Dodaj do ulubionych

dobranocka

17.02.06, 19:23
no zaraz trafi mnie szlag jasny jest 19.21 dziecko jeczy bo chce bajke a oni dają reklamy przez ostatnie 10 minut.To koniec od jutra nie placę abonamentu!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • monmor Re: dobranocka 17.02.06, 19:27
      zgadzam się z Tobą!przez tę olimpiadę moje dziecko (i ja!) chyba nerwy stracimy!
      mały nie daje się oszukać bajką na dvd - potrzebna mu "czołówka" dobranocki!
      chyba ją w końcu nagram...
      i jeszcze jedno - puszczanie 5 minutowej dobranocki, bo się transmisja
      przedłużyła uważam za totalne bycie nie fair!
    • maw51 Re: dobranocka 17.02.06, 19:29
      Też mnie to wkurza ile ta bajka trwała 2 minuty? Zaśpiewali piosenkę i koniec.
      A mały od 19 na nią czekał Dzieci też zasługują na szacunek TVP. Jeżeli nie na
      jedynce to mogli przynajmniej na 2 normalną dobranockę puścić.
      • an_ia5 Re: dobranocka 17.02.06, 19:32
        Popieram!świnie są,moje dzieci są wściekłe!!!!
        • be.em Re: dobranocka 17.02.06, 19:36
          jak dobrze, że moje bajek nie oglądasmile nie, nie zabraniam - ma dwa lata i nie
          kuma jeszczesmile od 18.45 śpismile)))
          ale przyłączam się do krytyki! mnie też wkurza jak czekam na film lub cóś, a tu
          reklama za reklamą i opóźnieniesad
    • poteflon Re: dobranocka 17.02.06, 20:07
      Moja córa tez szczerze zawiedziona. Dobranocka to dla niej cowieczorny rytuał i
      nie da się namówić na jakąś inną baję w tym czasie. Szanowna TVP trochę więcej
      szacunku dla najmłodszych widzów.
      • azajda Re: dobranocka 17.02.06, 20:21
        jeszcze jakby po olimpiadzie puścili tę bajką ale nie reklamy ważniejsze ech...
    • catalinka Re: dobranocka 17.02.06, 20:55
      A moje dzieci 3 i 5 latek nie przeżywają tak strasznie. Wytłumaczyłam im i
      teraz się tylko pytają czy jest jeszcze olimpaida czy już bajka. Pozdrawiam
      Kasia
      • aniabo2 Re: dobranocka 17.02.06, 21:22
        dla mnie to jeszcze większa głupota niż becikowe. ja już nie płacę abonamentu bo
        to nie pirwszy i nie ostatni raz telewizja olewa dzieciaki i ich mamy.
        • sowa_hu_hu Re: dobranocka 17.02.06, 21:27
          dopisuje się ręcami i nogami... biedne dzieci uncertain
          jak ktos nie ma cyfy czy kablówki to te dzieciaki naprawde nie mają co
          oglądać... tylko rano między 8 a 9... i wieczorem (albo i nie...)
          a w ciagu dnia to już niczewo... natomiast meksykańskiego badziewia jest po
          pachy... nie mówiąc juz o polskich serialach powtarzanych po raz enty -
          typu "adam i ewa" bleeeeeee
          • cesarus Re: dobranocka 17.02.06, 22:41
            mnie tlko ciągle zastanawia, dlaczego żadna telewizja prywatna nie połakomi się
            na kąsek pod tytułem dziecko i jego mama. przecież my mamy i nasze dzieci
            jesteśmy istną żyłą złota dla reklamodowców. Czemu w innych telewizjach nie ma
            dobranocki? nie potrafię znaleźć logicznej odpowiedzi.... cóż, może za mało myślę...
            ania
    • tufda Re: dobranocka 17.02.06, 22:52
      a to pamiętacie:
      A teraz drogie dzieci pocałujcie misia w d...
      Myślę, że to jest kwintesencja podejścia TVP do naszych dzieci (bądź co bądź
      przyszłych abonentów - a może raczej - oby nie).
    • blou1 Re: dobranocka 18.02.06, 10:50
      U mnie to samo a wrzaski ze zdwojoną siłą bo mam dwoje!!!!
      • sowa_hu_hu Re: dobranocka 18.02.06, 12:24
        dlatego abonamentu nie płace...
        • be.em sowa 18.02.06, 12:26
          sowa nie pisz, że nie płacisz abonamentu, bo Cię znowu wykasująwink)))
          • sowa_hu_hu Re: sowa 18.02.06, 12:46
            a wiesz gdzie to mam? smile

nie płace i płacic nie będe! chyba że zlikwidują rekalmy... i nie będą wycinac
            numerów z dobranocką smile
    • nika28wawa Re: dobranocka 18.02.06, 13:01
      Dołączam do Was. Też jestem wkurzona. Puszczają naszych deliktanie mówiąc
      słabych sportowców a nasze dzieci na tym tylko tracą. Wczoraj moja Baśka po
      marnej Monice i Kulfonie mówi:
      - mamuś to wszystko? nie będzie już bajii?
      To wkurzające, że tak olewają dzieciaczki. Niektóre z nich czekają cały albo
      pół dnia na tą wymarzoną bajkę, weterynarza Freda ( który miał być wczoraj)
      albo na jakaś inną. Nie ważna na jaką.
      Sama wczoraj chcialam napisać emaila do TVP 1, ale nie mogłam znaleźć na ich
      stronie jakiego kolwiek emaila do nich.
      Należą im się bluzgi.
      Pozdrawiam
      Nika
      • kalafior_tez_kwiat Re: dobranocka 18.02.06, 13:04
        nie wspomnę o kreciku, który się "nie zmieścił" kilka dni temu. Dziecię było
        bardzo rozżalone, bo bajkę uwielbia
      • maw51 Re: dobranocka 18.02.06, 13:29
        widzowie@tvp.pl

ww2.tvp.pl/3580,20050218179752.strona#
        To emali do telewizji ja już napisałam do nich, co o tym wszystkim sądzę.
        • nika28wawa Re: dobranocka 18.02.06, 15:21
          Dzięki za emaila. A oto co im napisałam. Mam nadzieję, ze podzielacie moje
          zdanie.
          Monika
          Szanowni Państwo
          Jestem - a właściwie moja 2,5 letnia Basia strasznie rozżalona z powodu
          ucinania dobranocek dla dzieci o 19.00. Ja rozumiem, że Turyn, sport itak
          dalej. Ale szczerze mówiąc to i tak nie mamy sie czym pochwalić na igrzyskach,
          więc dlaczego zabieracie ten cenny czas od 19 - 19,30 dzieciom? Niektóre dzieci
          ( moja Baśka) oglądaja podczas dnia wyłącznie dobranocke w TVP1 - bo tylko to
          pozwalam jej oglądać, ale wczorajsza Monika i Kulfon to już przesada - nawet 10
          minut to nie trwało.
          Straszne, że płacąc Wam abonament ( nie mały zresztą) tak bardzo lekceważycie
          nasze dzieci.
          Mam nadzieję, że nie jestem jedyną matką, która napisała do was i oddacie
          dzieciom ich czas antenowy.
          Pozdrawiam
          Monika - mama 2,5 letniej Basi.
          • aniabo2 Re: dobranocka 18.02.06, 16:26
            ja też im napisze. turyn mogą puszczać o tej porze na 2 bo i tak zazwyczaj nie
            ma tam nic ciekawego. a naszym dzieciom i w sumie nam należy się te 20 minut.
            poza tym jak wam się podoba puszczanie reklam między lippi and messy
            (zapomniałam jak to się pisze) a właściwą dobranocką? ja tego nie nawidze bo
            nabijają głowę mojej córeczki ogłupiającymi reklamami a nie mogę wyłączyć wtedy
            odbiornika bo przecież zaraz będzie druga bajka. dla mnie horror
            • renka14 Re: dobranocka 18.02.06, 16:39
              ja nie place abonamentu odkad raz nadali relacje z premiery "Zemsty" zamiast
              bajki,
              a puszczenie trzyminutowej Sali Mali o 20.00 w ramach dobranocki to szczyt
              wszystkiego, dla mnie ta olimpiada razem ze swoim kiczowatym otwarciem
              (szacuneczek tylko dla Pavarottiego) nic nie jest warta
    • ciociapolcia Re: dobranocka 18.02.06, 16:47
      Cale szczescie moja poczwara nie przywiazuje zbytniej uwagi do dobranocki, lubi
      teletubisie ktore oglada na kompie i wszystkie baje na mini-mini, ktorych nie
      oglada, a jedynie jeczy jak sie koncza i leca napisy wink i cholene MjM - nie
      wiem dlaczego.
      Jednak fakt, ze kosztem dzieciakow puscili olimpiade... Ech.
      Co do abonamentu, to tez nie place i placic nie bede, dopoki beda katowac nas
      reklamami i tiviszopami zakichanymi. Generalnie mam to w tym miejscu gdzie
      dobrze wychowane panie nie maja nic i az sie sama czasem dziwie, jak to mi sie
      tam wszystko miesci... w tej czelusci, ciemnosci i ciasnocie wink
      • nika28wawa Re: dobranocka 18.02.06, 18:01
        "Generalnie mam to ......" - dobrze powiedziane.
        Pozdrawiam
        Nika
      • niepytana Dla tych co maja wszystko w dupie i nie tylko ;) 18.02.06, 19:41
        Motylek hehehehehe. Moze text niezbyt ambitny ale jakby w temacie. Pamietajcie
        zeby zaczekac jakies 30sec do minuty zanim sie zaladuje. Zycze dobrej zabawy wink

