coronella 01.03.06, 22:45 Czy sa mamy, które wybrały by inne imię, dla dzieci oczywiście, gdyby mogły wybierac jeszcze raz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
figrut Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 01.03.06, 22:54 Mój najmłodszy miał być Eliaszem, a został Oliwerem - wynik kompromisu ze zbuntowaną rodziną przeciw Eliaszowi. Do tej pory - 22 miesiące, wydaje mi się, że Eliasz bardziej by do niego pasowało. Odpowiedz Link Zgłoś
pibrokmarys Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 09:05 Ja zdecydowanie bym zmienila Kubusia (to niewiarygodne ilu ich jest) na Kamila albo Daniela. Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 10:04 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? Mój syn, 5,5-latek jest niezadowolony!!!! Ma na imię Mikołaj i ostatnio pyta: - Czemu mam takie brzydkie imię? - Jak to brzydkie !!!??? Śliczne masz - odpowiadam - Brzydkie! - No, to jak w takim razie chciałbyś się nazywać? - Smok! Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 10:14 hahaha, dobre ) Ja gdybym mogła cofnąć czas, zmieniłabym... swoje imię. Nienawidzę go od samego początku, jak tylko zaczynałam rozumiec, co to jest imię. Mineło już ponad 30 lat, i nadal nie widze w nim, co mogło zachwycić kiedyś moich rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
bukacz Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 10:24 no w sumie obiektywnie tlumaczac dorota to po rusku do buzi bodajze/ o ile sie nie myle ps bardzo fajne imie, wszystkie doroty to fajne dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
ewika-uk Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 10:57 ja Ewa.do tej pory nie wybaczylam mamie,bo to ona tak sie zaparla zeby mi dac to imie dziecko Kasper,poszlam na kompromis...albo w koncu ustapilam bo chlop mi sie zawsciekl...ale na pewno jakby nie on, maly bylby Oskar Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 11:10 niezadowolona, to za duzo powiedziane, chciałam, żeby Aleksander był Aleksym, a Ania Hanią, ale wybór imienia zwykle jest kompromisem Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 19:05 - Czemu mam takie brzydkie imię? > - Jak to brzydkie !!!??? Śliczne masz - odpowiadam > - Brzydkie! > - No, to jak w takim razie chciałbyś się nazywać? > - Smok! > > ____________________ no padłam DDD uściskaj syneczka Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 03.03.06, 15:57 O, znam to. Moja Ula twierdziła, że chce być... "Talerzyk - Królewną". Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliabetty Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 11:49 Jestem bardzo niezadowolona. Hormony ciążowe chyba przyćmiły mi umysł... Nasza córcia ma na imię Julia. Imię przepiękne, ale nie chcę sobie nawet wyobrażać, ile koleżanek o tym samym imieniu będzie miało nasze dziecko za parę lat... A miała być Blanka. Tylko ja się uparłam...Szkoda, że nie posłuchałam męża... Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 11:57 no, u mojej córki w przedszkolu, w 18 osobowej grupie, jest 5 Julii i 4 Zuzie Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 12:02 W grupie mojej corki ona- Zuzia jest jedna) Ale jak 4,5 roku temu wybieralam to imie nie bylo jeszcze tak bardzo popularne, jak rok, 2 lata pozniej. Teraz moze dalabym inne, wlasnie ze wzgledu na ilosc Zuz dokola. Zreszta ja chcialam Zosie, maz przeksztalcil w Zuzie... Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 12:09 Twoja Zuzia jest chyba troszke starsza od mojej córki, a własnie w Dominiki wieku to imię stało się tak popularne. Zuzia, Julka, Kubus i Kacper Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 12:11 Zoś też jest pełno ale Zosi bym nie zmieniła - być może zmieniłabym Kubę i upierała się przy imieniu Grześ bo Kubusiów jest mnóstwo ale Kuba pasuje do swojego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 03.03.06, 10:40 a to róznie bywa, u mojej córki jest jedna Julia i żadnej Zuzki, za to u mnie w liceum nie było żadnej Ani, a ja byłam jedyna Aśką przez cały czas aż do ukończenia studiów, a to podobo taaakie popularne imiona Odpowiedz Link Zgłoś
sylka22 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 08.03.06, 22:11 jakbym miała miec córeczkę też bym chciła żęąła na imie Blanka - tylko u mnie z kolei reszcie rodziny się to imię nie podoba..nie wiem czemu a synek miał byc Gabrys i jest Gabrys ) tutaj akurat bylismy z niemężem bardzo zgodni Odpowiedz Link Zgłoś
aiwilo1 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 12:25 ja mam Oliwię w dzilnicy gdzie mieszkam nie słyszałam dotąd o Oliwii ale czytając forum jest dziewczynek o tym imieniu dosyć sporo ale raczej i tak bym nie zmieniła bo nie mam żadnej alternatywy Odpowiedz Link Zgłoś
magda270519761 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 12:31 A ja mam Róze i jestem zadowolona , a pierwszą córke nazwałam Paulina , a za rok było pełno Paulin tak bardzo stało się to imie popularne, a jeżeli chodzi o moje imie -Magda to mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
monika121975 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 14:14 A my mamy Martę - świadomy i przemyślany wybór - może nie tak do końca, bo jednak wolałabym Marię czyli Marysię Odpowiedz Link Zgłoś
twinmama76 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 14:57 Chętnie zmieniłabym imię synka - Szymon. Nie chodzi o to, że przestało mi sie ono podobać, czy tez o jego popularność. Po prostu teraz widze, że mój synek to Wojtuś Jakoś to imie mi bardziej do niego pasuje. Za to moja córcia to bez wątpienia Zuza i nie ma znaczenia fakt, ile będzie miała koleżanek o tym samym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 17:01 Julia (2,4) - nigdy w życiu nie mogłabym jej nazwać inaczej ) To po prostu Julia i nic innego do niej nie pasuje. No, może troszkę Ola, ale coś nie bardzo hehehe Daria - imię z literką 'r' w środku, a więc kojarzy mi się z charakterkiem. I taka jest moja młodsza córcia - baaardzo charakterna istotka ) Łukasz - do mojego synusia nie pasuje żadne inne imię. Po prostu Łukasz ) A jeśli chodzi o moje imię, hmm... Od 18. roku życia nazywam się Katarzyna, ale do pełnoletności byłam... Marioną -.-' Mamusia i tatuś długo myśleli... Odpowiedz Link Zgłoś
llidkaa Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 17:59 a ja mojej Majusi nigdy w zyciu nie zmienilabym imienia, w 100% trafione. Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 20:27 Hehe, Twinmamo, ja też mam Zuzę i Wojtusia. ) Przez pewien czas była opcja, że drugie dziecię, o ile okaże się chłopcem, będzie Szymonem. Co ciekawe, w ciązy z Wojtkiem nie mogliśmy się zdecydować na imię i na początku syn był bezimienny. Miał być Witkiem, ale właśnie przyjrzeliśmy się mu dokładnie i zaraz zobaczyliśmy, że to jednak Wojtuś. ) A moja Zuzka to jest po prostu Zuzka i żadne inne imię by do niej nie pasowało. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 20:40 Czasami tak jest, że trafi się z imieniem w 10, a czasami do dziecka pasuje więcej imion Kwestia przyzwyczajenia. Nie mniej jednak nadal upieram się, że z imionkami dla moich dzieci trafiliśmy dobrze A czy któraś mama chciałaby zmienić swoje imię? Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 22:17 > A czy któraś mama chciałaby zmienić swoje imię? > Dlaczego? ja chciałam przez pierwsze 20 lat życia, łatwo zgadnąć dlaczego )) w liceum przedstawiaam się jako Anna i do tej pory koleżanki z tamtych lat mowią do mnie Aniu. Potem mi przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
grania_ja Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 12.03.06, 21:13 my poszlismy w zaparcie nikt z rodziny niemiał nic do powiedzenia. Nasz synek nazywa się Ryszard Lew i kochamy naszego lewka. rodzina pogodziła się i z rysiem i lewkiem choc niebyło łatwo. pozdrawiaam Odpowiedz Link Zgłoś
gb77 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 21:05 moja Maja przez jedna dobe nazywala sie Kalina ale z mezem stwierdzilismy ze jednak nie pasuje nam to i zmienilismy na MAJKE! i nie zmienilabym tego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
anet81 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 22:16 No, ja mam Pawełka i... jestem zdumiona, ze wokół mnóstwo Pawełków. A my wybraliśmy to imię bo nie lubimy imion "modnych", dlatego chcieliśmy takie zwyczajne, proste, stare imię... A tu masz babo placek, gdzie się nie obejrzysz, tam Pawełek... Odpowiedz Link Zgłoś
onika27 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 02.03.06, 22:53 a mój synek to po prostu grześ i zadne inne imie do niego nie pasuje moje Monika tez mi sie bardzo podoba choc był czas ze mialam pretensje do mamy ze siostra jest Anna a nie ja ale teraz Anna mi sie juz nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 03.03.06, 06:31 Moim córeczkom imiona pasują bardzo, choć nad Antosią się długo zastanawialiśmy. Chciałam imię miało popularne. Tosia ma dziś 9 lat. Za to Jadzia - 6 lat, też wygląda na Jadzię i nie wyobrażam sobie innego imienia dla niej. Jest taka drobniutka, malutka, taka Jagódka! Gdybym miała suna to byłby Julian. Odpowiedz Link Zgłoś
niya Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 03.03.06, 08:41 mi imię mojej córeczki bardzo sie podoba jednak chyba bym zmieniła bo co druga dziewczynka teraz to Julia Odpowiedz Link Zgłoś
sutra Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 04.03.06, 09:56 Zmień na Juliannę. Zmiana niewielka, a już zawsze to nie Julia. Odpowiedz Link Zgłoś
grania_ja Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 12.03.06, 21:17 albo zmień na JULITKA ładne imie podobne do juli a mało popularne Odpowiedz Link Zgłoś
reniadt Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 03.03.06, 09:51 Ja mialam dla swojego synka imie wybrane na dlugo, dlugo zanim byl w planach, a przeciez nie wiedzialam czy trafi mi sie syn, wiec nie wyobrazam sobie innego synka niz mojego Beniaminka, Bena, Benka. A swoje Renata oj zmienilabym chetnie ale nie az tak bardzo moze na inna forme swojego imienia "Rena", bo Renat jest pelno. Znam pary ktore zmienialy imiona swoich dzieci gdy jeszcze mieli czas (chyba jest to okres 30 dni). Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: 30 dni na zmianę 03.03.06, 14:54 Tak, 30 dni - przynajmniej w naszym przypadku tak było. Nasze bliźniaki były początkowo Hubert i Daria, ale w końcu Hubert został Łukaszem i to jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: 30 dni na zmianę ??? 03.03.06, 15:20 syn mojej siostry mial 6 miesiecy, gdy moja siostra stwierdzila, ze zmieni mu imie, jak to zrobila w urzedzie - nie dopytywalam sie; 30 dni - zajelo rodzinie przestawienie sie, ze Paweł już nie jest Tomkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 03.03.06, 11:23 wątek odwrócił sie o 180 stopni, wiec ja tez napisze, ze wybor imienia dla mojego syna to byl strzal w 10; nie wyobrazam sobie, zeby mogl miec inne imie - Marek - dobrze sie używa na co dzień, ładnie sie komponuje z naszym nazwiskiem i okazuje sie, ze w tych czasach jest to imie rzadko spotykane i oryginalne.. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 03.03.06, 14:18 Ja jestem Anna i zawsze bardzo lubilam swoje imie. Natomiast moja Zuzia moze i dobrze, ze nie zostala jednak Zosia bo "niesforna Zuzia" to jak najbardziej ona. Chociaz pani wozna w przedszkolu uparcie nazywa ja Gabrysia. Odpowiedz Link Zgłoś
agadzie1 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 06.03.06, 00:00 od zawsze chciałam, by mój synek miał na imię Nataniel, został jednak Kamilem popełniłam błąd, bo jednak Nataniel pasował by do niego bardziej zdecydowaliśmy się na Kamila, żeby nie mylił się z tatą Danielem Daniel-Nataniel Odpowiedz Link Zgłoś
begonia4 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 06.03.06, 11:09 Ja uwielbiam imie mojej córci - Ola. Gdy je wybieraliśmy 6 lat temu, wydawało sie nam, ze będzie oryginalne, rzadkie.. A tu w przedszkolu w grupie jeszcze 2 Olcie i wychowawczyni też Ola. Jendak nie zmieniłabym tego imienia - bardzo do niej pasuje. Podobno wszystkie Ole są od chmur zawracania słodkie chuligany, odważne i przebojowe. Taka własnie jest moja Olcia ( jak się wkurzę to mówię Olucha - paskudniucha). A ja jestem Marta - i też b. się cieszę, w zyciu poznałam może jeszcze z 1 albo 2 Marty. A podobmo Marta jest grzechu warta Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lusia79 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 06.03.06, 11:20 No ja z całą pewnością drugie imię dziecka chętnie bym zmieniła... Pierwsze jest takie jakie być powinno Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_ks my jesteśmy zadowolenii 06.03.06, 17:18 Nasz synek to Kornel i nie wyobrażamy sobie, że mógłby nosić inne imię. Kornel i tylko Kornel. pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
marceliszpak79 Dorotka :) czyli "dar boży" 06.03.06, 20:35 Nam się podoba, a małej zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Dorotka :) czyli "dar boży" 06.03.06, 21:27 Dorota - fajne imię, wydaje mi się, że teraz niezbyt popularne u małych dziewczynek Odpowiedz Link Zgłoś
dzemma Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 08.03.06, 17:51 Ja kiedy wybierałam imię dla synka, nikt ze znajomych nie znał nikogo o takim imieniu i wydawoło mi sie oryginalne - "Marcel" Niestety po półtora roku, gdzie nie słyszę to wszyscy chlopcy, osiedle, park itp. właśnie tak maja na imię, gdybym mogła zmienić nazywałby się Fabian. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 08.03.06, 18:04 Imię Fabian źle mi się kojarzy, nie wiem czemu, ale z jakimś... narkotykiem Natomiast Marcel - imię swietne ) Odpowiedz Link Zgłoś
maniolka05 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 08.03.06, 22:16 Ja mam Weronisie i tego bym nie zmieniła choć miała być Mariolka, i myślę że byłaby baaaardzo orginalna!!! Ale po sprzeciwach teściowej że to nie jest świete imię zmiękłam. Jestem na siebie troche zła(a na teściową wściekła) bo mogłam na drugie tak dać córci,za to wielka babcia nie odzywa sie do nas miesiąc mimo że mieszka 5 min od nas. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 08.03.06, 22:29 Szczerze mówiąc imie Mariola źle mi się kojarzy. Przede wszystkim dlatego, że w 'Na dobre i na złe' irytuje mnie postać salowej Mariolki. Po drugie - jakoś tak wiejsko mi brzmi ( Odpowiedz Link Zgłoś
beatale Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 08.03.06, 23:42 u nas miala byc Zosia ale to byłąpierwsza miłosc męzą wiec nie przeszło) i zostala Julia choc nie było to przemyslane bo urodzila sie w 36 tygodniu ... miała byc Marta lub Daria .. no i Julek od groma i troche)) Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 09.03.06, 15:04 A mój ma na imię Sheffield, ale dzielnie sobie z tym problemem radzi przyjmując co i rusz inne osobowości i płcie, był już Złotowłosą, Bobem, Mario, Karnotaurem, Nosorożcem Frankiem, Mamutem Manfredem, Kowbojem Chudym, Welmą od Scooby-Doo ... właściwie wracając do domu po pracy sama nie wiem kogo w domu zastanę. Odpowiedz Link Zgłoś
a.lenard Re: Sheffield 10.03.06, 21:48 moja siostra to Milena, zawsze jej zazdrościłam jak byłam dzieckiem, ale już mi przeszło, moje tez juz mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: Kto jest niezadowolony z wyboru imienia? 12.03.06, 21:44 Moja córka nigdy zapytana nie powie że ma na imię Ada, zawsze odpowiada "Tralaletka" ale czy jest niezadowolona? nie wiem. Ja sama uważam, że mam ładne imię choć także bardzo popularne. Jestem bardzo szczęśliwa, że zdołałam przewalczyć imię syna - Natan, zawsze chciałam go tak nazwać ale mąz się tak zapierał i opierał, chciał jakieś zwyklejsze imię. Nie wiem, może będę kiedys żałować, albo syn mi będzie wypominał... Na chwilę obecną uważam, że moje dzieci mają najpiękniesze imiona Odpowiedz Link Zgłoś