renata28 Re: Wybory prezydenckie 05.10.05, 21:55 4 x TUSK. Tak się rozmarzyłam, jakby ci wszyscy, którzy dopiero w drugiej turze chcą głosować na Tuska, zrobili by teraz, to może nie byłoby drugiej tury. Jak w każdym razie gdyby była możliwa druga tura Kaczka-Borowski złamała bym swoje zasady nie głosowania na czerwonych i zagłosowała na Borowskiego. Byle nie Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Wybory prezydenckie 05.10.05, 22:04 idę z pewną dozą obrzydzenia na Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenamk Re: Wybory prezydenckie 05.10.05, 23:01 Oczywiście 2X Tusk plus mąż 2xTusk, plus moja mama 2x Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenamk Odzyskuję nadzieję... 05.10.05, 23:02 Po przeczytaniu tych wszystkich postów odzyskuję nadzieję, uffff Odpowiedz Link Zgłoś
magdako4 Re: dlaczego donald? 05.10.05, 23:54 Głosowałam na Platformę, wygrał PiS. Czy w tej sytuacji Donald bedzie umiał byc obiektywnym prezydentem? Czy nie lepiej ktoś spoza PiS i PO ? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelki Re: dlaczego donald? 06.10.05, 00:11 razem z mężem głosujemy na Tuska, z tego co wiem moi i jego rodzice także Odpowiedz Link Zgłoś
twinmama76 Re: dlaczego donald? 06.10.05, 09:13 magdako4 napisała: > Głosowałam na Platformę, wygrał PiS. Czy w tej sytuacji Donald bedzie umiał byc > obiektywnym prezydentem? > Czy nie lepiej ktoś spoza PiS i PO ? Oczywiście, że tak byłoby lepiej, ale szans nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Wybory prezydenckie 06.10.05, 00:11 Idę a jakże. szczerze mówiąc to zagłosowałabym prawie na każdego żeby tylko nie poprzec Donalda. Tak więc zagłosuję na Tuska. Nie ze 100% przekonaniem, ale aby zapobiec ZŁU Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: Wybory prezydenckie 06.10.05, 06:30 Idę, i głosuje na Tuska. Zresztą cała moja rodzina też. Odpowiedz Link Zgłoś
agacz2905 Re: Wybory prezydenckie 06.10.05, 07:39 W I ture na Borowskiego, w II na D.Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
hancik5 Re: Wybory prezydenckie 06.10.05, 08:37 Kaczyński !! Jak można głosować na Borowskiego, przecież to chorągiewka, która za komunizmu była komunistyczna a w wolnej Polsce tak rozkosznie socjaldemokratyczna... Nigdy nie zagłosuję na nikogo, kto robił karierę w zniewolonej Polsce, a Wam się dziwię... Odpowiedz Link Zgłoś
twinmama76 Re: Wybory prezydenckie 06.10.05, 09:20 hancik5 napisała: > Kaczyński !! > > Jak można głosować na Borowskiego, przecież to chorągiewka, która za komunizmu > była komunistyczna a w wolnej Polsce tak rozkosznie socjaldemokratyczna... > > Nigdy nie zagłosuję na nikogo, kto robił karierę w zniewolonej Polsce, a Wam > się dziwię... ????? A Kaczyński kariere naukową rozumiem w Kanadzie zrobił, albo w innej Hameryce... Aaa juz wiem, on tylko tak staro wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
hancik5 Re: Wybory prezydenckie 06.10.05, 10:41 Moj tato też zrobił wtedy doktorat, ale do Waszej kochanej PZPR nie należał... Poza tym Kaczyńscy w komunizmie bynajmniej żadnej kariery nie zrobili... Odpowiedz Link Zgłoś
twinmama76 Re: Wybory prezydenckie 06.10.05, 13:41 hancik5 napisała: > Moj tato też zrobił wtedy doktorat, ale do Waszej kochanej PZPR nie należał... > Poza tym Kaczyńscy w komunizmie bynajmniej żadnej kariery nie zrobili... Za młoda jestem, aby zywic do PZPR żywsze uczucia, traktuję ją raczej jako element historii. Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 hancik5 Amen!!!!!!! 06.10.05, 17:34 komuchy won zawsze i wszędzie, farbowane i nie farbowane zawsze to komuchy i nic tego nie zmieni, żadna demokracja tych czerwońców nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Wybory prezydenckie 06.10.05, 09:40 hancik5 napisała: > Kaczyński !! > > Jak można głosować na Borowskiego, przecież to chorągiewka, która za komunizmu > była komunistyczna a w wolnej Polsce tak rozkosznie socjaldemokratyczna... > > Nigdy nie zagłosuję na nikogo, kto robił karierę w zniewolonej Polsce, a Wam > się dziwię... Zastanawia mnie dlaczego elektorat Kaczyńskiego jest taki radykalny w osądach ? Odpowiedz Link Zgłoś
hancik5 Re: Wybory prezydenckie 06.10.05, 10:38 Toż to czysta prawda, nie żaden radykalizm... Nie moja wina, że polską rządzili komuniści i że mają tak dużo na sumieniu. Mam ich po głowce głaskać??? Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Wybory prezydenckie 06.10.05, 13:55 Nie moja wina, że polską rządzili komuniści Czy mogłabyś zdefiniować słowo komunista ? Odpowiedz Link Zgłoś
twinmama76 oj czepiasz się ;-) 06.10.05, 14:00 dyrgosia napisała: > Nie moja wina, że polską rządzili komuniści > > > Czy mogłabyś zdefiniować słowo komunista ? Wiadomo, że to całe SLD (z Olejniczakiem na czele, jak on w tym PRL-u rządził ;- )), ta przechta SdPl i różne farbowane lisy z innych partii, które śmią powiedzieć cokolwiek złego na Kaczorki ))) Odpowiedz Link Zgłoś
hancik5 Re: oj czepiasz się ;-) 06.10.05, 14:15 Towarzystwo wzajemnej adoracji, ha, ha... Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: oj czepiasz się ;-) 06.10.05, 14:26 Towarzystwo wzajemnej adoracji, ha, ha... Czujesz się osamotniona ? Chcesz o tym porozmawiać ? Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: Wybory prezydenckie 07.10.05, 22:56 Mam 22 lata i prawo wyboru, które przyznaje mi konstytucja. Kaczyński? Gorszy od Borowskiego, pełen pychy i pogardy. Ciekwawe,czy jego partia, tak jak w reklamie obiecywali, zmniejszy podatki WATPIE Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: Wybory prezydenckie 06.10.05, 08:35 nie będę oryginalna - głosuję na Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala A co sądzicie o poparciuKaczyńskiego przez Rydzyka 06.10.05, 11:48 Bo ja choćbym chciała( a nie chcę) głosowac na Kaczyńskiego to po tym jak całe" Radio Maryja" z Rydzykiem-przekrętem na czele nawołuje do glosowania na Kaczyńskiego to chocby mnie siłą zaprowadzili to na Kaczyńskiego nie zagłosuję! Odpowiedz Link Zgłoś
marik9 Re: Wybory prezydenckie 06.10.05, 13:33 ide, na Kaczynskiego...5 x Tusk mnie drazni-to jego R i taka pewnosc siebie...i slub przed wyborami i niehc mi ktos mowi ze to nie pod publike... polityka jest straszna Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 marik9 jesteś czwartą osobą, która na Lecha K. 06.10.05, 17:23 zagłosuję w tym Ja moja skromna osoba razem 5 wpisów, no cóż zobaczymy Co takiego ma Tusk czego Kaczyński nie ma, o to jest pytanie: jeden i drugi jezyka zachodniego nie zna, medialny tak samo nie jest ani Tusk ani Kaczyński, więc co pozostaje... ?????, ... zobaczymy w niedzielę Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Wybory prezydenckie 06.10.05, 18:59 Henryka Bochniarz. Kobieta - prezydent - to właśnie my powinnyśmy na nią głosować. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wybory prezydenckie 08.10.05, 10:42 Sam fakt,ze kandydatem jest kobieta, nie oznacza, ze kobiety powinny ja popierac. Dla mnie od plci duzo wazniejsze sa kompetencje i obycie polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
indiaaa Re: Wybory prezydenckie 07.10.05, 18:44 Tylko na Kaczyńskiego wolę tego kaczora niż pułtuska I. Odpowiedz Link Zgłoś
zsecgy Re: Wybory prezydenckie 07.10.05, 22:50 Mój kandydat - Daniel Podrzycki zginął, trudno mi wciaż podjąć decyzje, ale wiem , że głosowac trzeba i będę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia151 Re: Wybory prezydenckie 09.10.05, 12:05 oczywiście że ide.W I turze będe głosowała na Kalinowskiego,a jeśli do drugiej tury przejdzie Kaczor i Donald to wcale nie idę.Obaj nie nadaja sie na prezydenta.Ale chyba gorszy jest Donald.nie ma nic konkretnego do powiedzenia,w Sejmie i senacie miał opinie lenia. Nie zna języków,nie ma doświadczenia w dyplomacji. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wybory prezydenckie 09.10.05, 12:12 anusia151 napisała: > Ale chyba gorszy jest Donald.nie ma nic konkretnego do powiedzenia,w > Sejmie i senacie miał opinie lenia. Nie zna języków,nie ma doświadczenia w > dyplomacji. A Kalinowski ma? ) Odpowiedz Link Zgłoś
anusia151 Re: Wybory prezydenckie 09.10.05, 12:15 napewno wieksze niz Dopnald.Był przeciez ministrem rolnictwa i to w czasie kiedy prowadzono negocjacje w sprawie przystąpienia polski do Unii,więc trochę z dyplomacja miał kontaktu.ponad to zna biegle angielski, niemiecki i francuski.a Pan D średnio angielski i średnio chyba rosyjski. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wybory prezydenckie 09.10.05, 12:16 anusia151 napisała: > napewno wieksze niz Dopnald.Był przeciez ministrem rolnictwa i to w czasie > kiedy prowadzono negocjacje w sprawie przystąpienia polski do Unii,więc > trochę z dyplomacja miał kontaktu. No tak, tak, tak twierdzi w swoich spotach wyborczych Odpowiedz Link Zgłoś
anusiamilusia nie idę 09.10.05, 15:36 obaj są do luftu i tak źle i tak niedobrze. Poza tym wybory są sterowane przez telewizję. Spotów innych kandydatów nie widziałam w ogóle. Szczęsliwie w naszym kraju prezydent niewiele może. Widziałam dziś śmieszny napis na billboardzie: Głosuję na Tuska bo to nie byle Kaczor ) Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamamama Re: I tura Bochniarz, II tura Tusk n/t 09.10.05, 15:42 ja TUSK........wachałam się między nim a Borowskim , ale już jestem po , a mój ojciec Korwin-Mikke Odpowiedz Link Zgłoś
asiawi Re: Wybory prezydenckie 09.10.05, 17:13 a ja ciągle nie wiem na kogo głosować ,jeszcze kilka dni temu byłam pewna ,że absolutnym kandydatem na prezydenta jest Tusk,ale teraz po jego debatach i wypowiedziach moja peność jest mocno zachwiana.Już nie jestem pewna czy to właśnie on powinien reperezentować nasz kraj.NIe odpowiada mi również Kaczyński no więc kto...????Czas iść do urny a ja mam same dylematy! Odpowiedz Link Zgłoś