www.maxior.pl/?p=index&id=140&6
        • ciociapolcia Re: Dla tych co maja wszystko w dupie i nie tylko 18.02.06, 19:56
          Ehehehee! To prawie tak jak ja wink, tylko bez Q...
          • sowa_hu_hu Re: Dla tych co maja wszystko w dupie i nie tylko 18.02.06, 20:02
            motyle towarzyszy mu już od bardzo dawna - uwielbiam go smile
    • maw51 Dzisiaj to samo 18.02.06, 18:47
      Dzisiaj wieczorynka będzie o 19:55 biorąc pod uwagę ze wiadomości mają być o
      20:05 i biorąc poprawkę na reklamę dobranocka będzie trwała 1 minutę. Już
      lepiej powiedzcie dzieciom ze telewizor się zepsuł przynajmniej nie będą miały
      rozczarowanych minek.
      • an_ia5 Re: Dzisiaj to samo 18.02.06, 19:50
        Dzięki,dobry pomysł,bo moi już czekają.Idę wywlec kabel z gniazdkasmile
    • an_ia5 Re: dobranocka 18.02.06, 20:03
      No już po...
      • beata985 Re: dobranocka 18.02.06, 20:19
        MAMO,TO NIE FERRR,była tylko andy pandy i bałwanki posły spać.Zawse jak była
        krótka bajka to było więcejsad((
        -może bałwanki były zmęczonesad(
        a wszystko po to ,żeby na początku wiadomośći powtórzyć to co oglądaliśmy
        wcześniej i co jeszcze w sporcie pokażą.PAJACE.
        proponuję cały ten post wysłać do TV i to każda z osobna.zapchać im skrzynkę!!!!
        • barb42 Re: dobranocka 18.02.06, 21:14
          Nio już to uczyniłam smile)) Oj nie pierwszy raz do TV piszę w sprawie dzieciowej
          i pewnie nie ostatni sad
          Pozdarwiam Basia!
          • ewbal Mój list do TVP 18.02.06, 22:06
            Szanowni Państwo!

Nie wiem, czy jest sens pisać do Państwa, bo i tak nie reagujecie na
            żadne uwagi dotyczące programu TVP. Pewnie nie pierwsza i nie ostatnia
            pisze w sprawie dobranocki.
            Dlaczego nikt nie szanuje naszych dzieci? Już na tak wczesnym etapie
            swojego życia dowiadują się, że ich potrzeby się nie liczą. 3-4 letnie
            dzieci, w tym mój synek, nie rozumieją dlaczego nie ma ich ulubionej
            bajki. Czekają z utęsknieniem na Krecika, albo na Weterynarza Freda, a w
            zamian dostają jakiś "ochłap" w postaci kilkuminutowej bajki suto
            okraszonej reklamami.
            Ja rozumiem, że Turyn to ważna sprawa dla wielu Polaków, ale może
            wreszcie ktoś zrozumie, że dobranocka, to ważna sprawa dla dziecka.
            Wystarczyłaby przecież odrobina dobrej woli i jakoś tę sprawę można było
            załatwić. Chociażby puścić dobranockę na TVP2, informując o tym
            odpowiednio wcześniej. Ale po co? Przecież to TYLKO dzieci, popłaczą i
            przestaną.

Kolejna sprawa to reklamy puszczane jeszcze kilka minut po 19-tej i (o
            ZGROZO!!!) między Lippy a dobranocką.. Ja rozumiem, reklama to kasa dla
            TVP, ale jakoś nie spotkałam się z blokiem reklamowym o 19:32. Ta sprawa
            była juz poruszana na forum gazetowym niejednokrotnie i doskonale o tym
            wiecie, ale, jak można było się spodziewać, nic w tej sprawie nie
            zostało zrobione. Rzecznik TVP tłumaczył, że pieniądze z reklam
            potrzebne są na nowe programy. Dobrze, to proszę mi wytłumaczyć w jakim
            celu puszczane są MAŁYM DZIECIOM ZWIASTUNY WIADOMOŚCI????????

I jeszcze jedno, telewizor służy w naszym domu prawie wyłącznie do
            oglądania dobranocki. Nie wiem czy jest sens dłużej płacić abonament,
            bajki na DVD kosztują obecnie naprawdę niewiele.
            • an_ia5 Re: Mój list do TVP 18.02.06, 22:10
              Brawo,nic dodać nic ująć
    • jopowa Re: dobranocka 19.02.06, 14:17
      wy w Polsce macie glupie z tym ambonamentm
      • aniarad1 Re: dobranocka 20.02.06, 14:32
        tez jestem zła na ostatnie dobranocki. dzicko ma swój rytm, o 19 dobranocka,
        kąpiel i spać. A oni tu wyskakują z 19.55!
        Poza tym puszczają kilkominutowa bajeczkę i koniec.
        Na szczęście jakoś mi sie udało wybrnąć i puścić dziecku bajkę na minimini.
        Pszczółka Maja uratowała już pare wieczorów smile

Nie podoba mi się brak szacunku dla dzieci, wyrażany w ten sposób przez TV.
        • cesarus Re: dobranocka 20.02.06, 17:59
          jesli zdarzy sie ze tvp odpowie na ktorys z waszych- naszych emaili to prosze
          podzielcie sie z nami ta odpowiedzia. naprawde jestem ciekawa, co maja do
          powiedzenia czy po prostu zignoruja te maile.
          ania
          • maw51 Re: dobranocka 20.02.06, 18:07
            Miałam zamiar tak zrobić. Niestety sprawdziłam przed chwilą swoją skrzynkę i
            nie ma żadnej odpowiedzi od TVP. A dobranocka znowu o 19:55.
          • ewbal Re: dobranocka 20.02.06, 19:10
            U mnie też zero odzewu, ale szczególnie zaskoczona nie jestem.
    • sylwia80-80 Re: dobranocka 20.02.06, 18:50
      Ja też do nich napisałam kilka "ciepłych" słów.
    • gruba-buba Re: dobranocka 20.02.06, 19:07
      Moje biedaki w ramach rekompensaty tłuką już od 18.30 Scoobiego
      długometrażowego z płyty, żeby zdążył się skończyć ok. przepisowej 19.30.
      Omamiłam, że dzisiaj to wogóle dobranocki nie będzie przez olimpiadę i chyba
      wcale się nie pomyliłam, bo z rozpiski gazetowej wynika, że dzisiaj na dobranoc
      dzieci obejrzą planszę "wieczorynka", a tuż po niej kolejną planszę z
      napisem "dobranoc".
      CHAMSTWO!!! Jak można tak lekceważyć nadzieję społeczeństwa polskiego i
      przyszłych fundatorów naszych emerytur? Zero przyszłościowego myślenia wink.
    • tufda Re: dobranocka 20.02.06, 20:11
      no żesz rwał jego nać. Juz od 15 minut powinna być dobranocka!!! Oczysiście
      starczyło im czasu na dwa bloki reklamowe i gadajace głowy ze studia
      olimpijskiego. A moja córka wciąż czeka. Pie..... telewizja polska.
      • beata985 Czyżby zwycięstwo?/ 21.02.06, 17:33
        dzisiaj
        19.00-19.30 DOBRANOCKA
        Chyba TVP skapitulowała;0
        • cesarus Re: Czyżby zwycięstwo?/ 21.02.06, 21:39
          oto odpowiedz na mojego maila: (szkoda tylko, że nikt nie mógł się pod nią
          podpisać...)

"Witamy
          Jest nam niezmiernie przykro,że w chwili obecnej takie sytuacje mają miejsce.Nie
          jest to zależne od nas.Jesteśmy zobligowani przez organizatorów Olimpiady do
          bezpośrednich przekazów i czas antenowy jest dyktowany przez nich.Napewno po
          zakończeniu Olimpiady takie sytuacje już nie będą miały miejsca.

Oczywiście wszystkie uwagi widzów na ten temat przekazujemy Kierownictwu
          Programowemu."

dobrze, że chociaż odpisali, chociaż odpowiedź pozostawiam bez komentarza...
          • maw51 Re: Czyżby zwycięstwo?/ 21.02.06, 21:44
            mi nie odpisali sad((
    • mamausi Re: dobranocka 21.02.06, 21:56
      u nas to samo sad
      Wkurza mnie to!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka