie dziala? Dziwię się, bo u mnie wszystkie, nawet kilkuletnie
        plamy wszelkiego rodzaju, zawsze schodzą. Nie mamy ani jednej plamki! Jak go
        używasz? Bo ja mam specjalny patent wink
        • mispolonia Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 14.09.05, 23:10
          powiedz jaki masz ten patent bo u mnie tez wanish nie dziala. Używalam tylko
          tego w proszku i sie zniechecilam i zelu juz nie kupilam.
          • driadea Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 14.09.05, 23:24
            Nic trudnego: kilka łyżeczek (w zal. od ilości plam) Vanich Oxi action max (w
            proszku) zalewam odrobiną ciepłej (ok 40 stopni) wodą i mieszam, ma powstać
            papka (ale nie piana! - jesli powstanie piana, znaczy, że woda za ciepla i
            plamy nie znikną, u mnie, w każdym razie, piana nie dziala). Tę papkę nakladam
            na suchą tkaninę w miejscu plamy. Gdy już wszystkie plamy są szczelnie pokryte
            Vanishem, zawijam ubranka i wkladam do reklamówki (nie ma dostępu powietrza).
            Po ok. 10 godzinach wrzucam ubrania do pralki, tak jak są zawinięte, wsypuję
            proszek i dwie miarki Vanisha, włączam pranie (program standard, 30 lub 40
            stopni) i gotowe. Nigdy żadna plama nie została.
            Pozdrawiam, Aga
    • sylvia2005 Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 14.09.05, 23:12
      Ja używam VorwaschSpray firmy ORO-Produktion-Police. W Szczecinie i okolicach
      rozprowadza to firma ROKO do sklepów z chemią gospodarczą. To środek niemiecki
      więc może wie\ęcej na www.oro-marketing.de
      Mnie nie zawiódł nigdy.
      • wadera77 Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 14.09.05, 23:31
        będę się powtarzać,ale ja ju znieraz zaradzilam plamom, z ktorymi vanish sobie
        nie dal rady po prostu szarym mydlem! nacieram, wkladam do pralki i gotowe!
        • inia25 Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 15.09.05, 08:27
          u mnie Vanish też nie zdał egzaminu (żaden - nawet ten do dywanów).
          Działa tylko Amway w proszku (to się nazywa wybielacz do tkanin). Jest super.
          Fakt, że opakowanie kilogramowe kosztuje 50 zł, ale warto! Jest wydajny.
          W Amwayu jest tak, że można produkt kupić, używać przez 90 dni i jeśli nie
          jestes adowolona, to zwrócić i dostaniesz CAŁĄ kase spowrotem. Moze warto
          przetestować?
          • meja33 Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 16.09.05, 16:14
            Inia, ale ten Amway to na wszystkie plamy? na kolorowych ubrankach też? CZy to
            tylko wybielacz?
            I gdzie to można kupić?
            • czajkax2 Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 17.09.05, 14:53
              Ja rwniez poelcam odplamiacz Amwaya. zeszły mi wszystkie plamy, których od roku
              nie mogłam się pozbyc. Mozna stosowac na biale i na kolorowe. Jest rewelacyjny.
              Z tego co wiem mozna kupic na Allegro. Ja zamwaiwm u kolezanki, której rodzice
              rozprowadzają produkty tej firmy. Pozdrawiam.
    • mama_blizniakow spróbujcie ... 16.09.05, 16:55
      Odplamiacz w proszku-GLOBAL
      Namaczam miejsce gdzie jest plama-sypię odplamiacz--nakrapiam wodą.Zostawiam na
      ok.30-60 minut-trzeba kontrolować kolorowe ubranka.
      Ostatnio wywabiłam plamy z jagód,jabłek,bananów.
      Jedyna plama z którą się nie mogę uporać to plama z żelaza-może któraś z Wa ma
      sposób?

a Vanish-hmm od dawna nie usuwa już naszych plamsad
      • martek40 Re: spróbujcie ... 17.09.05, 13:16
        Vanish - zdrowo przereklamowany.
        Produkty Amway'a także
        i do tego pieruńsko drogie.
        Ja polecam poczciwy Clorox-delicate.
        Najpierw zwilżam nim plamę
        i zostawiam na kilkanaście minut,
        potem dodaję 1/2-3/4 szklanki
        razem z proszkiem do prania.
        Nigdy nie mam plam w ten sposób,
        a biel pozostaje bielą,
        choć piorę wszystko w 30 stopniach
        i używam Bryzy, Dosi lub E,
        w zależności od tego, który z nich
        jest akurat najtańszy.
        Powodzenia.
        • kreative Polecam Amway dlaczego? Bo... 18.09.05, 22:31
          1. w razie nieskuteczności można zwrócić produkt w ciągu 90 dni i niezależnie
          od zużycia firma zwraca 100% kwoty zapłaconej zań.
          2. te produkty są drogie, ale wydajne (dla przykladu: cena = 200%, to wydajność
          = 400%). a jeśli nie są tak wydajne, to co? to patrz punkt 1.
          3. amway jako jedyna firma na świecie posiada całościowy system do prania - pod
          postacią serii SA8. o co chodzi? ano o skuteczność, która w przypadku używania
          zestawów środków z różnych firm jednocześnie może być obniżona, wręcz szkodliwa.
          4. wygoda kupowania - oficjalna strona www.vebso.pl, lub infolinia; dostawa w
          ciagu 24 godzin za darmo, do domu.
          5. możliwość kupowania absolutnie bez marży, a w razie zadowolenia także
          poniżej tych kosztów.
          6. kupujesz rezultat, nie środki, nie ryzykujesz nawet zlotówki, wspierasz
          produkty niealergiczne i ekologiczne, chronisz pralkę (nie potrzeba calgonu,
          gdyż calgonit - lub pochodne - znajdują się w proszku).

Czy warto? Dla mnie warto. Czy dla was? Sami zadecydujcie.
          W razie pytań proszę pisać marcin@hotmail.co.uk
          Czy odwalam tu reklamę? Owszem, ale nie sposób mi bardziej rzetelnie
          odpowiedzieć na główne pytanie tegoż wątku smile
          Pozdrowienia.
          • martek40 Re:Kreative! 19.09.05, 00:40
            Wiesz co? Dałam się kiedyś omotać
            i wciskałam przez jakiś czas ten kit naiwniakom.
            Siła sugestii i tyle.A Amway to "sekta".
            Z produktów Amway'a z czystym sumieniem
            mogę polecić tylko i wyłącznie LOC.
            A stanowczo najbardziej odradzić proszek do prania.
            Pozdrawiam.
            • kreative Re:Kreative! 19.09.05, 16:27
              Tak Tak - znam ten tekst. Dziwne, dziwne - jest to pierwsza sekta świata
              produkująca proszek do prania i płyn do zmywania. Huehehehehe. Taki kit tov
              mozesz wciskać w markecie podczas kupowania garów na wage.
              Omotany(a) to ty jesteś przez speców od marketingu w marketach, w których
              poruszasz się na ich życzenie, bez świadomosci, po dokładnie zaplanowanej
              drodze "koszykowo-promocjoweo-praniomózgowej". Marketing jest wszędzie. Uczciwy
              marketing to margines, który akurat ja staram się poszerzać.
              Naiwniak kupuje "w promocji", wpada w maliny, gdy kupuje np. krem za 100 zł w
              rossmanie i kiedy pojawia sie po nim wysypka, to musi używać go do pięt, bo
              nikt mu pieniędzy nie wróci. To jest wręcz frajerstwo, gdy na rynku jest coraz
              to więcej ofert a la Amway, gdzie funkcjonuje gwarancja satysfakcji. A o
              ten "kit" to zapytaj w Izbie Handlowej, lub w Banku Światowym, który chyba na
              ten "kit" się też nabral, skoro tej "sekcie" dał najwyższy kod wiarygodnosci
              finansowej, tzw. "tripple A". Pozdrowienia. Miłego dnia.
            • kamyczek7000 ??? 19.09.05, 18:17
              może tam i seeeekta, pal to licho, póki mogę kupować ich makaron (mmmmm..) i
              kawę. a witaminy i chemię gospodarczą mają the best.
              biedronka to też sekta, mc donald to też sekta - co mnie to? że niby miałbym
              się modlić do pasty? ludzi którzy to wymyślają powinni izolować jeszcze
              dotkiliwiej niż tych co tak robią.
            • sw71 Re:Kreative! 19.09.05, 20:48
              już myślałem, że konkurencja porzuciła sposoby konkurencji typu dywersyjnego.
              amway jest to prawdopodobnie jedyna sekta na ziemii ujętna w "yellow pages".
              oto dowód:
              www.yellowpages.pl/EuroPages/0f/AMWAY%20POLSKA%20SP%20Z%20O%20O.html
              • brygida111 Re:Kreative! 19.09.05, 21:32
                A ja używam odplamiacza z Biedronki i jest OK
    • adrianna_c Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 19.09.05, 21:58
      używam Vanisha i wszystkie plamy schodzą. Wilgotne ubranie posypuję Vanishem Oxy
      (w proszku) w miejscu gdzie jest plama, zawijam i piorę po kilku godzinach
      (najczęściej robię tak wieczorem i piorę rano). Do tej pory wszystkie plamy
      zawsze schodzą mimo usilnych starań mojego prawie czteroletniego synka o ich
      ilość i rozmaitość smile
    • em_em71 Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 19.09.05, 23:02
      A ja nie uzywam odplamiaczy, piorę w niemieckim persilu-żelu i też jest ok...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka