magdasg1 15.05.06, 21:19 Troszkę na wesoło Dziewczyny zbliża się dzień matki, napiszcie dlaczego tak cudowni jest być matką! Bo mam największy skarb jaki można sobie wyobrazić! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patrischa Re: Dlaczego tak cudowni jest być matką??? 16.05.06, 12:11 1. bo ma sie kogos kto nie wyobraza sobie zycia bez nas - z facetami to bywa roznie 2. bo rano przychodzi sie przytulic - z facetami to bywa roznie choc lezy obok 3. zawsze po powrocie do pracy dostaje buziaka - z facetami to bywa roznie Odpowiedz Link Zgłoś
100ania Re: Dlaczego tak cudowni jest być matką??? 16.05.06, 12:50 Nikt inny na całym świecie nie jest w stanie dać mi tyle radości i wzruszeń, co moje dziecko. Nikt nie potrafi "rozbroić" mnie jednym uśmiechem tak, jak robi to mój syn. Nikt nie dał mi tyle szczęścia, co on. Odpowiedz Link Zgłoś
nosmoking1 Re: Dlaczego tak cudowni jest być matką??? 16.05.06, 13:03 Bo czujesz sie komus potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaliv Re: Dlaczego tak cudowni jest być matką??? 16.05.06, 13:05 Bo wydajesz na swiat czastke siebie, ktora Cie kocha bezwarunkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
larenata Re: Dlaczego tak cudowni jest być matką??? 16.05.06, 13:05 Bo czasem usłyszę: "Poprzytulamy się na kanapie?" albo "Chcesz się przytulać?" Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikowa1 Re: Dlaczego tak cudowni jest być matką??? 16.05.06, 13:11 Cudownie jest byc mama! Czuc dzieciece raczki zarzucone na szyje, dostawac slodkie buziaczki albo slyszec szeptanie do ucha:"Kocham Cie mamusiu". Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Dlaczego tak cudowni jest być matką??? 16.05.06, 13:14 Cudownie byc mama dotawac klockami rano w głowe Zmieniac odlotowe pieluszki z cudownym smrodkiemAle lubie byc mama i uwielbiam jak dzieci szczebiotaja :Kochamy Cię Mamusiu Odpowiedz Link Zgłoś
estocek Dlaczego tak cudownie jest być matką??? 16.05.06, 16:53 Uwielbiam być mamą! Kocham budzić się niespiesznie i tulić półsenną córeczką. Lubię te chwile, gdy śmiejemy się otulone kołdrą Uwielbiam nic nie musieć, nigdzie się nie spieszyć. Nie łapać laptopa, kmórki i butów na wysokim obcasie i biec gdzieś pomiędzy jednym spotakniem a drugim. Uwielbiam ten czas tylko dla nas. Uwielbiam się w nim zatapiać. Nie malować rzęs rano. Nie odśnieżąc samochodu w poniedziałkowy ranek. Kocham wałęsać się z wózkiem po mieście. Pokazywać Indze świat. Tłumaczyć rzeczy, szukać odpowiedzi na pojawiające się na razie w mojej głowie małe pytania A inne się dziwią, pytają: "Jak to a praca? Dlaczego Ty nie chcesz wracać, ja tylko czekałam, aż skończy się macierzyński, żeby w końcu wyjśc do ludzi, do świata". A ja kocham ten mój mały świat, bo jest taki wspaniały, taki cudny, taki dziecięcy, taki pachnący. Całuję małe sprytne rączki, które łapią moje krótkie kosmyki. Całuję zmęczone oczka wieczorem i tulę opadającą główkę, jak ja to kocham.... Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Dlaczego tak cudownie jest być matką??? 16.05.06, 17:25 -bo na pierwszym występie w przedszkolu, mimo,że nasze dziecko mówi tylko zdanie, wzruszenie i duma powodują ,że fruwasz pod sufitem, -bo możesz się dowiedzieć,że jesteś najpiękniejsza na świecie, -bo przez pierwsze lata życia dziecka jesteś jego autorytetem i największą miłością życia, -bo ktoś obcy mówi Ci,że masz dobrze wychowane dziecko, -bo, mimo,że nieraz chetnie oddałabyś dzieci wraz ze wszystkimi pieniędzmi- to np. gdy są u babci- to przez pierwszy dzień jesteś wreszcie WOLNA, ale już na drugi nie wiesz co z sobą zrobić- bo po prostu czegoś Ci brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
mik5 Re: Dlaczego tak cudowni jest być matką??? 16.05.06, 18:13 ...bo ta część nas, która jest dzieckiem ma towarzysza zabaw i "wspólnika" w radości, ta częśc która jest dorosłym ma kogoś, kim się opiekuje, ta część, która jest rodzicem - kogoś, kogo wychowuje Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: kosheen :))))))))))) 16.05.06, 18:37 Lilus, to ty dopiero teraz to zauwazylas? Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Czajeczko, ale co... 16.05.06, 18:38 to, ze się wygładza, czy to, że kosheen jest jędzą? Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Czajeczko, ale co... 16.05.06, 18:40 No to ze Kosheen jest jędzą of cors Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Czajeczko, ale co... 16.05.06, 23:35 lila1974 napisała: > to, ze się wygładza, czy to, że kosheen jest jędzą? przykład na potwierdzenie obydwu tez masz powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
fragia Re: kosheen :))))))))))) 16.05.06, 18:37 E taaam jędza. Ale to dobre było . -- pozdrawiam albo cuś... Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Dlaczego tak cudowni jest być matką??? 16.05.06, 19:32 Bo oto na swiecie pojawia się istota, o której nigdy nie będzie można powiedzić "były", "była". Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Ja mam aż dwa skarby :)) 16.05.06, 19:55 Cóż może być cudowniejszego, jak wpatrzony we mnie synuś, który przy kazdej okazji sie przytula i woła "Kochm cię mamo" ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamalesia Re: Ja mam aż dwa skarby :)) 17.05.06, 07:31 "Mamusiu moja, dasz mambę?" "Nie idziemy do żłobeczka, pogzimzimy sie w łóżku" "Cała nasza trójeczka..." "Już bedę grzeczny..." Odpowiedz Link Zgłoś