Dodaj do ulubionych

Kto jest niezadowolony z wyboru imienia?

01.03.06, 22:45
Czy sa mamy, które wybrały by inne imię, dla dzieci oczywiście, gdyby mogły wybierac jeszcze raz?
Obserwuj wątek
    • figrut Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 01.03.06, 22:54
      Mój najmłodszy miał być Eliaszem, a został Oliwerem - wynik kompromisu ze
      zbuntowaną rodziną przeciw Eliaszowi. Do tej pory - 22 miesiące, wydaje mi się,
      że Eliasz bardziej by do niego pasowało.
      • pibrokmarys Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 09:05
        Ja zdecydowanie bym zmienila Kubusia (to niewiarygodne ilu ich jest) na Kamila
        albo Daniela.
    • aniask_mama Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 10:04
      Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia?

Mój syn, 5,5-latek jest niezadowolony!!!! Ma na imię Mikołaj i ostatnio pyta:
      - Czemu mam takie brzydkie imię?
      - Jak to brzydkie !!!??? Śliczne masz - odpowiadam
      - Brzydkie!
      - No, to jak w takim razie chciałbyś się nazywać?
      - Smok!

wink
      • coronella Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 10:14
        hahaha, dobre smile)

Ja gdybym mogła cofnąć czas, zmieniłabym... swoje imię. Nienawidzę go od samego początku, jak tylko zaczynałam rozumiec, co to jest imię. Mineło już ponad 30 lat, i nadal nie widze w nim, co mogło zachwycić kiedyś moich rodziców sad
        • bukacz Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 10:24
          no w sumie obiektywnie tlumaczac dorota to po rusku do buzi bodajze/ o ile sie
          nie myle smile
          ps bardzo fajne imie, wszystkie doroty to fajne dziewczyny smile
          • ewika-uk Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 10:57
            ja Ewa.do tej pory nie wybaczylam mamie,bo to ona tak sie zaparla zeby mi dac
            to imie
            dziecko Kasper,poszlam na kompromis...albo w koncu ustapilam bo chlop mi sie
            zawsciekl...ale na pewno jakby nie on, maly bylby Oskar
            • grzalka Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 11:10
              niezadowolona, to za duzo powiedziane, chciałam, żeby Aleksander był Aleksym, a
              Ania Hanią, ale wybór imienia zwykle jest kompromisem wink
      • moofka Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 19:05
        - Czemu mam takie brzydkie imię?
        > - Jak to brzydkie !!!??? Śliczne masz - odpowiadam
        > - Brzydkie!
        > - No, to jak w takim razie chciałbyś się nazywać?
        > - Smok!
        >
        > wink
      • wana Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 03.03.06, 15:57
        O, znam to. Moja Ula twierdziła, że chce być... "Talerzyk - Królewną".
        Pozdrawiam
        wana
    • magnoliabetty Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 11:49
      Jestem bardzo niezadowolona. Hormony ciążowe chyba przyćmiły mi umysł... smile
      Nasza córcia ma na imię Julia. Imię przepiękne, ale nie chcę sobie nawet
      wyobrażać, ile koleżanek o tym samym imieniu będzie miało nasze dziecko za parę
      lat... A miała być Blanka. Tylko ja się uparłam...Szkoda, że nie posłuchałam
      męża...
      • coronella Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 11:57

no, u mojej córki w przedszkolu, w 18 osobowej grupie, jest 5 Julii i 4 Zuzie smile
        • aniaop Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 12:02
          W grupie mojej corki ona- Zuzia jest jednasmile) Ale jak 4,5 roku temu wybieralam
          to imie nie bylo jeszcze tak bardzo popularne, jak rok, 2 lata pozniej. Teraz
          moze dalabym inne, wlasnie ze wzgledu na ilosc Zuz dokola. Zreszta ja chcialam
          Zosie, maz przeksztalcil w Zuzie...
          • coronella Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 12:09
            Twoja Zuzia jest chyba troszke starsza od mojej córki, a własnie w Dominiki wieku to imię stało się tak popularne. Zuzia, Julka, Kubus i Kacper
          • antonina_74 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 12:11
            Zoś też jest pełno smile ale Zosi bym nie zmieniła - być może zmieniłabym Kubę i
            upierała się przy imieniu Grześ bo Kubusiów jest mnóstwo sad ale Kuba pasuje do
            swojego imienia.
      • grzalka Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 03.03.06, 10:40
        a to róznie bywa, u mojej córki jest jedna Julia i żadnej Zuzki, za to u mnie w
        liceum nie było żadnej Ani, a ja byłam jedyna Aśką przez cały czas aż do
        ukończenia studiów, a to podobo taaakie popularne imiona
      • sylka22 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 08.03.06, 22:11
        jakbym miała miec córeczkę też bym chciła żęąła na imie Blanka - tylko u mnie z
        kolei reszcie rodziny się to imię nie podoba..nie wiem czemu sad

a synek miał byc Gabrys i jest Gabrys smile)
        tutaj akurat bylismy z niemężem bardzo zgodni
    • aiwilo1 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 12:25
      ja mam Oliwię w dzilnicy gdzie mieszkam nie słyszałam dotąd o Oliwii ale
      czytając forum jest dziewczynek o tym imieniu dosyć sporo ale raczej i tak bym
      nie zmieniła bo nie mam żadnej alternatywy
      • magda270519761 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 12:31
        A ja mam Róze i jestem zadowolona , a pierwszą córke nazwałam Paulina , a za
        rok było pełno Paulin tak bardzo stało się to imie popularne, a jeżeli chodzi o
        moje imie -Magda to mi się podoba.
        • monika121975 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 14:14
          A my mamy Martę - świadomy i przemyślany wybór - może nie tak do końca, bo
          jednak wolałabym Marię czyli Marysię smile
    • twinmama76 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 14:57
      Chętnie zmieniłabym imię synka - Szymon. Nie chodzi o to, że przestało mi sie
      ono podobać, czy tez o jego popularność. Po prostu teraz widze, że mój synek to
      Wojtuś wink Jakoś to imie mi bardziej do niego pasuje.
      Za to moja córcia to bez wątpienia Zuza i nie ma znaczenia fakt, ile będzie
      miała koleżanek o tym samym imieniu.
      • ibulka Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 17:01
        Julia (2,4) - nigdy w życiu nie mogłabym jej nazwać inaczej smile) To po prostu
        Julia i nic innego do niej nie pasuje. No, może troszkę Ola, ale coś nie bardzo
        hehehe tongue_out
        Daria - imię z literką 'r' w środku, a więc kojarzy mi się z charakterkiem. I
        taka jest moja młodsza córcia - baaardzo charakterna istotka smile)
        Łukasz - do mojego synusia nie pasuje żadne inne imię. Po prostu Łukasz smile)

A jeśli chodzi o moje imię, hmm... Od 18. roku życia nazywam się Katarzyna, ale
        do pełnoletności byłam... Marioną -.-'
        Mamusia i tatuś długo myśleli...
        • llidkaa Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 17:59
          a ja mojej Majusi nigdy w zyciu nie zmienilabym imienia, w 100% trafione.
      • gemmavera Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 20:27
        Hehe, Twinmamo, ja też mam Zuzę i Wojtusia. wink) Przez pewien czas była opcja,
        że drugie dziecię, o ile okaże się chłopcem, będzie Szymonem.
        Co ciekawe, w ciązy z Wojtkiem nie mogliśmy się zdecydować na imię i na
        początku syn był bezimienny. Miał być Witkiem, ale właśnie przyjrzeliśmy się mu
        dokładnie i zaraz zobaczyliśmy, że to jednak Wojtuś. wink)

A moja Zuzka to jest po prostu Zuzka i żadne inne imię by do niej nie pasowało.
        • ibulka Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 20:40
          Czasami tak jest, że trafi się z imieniem w 10, a czasami do dziecka pasuje
          więcej imion smile Kwestia przyzwyczajenia.
          Nie mniej jednak nadal upieram się, że z imionkami dla moich dzieci trafiliśmy
          dobrze smile

A czy któraś mama chciałaby zmienić swoje imię?
          Dlaczego? smile
          • antonina_74 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 22:17
            > A czy któraś mama chciałaby zmienić swoje imię?
            > Dlaczego? smile

ja chciałam przez pierwsze 20 lat życia, łatwo zgadnąć dlaczego smile))
            w liceum przedstawiaam się jako Anna i do tej pory koleżanki z tamtych lat
            mowią do mnie Aniu.
            Potem mi przeszło.
          • grania_ja Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 12.03.06, 21:13
            my poszlismy w zaparcie nikt z rodziny niemiał nic do powiedzenia. Nasz synek
            nazywa się Ryszard Lew i kochamy naszego lewka. rodzina pogodziła się i z rysiem
            i lewkiem choc niebyło łatwo. pozdrawiaam
    • gb77 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 21:05
      moja Maja przez jedna dobe nazywala sie Kalina ale z mezem stwierdzilismy ze
      jednak nie pasuje nam to i zmienilismy na MAJKE! i nie zmienilabym tego
      imienia smile
    • anet81 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 22:16
      No, ja mam Pawełka i... jestem zdumiona, ze wokół mnóstwo Pawełków.
      A my wybraliśmy to imię bo nie lubimy imion "modnych", dlatego chcieliśmy takie
      zwyczajne, proste, stare imię... A tu masz babo placek, gdzie się nie
      obejrzysz, tam Pawełek...
      smile
    • onika27 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 22:53
      a mój synek to po prostu grześ i zadne inne imie do niego nie pasujesmile moje
      Monika tez mi sie bardzo podoba choc był czas ze mialam pretensje do mamy ze
      siostra jest Anna a nie ja ale teraz Anna mi sie juz nie podobasmile
    • zebra12 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 03.03.06, 06:31
      Moim córeczkom imiona pasują bardzo, choć nad Antosią się długo
      zastanawialiśmy. Chciałam imię miało popularne. Tosia ma dziś 9 lat. Za to
      Jadzia - 6 lat, też wygląda na Jadzię i nie wyobrażam sobie innego imienia dla
      niej. Jest taka drobniutka, malutka, taka Jagódka! Gdybym miała suna to byłby
      Julian.
    • niya Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 03.03.06, 08:41

mi imię mojej córeczki bardzo sie podoba jednak chyba bym zmieniła bo co druga
      dziewczynka teraz to Julia uncertain
      • sutra Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 04.03.06, 09:56
        Zmień na Juliannę. Zmiana niewielka, a już zawsze to nie Julia.
      • grania_ja Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 12.03.06, 21:17
        albo zmień na JULITKA ładne imie podobne do juli a mało popularne
    • reniadt Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 03.03.06, 09:51
      Ja mialam dla swojego synka imie wybrane na dlugo, dlugo zanim byl w planach, a
      przeciez nie wiedzialam czy trafi mi sie syn, wiec nie wyobrazam sobie innego
      synka niz mojego Beniaminka, Bena, Benka. A swoje Renata oj zmienilabym chetnie
      ale nie az tak bardzo moze na inna forme swojego imienia "Rena", bo Renat jest
      pelno. Znam pary ktore zmienialy imiona swoich dzieci gdy jeszcze mieli czas
      (chyba jest to okres 30 dni).
      • ibulka Re: 30 dni na zmianę 03.03.06, 14:54
        Tak, 30 dni - przynajmniej w naszym przypadku tak było. Nasze bliźniaki były
        początkowo Hubert i Daria, ale w końcu Hubert został Łukaszem i to jest to! smile
        • b.bujak Re: 30 dni na zmianę ??? 03.03.06, 15:20
          syn mojej siostry mial 6 miesiecy, gdy moja siostra stwierdzila, ze zmieni mu
          imie, jak to zrobila w urzedzie - nie dopytywalam sie; 30 dni - zajelo rodzinie
          przestawienie sie, ze Paweł już nie jest Tomkiem...
    • b.bujak Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 03.03.06, 11:23
      wątek odwrócił sie o 180 stopni, wiec ja tez napisze, ze wybor imienia dla
      mojego syna to byl strzal w 10; nie wyobrazam sobie, zeby mogl miec inne imie -
      Marek - dobrze sie używa na co dzień, ładnie sie komponuje z naszym nazwiskiem
      i okazuje sie, ze w tych czasach jest to imie rzadko spotykane i oryginalne..
      • aniaop Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 03.03.06, 14:18
        Ja jestem Anna i zawsze bardzo lubilam swoje imie.
        Natomiast moja Zuzia moze i dobrze, ze nie zostala jednak Zosia bo "niesforna
        Zuzia" to jak najbardziej ona. Chociaz pani wozna w przedszkolu uparcie nazywa
        ja Gabrysia.
    • agadzie1 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 06.03.06, 00:00
      od zawsze chciałam, by mój synek miał na imię Nataniel, został jednak Kamilem
      popełniłam błąd, bo jednak Nataniel pasował by do niego bardziej
      zdecydowaliśmy się na Kamila, żeby nie mylił się z tatą Danielem
      Daniel-Nataniel
    • begonia4 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 06.03.06, 11:09
      Ja uwielbiam imie mojej córci - Ola. Gdy je wybieraliśmy 6 lat temu, wydawało
      sie nam, ze będzie oryginalne, rzadkie.. A tu w przedszkolu w grupie jeszcze 2
      Olcie i wychowawczyni też Ola. Jendak nie zmieniłabym tego imienia - bardzo do
      niej pasuje. Podobno wszystkie Ole są od chmur zawracania smile słodkie chuligany,
      odważne i przebojowe. Taka własnie jest moja Olcia ( jak się wkurzę to mówię
      Olucha - paskudniucha). A ja jestem Marta - i też b. się cieszę, w zyciu
      poznałam może jeszcze z 1 albo 2 Marty. A podobmo Marta jest grzechu warta smile
      Pozdrawiam
    • lusia79 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 06.03.06, 11:20
      No ja z całą pewnością drugie imię dziecka chętnie bym zmieniła... Pierwsze
      jest takie jakie być powinno smile
      • lemur_ks my jesteśmy zadowolenii 06.03.06, 17:18
        Nasz synek to Kornel i nie wyobrażamy sobie, że mógłby nosić inne imię. Kornel
        i tylko Kornel.
        pozdrawiamy
        • lemur_ks zadowoleni:)) 06.03.06, 17:19
          Zadowoleni oczywiście smile)
          • marceliszpak79 Dorotka :) czyli "dar boży" 06.03.06, 20:35
            Nam się podoba, a małej zobaczymy smile
            • ibulka Re: Dorotka :) czyli "dar boży" 06.03.06, 21:27
              Dorota - fajne imię, wydaje mi się, że teraz niezbyt popularne u małych
              dziewczynek smile
    • dzemma Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 08.03.06, 17:51
      Ja kiedy wybierałam imię dla synka, nikt ze znajomych nie znał nikogo o takim
      imieniu i wydawoło mi sie oryginalne - "Marcel" Niestety po półtora roku, gdzie
      nie słyszę to wszyscy chlopcy, osiedle, park itp. właśnie tak maja na imię,
      gdybym mogła zmienić nazywałby się Fabian.
      • ibulka Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 08.03.06, 18:04
        Imię Fabian źle mi się kojarzy, nie wiem czemu, ale z jakimś... narkotykiem indifferent
        Natomiast Marcel - imię swietne smile)
    • maniolka05 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 08.03.06, 22:16
      Ja mam Weronisie i tego bym nie zmieniła choć miała być Mariolka, i myślę że
      byłaby baaaardzo orginalna!!! Ale po sprzeciwach teściowej że to nie jest
      świete imię zmiękłam. Jestem na siebie troche zła(a na teściową wściekła) bo
      mogłam na drugie tak dać córci,za to wielka babcia nie odzywa sie do nas
      miesiąc mimo że mieszka 5 min od nas.
      • ibulka Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 08.03.06, 22:29
        Szczerze mówiąc imie Mariola źle mi się kojarzy. Przede wszystkim dlatego, że
        w 'Na dobre i na złe' irytuje mnie postać salowej Mariolki. Po drugie - jakoś
        tak wiejsko mi brzmi sad(
        • beatale Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 08.03.06, 23:42
          u nas miala byc Zosia ale to byłąpierwsza miłosc męzą wiec nie przeszłosmile) i
          zostala Julia choc nie było to przemyslane bo urodzila sie w 36 tygodniu ...
          miała byc Marta lub Daria .. no i Julek od groma i trochesmile))
    • alabama8 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 09.03.06, 15:04
      A mój ma na imię Sheffield, ale dzielnie sobie z tym problemem radzi przyjmując
      co i rusz inne osobowości i płcie, był już Złotowłosą, Bobem, Mario,
      Karnotaurem, Nosorożcem Frankiem, Mamutem Manfredem, Kowbojem Chudym, Welmą od
      Scooby-Doo ... właściwie wracając do domu po pracy sama nie wiem kogo w domu
      zastanę.
      • ibulka Re: Sheffield 09.03.06, 15:51
        Ale chyba nie mieszkacie w Polsce? smile)
        • a.lenard Re: Sheffield 10.03.06, 21:48
          moja siostra to Milena, zawsze jej zazdrościłam jak byłam dzieckiem, ale już mi
          przeszło, moje tez juz mi sie podoba smile
    • koleandra Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 12.03.06, 21:44
      Moja córka nigdy zapytana nie powie że ma na imię Ada, zawsze
      odpowiada "Tralaletka" ale czy jest niezadowolona? nie wiem. Ja sama uważam, że
      mam ładne imię choć także bardzo popularne.
      Jestem bardzo szczęśliwa, że zdołałam przewalczyć imię syna - Natan, zawsze
      chciałam go tak nazwać ale mąz się tak zapierał i opierał, chciał jakieś
      zwyklejsze imię. Nie wiem, może będę kiedys żałować, albo syn mi będzie
      wypominał... Na chwilę obecną uważam, że moje dzieci mają najpiękniesze
      imiona smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka