anatemka 31.10.05, 13:59 wystawia pod śmietnik? przecież do śmieciarki się nie zmieści. Przeprowadzam się i nie wiem jak się pozbyć regału. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama.tadka Re: co się robi ze starym regałem? 31.10.05, 14:00 A rozebrać na części się go nie da? Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: co się robi ze starym regałem? 31.10.05, 14:02 a wiesz, nie pomyslałam o tym! dzięki) Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: wystawia się na allegro:)))) 31.10.05, 14:14 ))) koszty przesyłki znacznie przekroczyłyby wartość regału) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: co się robi ze starym regałem? 31.10.05, 15:05 Skontaktuj sie z jakims Osrodkiem Pomocy Społecznej, jezeli jeszcze nadaje sie do uzytku, to komus sie przyda, a jak nie, to moze na opał go wezma? Odpowiedz Link Zgłoś
balba_77 Re: co się robi ze starym regałem? 31.10.05, 15:06 ogłoszenie w Anonsach, w dzile typu "oddam". Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: co się robi ze starym regałem? 31.10.05, 15:10 ja go muszę oddać do 3go, z anonsami nie pomyślałam, i teraz mam kłopot. Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: co się robi ze starym regałem? 31.10.05, 15:18 Anatemko, ja bym go na Twoim miejscu wystawiła jednak w całości. Moje okna wychodzą niestety na śmietnik i często widzę (lub w nocy słyszę) jak "zbieracze" zabierają spod śmietnika wszystko, co się da. Zwylke żaden mebel nie stoi pod śmietnikiem więcej, niż jeden wieczór. Może i Twój regał komuś się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: co się robi ze starym regałem? 31.10.05, 15:16 Porąbać i spalić )) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia_s Re: co się robi ze starym regałem? 31.10.05, 15:55 U mnie na osiedlu nie miałby szans na doczekanie aż przyjedzie śmieciarka. Tak było ze wszystkimi rzeczami, które wyrzucałam z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: co się robi ze starym regałem? 31.10.05, 16:00 U nas się wystawia pod śmietnik - raz w miesiącu wywożone są śmieci "wielkogabarytowe" (na pewno i u Ciebie co jakiś czas też, dowiedz się u zarządcy budynku, który podpisał umowę z MPO czy inną podobną firmą). Inna sprawa, że za sprawą "odzyskiwaczy" najczęśceij wszystko znika znacznie szybciej, zwłaszcza jeśli nadaje się jeszcze do użytku. Odpowiedz Link Zgłoś
deotyma11 oddaj do domu samotnej matki 31.10.05, 16:13 W Łodzi maja własny samochód i przyjeżdżają po rzeczy w ciągu 2-3 dni. Może w twoim mieście też tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: oddaj do domu samotnej matki 31.10.05, 19:24 1. post na "oddam/przyjmę" 2. wystaw przed dom/blok, moje ...letnie szafki kuchenne zniknęły w ciągu kilku godzin Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: co się robi ze starym regałem? 01.11.05, 22:44 wiem, że np.Caritas zbiera takie rzeczy i za darmo przyjedzie i zabierze z Twojego domu. Ale być moze wystarczy, że wystawisz go przed smietnik. Ostatnio w taki sposób pozbyliśmy się kanapy - u nas jest co prawda taki wielki kontener na duże "odpadki", ale kanapa została zabrana z naszych rąk zanim zdążyliśmy ją dotaskać do tego kontenera. Odpowiedz Link Zgłoś