Dodaj do ulubionych

oj te teściowe

15.04.06, 16:02
Własnie zbliża się termin mojego porodu - to będzie drugie dziecko... I
teściowa wpadla na pomysł aby pierworodne dziecko spało z nimi tzn. z teściową
i teściem w ich pokoju, my mieszkamy niestety z teściami, oni na dole, my na
górze. Już nie mówię, ze organizacyjnie tego sobie nie wyobrażam, bo oni
wcześnie wstają rano, o 5:20 i co dziecko będą budzić i przynosić mi na gorę,
to przecież dla dziecka raczej nie jest dobrze, bo pomyśli iż ja go już nie
chcę, ze teraz drugie jest najważniejsze... Niby nie mam co za bardzo narzekać
na teściową, ale czasami ma takie pomysły....
Obserwuj wątek
    • tamara30 Re: oj te teściowe 15.04.06, 16:40
      I co dasz pierworodne tesciowej???
      Czy udzielilaś asertywnej odpowiedzi??
      Jak czytam cos takiego, to cieszę się bardzo, że do obojga Rodziców mam ponad 100 km w różnych kierunkach Polski.
      Ja bym nie dała, nawet na jedna noc.

Wesołych Świąt!
      • ezdunek Re: oj te teściowe 15.04.06, 16:52
        powiedz jej to co nam i po kłopocie
        a swoją drogą to zapewne chciała wam pomóc,nie myśląc o całokształcie sprawy
        • chimba Re: oj te teściowe 15.04.06, 17:35
          Pewnie chciała pomóc - to fakt, nie przeczę, ale wiecie jak to jest czasami...
          Oczywiście powiedzialąm nie, bo rozumiem dać dziecko na jedną noc w tygodniu to
          jeszcze może być i nawet frajda dla dziecka, ale cały czas. Chcę zrobić tak, aby
          pierwprpdny nadal czuł sie kochanym dzieckiem i nie opuszczonym przez rodziców,
          chcę być taką mamą jak dotychczas. Chcę spędzać z pierworodnym tyle czasu ile
          się da, chcę aby wiedział, ze między nami nic się nie zmieniło.
          POzdrawiam
    • chimba Re: oj te teściowe 15.04.06, 17:36
      A zapomniałam dodać, że ma 2 i poł roku.
    • czajkax2 Re: oj te teściowe 15.04.06, 19:09
      najgorszą rzecza jaka mogłabys zrobic to przystac na pomysł teściowej. Dziecko
      poczuje sie odrzucone i co tu ukrywac,niekochane przez was. Niezłe pomysły ma
      twoja tesciowa.

Moja teściowa,kiedy przestałam karmic piersią(a karmiłam tylko 1,5 mies)
      stwierdziła ze teraz to kazdy moze juz moją córkę wychowywac i zaproponowała
      aby mój mąz przywoził małą do nich przed pracą(godz6,30) i odbierał po pracy
      (godz 19). Dodam ze ja nie pracowałam,więc nie wiem co niby miałabym robicsmile

• ren12 Re: oj te teściowe 15.04.06, 19:13
        Nigdy w zyciu.Nie zgadzaj się na to,a z jakiej racji.
        Moja tesciowa tez na to wpadła jak mała nie dawała mi spac w nocy.
        Nigdy przenigdy,chociaz chodziłam na zesach.
        Moje dziecko i ja musze i dam sobie rade.
        Nie wyobrazam sobie inaczej!!!!!
        • egoya Re: oj te teściowe 15.04.06, 19:17
          ale ma pomysły. Zapewne to było dlatego aby ci pomóc, ale jak wiele z nas dasz sobie doskonale z dwójką dzieciaków. Ja też nie wyobrażam sobie aby moje dzieci spały gdzie indziej. Mój 5 latek spał poza domem 4 razy, w tym dwa u mojej mamy mieszkającej na parterze tego samego domu. Jakoś nie lubię jak go nie ma i nie pozwalam na takie wypady, a co dopiero żeby nocował tak przez jakiś czas. Nie zgadzaj się.
          • vanilla_sky7 Re: oj te teściowe 15.04.06, 22:40
            O Bożesad( Ale pomysłsad
            • bella41 Re: oj te teściowe 15.04.06, 23:51
              ja mieszkam w stanach i moja chciala, zebym mojego synka dala kolezance, ktora
              wracala do polski /nota bene z przesiadka, 5 godzin czekania/ i jak ona by go
              tak przez kilka miesiecy miala, to by sie nim nacieszyla
              powiedzialam jej, ze sobie nie wyobrazam takiej sytuacji, moje diecko i tyle
    • chimba Re: oj te teściowe 29.04.06, 18:23
      Widzicie minęły dwa tygodnie a teściowa powróciła do tematu... bo akurat
      wsawialiśmy łóżeczko do pokoju, że może pierworodny jednak pójdzie do nich na
      dół..... oczywiście nie wyraziłam zgody ponownie...
      Pozdrawiam
      • egoya Re: oj te teściowe 29.04.06, 20:25
        I tak trzymaj!!!
    • goja1955 Re: oj te teściowe 01.05.06, 17:02
      chimba napisała:
      witam.Ja tez jestem teśćiową i babcią i nigdy bym młodym dziecka nie
      zabrała,mogę je wziąść na niedziele lub jak młodzi idą na imprezę,wtedy robię
      to z przyjemnoscią dlaczego niektóre [tesciowe i babcie]są takie dziwne młodz
      tez potrafią świetnie sobie dać radę.nie wtrącajmy się im chyba ze poproszą o
      pomoc
    • maggs1 Re: oj te teściowe 02.05.06, 23:05
      Nigdy w życiu!!!! sama mam synka ponad 2-latka i wiem, że on teraz staje się coraz bardziej przywiązany, wrażliwy, czuły. Dziś mi powiedział, że jestem jego przyjacielem. notabene, skąd on takie rzeczy wie? Nie zgadzaj się, jakos dacie radę, naprawdę szkoda dziecka. ja tez dopiero niedawno nauczyłam sie mówic teściom, co myslę o ich pomysłach ( równie 'fantastycznych"). najwyżej będę złą synową i mnie obgadają do rodziny. Nie obchodzi mnie to, dzieci najwazniejsze.
      • agatha61 Re: oj te teściowe 03.05.06, 21:56
        oj przenigdy bym sie nie zgodzila. moja tez ma takie pomysly, widzi moje
        dziecko raz na miesiac, a i tak "zabawi" ja tylko 3 min a potem sie walnie na
        kanape. Ale caly czas gada dajcie mi Majke na jakis weekend. Niewazne ze nie
        wie co dziecko je o ktorej idzie spac itd. Dobrze ze moj slubny wybija jej
        szybko takie pomysly z glowy.
        Agata
    • panna.sarabella Re: oj te teściowe 04.05.06, 12:46
      też nigdy bym się nie zgodziła

moja teściowa chciała sobie zabrać moja córeczkę jak będzie miałą 3 latka
      (czyli za 2,5 roku) do swojej mamy - babcia męża mieszka 400km od nas, teściowa
      jechałaby sama z małą pociągiem... Nie chcę nawet myśleć jak by wyglądała ta
      podróż z 3 letnim dzieckiem w tym ogromnym ścisku (na tej trasie zawsze jest
      tak zapchany pociąg że szok). Pomysł został juz wyśmiany, na razie stoi na tym
      ze pojedziemy wszyscy razem - naszym samochodem

Tak, teściowe mają czasem świetne pomysły
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka