Dodaj do ulubionych

prezent dla dziecka

08.10.05, 20:22
zastanawiam się nad prezentem gwiazdkowym dla synka (w grudniu będzie miał 17
miesięcy). Macie jakieś sprawdzone? Dziękuję, smile)

uciekam, maluszek płacze, jest już zmęczony, bo dziś tylko raz w ciągu dnia
spał. pzdr
Obserwuj wątek
    • kejtka1 Re: prezent dla dziecka 08.10.05, 21:03
      My planujemy kupić Natalce stoliczek playskool lub fischer p.
    • 5aga5 Re: prezent dla dziecka 08.10.05, 21:41
      Ja myślę że taki maluch najbardziej cieszy się z zabawek. A wybór teraz taki,
      że oczy bolą. Czasami ceny są chore ale da się jescze znaleźć zabawki cenowo
      przystępne.
      Córa moja dostała na roczek super rowerek od chrzestnej. Jak narazie tylko go
      oprowadza albo trzeba ją wozić, ale Twój bobas jest starszy, więc jeśli nie ma
      to może jest to jakis pomysł.
      • marta76 Re: prezent dla dziecka 08.10.05, 21:45

u nas koło drugiego roku zaczęła się fascynacja ciastolina i gażdzetami do
        niej,wyciskarki,wałeczki itd.
        Pamiętam,że zachwycony był również takimi drewnianymi układankami.Tzn jest
        miejsce i trzeba po kształcie dopasowac np samochody.
        Generalnie maly ma caly pokoj w zabawkach bardziej lub mniej
        trafionych.Oczywiście lego jest the best i to na pare latsmile)
        • mimi44 Re: prezent dla dziecka 08.10.05, 22:13
          No właśnie,moja na świeta będzie miała 16mies.,chce przykupic jej LegoDuplo,bo
          ciastolina to chyba wsześnie troszke,moze na wiosne....
    • bbb21 dzięki, dziewczyny, 10.10.05, 16:32
      rowerek synek ma; zastanawialiśmy się także nad takim stoliczkiem - ale na 100 %
      jeszcze nie jesteśmy przekonani; synek ma sporo klocków.., ale niewykluczone, że
      dołączymy mu następne, dzięki smile)
    • korniz Re: prezent dla dziecka 10.10.05, 19:14
      Mój syn w podobnym wieku uwielbiał malutkie autka godzinami nimi się bawił
      układał je jeden za drugim (taki długi "korek" samochodowy),do tego można by
      kupić jakieś tory Wadera.Drugą jego ulubioną zabawką było (nie wiem jak to się
      nazywa )jest to taki ślimak z klocuszkami i te klocuszki się po tym "ślimaku
      przesuwało.
      • bbb21 Re: prezent dla dziecka 11.10.05, 09:21
        mój synek także uwielbia samochody!! ma ich bb duużo; powiem Wam, że wybór jest
        tak wielllki, że trzeba się dobrze zastanowić; dzięki, pzdr
        • korniz Re: prezent dla dziecka 11.10.05, 10:37
          Najlepiej dziecko zaobserwować np( u znajomych gdzie są inne zabawki)czym
          najdłużej się bawi,co mu się podoba .Ja tak obserwuję mojego syna na co zwraca
          uwagę w supermarkecie na półkach z zabawkami, choc mówi mi co by chciał i boire
          to pod uwagę.
          • bbb21 Re: prezent dla dziecka 11.10.05, 11:26
            tak też robię; widzę czym on się bawi, co go interesuje itp. W sklepie
            oczywiście nie odchodzi od samochodów; bardzo go frapują, wszelkie! Ale dość
            dużo ich ma. Choć widziałam fajną straż pożarną z odgłosami, podnoszącą drabiną,
            strażakiem, którego można przemieszczać. Mój syn ma farmera z traktorem i na
            przyczepce są zwierzątka, które wydają swe odgłosy, poza tym farner śpiewa,
            traktorowi można włączyć światła, po naciśnięciu komina pojazd jeździ.
            Kupiliśmy mu tę zabawkę na 1-e urodziny i nadal go interesuje wymyśla różne
            zabawy i zastosowania w/c powyższego. Byłam z nim ostatnio w sali zabaw
            (niestety, zdecydowanie dla większych dzieci) i tam był stoliczek eduk. Bardzo
            go zarajcował. A o takim stoliczku też myślałam od jakeigoś czasu. Dzięki,
            pzdr smile)
            • amelia791 Re: prezent dla dziecka 11.10.05, 14:03
              Mój mały też w grudniu będzie miał 17 miesięcy smile Fajny wątek, bo jeszcze nie
              mam pomysłu na prezent dla niego.
              • bbb21 prezent dla dziecka 11.10.05, 17:45
                Twój Synek jest młodszy od mojego o .. 10 dni! ! !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka