Dodaj do ulubionych

Piątek 13-ego.

13.01.06, 14:45
Jesteście przesądne?Jakoś szczególnie uważacie w ten dzień czy to poprostu
dzień jak każdy inny?
Dla mnie to normalny dzień,ale wiem że niektórych poprostu paraliżuje na
samą myśl o piatku 13-ego.
Jak to jest u was?Wierzycie w zabobony?
Obserwuj wątek
    • 5aga5 Re: Piątek 13-ego. 13.01.06, 15:33
      Ja nigdy nie wierzyłam w przesądy. Taki sam dzień, jak każdy inny.
      • kejtka1 Re: Piątek 13-ego. 13.01.06, 16:27
        Ja też uważam ten dzień jak wszystkie inne. A swoją drogą bardzo mnie fascynują
        takie przesądy oczywiście w nie nie wierzę ale zastanawiam się skąd się biorą.
        Moi rodzice mają sąsiadkę, która przesądami sypie jak z rękawa tyle, że nie wie
        jakie są skutki tych przesądów. Np. nie pozwoliła swojej córce obcinać włosów
        kiedy ta była w ciąży. Jak się dowiedziała, że obcięłam Natalce włosy przed
        skończeniem roczku to mało się nie przeżegnała. A okruchy ze stołu najpierw
        zmiata na podłogę a dopiero potem sprząta, ale czemu? Sama tego nie wie.
        • nadka1 Re: Piątek 13-ego. 13.01.06, 17:59
          No właśnie,skąd one się biorą?Ja też słyszałam wiele razy"nie obcinaj dziecku
          włosów przed pierwszymi urodzinami"-nikt mi nie umiał wytłumaczyć dlaczego.
          Najlepsza była moja szefowa.Któregoś dnia(byłam wtedy w ciąży)wpadła z krzykiem
          do mojego pokoju i powiedziała że absolutnie mam z niego nie wychodzić i
          zamknęła pokój na klucz.Później powiedziała mi że musiała tak zrobić bo
          przyszedł do niej przydstawiciel handlowy,o całej twarzy w bliznach(po
          oparzeniu),a ja w ciązy nie moge patrzeć na takie rzeczy bo jeszcze
          się"zapatrzę"i moje dziecko się takie urodzi!
          Beznadziejna bzdura!
          • mamuska85 Re: Piątek 13-ego. 13.01.06, 18:08
            Zabobony jak przepisy na ciasta, przekazywane są z matki na córke.Jedna wierzy i praktykuje, inna nie. Ale jestem przekonana, że większość z Was, kiedy zobaczy kominiarza łapie się za guzik smile
            • kalina1 Re: Piątek 13-ego. 13.01.06, 19:16
              Ja sama nie wiem , mam dylemat kiedy rozmawiam z matką mojego wuja, i ona
              opowiada skąd na brzuchu wujka blizna w kształcie myszy , podobno w ciąży
              przestraszyła się uciekającej myszy i złapała za brzuch ??? i co o tym myślicie
              blizna jest .
              • iwona-mama-majki Re: Piątek 13-ego. 14.01.06, 17:00
                No właśnie ja też nie wierzę .... ale za guzik się łapię jak widzę
                kominiarza smile a co do tych "myszek" na ciele, w moich stronach mówi się, że
                kobiet w ciąży nie powinno się szczypać , bo dzieciaczki bedą miały w miejscu
                uszczypnięcia jakieś znamiona itp. mój niemąż często szczypał mnie w nos jak
                byłąm w ciąży i Majka urodziła się z taka kreseczką na nosku smile)))
                a 13 piątek - ustaliłam właśnie szczegóły pracy do której idę w poniedziałek -
                całkiem korzystne smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka