martab15 23.01.06, 14:45 Bo ja jestem ostatnio w klimacie "Chińskiego Kopciuszka", "Kwiat Pustyni". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18_lipcowa Re: Co fajnego teraz czytacie? 23.01.06, 14:47 martab15 napisała: > Bo ja jestem ostatnio w klimacie "Chińskiego Kopciuszka", "Kwiat Pustyni". Czytałam Kwiat Pustyni, fajna książka Teraz chce zabrać się za "Zahir" Odpowiedz Link Zgłoś
wesolek11 Re: Co fajnego teraz czytacie? 23.01.06, 14:55 Ja też czytałam "Kwiat pustyni", fajna. Aktualnie czytam dzieciom. Zabieramy się za "Kurczaka Małego". Odpowiedz Link Zgłoś
rafia Re: Co fajnego teraz czytacie? 25.01.06, 22:08 18_lipcowa napisała: > Teraz chce zabrać się za "Zahir" A ja myślałam, że za "Galę" Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia37 Re: Co fajnego teraz czytacie? 28.01.06, 22:45 a ja wła śniezaczęłam książkę Moniki Szwai "Jestem nudziarą" Przeczytamy, zobaczymy. Pozdrowionka dla czytelniczek. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Co fajnego teraz czytacie? 29.01.06, 05:13 wlasnie udalo mi sie przecztac pierwsza ksiazke od urodzenia Emki. "Wielki napad na pociag". Bardzo ciekawa. Moje klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś
polly6 Re: Co fajnego teraz czytacie? 23.01.06, 15:01 "Książę Przypływów" Pat Conroy "Życie świadome celu" Rick Warren Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Co fajnego teraz czytacie? 23.01.06, 15:20 a ja powróciłam do Kalamburki Musierowicz. O ile pierwszy raz czytana, kilka lat temu, nie podobała mi się, o tyle teraz wciągnęła mnie bez reszty.A tak w przerwie to czytam jeszcze regułę czterech, z synkiem Braci Lwie serce oraz Haider, kim jesteś? na zmianę z Łaciną bez pomocy Orbiliusza... Odpowiedz Link Zgłoś
pl35 Re: Co fajnego teraz czytacie? 23.01.06, 15:46 Dumę i uprzedzenie i Europejkę Manueli Gretkowskiej na zmianę. A jak skończę to czeka na mnie Siostry Jennifer Weiner - ale nie wiem czy to będzie fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: Co fajnego teraz czytacie? 23.01.06, 16:11 Łacinę bez pomocy Orbiliusza mam już za sobą, na szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
ciociapolcia Re: Co fajnego teraz czytacie? 23.01.06, 15:49 Szczczurołap i inne opowiadania Aleksandra Grina. Z dzieckiem katujemy Brzechwe. Odpowiedz Link Zgłoś
pannajoanna1 Re: Co fajnego teraz czytacie? 23.01.06, 20:24 Chmielewska dla zaawansowanych - psychobiografia gadana. Tadeusza Lewandowskiego Polecam wszystkim fankom tej autorki. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: Co fajnego teraz czytacie? 23.01.06, 22:13 "Jestem nudziarą" Moniki Szwai - przy śniadaniu, lepiej się je w kolejce czeka E. Bronte "The tennant of the Widdell Hall" "Tajną wojnę Stalina" Wołoszańskiego zaczynam "Rosję bolszewików" Pipesa Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: Co fajnego teraz czytacie? 23.01.06, 22:42 Martwy aż do zmroku- o romansie z wampirem Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Re: Co fajnego teraz czytacie? 23.01.06, 23:48 "Zniewolone dzieciństwo" Alice Miller. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
pupencja Re: Co fajnego teraz czytacie? 24.01.06, 12:32 > Bo ja jestem ostatnio w klimacie "Chińskiego Kopciuszka", "Kwiat Pustyni". Hm, a kto napisał te książki? Autora bys podała! "Kwiat pustyni" to może ta historia Murzynki - modelki, ze wstrząsającymi opisami "zabiegów" na dziewczynkach? czytałam, ale literacko to zero, kit, dno po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
martab15 Re: Co fajnego teraz czytacie? 24.01.06, 12:38 Chiński Kopciuszek Adeline Yen Mah Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia glownie fantasy 24.01.06, 12:39 pilipiuka dziedziczki, ziemkiewicza ognie na skalach (co za syf) Kossakowska najnowsza. Poza tym opowiadania piekary. I reszty nie pomne. z nie- fantasty- tajemny plomien krolowej loany umberto ecco, podroze z herodotem kapuscinskiego. Najnowszego mikolajka, najnowszego harrego pottera. ksiazek dla dzieci juz nie bede wypisywac Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Wieczna Gosiu... 25.01.06, 08:38 > herodotem kapuscinskiego. Najnowszego mikolajka, najnowszego harrego pottera Masz już najnowszego HP? Czy może nie po polsku czytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Wieczna Gosiu... 25.01.06, 13:34 nie po polsku czytam )) nie pirace )) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Wieczna Gosiu... 25.01.06, 14:24 nie o piractwo Ciebie podejrzewałam, a jedynie o lewe dostępy do magazynów książowych Jako, ż emoje dziecię aż tak dobrze angielskiego nie zna, oryginału nie czyta. Jako, że nie chcę by polszczyzna mu się psuła, pirata z sieci również mu nie dałam (a sama czytałam, he, he...). I dlatego syn musi czekać jeszcze 3 dni... Odpowiedz Link Zgłoś
gepart_czester Re: Co fajnego teraz czytacie? 24.01.06, 12:41 Ja powrocilam do czytania po 100 latach. Zaczelam od Mikołajka - zeby odswiezyc przeszlosc i wprawic sie w dobry nastroj. Teraz konsumuje Kod Leonarda. Jednak przede wszystkim lukam do ksiazek zwiazanych z moja magisterka - mam nadzieje, ze niedlugo to sie skonczy (bleeeee). Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia801 Re: Co fajnego teraz czytacie? 25.01.06, 08:34 "Kwiat Pustyni" przeczytany-może być, :Zahir"- suuuper, "Kod LdV" - suuuper, "Księżniczka"-trzy częsci sagi o księżnej Sułtany z królewskiego rodu Sa`udów - władców współczesnej Arabii Saudyjskiej- baaardzo fajna. No i teraz mam cos zamiar poczytać z literatury rosyjskiej ale jeszcze nie wiem co..czeka mnie wyprawa do biblioteki Odpowiedz Link Zgłoś
blou1 Re: Co fajnego teraz czytacie? 25.01.06, 13:24 Ja zaczytuję się Marguezem pod każdą postacią. "Sto lat samotności" to ciągle dla mnie numer 1. Odpowiedz Link Zgłoś
m.online Re: Co fajnego teraz czytacie? 25.01.06, 13:36 Kod Leonarda da Vinci (Brown) Nowe przygody Mikołajka (Goscinny) + Brzecha, Tuwim, Konopnicka i inni - minimum 20 min. dziennie na głos... Odpowiedz Link Zgłoś
76kitka Re: Co fajnego teraz czytacie? 25.01.06, 13:36 Ja usiłuję doczytać zaległy "Niezbędnik inteligenta" jak mi go wreszcie synuś pozwoli dokończyć, to miałabym ochotę kolejny raz na "Imię róży". Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter "Ostatnią republikę" Suworowa, "Twierdzę szyfrów" 25.01.06, 15:10 Wołoszańskiego, "Fabrykę oficerów" Kirsta, "Morderstwa w Midsomer", Elementarz" Jana Pawła II. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: Co fajnego teraz czytacie? 25.01.06, 17:05 Ja się właśnie wziełam za książkę Danielle Steel-Długa droga do domu, mało ambitna, i nie czytam tej pisarki, ale mi polecili. Książka naprawdę świetna, i bardzo wzruszająca. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Co fajnego teraz czytacie? 28.01.06, 23:05 czytam tajemnice kodu leonarda da vinci- o matko cos strasznego juz wole kod..... oraz podroze z Herodotem kapuscinskiego oraz Bohaterowie do wynajecia piekary- to w kibelku lezy Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Co fajnego teraz czytacie? 28.01.06, 23:07 obecnie filozofie rosyjską za 3 tyg egzamin... Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Co fajnego teraz czytacie? 28.01.06, 23:14 czysta rozrywka, dobry humor,Nowe Przygody Mikołajka-cała moja rodzina jest wielbicielem Mikołajka, Godfryda,Ananiasza,-ta książka to prawdziwa uczta dla osób z poczuciem humoru,fantastyczna odskocznia Odpowiedz Link Zgłoś
leliwina Re: Co fajnego teraz czytacie? 28.01.06, 23:26 Serce w ogniu, ale jeszcze nie wiem czy fajne. Może ktoś czytał? Odpowiedz Link Zgłoś