wejkra 14.09.05, 20:15 Mam mnóstwo rzeczy moich dzieciaków, które są nieuzywane z racji różnego rodzaju plam. Wanish nie działa. Kto ma jakies dobre sposoby na usunięcie plam, może jakiś dobry odplamiacz... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agmusz Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 14.09.05, 23:07 Podpowiada koleżanka z sąsiedztwa Amway w spray'u albo w proszku. Oba skuteczne, chociaż nie tanie. Na małe plamki mydełko galasowe z Rossmana jest niezłe, ale ostatnio cięzko je kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 14.09.05, 23:08 Jakto Vanish nie dziala? Dziwię się, bo u mnie wszystkie, nawet kilkuletnie plamy wszelkiego rodzaju, zawsze schodzą. Nie mamy ani jednej plamki! Jak go używasz? Bo ja mam specjalny patent Odpowiedz Link Zgłoś
mispolonia Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 14.09.05, 23:10 powiedz jaki masz ten patent bo u mnie tez wanish nie dziala. Używalam tylko tego w proszku i sie zniechecilam i zelu juz nie kupilam. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 14.09.05, 23:24 Nic trudnego: kilka łyżeczek (w zal. od ilości plam) Vanich Oxi action max (w proszku) zalewam odrobiną ciepłej (ok 40 stopni) wodą i mieszam, ma powstać papka (ale nie piana! - jesli powstanie piana, znaczy, że woda za ciepla i plamy nie znikną, u mnie, w każdym razie, piana nie dziala). Tę papkę nakladam na suchą tkaninę w miejscu plamy. Gdy już wszystkie plamy są szczelnie pokryte Vanishem, zawijam ubranka i wkladam do reklamówki (nie ma dostępu powietrza). Po ok. 10 godzinach wrzucam ubrania do pralki, tak jak są zawinięte, wsypuję proszek i dwie miarki Vanisha, włączam pranie (program standard, 30 lub 40 stopni) i gotowe. Nigdy żadna plama nie została. Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia2005 Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 14.09.05, 23:12 Ja używam VorwaschSpray firmy ORO-Produktion-Police. W Szczecinie i okolicach rozprowadza to firma ROKO do sklepów z chemią gospodarczą. To środek niemiecki więc może wie\ęcej na www.oro-marketing.de Mnie nie zawiódł nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera77 Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 14.09.05, 23:31 będę się powtarzać,ale ja ju znieraz zaradzilam plamom, z ktorymi vanish sobie nie dal rady po prostu szarym mydlem! nacieram, wkladam do pralki i gotowe! Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 15.09.05, 08:27 u mnie Vanish też nie zdał egzaminu (żaden - nawet ten do dywanów). Działa tylko Amway w proszku (to się nazywa wybielacz do tkanin). Jest super. Fakt, że opakowanie kilogramowe kosztuje 50 zł, ale warto! Jest wydajny. W Amwayu jest tak, że można produkt kupić, używać przez 90 dni i jeśli nie jestes adowolona, to zwrócić i dostaniesz CAŁĄ kase spowrotem. Moze warto przetestować? Odpowiedz Link Zgłoś
meja33 Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 16.09.05, 16:14 Inia, ale ten Amway to na wszystkie plamy? na kolorowych ubrankach też? CZy to tylko wybielacz? I gdzie to można kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 17.09.05, 14:53 Ja rwniez poelcam odplamiacz Amwaya. zeszły mi wszystkie plamy, których od roku nie mogłam się pozbyc. Mozna stosowac na biale i na kolorowe. Jest rewelacyjny. Z tego co wiem mozna kupic na Allegro. Ja zamwaiwm u kolezanki, której rodzice rozprowadzają produkty tej firmy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_blizniakow spróbujcie ... 16.09.05, 16:55 Odplamiacz w proszku-GLOBAL Namaczam miejsce gdzie jest plama-sypię odplamiacz--nakrapiam wodą.Zostawiam na ok.30-60 minut-trzeba kontrolować kolorowe ubranka. Ostatnio wywabiłam plamy z jagód,jabłek,bananów. Jedyna plama z którą się nie mogę uporać to plama z żelaza-może któraś z Wa ma sposób? a Vanish-hmm od dawna nie usuwa już naszych plam Odpowiedz Link Zgłoś
martek40 Re: spróbujcie ... 17.09.05, 13:16 Vanish - zdrowo przereklamowany. Produkty Amway'a także i do tego pieruńsko drogie. Ja polecam poczciwy Clorox-delicate. Najpierw zwilżam nim plamę i zostawiam na kilkanaście minut, potem dodaję 1/2-3/4 szklanki razem z proszkiem do prania. Nigdy nie mam plam w ten sposób, a biel pozostaje bielą, choć piorę wszystko w 30 stopniach i używam Bryzy, Dosi lub E, w zależności od tego, który z nich jest akurat najtańszy. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kreative Polecam Amway dlaczego? Bo... 18.09.05, 22:31 1. w razie nieskuteczności można zwrócić produkt w ciągu 90 dni i niezależnie od zużycia firma zwraca 100% kwoty zapłaconej zań. 2. te produkty są drogie, ale wydajne (dla przykladu: cena = 200%, to wydajność = 400%). a jeśli nie są tak wydajne, to co? to patrz punkt 1. 3. amway jako jedyna firma na świecie posiada całościowy system do prania - pod postacią serii SA8. o co chodzi? ano o skuteczność, która w przypadku używania zestawów środków z różnych firm jednocześnie może być obniżona, wręcz szkodliwa. 4. wygoda kupowania - oficjalna strona www.vebso.pl, lub infolinia; dostawa w ciagu 24 godzin za darmo, do domu. 5. możliwość kupowania absolutnie bez marży, a w razie zadowolenia także poniżej tych kosztów. 6. kupujesz rezultat, nie środki, nie ryzykujesz nawet zlotówki, wspierasz produkty niealergiczne i ekologiczne, chronisz pralkę (nie potrzeba calgonu, gdyż calgonit - lub pochodne - znajdują się w proszku). Czy warto? Dla mnie warto. Czy dla was? Sami zadecydujcie. W razie pytań proszę pisać marcin@hotmail.co.uk Czy odwalam tu reklamę? Owszem, ale nie sposób mi bardziej rzetelnie odpowiedzieć na główne pytanie tegoż wątku Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
martek40 Re:Kreative! 19.09.05, 00:40 Wiesz co? Dałam się kiedyś omotać i wciskałam przez jakiś czas ten kit naiwniakom. Siła sugestii i tyle.A Amway to "sekta". Z produktów Amway'a z czystym sumieniem mogę polecić tylko i wyłącznie LOC. A stanowczo najbardziej odradzić proszek do prania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kreative Re:Kreative! 19.09.05, 16:27 Tak Tak - znam ten tekst. Dziwne, dziwne - jest to pierwsza sekta świata produkująca proszek do prania i płyn do zmywania. Huehehehehe. Taki kit tov mozesz wciskać w markecie podczas kupowania garów na wage. Omotany(a) to ty jesteś przez speców od marketingu w marketach, w których poruszasz się na ich życzenie, bez świadomosci, po dokładnie zaplanowanej drodze "koszykowo-promocjoweo-praniomózgowej". Marketing jest wszędzie. Uczciwy marketing to margines, który akurat ja staram się poszerzać. Naiwniak kupuje "w promocji", wpada w maliny, gdy kupuje np. krem za 100 zł w rossmanie i kiedy pojawia sie po nim wysypka, to musi używać go do pięt, bo nikt mu pieniędzy nie wróci. To jest wręcz frajerstwo, gdy na rynku jest coraz to więcej ofert a la Amway, gdzie funkcjonuje gwarancja satysfakcji. A o ten "kit" to zapytaj w Izbie Handlowej, lub w Banku Światowym, który chyba na ten "kit" się też nabral, skoro tej "sekcie" dał najwyższy kod wiarygodnosci finansowej, tzw. "tripple A". Pozdrowienia. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyczek7000 ??? 19.09.05, 18:17 może tam i seeeekta, pal to licho, póki mogę kupować ich makaron (mmmmm..) i kawę. a witaminy i chemię gospodarczą mają the best. biedronka to też sekta, mc donald to też sekta - co mnie to? że niby miałbym się modlić do pasty? ludzi którzy to wymyślają powinni izolować jeszcze dotkiliwiej niż tych co tak robią. Odpowiedz Link Zgłoś
sw71 Re:Kreative! 19.09.05, 20:48 już myślałem, że konkurencja porzuciła sposoby konkurencji typu dywersyjnego. amway jest to prawdopodobnie jedyna sekta na ziemii ujętna w "yellow pages". oto dowód: www.yellowpages.pl/EuroPages/0f/AMWAY%20POLSKA%20SP%20Z%20O%20O.html Odpowiedz Link Zgłoś
brygida111 Re:Kreative! 19.09.05, 21:32 A ja używam odplamiacza z Biedronki i jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna_c Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 19.09.05, 21:58 używam Vanisha i wszystkie plamy schodzą. Wilgotne ubranie posypuję Vanishem Oxy (w proszku) w miejscu gdzie jest plama, zawijam i piorę po kilku godzinach (najczęściej robię tak wieczorem i piorę rano). Do tej pory wszystkie plamy zawsze schodzą mimo usilnych starań mojego prawie czteroletniego synka o ich ilość i rozmaitość Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: polećcie jakiś dobry odplamiacz 19.09.05, 23:02 A ja nie uzywam odplamiaczy, piorę w niemieckim persilu-żelu i też jest ok... Odpowiedz Link Zgłoś