annieb jasne! 28.05.06, 12:20 w końcu to już 39 tydzień, a nad imieniem mysleliśmy od poczatku ciąży, a zwłaszcza, gdy okazało się, że będzie pierworodny . Będzie nosił imię Filip. Pozdrawiam wszyskich! Odpowiedz Link Zgłoś
kaasma Re: jasne! 28.05.06, 12:22 jak córcia to Karolina jaki synek to Franciszek. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Szymon, miał się wczoraj urodzić...czekamy 28.05.06, 12:54 Szymona też już przerabialiśmy Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: jasne! 28.05.06, 12:54 Też brałam to imię pod uwagę. Ale jest też wiele innych opcji, wciąż nie możemy się zdecydować Odpowiedz Link Zgłoś
gusia1980 Re: jasne! 31.05.06, 09:11 Witam wszystkie ciężaróweczki Szkoda, że tak późno tutaj trafiłam (bo jakiś miesiąc temu) ale zawzięcie czytam wszystkie interesujące mnie posty My już z brzuszkiem przy końcówce 38 tydzień. Maleństwo (uparciuch po mamie i tatcie razem wziętych) siedzi i za żadne skarby nie chce wychodzić Będzie laska a imię tatuś już wybrał w 18 tygodniu jak tylko dowiedzieliśmy się jaka jest płeć naszej pociechy - NATALIA. Kolejne USG tylko potwierdzały Mam trochę stracha przed porodem ale strasznie chciałabym już spojrzeć w oczka naszej córci. Tata zagranicą w przyszłym tygodniu bierze tydzień urlopu (więcej nie może ) i liczymy że wtedy uda nam się urodzić razem. Tylko same wiecie jak to jest. Nie da się zaplanować nic. Chcę jutro na wizycie mocno poprosić pana doktora żeby nam pomógł w przyszłym tygodniu z tym porodem. Nie wiem - może jakieś wywołanie? Jak myślicie? Ciekawe czy się zgodzi. Szyjkę mam skróconą, miękką ale ujście zamknięte Nie znam naturalnych metod by jakoś przyspieszyć poród... Bardzo proszę doradźcie coś. Bo badzo stroskana jestem Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_21 Re: jasne! 31.05.06, 09:14 gusia1980 napisała: > Witam wszystkie ciężaróweczki > Szkoda, że tak późno tutaj trafiłam (bo jakiś miesiąc temu) ale zawzięcie > czytam wszystkie interesujące mnie posty > My już z brzuszkiem przy końcówce 38 tydzień. Maleństwo (uparciuch po mamie i > tatcie razem wziętych) siedzi i za żadne skarby nie chce wychodzić Będzie > laska a imię tatuś już wybrał w 18 tygodniu jak tylko dowiedzieliśmy się > jaka jest płeć naszej pociechy - NATALIA. Kolejne USG tylko potwierdzały Mam > trochę stracha przed porodem ale strasznie chciałabym już spojrzeć w oczka > naszej córci. Tata zagranicą w przyszłym tygodniu bierze tydzień urlopu (więcej > > nie może ) i liczymy że wtedy uda nam się urodzić razem. Tylko same wiecie > jak to jest. Nie da się zaplanować nic. Chcę jutro na wizycie mocno poprosić > pana doktora żeby nam pomógł w przyszłym tygodniu z tym porodem. Nie wiem - > może jakieś wywołanie? Jak myślicie? Ciekawe czy się zgodzi. Szyjkę mam > skróconą, miękką ale ujście zamknięte Nie znam naturalnych metod by jakoś > przyspieszyć poród... Bardzo proszę doradźcie coś. Bo badzo stroskana jestem Witaj gusia! Slyszałam ze najlepsza metodą na przyspieszenie porodu jest seks! Więc jak tylko mąż przyjedzie to się "przywitajcie" i może jakoś pomoże zyczę powodzenia i lekkiego porodu! Odpowiedz Link Zgłoś
gusia1980 Re: jasne! 02.06.06, 22:34 Wczoraj lekarz zalecił mi to samo ))) mam uzywac chłopa ile tylko da radę chodzić po schodach i ogólnie mało się już oszczędzać W środę mam iść do kontroli. Jeśli zrobi się jakiekolwiek rozwarcie to w piątek idziemy rodzić i dostaniemy kroplówę na przyspieszenie. Natomiast jeśli nasze starania pójdą na marne i mimo sexu na schodach rozwarcie nie nastąpi będę musiała zaczekać no i niestety będę musiała rodzić sama czego bardzo bym nie chciała... Lekarz stwierdził że nie poda mi kroplówki aby wywołac całą akcję porodową ponieważ to zbyt duże ryzyko dla mnie i dla Maleńkiej. (może mi tylko pomóc jeśli zobaczy jakieś rozwarcie) Kochany ten mój Doktorek Odpowiedz Link Zgłoś
cathy1976 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 12:38 nie mozemy sie zdecydowac jest tyle imion, a najgorsze jest to, ze jak juz sie na cos prawie zdecydujemy to za 2 tygodnie sie nam zmienia... nie mam pojecia jak ludziom udaje sie podjac taka decyzje.. przerabialismy Kornelke, Jaśmine, Ludwike, Nadie i jeszcze z 15 pewnie. I tylko Janeczka nam sie trzyma jakos od samego poczatku, wiec moze wybrac Janaczke..? Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 12:53 To tak jak my. Przerabialiśmy już wiele opcji i nadal przerabiamy nowe Odpowiedz Link Zgłoś
zwierzakowa Antonina- tosia 28.05.06, 17:23 i my tez przechodzilismy przez wiele imion (jasmina, janka, lena, nina, hania, ania), teraz jestesmy w 32 tygodniu i chyba bedzie tosia (antonina) tylko martwie sie bo znajomi twierdza, ze to dziwaczne imie, a nam sie tak bardzo podoba! ale nie chce krzywdzic dzidzi, jak myslicie, czy jest to dziwne imie? jesli bedzie chlopiec to nie ma problemu, bo bedzie staś pozdrawiam serdecznie mamusie i dzidziusie Odpowiedz Link Zgłoś
hana_bi Re: Antonina- tosia 29.05.06, 19:34 Bardzo ładne imię! nie przejmuj się znajomymi... W ogóle, dlaczego ludzie uważają, że maja prawo oceniac wybór matki! Jak im się nie podoba to ich sprawa, ale nie powinni tego mówić ci na głos. To takie zakładanie, że "ja wiem, co jest ładne a ty nie" No, chyba że sama poprosiłas ich o opinię Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Albert lub Kornelia 28.05.06, 13:17 Kornelia - sliczne. Też się zastanawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
a.ziolkowska Olivier!!!!! 29.05.06, 14:31 od poczatku jak tylk osie dowiedzielismy ze chlopiec nei byl;o wątpliwosci ze bedize to Olivier )) Odpowiedz Link Zgłoś
justynaz2010 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 16:12 My biezemy pod uwage tez to, czy imie nie bedzie jakies staroswieckie (chociaz to kazdego wybor i kazdy nazywa jak chce). Nie chcemy zeby ktos sie smial z imienia np. po pradziadku bo znam przyklady takiego glupiego wysmiewania przez inne dzieci i nie tylko. Nie podobaja mi sie tez imiona nowe - zagraniczne (psycholog w telewizji mowil, ze takie imiona nadaja "prosci" ludzie, ktorzy chca zeby ich dzieciom powiodlo sie lepiej i ich zdaniem imie zagraniczne brzmi lepiej - co nie znaczy ze w to wierze). Wolimy imiona tradycyjne - chyba Michał lub Paweł, ale po porodzie wybierzemy dopiero na 100% TO JEST TYLKO MOJE ZDANIE I NIE CHCE NIKOGO OBRAZIC JAKBY CO! Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 16:15 tak moja bedzie karolina Odpowiedz Link Zgłoś
marcjanna78 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 16:54 Marcin lub Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: u nas będzie Hania 29.05.06, 09:06 Ja też chciałam Hanię,ale jak mąż usłyszał to łypnął na mnie okiem. Z kolei siostrzeniec też miał obiekcje i powiedział"Ciocia Hania jest do pchania"i odechciało mi się. Ale i tak wiedziałam od początku,ze będzie drugi synek i teraz mamY Maksymiliana-Maksia. Starszy syn ma na imie Olaf Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_21 Re: Nina lub Marysia albo Szymon lub Maciek 28.05.06, 21:41 Jezeli dziewczynka to na pewno Wiktorai, a jezeli chłopczyk to nie mam pojęcia!!!!!!!!!!! Mieszkam w Anglii i nie wrócę do Polski, nie chc/e nadawac imienia zagranicznego bo oboje jestesmy Polakami ale chce uniwersalne, takie ktore mogę bez problemu przetłumaczyć na angielski.No i zeby dzici w szkole nie miały problemu jak nazywac kolege miał być Kamil, pozniej Michał (nie podoba mi sie angielski odpowiednik) i teraz myślę o Mikołaju (Nicholas) ale pewnie za jakis czas mi się zmieni.To taki trudny wybór!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agless Re: Nina lub Marysia albo Szymon lub Maciek 29.05.06, 15:10 My mieszkamy w obecnie Szkocji i znajomi zazdroszcza mojemu mezowi (Danielowi) bezkomplikacyjnego imienia. Pisze sie identycznie jak po Polsku, brytyjczycy je znaja, nia trzeba literowac, nie robia bledow, zapamietuja, i nawet mozna znalesc ladny kubeczek z tym imieniem) Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik-78 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 21:45 Pierwszy od lat 5-ciu to Mateuszek, drugi synek - Łukaszek(gdyby jakimś cudem była jednak dziewczynka to Martusia) Odpowiedz Link Zgłoś
zmrocznik Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 21:46 Maja albo Łucja, i Franciszek na wypadek małego mężczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
lauren28 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 22:06 Jak dziewczynka sie urodzi to Julka bedzie na pewno, a chłopaka jeszcze nie wybrałam moze Mateusz, Michał lub Dawid , co myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mewa Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 22:21 A u nas Julek czyli Julian. Choć też przerabialiśmy wcześniej całe mnóstwo imion (Borys, Szymon, Tymon). Gdyby była dziewczynka to od początku byłam zdecydowana na Idę. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaskal Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 23:48 Ola lub Ania, Krzyś lub Piotruś...ale na razie nie jestem jeszcze w ciąży...choć się staramy... Odpowiedz Link Zgłoś
asiaskal Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 23:49 albo Maciuś...też ładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 08:48 pewnie ze tak to pierwsza rzecz o jakiej pomyslalam, nie zjaki wozek czy gdzie piostawic lozeczko tylko wlasnie imie nie wyobrazam sobie jak mozna o takich rzeczach myslec po urodzeniu..... Odpowiedz Link Zgłoś
mamamagda5 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 09:06 Będzie córeczka Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
sabiptysia Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 09:17 Pierwszy synek: Eryk Tomasz. Drugi na pewno na drugie bedzie miec Jan a nad piewszym wciaz sie zastanawiamy: Emil, Jonasz, Oliwier. Osobiscie wole Emila a maz Jonasza. Nie mamy zbyt duzo czasu bo termin porodu mija jutro. Pewnie ostateczna decyzje podejmiemy jak go juz zobaczymy ) Odpowiedz Link Zgłoś
kasik60 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 09:19 Na 90%-będzie chłopczyk Maksymilian,ale gdyby okazało sie że lekarz się pomylił to Kornelia. Odpowiedz Link Zgłoś
jashka80dm Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 09:21 na samym poczatku byly brane pod uwage Igor, Iwan i Lidia. Pozniej jakos powoli zaczelam odstepowac od tych imion i skonczylo sie na Liliannie- bo ja iwerzylam w to z ebedzie dziewczynka. jak sie okazalo ze chlopiec to wybralismy Tymon i Bruno. zobaczymy co to bedzie- bo ja wole Tymon a moj niemaz Bruno.... Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 09:49 A my odkąd zaczęliśmy planować dzidzię to mąż wybrał Konstancja a ja Maksymilian Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka78 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 13:31 Zuzia lalka nieduża albo Franek łowca bramek Odpowiedz Link Zgłoś
karina127 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 13:42 Witam! My z mężem podzieliliśmy się. Ja miałam wybierać dla chlopca on dla dziewczynki. Chłopiec miał być Filip lub Igor,ale będzie dziewczynka a mąż nie może się zdecydować. Podoba mu się Karolina,Kamila,Kalina(po mnie bo ja mam Karina) i Marika. Ciągle jednak myśli. Nie wiem czy coś wymyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
m_aja Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 14:14 a u nas będzie Aleksandra lub Franciszek...albo Bartosz Do karina 127: a Marika to nie jest jakies pochodne od Maria?? Odpowiedz Link Zgłoś
karina127 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 14:28 Tak Marika to pochodne od Maria,ale mój mąż chce aby dziewczynka miała trochę mojego imienia i trochę jego. A ma na imie Marcin. Odpowiedz Link Zgłoś
july64 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 14:39 Tak. Dziewczynka Dalicja (imię litewskie), chłopiec Filip. Wybraliśmy je jeszcze przed zajściem w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
nefre2 Re: Lilianka lub Oskar, lub Nikodem 29.05.06, 18:42 U mnie też Oskar lub Laura Odpowiedz Link Zgłoś
rita771 Re: Lilianka lub Oskar, lub Nikodem 29.05.06, 18:55 A u nas Hanna lub Emilia Odpowiedz Link Zgłoś
agatkakl Re: Lilianka lub Oskar, lub Nikodem 29.05.06, 19:20 Jestem w 13 tc, trudno się zdecydować, ale jak narazie dla chłopca mamy Oskar Wiktor (to po moim tacie) lub Maksiu, a dla dziewczynki Bianka albo Zuzia, podoba mi się też Maja, ale tatusiowi troszke mniej. Mam nadzieje, że w końcu zgodnie podejmiemy tą ważną decyzję. Pozdrawiam Was mamusie obecne i przyszłe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 30.05.06, 07:18 Letycja Blanka lub Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
monica233 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 31.05.06, 09:51 wybralismy juz imionka dla naszych dzieci a wiec: dziewczynka Jaśminka,chłopiec Olivierekalbo Brajan Odpowiedz Link Zgłoś
koftek Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 31.05.06, 09:50 Mam już Agatkę i teraz będzie Dawidek (jest dopiero miesiąc w brzucholku) Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
izelka Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 31.05.06, 11:41 Ja mam już 20 miesięczną Ingę, teraz jak bedzie dziewczynka nazwiemy ją Irmina, a co do chłopaka - Henryk ale nie jesteśmy jeszcze pewni, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś