5aga5 23.02.06, 13:04 Jak zachowują się Wasze dzieciaki w kontaktach z rówieśnikami lub dziećmi trochę starszymi np. na podwórku. Moja Psotnica jest troszkę onieśmielona i obserwuje każdy ruch i gest swojego rówieśnika, lub starszaka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kejtka1 Re: Rówieśnicy 23.02.06, 17:38 Moj Jasio jak był w wieku Natalki (około półtora roku) podchodził do innych dzieci z dużym dystansem albo wręcz bawił się sam, w poprzednie wakacje już widziałam znaczną poprawę w jego zachowaniu. Podchodził do dzieci, zagadywał. Myślę, że wcześniej właśnie nieumiejętność mówienia stanowiła dla niego jakąś barierę w kontaktach z innymi dziećmi. Natalka jest całkiem inna, bardziej śmiała i odważniejsza ale to chyba kwestia posiadania starszego rodzeństwa. Jaś i Natalka Odpowiedz Link Zgłoś
nadka1 Re: Rówieśnicy 23.02.06, 18:42 Moja podchodzi od razu do dzieci i przez dłuższą chwilę stoi przy nich i się przypatruje potem łazi krok w krok a potem to już trudno ją zagonić do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
lidma Re: Rówieśnicy 23.02.06, 21:00 Moja zawsze lubiła kontakt z dziećmi, nie przeszkadzało Jej że są starsze czy młodsze, szybko sie dostosowuje :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
rosie.rosie Re: Rówieśnicy 23.02.06, 23:08 Kamilka /w maju bedzie 2 latka/ podchodzi smialo i obserwuje po czym zagaduje po swojemu tzn. przewaznie pokazuje jaka ma sliczna czapeczke, buciki, sukieneczke czy co tam jej przyjdzie wlasnie do glowy Odpowiedz Link Zgłoś