Dodaj do ulubionych

W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mrozem?

30.11.05, 20:12
Stosujecie tłuste kremy, podkłady, pudry?
Ja pomimo nakładania w/w mam zawsze czerwony nos, ale naczynek u mnie nie
widać.
Co robicie by twarz Wam nie "zamarzała"?
Obserwuj wątek
    • anna-pia Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 21:41
      a ja barani łój jesienio wytapiam i mam na cało zime
      jeno śmierdzi troche, jak sie człek nie myje przez cało zime, ale co tam na
      wiesne sie zmyje, a wtedy cera jak cycek niemowlaka
      ups, miało byc pupka
      ale napisała, wiec nie wykasuje
      pozdro z PGR Drzymordy, wieś Wiesiołki Małe
      • pade bez komentarza 30.11.05, 22:12

• lila1974 Re: anna-pia 30.11.05, 22:41
        Nieśmiało tu tylko brzdąknę, ze jak Ty po tym baranim łoju wyglądasz jak jedna
        ze znanych mi lekarek po maśle, to może jednak wyjedź do ciepłych krajów, gdzie
        owego specyfiku nie będziesz musiała stosować.
        • pade dziękuję Lila 30.11.05, 22:42
          nareszcie jakaś sympatyczna odpowiedźsmile))
        • anna-pia Re: anna-pia 30.11.05, 22:45
          A nie znasz sie, bo ty miastowa jesteś. W naszem klimacie to jedyny sposub. A w
          ciepłech krajach to tylko lenistwo i poruja, ot co! A ja porzonna jestem.
          • lila1974 Re: Pade 30.11.05, 23:02
            Przypomniałaś mi tym wątkiem o zakupie nowego pudełka wazeliny.
            To co mam źle mi się kojarzy - maczałam w nim termometr.
            • wegatka Re: Pade 01.12.05, 10:27
              wink))))))))
    • lola211 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 22:21

Nie laze na mroziesmile, tylko tyle ile musze.Kremy stosuje nawilzajace plus
      podklad, od tlustego chyba by mnie wysypalo.
    • palka_zapalka Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 22:21
      Rewelacja krem Nivea dla dzieci na wiatr i mrózwink
    • julia246 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 22:40
      Tak nivea ale zwykły, i na to puder w kamieniu.
      To mi wystarcza.
    • dzidda1 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 22:45
      Masło - najlepsze jest naturalne, bez dodatku olejow, takie prawdziwe wiejskie
      masełko. U nas w rodzinie używa sie go od wielu pokoleń.
    • pade Jaja sobie robicie?:))) 30.11.05, 22:55
      Nivea albo masło?
      • dzidda1 Re: Jaja sobie robicie?:))) 30.11.05, 23:04
        pade napisała:

> Nivea albo masło?

Nie. Moim zdaniem najlepsze jednak masło - naturalny produkt, tylko smarować
        cieniutko, nie jak patelnię do smażenia smile)). No i po powrocie do domu zmyć
        dokładnie, żeby nie zjełczało.
        • lila1974 Re: dzidda1 30.11.05, 23:08
          o to to!
          Ta moja lekarka własnie była zjełczała.
        • pade Re: Jaja sobie robicie?:))) 30.11.05, 23:08
          dobra, dobra, już się pośmiałam, a teraz na poważnie proszę.
          • palka_zapalka Re: Jaja sobie robicie?:))) 30.11.05, 23:10
            moja nauczycielka za to smarowała się maggiwink powaga zawsze nią śmierdziała
            • galela Re: Jaja sobie robicie?:))) 30.11.05, 23:17
              Tormentriol
    • 18_lipcowa Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 23:14
      Tez mam problem.
      Jak marzne tzn jak czesc mojego ciala wystawiona jest na mroz moja skora
      reaguje alergicznie, np. wlasnie twarz, czasem nieprzykryty dekolt, albo skora
      nog gdy mam cienkie spodnie.
      Mam wtedy wysypke ktora znika jak sie skora zagrzeje.
      Nie wiem jak z tym walczyc, nie przeszkadza mi to bardzo ale nie wiem nawet co
      to jest i skad sie wzielo.

Podobnie mialam jak latem kapalam sie w zimnym morzu.
      • pade Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 23:17
        Zaraz Ci napiszą panny, żebyś się cała masełkiem wysmarowałasmile
        albo baranim łojemsmile
        • socka2 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 23:20
          Biedne, oj biedne, wiejskie dziewuchy.....lojem, maslem....a skad wy tam
          komputer macie? o tej porze u soltysa siedzicie, bo pewnie tylko on ma pc w
          calej wsi....
          ja uzywam bambino smile))
        • 18_lipcowa Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 23:26
          wiejskie gusla nie dla mnie
          • socka2 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 23:32
            dla mnie tez nie smile no, ale skoro chca ociekac tluszczem...
          • dzidda1 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 23:35
            18_lipcowa napisała:

> wiejskie gusla nie dla mnie

Gusła to jest czerwona kokardka przy wózku. A masło od mrozu to jest
            naturaterapia, jak byś chciała wiedzieć. Ale jak ci się nie podoba, to sobie
            chodź z karnacją jak nieboszczyk.
      • pade Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 23:19
        szczerze mówiąc też bym oczekiwała choć jednej poważnej odpowiedzi...
        albo będę chodziła z czerwonym nosemsmile
        przez Was!
        nie chcecie mi pomóc niedobresmile
        • lila1974 Re: Na serio to wazelina - przecież już mówiłam :) 30.11.05, 23:20

• pade Re: Na serio to wazelina - przecież już mówiłam : 30.11.05, 23:22
            poważnie? ale podkładu to się już chyba nie da na to nanieść?
            i twarzyczka chyba się nieźle świeci?smile
            • lila1974 Re: Coś za coś ... 30.11.05, 23:25
              Albo chcesz być piękna albo zdrowa smile
      • lila1974 Re: Alergia na zimno 30.11.05, 23:19
        u mojej licealnej koleżanki objawiała się opuchlizną.
        Musiałaby chodzić w kominiarce chyba, żeby nie spuchnąć.
        Dobrze, że dojeżdźałyśmy i w szkole miała jeszcze godzinę zanim zaczynąły się
        lekcje, by odtajać w ciepłym.
        • pade Re: Alergia na zimno 30.11.05, 23:21
          u mnie z kolei, jak mocno zmarznę, to przy "odtajaniu" robię się czerwona na
          twarzy i skóra mocno mnie piecze. to też alergia? pomaga coś na to?
      • dzidda1 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 30.11.05, 23:23
        18_lipcowa napisała:

> Tez mam problem.

Chyba wiem, co mogłoby ci pomóc. Po prostu smaruj masłem częsci ciała
        wystawione na zimno. Albo ubieraj się bardziej szczelnie.

> reaguje alergicznie, np. wlasnie twarz, czasem nieprzykryty dekolt, albo
        skora nog gdy mam cienkie spodnie

Chyba na mróz nie ubierasz biodrówek i kusej bluzeczki (ze skłonnościami do
        tycia to szczególnie nieładnie wygląda) z dekoltem.

> Nie wiem jak z tym walczyc, nie przeszkadza mi to bardzo ale nie wiem nawet
        co to jest i skad sie wzielo.

Trudno, nie ma ludzi doskonałych. Musisz nauczyć się z tym żyć. Tym bardziej
        skoro przestajesz sinieć po rozgrzaniu wink
    • mieszkowamama Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 10:32
      Podkradam od Miecha Nivea na każdą pogodę wink
    • kasik751 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 11:09
      Oliwa z oliwek, koniecznie z pierwszego tloczenia! znakomicie sie wchlania i
      Zostawia jedynie delikatny, modny ostatnio polysk
      Rownie dobrze prezentuje sie jako odzywka do wlosow, oczywiscie bez splukiwania
      • anna-pia Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 11:36
        A bo wy wszystkie miastowe z fochami jesteście, oliwy się zachciewa! barani łój
        jest bardzo zdrowy.
        A komputer to se kupiłam za te krowe, co konkurs urody wygrała, i żem se
        satelite zainstalowała, no a teraz to ja biznesłoman pełno gebo. Krowy
        posprzedawane, reszta wydojono, nakarmiono, to se klikam, a co.
        • kasik751 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 11:42
          A ten barani łój to wlasnej produkcji? Barany hodujesz tez? Moze sie przerzuce,
          bo oliwa bardzo droga.
          • anna-pia Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 12:03
            A nie, owce i barany to ma somsiadka, ona tyż biznesłumen, no i mi sprzedaje,
            sama robi. A że ma fajno stronke internetowo, ludziska kupujo od niej, zara
            znajde, to napisze adres.
            Tani ten łój, naprawde, polecam.
            • cocollino1 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 12:54
              Ja to tylko smaluszkiem nacieram całe ciało
              I zima i latem upajam sie tym zapachemsmile))
              • modelka10 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 14:21
                Macie rację, dziewczyny, z tym łojem i smalcem. U mnie we Francji to ostatnio
                bardzo modna metoda. Tyle że chodzi się na specjalne zabiegi do kosmetyczki z
                dyplomem w zakresie kosmetyków naturalnych. Zabieg trwa ok. 4 - 5 godzin, ale
                warto. Ja w zimie chodzę raz na 2 tygodnie, wiosną i jesienią rzadziej, latem
                tak raz na miesiąc. A jaka potem skóra jest gładka...

=================
                Kochanica Francuza
            • milarka Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 23:19
              anna-pia napisała:

> A nie, owce i barany to ma somsiadka, ona tyż biznesłumen, no i mi sprzedaje,
              > sama robi. A że ma fajno stronke internetowo, ludziska kupujo od niej, zara
              > znajde, to napisze adres.
              > Tani ten łój, naprawde, polecam.

no i co z tym adresem??? bo też bym sobie chciała trochę cerę przed mrozem
              zabezpieczyć, a u nas w mieście baranów nie uraczysz...
              A przez internet też można zamawiać??
    • catalinka Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 12:22
      Ostanio kupiłam dermosan i zobaczę jak będzie, bo ja jeszcze i ręce mam
      strasznie wrażliwe. A to ja głównie wałęsam się godzinami z moimi maluchami na
      polu(Kraków) Hi hi
      Kasia
    • ingrid123 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 12:58
      uroda.onet.pl/1297176,2043,2040,dzial.html
    • natiz Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 14:34
      Eeeee, lepsze niz barani łój są plasterki słoninki (lekko podgrzane). Ja używam
      takich, które juz sikorki z balkonu trochę mi podjedzą (i upaskudzą), bo żyję w
      zgodzie z naturą i korzystam tylko z darów natury.
      Kosmetyków również używam naturalnych - brwi przycemniam węglem, usta smaruje
      miodem, a policzki sokiem z buraków (to zdrowe, a i kobieta eligancko wygląda).
      Polecam gorąco.
      • kasik751 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 16:11
        A mozna potem z tej sloninki jeszcze jajecznice zrobic czy oddajesz sikorkom?
        • modelka10 Re: W jaki sposób zabezpieczacie twarz przed mroz 01.12.05, 17:10
          Lepiej oddać sikorkom, ileż to kalorii! A i użyć można jeszcze raz. Sama
          spróbuję. Ale będę miała cerę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka