pade 30.11.05, 20:12 Stosujecie tłuste kremy, podkłady, pudry? Ja pomimo nakładania w/w mam zawsze czerwony nos, ale naczynek u mnie nie widać. Co robicie by twarz Wam nie "zamarzała"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna-pia Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 21:41 a ja barani łój jesienio wytapiam i mam na cało zime jeno śmierdzi troche, jak sie człek nie myje przez cało zime, ale co tam na wiesne sie zmyje, a wtedy cera jak cycek niemowlaka ups, miało byc pupka ale napisała, wiec nie wykasuje pozdro z PGR Drzymordy, wieś Wiesiołki Małe Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: anna-pia 30.11.05, 22:41 Nieśmiało tu tylko brzdąknę, ze jak Ty po tym baranim łoju wyglądasz jak jedna ze znanych mi lekarek po maśle, to może jednak wyjedź do ciepłych krajów, gdzie owego specyfiku nie będziesz musiała stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: anna-pia 30.11.05, 22:45 A nie znasz sie, bo ty miastowa jesteś. W naszem klimacie to jedyny sposub. A w ciepłech krajach to tylko lenistwo i poruja, ot co! A ja porzonna jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Pade 30.11.05, 23:02 Przypomniałaś mi tym wątkiem o zakupie nowego pudełka wazeliny. To co mam źle mi się kojarzy - maczałam w nim termometr. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 22:21 Nie laze na mrozie, tylko tyle ile musze.Kremy stosuje nawilzajace plus podklad, od tlustego chyba by mnie wysypalo. Odpowiedz Link Zgłoś
palka_zapalka Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 22:21 Rewelacja krem Nivea dla dzieci na wiatr i mróz Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 22:40 Tak nivea ale zwykły, i na to puder w kamieniu. To mi wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidda1 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 22:45 Masło - najlepsze jest naturalne, bez dodatku olejow, takie prawdziwe wiejskie masełko. U nas w rodzinie używa sie go od wielu pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidda1 Re: Jaja sobie robicie?:))) 30.11.05, 23:04 pade napisała: > Nivea albo masło? Nie. Moim zdaniem najlepsze jednak masło - naturalny produkt, tylko smarować cieniutko, nie jak patelnię do smażenia )). No i po powrocie do domu zmyć dokładnie, żeby nie zjełczało. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: dzidda1 30.11.05, 23:08 o to to! Ta moja lekarka własnie była zjełczała. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Jaja sobie robicie?:))) 30.11.05, 23:08 dobra, dobra, już się pośmiałam, a teraz na poważnie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
palka_zapalka Re: Jaja sobie robicie?:))) 30.11.05, 23:10 moja nauczycielka za to smarowała się maggi powaga zawsze nią śmierdziała Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 23:14 Tez mam problem. Jak marzne tzn jak czesc mojego ciala wystawiona jest na mroz moja skora reaguje alergicznie, np. wlasnie twarz, czasem nieprzykryty dekolt, albo skora nog gdy mam cienkie spodnie. Mam wtedy wysypke ktora znika jak sie skora zagrzeje. Nie wiem jak z tym walczyc, nie przeszkadza mi to bardzo ale nie wiem nawet co to jest i skad sie wzielo. Podobnie mialam jak latem kapalam sie w zimnym morzu. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 23:17 Zaraz Ci napiszą panny, żebyś się cała masełkiem wysmarowała albo baranim łojem Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 23:20 Biedne, oj biedne, wiejskie dziewuchy.....lojem, maslem....a skad wy tam komputer macie? o tej porze u soltysa siedzicie, bo pewnie tylko on ma pc w calej wsi.... ja uzywam bambino )) Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 23:26 wiejskie gusla nie dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 23:32 dla mnie tez nie no, ale skoro chca ociekac tluszczem... Odpowiedz Link Zgłoś
dzidda1 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 23:35 18_lipcowa napisała: > wiejskie gusla nie dla mnie Gusła to jest czerwona kokardka przy wózku. A masło od mrozu to jest naturaterapia, jak byś chciała wiedzieć. Ale jak ci się nie podoba, to sobie chodź z karnacją jak nieboszczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 23:19 szczerze mówiąc też bym oczekiwała choć jednej poważnej odpowiedzi... albo będę chodziła z czerwonym nosem przez Was! nie chcecie mi pomóc niedobre Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Na serio to wazelina - przecież już mówiłam : 30.11.05, 23:22 poważnie? ale podkładu to się już chyba nie da na to nanieść? i twarzyczka chyba się nieźle świeci? Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Alergia na zimno 30.11.05, 23:19 u mojej licealnej koleżanki objawiała się opuchlizną. Musiałaby chodzić w kominiarce chyba, żeby nie spuchnąć. Dobrze, że dojeżdźałyśmy i w szkole miała jeszcze godzinę zanim zaczynąły się lekcje, by odtajać w ciepłym. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Alergia na zimno 30.11.05, 23:21 u mnie z kolei, jak mocno zmarznę, to przy "odtajaniu" robię się czerwona na twarzy i skóra mocno mnie piecze. to też alergia? pomaga coś na to? Odpowiedz Link Zgłoś
dzidda1 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 23:23 18_lipcowa napisała: > Tez mam problem. Chyba wiem, co mogłoby ci pomóc. Po prostu smaruj masłem częsci ciała wystawione na zimno. Albo ubieraj się bardziej szczelnie. > reaguje alergicznie, np. wlasnie twarz, czasem nieprzykryty dekolt, albo skora nog gdy mam cienkie spodnie Chyba na mróz nie ubierasz biodrówek i kusej bluzeczki (ze skłonnościami do tycia to szczególnie nieładnie wygląda) z dekoltem. > Nie wiem jak z tym walczyc, nie przeszkadza mi to bardzo ale nie wiem nawet co to jest i skad sie wzielo. Trudno, nie ma ludzi doskonałych. Musisz nauczyć się z tym żyć. Tym bardziej skoro przestajesz sinieć po rozgrzaniu Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 10:32 Podkradam od Miecha Nivea na każdą pogodę Odpowiedz Link Zgłoś
kasik751 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 11:09 Oliwa z oliwek, koniecznie z pierwszego tloczenia! znakomicie sie wchlania i Zostawia jedynie delikatny, modny ostatnio polysk Rownie dobrze prezentuje sie jako odzywka do wlosow, oczywiscie bez splukiwania Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 11:36 A bo wy wszystkie miastowe z fochami jesteście, oliwy się zachciewa! barani łój jest bardzo zdrowy. A komputer to se kupiłam za te krowe, co konkurs urody wygrała, i żem se satelite zainstalowała, no a teraz to ja biznesłoman pełno gebo. Krowy posprzedawane, reszta wydojono, nakarmiono, to se klikam, a co. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik751 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 11:42 A ten barani łój to wlasnej produkcji? Barany hodujesz tez? Moze sie przerzuce, bo oliwa bardzo droga. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 12:03 A nie, owce i barany to ma somsiadka, ona tyż biznesłumen, no i mi sprzedaje, sama robi. A że ma fajno stronke internetowo, ludziska kupujo od niej, zara znajde, to napisze adres. Tani ten łój, naprawde, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 12:54 Ja to tylko smaluszkiem nacieram całe ciało I zima i latem upajam sie tym zapachem)) Odpowiedz Link Zgłoś
modelka10 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 14:21 Macie rację, dziewczyny, z tym łojem i smalcem. U mnie we Francji to ostatnio bardzo modna metoda. Tyle że chodzi się na specjalne zabiegi do kosmetyczki z dyplomem w zakresie kosmetyków naturalnych. Zabieg trwa ok. 4 - 5 godzin, ale warto. Ja w zimie chodzę raz na 2 tygodnie, wiosną i jesienią rzadziej, latem tak raz na miesiąc. A jaka potem skóra jest gładka... ================= Kochanica Francuza Odpowiedz Link Zgłoś
milarka Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 23:19 anna-pia napisała: > A nie, owce i barany to ma somsiadka, ona tyż biznesłumen, no i mi sprzedaje, > sama robi. A że ma fajno stronke internetowo, ludziska kupujo od niej, zara > znajde, to napisze adres. > Tani ten łój, naprawde, polecam. no i co z tym adresem??? bo też bym sobie chciała trochę cerę przed mrozem zabezpieczyć, a u nas w mieście baranów nie uraczysz... A przez internet też można zamawiać?? Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 12:22 Ostanio kupiłam dermosan i zobaczę jak będzie, bo ja jeszcze i ręce mam strasznie wrażliwe. A to ja głównie wałęsam się godzinami z moimi maluchami na polu(Kraków) Hi hi Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ingrid123 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 12:58 uroda.onet.pl/1297176,2043,2040,dzial.html Odpowiedz Link Zgłoś
natiz Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 14:34 Eeeee, lepsze niz barani łój są plasterki słoninki (lekko podgrzane). Ja używam takich, które juz sikorki z balkonu trochę mi podjedzą (i upaskudzą), bo żyję w zgodzie z naturą i korzystam tylko z darów natury. Kosmetyków również używam naturalnych - brwi przycemniam węglem, usta smaruje miodem, a policzki sokiem z buraków (to zdrowe, a i kobieta eligancko wygląda). Polecam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik751 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 16:11 A mozna potem z tej sloninki jeszcze jajecznice zrobic czy oddajesz sikorkom? Odpowiedz Link Zgłoś
modelka10 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 17:10 Lepiej oddać sikorkom, ileż to kalorii! A i użyć można jeszcze raz. Sama spróbuję. Ale będę miała cerę... Odpowiedz Link Zgłoś