bbb21 08.10.05, 20:22 zastanawiam się nad prezentem gwiazdkowym dla synka (w grudniu będzie miał 17 miesięcy). Macie jakieś sprawdzone? Dziękuję, ) uciekam, maluszek płacze, jest już zmęczony, bo dziś tylko raz w ciągu dnia spał. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kejtka1 Re: prezent dla dziecka 08.10.05, 21:03 My planujemy kupić Natalce stoliczek playskool lub fischer p. Odpowiedz Link Zgłoś
5aga5 Re: prezent dla dziecka 08.10.05, 21:41 Ja myślę że taki maluch najbardziej cieszy się z zabawek. A wybór teraz taki, że oczy bolą. Czasami ceny są chore ale da się jescze znaleźć zabawki cenowo przystępne. Córa moja dostała na roczek super rowerek od chrzestnej. Jak narazie tylko go oprowadza albo trzeba ją wozić, ale Twój bobas jest starszy, więc jeśli nie ma to może jest to jakis pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: prezent dla dziecka 08.10.05, 21:45 u nas koło drugiego roku zaczęła się fascynacja ciastolina i gażdzetami do niej,wyciskarki,wałeczki itd. Pamiętam,że zachwycony był również takimi drewnianymi układankami.Tzn jest miejsce i trzeba po kształcie dopasowac np samochody. Generalnie maly ma caly pokoj w zabawkach bardziej lub mniej trafionych.Oczywiście lego jest the best i to na pare lat) Odpowiedz Link Zgłoś
mimi44 Re: prezent dla dziecka 08.10.05, 22:13 No właśnie,moja na świeta będzie miała 16mies.,chce przykupic jej LegoDuplo,bo ciastolina to chyba wsześnie troszke,moze na wiosne.... Odpowiedz Link Zgłoś
bbb21 dzięki, dziewczyny, 10.10.05, 16:32 rowerek synek ma; zastanawialiśmy się także nad takim stoliczkiem - ale na 100 % jeszcze nie jesteśmy przekonani; synek ma sporo klocków.., ale niewykluczone, że dołączymy mu następne, dzięki ) Odpowiedz Link Zgłoś
korniz Re: prezent dla dziecka 10.10.05, 19:14 Mój syn w podobnym wieku uwielbiał malutkie autka godzinami nimi się bawił układał je jeden za drugim (taki długi "korek" samochodowy),do tego można by kupić jakieś tory Wadera.Drugą jego ulubioną zabawką było (nie wiem jak to się nazywa )jest to taki ślimak z klocuszkami i te klocuszki się po tym "ślimaku przesuwało. Odpowiedz Link Zgłoś
bbb21 Re: prezent dla dziecka 11.10.05, 09:21 mój synek także uwielbia samochody!! ma ich bb duużo; powiem Wam, że wybór jest tak wielllki, że trzeba się dobrze zastanowić; dzięki, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
korniz Re: prezent dla dziecka 11.10.05, 10:37 Najlepiej dziecko zaobserwować np( u znajomych gdzie są inne zabawki)czym najdłużej się bawi,co mu się podoba .Ja tak obserwuję mojego syna na co zwraca uwagę w supermarkecie na półkach z zabawkami, choc mówi mi co by chciał i boire to pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
bbb21 Re: prezent dla dziecka 11.10.05, 11:26 tak też robię; widzę czym on się bawi, co go interesuje itp. W sklepie oczywiście nie odchodzi od samochodów; bardzo go frapują, wszelkie! Ale dość dużo ich ma. Choć widziałam fajną straż pożarną z odgłosami, podnoszącą drabiną, strażakiem, którego można przemieszczać. Mój syn ma farmera z traktorem i na przyczepce są zwierzątka, które wydają swe odgłosy, poza tym farner śpiewa, traktorowi można włączyć światła, po naciśnięciu komina pojazd jeździ. Kupiliśmy mu tę zabawkę na 1-e urodziny i nadal go interesuje wymyśla różne zabawy i zastosowania w/c powyższego. Byłam z nim ostatnio w sali zabaw (niestety, zdecydowanie dla większych dzieci) i tam był stoliczek eduk. Bardzo go zarajcował. A o takim stoliczku też myślałam od jakeigoś czasu. Dzięki, pzdr ) Odpowiedz Link Zgłoś
amelia791 Re: prezent dla dziecka 11.10.05, 14:03 Mój mały też w grudniu będzie miał 17 miesięcy Fajny wątek, bo jeszcze nie mam pomysłu na prezent dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
bbb21 prezent dla dziecka 11.10.05, 17:45 Twój Synek jest młodszy od mojego o .. 10 dni! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś