azajda 17.02.06, 19:23 no zaraz trafi mnie szlag jasny jest 19.21 dziecko jeczy bo chce bajke a oni dają reklamy przez ostatnie 10 minut.To koniec od jutra nie placę abonamentu!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monmor Re: dobranocka 17.02.06, 19:27 zgadzam się z Tobą!przez tę olimpiadę moje dziecko (i ja!) chyba nerwy stracimy! mały nie daje się oszukać bajką na dvd - potrzebna mu "czołówka" dobranocki! chyba ją w końcu nagram... i jeszcze jedno - puszczanie 5 minutowej dobranocki, bo się transmisja przedłużyła uważam za totalne bycie nie fair! Odpowiedz Link Zgłoś
maw51 Re: dobranocka 17.02.06, 19:29 Też mnie to wkurza ile ta bajka trwała 2 minuty? Zaśpiewali piosenkę i koniec. A mały od 19 na nią czekał Dzieci też zasługują na szacunek TVP. Jeżeli nie na jedynce to mogli przynajmniej na 2 normalną dobranockę puścić. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ia5 Re: dobranocka 17.02.06, 19:32 Popieram!świnie są,moje dzieci są wściekłe!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: dobranocka 17.02.06, 19:36 jak dobrze, że moje bajek nie ogląda nie, nie zabraniam - ma dwa lata i nie kuma jeszcze od 18.45 śpi))) ale przyłączam się do krytyki! mnie też wkurza jak czekam na film lub cóś, a tu reklama za reklamą i opóźnienie Odpowiedz Link Zgłoś
poteflon Re: dobranocka 17.02.06, 20:07 Moja córa tez szczerze zawiedziona. Dobranocka to dla niej cowieczorny rytuał i nie da się namówić na jakąś inną baję w tym czasie. Szanowna TVP trochę więcej szacunku dla najmłodszych widzów. Odpowiedz Link Zgłoś
azajda Re: dobranocka 17.02.06, 20:21 jeszcze jakby po olimpiadzie puścili tę bajką ale nie reklamy ważniejsze ech... Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: dobranocka 17.02.06, 20:55 A moje dzieci 3 i 5 latek nie przeżywają tak strasznie. Wytłumaczyłam im i teraz się tylko pytają czy jest jeszcze olimpaida czy już bajka. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
aniabo2 Re: dobranocka 17.02.06, 21:22 dla mnie to jeszcze większa głupota niż becikowe. ja już nie płacę abonamentu bo to nie pirwszy i nie ostatni raz telewizja olewa dzieciaki i ich mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: dobranocka 17.02.06, 21:27 dopisuje się ręcami i nogami... biedne dzieci jak ktos nie ma cyfy czy kablówki to te dzieciaki naprawde nie mają co oglądać... tylko rano między 8 a 9... i wieczorem (albo i nie...) a w ciagu dnia to już niczewo... natomiast meksykańskiego badziewia jest po pachy... nie mówiąc juz o polskich serialach powtarzanych po raz enty - typu "adam i ewa" bleeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
cesarus Re: dobranocka 17.02.06, 22:41 mnie tlko ciągle zastanawia, dlaczego żadna telewizja prywatna nie połakomi się na kąsek pod tytułem dziecko i jego mama. przecież my mamy i nasze dzieci jesteśmy istną żyłą złota dla reklamodowców. Czemu w innych telewizjach nie ma dobranocki? nie potrafię znaleźć logicznej odpowiedzi.... cóż, może za mało myślę... ania Odpowiedz Link Zgłoś
tufda Re: dobranocka 17.02.06, 22:52 a to pamiętacie: A teraz drogie dzieci pocałujcie misia w d... Myślę, że to jest kwintesencja podejścia TVP do naszych dzieci (bądź co bądź przyszłych abonentów - a może raczej - oby nie). Odpowiedz Link Zgłoś
blou1 Re: dobranocka 18.02.06, 10:50 U mnie to samo a wrzaski ze zdwojoną siłą bo mam dwoje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
be.em sowa 18.02.06, 12:26 sowa nie pisz, że nie płacisz abonamentu, bo Cię znowu wykasują))) Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: sowa 18.02.06, 12:46 a wiesz gdzie to mam? nie płace i płacic nie będe! chyba że zlikwidują rekalmy... i nie będą wycinac numerów z dobranocką Odpowiedz Link Zgłoś
nika28wawa Re: dobranocka 18.02.06, 13:01 Dołączam do Was. Też jestem wkurzona. Puszczają naszych deliktanie mówiąc słabych sportowców a nasze dzieci na tym tylko tracą. Wczoraj moja Baśka po marnej Monice i Kulfonie mówi: - mamuś to wszystko? nie będzie już bajii? To wkurzające, że tak olewają dzieciaczki. Niektóre z nich czekają cały albo pół dnia na tą wymarzoną bajkę, weterynarza Freda ( który miał być wczoraj) albo na jakaś inną. Nie ważna na jaką. Sama wczoraj chcialam napisać emaila do TVP 1, ale nie mogłam znaleźć na ich stronie jakiego kolwiek emaila do nich. Należą im się bluzgi. Pozdrawiam Nika Odpowiedz Link Zgłoś
kalafior_tez_kwiat Re: dobranocka 18.02.06, 13:04 nie wspomnę o kreciku, który się "nie zmieścił" kilka dni temu. Dziecię było bardzo rozżalone, bo bajkę uwielbia Odpowiedz Link Zgłoś
maw51 Re: dobranocka 18.02.06, 13:29 widzowie@tvp.pl ww2.tvp.pl/3580,20050218179752.strona# To emali do telewizji ja już napisałam do nich, co o tym wszystkim sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
nika28wawa Re: dobranocka 18.02.06, 15:21 Dzięki za emaila. A oto co im napisałam. Mam nadzieję, ze podzielacie moje zdanie. Monika Szanowni Państwo Jestem - a właściwie moja 2,5 letnia Basia strasznie rozżalona z powodu ucinania dobranocek dla dzieci o 19.00. Ja rozumiem, że Turyn, sport itak dalej. Ale szczerze mówiąc to i tak nie mamy sie czym pochwalić na igrzyskach, więc dlaczego zabieracie ten cenny czas od 19 - 19,30 dzieciom? Niektóre dzieci ( moja Baśka) oglądaja podczas dnia wyłącznie dobranocke w TVP1 - bo tylko to pozwalam jej oglądać, ale wczorajsza Monika i Kulfon to już przesada - nawet 10 minut to nie trwało. Straszne, że płacąc Wam abonament ( nie mały zresztą) tak bardzo lekceważycie nasze dzieci. Mam nadzieję, że nie jestem jedyną matką, która napisała do was i oddacie dzieciom ich czas antenowy. Pozdrawiam Monika - mama 2,5 letniej Basi. Odpowiedz Link Zgłoś
aniabo2 Re: dobranocka 18.02.06, 16:26 ja też im napisze. turyn mogą puszczać o tej porze na 2 bo i tak zazwyczaj nie ma tam nic ciekawego. a naszym dzieciom i w sumie nam należy się te 20 minut. poza tym jak wam się podoba puszczanie reklam między lippi and messy (zapomniałam jak to się pisze) a właściwą dobranocką? ja tego nie nawidze bo nabijają głowę mojej córeczki ogłupiającymi reklamami a nie mogę wyłączyć wtedy odbiornika bo przecież zaraz będzie druga bajka. dla mnie horror Odpowiedz Link Zgłoś
renka14 Re: dobranocka 18.02.06, 16:39 ja nie place abonamentu odkad raz nadali relacje z premiery "Zemsty" zamiast bajki, a puszczenie trzyminutowej Sali Mali o 20.00 w ramach dobranocki to szczyt wszystkiego, dla mnie ta olimpiada razem ze swoim kiczowatym otwarciem (szacuneczek tylko dla Pavarottiego) nic nie jest warta Odpowiedz Link Zgłoś
ciociapolcia Re: dobranocka 18.02.06, 16:47 Cale szczescie moja poczwara nie przywiazuje zbytniej uwagi do dobranocki, lubi teletubisie ktore oglada na kompie i wszystkie baje na mini-mini, ktorych nie oglada, a jedynie jeczy jak sie koncza i leca napisy i cholene MjM - nie wiem dlaczego. Jednak fakt, ze kosztem dzieciakow puscili olimpiade... Ech. Co do abonamentu, to tez nie place i placic nie bede, dopoki beda katowac nas reklamami i tiviszopami zakichanymi. Generalnie mam to w tym miejscu gdzie dobrze wychowane panie nie maja nic i az sie sama czasem dziwie, jak to mi sie tam wszystko miesci... w tej czelusci, ciemnosci i ciasnocie Odpowiedz Link Zgłoś
nika28wawa Re: dobranocka 18.02.06, 18:01 "Generalnie mam to ......" - dobrze powiedziane. Pozdrawiam Nika Odpowiedz Link Zgłoś
niepytana Dla tych co maja wszystko w dupie i nie tylko ;) 18.02.06, 19:41 Motylek hehehehehe. Moze text niezbyt ambitny ale jakby w temacie. Pamietajcie zeby zaczekac jakies 30sec do minuty zanim sie zaladuje. Zycze dobrej zabawy www.maxior.pl/?p=index&id=140&6 Odpowiedz Link Zgłoś
ciociapolcia Re: Dla tych co maja wszystko w dupie i nie tylko 18.02.06, 19:56 Ehehehee! To prawie tak jak ja , tylko bez Q... Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Dla tych co maja wszystko w dupie i nie tylko 18.02.06, 20:02 motyle towarzyszy mu już od bardzo dawna - uwielbiam go Odpowiedz Link Zgłoś
maw51 Dzisiaj to samo 18.02.06, 18:47 Dzisiaj wieczorynka będzie o 19:55 biorąc pod uwagę ze wiadomości mają być o 20:05 i biorąc poprawkę na reklamę dobranocka będzie trwała 1 minutę. Już lepiej powiedzcie dzieciom ze telewizor się zepsuł przynajmniej nie będą miały rozczarowanych minek. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ia5 Re: Dzisiaj to samo 18.02.06, 19:50 Dzięki,dobry pomysł,bo moi już czekają.Idę wywlec kabel z gniazdka Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: dobranocka 18.02.06, 20:19 MAMO,TO NIE FERRR,była tylko andy pandy i bałwanki posły spać.Zawse jak była krótka bajka to było więcej(( -może bałwanki były zmęczone( a wszystko po to ,żeby na początku wiadomośći powtórzyć to co oglądaliśmy wcześniej i co jeszcze w sporcie pokażą.PAJACE. proponuję cały ten post wysłać do TV i to każda z osobna.zapchać im skrzynkę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
barb42 Re: dobranocka 18.02.06, 21:14 Nio już to uczyniłam )) Oj nie pierwszy raz do TV piszę w sprawie dzieciowej i pewnie nie ostatni Pozdarwiam Basia! Odpowiedz Link Zgłoś
ewbal Mój list do TVP 18.02.06, 22:06 Szanowni Państwo! Nie wiem, czy jest sens pisać do Państwa, bo i tak nie reagujecie na żadne uwagi dotyczące programu TVP. Pewnie nie pierwsza i nie ostatnia pisze w sprawie dobranocki. Dlaczego nikt nie szanuje naszych dzieci? Już na tak wczesnym etapie swojego życia dowiadują się, że ich potrzeby się nie liczą. 3-4 letnie dzieci, w tym mój synek, nie rozumieją dlaczego nie ma ich ulubionej bajki. Czekają z utęsknieniem na Krecika, albo na Weterynarza Freda, a w zamian dostają jakiś "ochłap" w postaci kilkuminutowej bajki suto okraszonej reklamami. Ja rozumiem, że Turyn to ważna sprawa dla wielu Polaków, ale może wreszcie ktoś zrozumie, że dobranocka, to ważna sprawa dla dziecka. Wystarczyłaby przecież odrobina dobrej woli i jakoś tę sprawę można było załatwić. Chociażby puścić dobranockę na TVP2, informując o tym odpowiednio wcześniej. Ale po co? Przecież to TYLKO dzieci, popłaczą i przestaną. Kolejna sprawa to reklamy puszczane jeszcze kilka minut po 19-tej i (o ZGROZO!!!) między Lippy a dobranocką.. Ja rozumiem, reklama to kasa dla TVP, ale jakoś nie spotkałam się z blokiem reklamowym o 19:32. Ta sprawa była juz poruszana na forum gazetowym niejednokrotnie i doskonale o tym wiecie, ale, jak można było się spodziewać, nic w tej sprawie nie zostało zrobione. Rzecznik TVP tłumaczył, że pieniądze z reklam potrzebne są na nowe programy. Dobrze, to proszę mi wytłumaczyć w jakim celu puszczane są MAŁYM DZIECIOM ZWIASTUNY WIADOMOŚCI???????? I jeszcze jedno, telewizor służy w naszym domu prawie wyłącznie do oglądania dobranocki. Nie wiem czy jest sens dłużej płacić abonament, bajki na DVD kosztują obecnie naprawdę niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
jopowa Re: dobranocka 19.02.06, 14:17 wy w Polsce macie glupie z tym ambonamentm Odpowiedz Link Zgłoś
aniarad1 Re: dobranocka 20.02.06, 14:32 tez jestem zła na ostatnie dobranocki. dzicko ma swój rytm, o 19 dobranocka, kąpiel i spać. A oni tu wyskakują z 19.55! Poza tym puszczają kilkominutowa bajeczkę i koniec. Na szczęście jakoś mi sie udało wybrnąć i puścić dziecku bajkę na minimini. Pszczółka Maja uratowała już pare wieczorów Nie podoba mi się brak szacunku dla dzieci, wyrażany w ten sposób przez TV. Odpowiedz Link Zgłoś
cesarus Re: dobranocka 20.02.06, 17:59 jesli zdarzy sie ze tvp odpowie na ktorys z waszych- naszych emaili to prosze podzielcie sie z nami ta odpowiedzia. naprawde jestem ciekawa, co maja do powiedzenia czy po prostu zignoruja te maile. ania Odpowiedz Link Zgłoś
maw51 Re: dobranocka 20.02.06, 18:07 Miałam zamiar tak zrobić. Niestety sprawdziłam przed chwilą swoją skrzynkę i nie ma żadnej odpowiedzi od TVP. A dobranocka znowu o 19:55. Odpowiedz Link Zgłoś
ewbal Re: dobranocka 20.02.06, 19:10 U mnie też zero odzewu, ale szczególnie zaskoczona nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia80-80 Re: dobranocka 20.02.06, 18:50 Ja też do nich napisałam kilka "ciepłych" słów. Odpowiedz Link Zgłoś
gruba-buba Re: dobranocka 20.02.06, 19:07 Moje biedaki w ramach rekompensaty tłuką już od 18.30 Scoobiego długometrażowego z płyty, żeby zdążył się skończyć ok. przepisowej 19.30. Omamiłam, że dzisiaj to wogóle dobranocki nie będzie przez olimpiadę i chyba wcale się nie pomyliłam, bo z rozpiski gazetowej wynika, że dzisiaj na dobranoc dzieci obejrzą planszę "wieczorynka", a tuż po niej kolejną planszę z napisem "dobranoc". CHAMSTWO!!! Jak można tak lekceważyć nadzieję społeczeństwa polskiego i przyszłych fundatorów naszych emerytur? Zero przyszłościowego myślenia . Odpowiedz Link Zgłoś
tufda Re: dobranocka 20.02.06, 20:11 no żesz rwał jego nać. Juz od 15 minut powinna być dobranocka!!! Oczysiście starczyło im czasu na dwa bloki reklamowe i gadajace głowy ze studia olimpijskiego. A moja córka wciąż czeka. Pie..... telewizja polska. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Czyżby zwycięstwo?/ 21.02.06, 17:33 dzisiaj 19.00-19.30 DOBRANOCKA Chyba TVP skapitulowała;0 Odpowiedz Link Zgłoś
cesarus Re: Czyżby zwycięstwo?/ 21.02.06, 21:39 oto odpowiedz na mojego maila: (szkoda tylko, że nikt nie mógł się pod nią podpisać...) "Witamy Jest nam niezmiernie przykro,że w chwili obecnej takie sytuacje mają miejsce.Nie jest to zależne od nas.Jesteśmy zobligowani przez organizatorów Olimpiady do bezpośrednich przekazów i czas antenowy jest dyktowany przez nich.Napewno po zakończeniu Olimpiady takie sytuacje już nie będą miały miejsca. Oczywiście wszystkie uwagi widzów na ten temat przekazujemy Kierownictwu Programowemu." dobrze, że chociaż odpisali, chociaż odpowiedź pozostawiam bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś