Dodaj do ulubionych

Macie już wybrane imiona dla dzieci?

28.05.06, 12:13

Obserwuj wątek
    • annieb jasne! 28.05.06, 12:20
      w końcu to już 39 tydzień, a nad imieniem mysleliśmy od poczatku ciąży, a
      zwłaszcza, gdy okazało się, że będzie pierworodny wink. Będzie nosił imię Filip.
      Pozdrawiam wszyskich!
      • kaasma Re: jasne! 28.05.06, 12:22
        jak córcia to Karolina jaki synek to Franciszek. pozdrawiam
        • monique595 Szymon, miał się wczoraj urodzić...czekamy 28.05.06, 12:29
          • nati_28 Re: Szymon, miał się wczoraj urodzić...czekamy 28.05.06, 12:54
            Szymona też już przerabialiśmy smile
        • beatusia27 : jasne! 28.05.06, 16:31
          Miasła być Amelka a będzie Jakubsmile
      • nati_28 Re: jasne! 28.05.06, 12:54
        Też brałam to imię pod uwagę. Ale jest też wiele innych opcji, wciąż nie możemy
        się zdecydować
      • gusia1980 Re: jasne! 31.05.06, 09:11
        Witam wszystkie ciężaróweczki smile
        Szkoda, że tak późno tutaj trafiłam (bo jakiś miesiąc temu) ale zawzięcie
        czytam wszystkie interesujące mnie postysmile
        My już z brzuszkiem przy końcówce 38 tydzień. Maleństwo (uparciuch po mamie i
        tatcie razem wziętych) siedzi i za żadne skarby nie chce wychodzić smile Będzie
        laska smile a imię tatuś już wybrał w 18 tygodniu jak tylko dowiedzieliśmy się
        jaka jest płeć naszej pociechy - NATALIA. Kolejne USG tylko potwierdzały smileMam
        trochę stracha przed porodem ale strasznie chciałabym już spojrzeć w oczka
        naszej córci. Tata zagranicą w przyszłym tygodniu bierze tydzień urlopu (więcej
        nie może sad ) i liczymy że wtedy uda nam się urodzić razem. Tylko same wiecie
        jak to jest. Nie da się zaplanować nic. Chcę jutro na wizycie mocno poprosić
        pana doktora żeby nam pomógł w przyszłym tygodniu z tym porodem. Nie wiem -
        może jakieś wywołanie? Jak myślicie? Ciekawe czy się zgodzi. Szyjkę mam
        skróconą, miękką ale ujście zamknięte sad Nie znam naturalnych metod by jakoś
        przyspieszyć poród... Bardzo proszę doradźcie coś. Bo badzo stroskana jestem
        • kamila_21 Re: jasne! 31.05.06, 09:14
          gusia1980 napisała:

> Witam wszystkie ciężaróweczki smile
          > Szkoda, że tak późno tutaj trafiłam (bo jakiś miesiąc temu) ale zawzięcie
          > czytam wszystkie interesujące mnie postysmile
          > My już z brzuszkiem przy końcówce 38 tydzień. Maleństwo (uparciuch po mamie i
          > tatcie razem wziętych) siedzi i za żadne skarby nie chce wychodzić smile Będzie
          > laska smile a imię tatuś już wybrał w 18 tygodniu jak tylko dowiedzieliśmy się
          > jaka jest płeć naszej pociechy - NATALIA. Kolejne USG tylko potwierdzały smile
          Mam
          > trochę stracha przed porodem ale strasznie chciałabym już spojrzeć w oczka
          > naszej córci. Tata zagranicą w przyszłym tygodniu bierze tydzień urlopu
          (więcej
          >
          > nie może sad ) i liczymy że wtedy uda nam się urodzić razem. Tylko same wiecie
          > jak to jest. Nie da się zaplanować nic. Chcę jutro na wizycie mocno poprosić
          > pana doktora żeby nam pomógł w przyszłym tygodniu z tym porodem. Nie wiem -
          > może jakieś wywołanie? Jak myślicie? Ciekawe czy się zgodzi. Szyjkę mam
          > skróconą, miękką ale ujście zamknięte sad Nie znam naturalnych metod by jakoś
          > przyspieszyć poród... Bardzo proszę doradźcie coś. Bo badzo stroskana jestem

Witaj gusia! Slyszałam ze najlepsza metodą na przyspieszenie porodu jest seks!
          Więc jak tylko mąż przyjedzie to się "przywitajcie" i może jakoś pomoże smile
          zyczę powodzenia i lekkiego porodu!
          • gusia1980 Re: jasne! 02.06.06, 22:34
            Wczoraj lekarz zalecił mi to samo smile))) mam uzywac chłopa ile tylko da radę tongue_out
            chodzić po schodach i ogólnie mało się już oszczędzaćsmile W środę mam iść do
            kontroli. Jeśli zrobi się jakiekolwiek rozwarcie to w piątek idziemy rodzić i
            dostaniemy kroplówę na przyspieszenie. Natomiast jeśli nasze starania pójdą na
            marne i mimo sexu na schodach rozwarcie nie nastąpi będę musiała zaczekać no i
            niestety będę musiała rodzić sama sad czego bardzo bym nie chciała...
            Lekarz stwierdził że nie poda mi kroplówki aby wywołac całą akcję porodową
            ponieważ to zbyt duże ryzyko dla mnie i dla Maleńkiej. (może mi tylko pomóc
            jeśli zobaczy jakieś rozwarcie) Kochany ten mój Doktorek kiss
    • cathy1976 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 12:38
      nie mozemy sie zdecydowac sad jest tyle imion, a najgorsze jest to, ze jak juz
      sie na cos prawie zdecydujemy to za 2 tygodnie sie nam zmienia... nie mam
      pojecia jak ludziom udaje sie podjac taka decyzje.. przerabialismy Kornelke,
      Jaśmine, Ludwike, Nadie i jeszcze z 15 pewnie. I tylko Janeczka nam sie trzyma
      jakos od samego poczatku, wiec moze wybrac Janaczke..?
      • nati_28 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 12:53
        To tak jak my. Przerabialiśmy już wiele opcji i nadal przerabiamy nowe
      • zwierzakowa Antonina- tosia 28.05.06, 17:23
        i my tez przechodzilismy przez wiele imion (jasmina, janka, lena, nina, hania,
        ania), teraz jestesmy w 32 tygodniu i chyba bedzie tosia (antonina) tylko
        martwie sie bo znajomi twierdza, ze to dziwaczne imie, a nam sie tak bardzo
        podoba! ale nie chce krzywdzic dzidzi, jak myslicie, czy jest to dziwne imie?
        jesli bedzie chlopiec to nie ma problemu, bo bedzie staś smile pozdrawiam
        serdecznie mamusie i dzidziusie
        • hana_bi Re: Antonina- tosia 29.05.06, 19:34
          Bardzo ładne imię! nie przejmuj się znajomymi...
          W ogóle, dlaczego ludzie uważają, że maja prawo oceniac wybór matki! Jak im się
          nie podoba to ich sprawa, ale nie powinni tego mówić ci na głos. To takie
          zakładanie, że "ja wiem, co jest ładne a ty nie"
          No, chyba że sama poprosiłas ich o opinię smile
    • marusia27 Re: Albert lub Kornelia 28.05.06, 13:03
      Mamy...
      • nati_28 Re: Albert lub Kornelia 28.05.06, 13:17
        Kornelia - sliczne. Też się zastanawiam.
      • a.ziolkowska Olivier!!!!! 29.05.06, 14:31
        od poczatku jak tylk osie dowiedzielismy ze chlopiec nei byl;o wątpliwosci ze
        bedize to Olivier wink))
    • justynaz2010 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 16:12
      My biezemy pod uwage tez to, czy imie nie bedzie jakies staroswieckie (chociaz
      to kazdego wybor i kazdy nazywa jak chce). Nie chcemy zeby ktos sie smial z
      imienia np. po pradziadku bo znam przyklady takiego glupiego wysmiewania przez
      inne dzieci i nie tylko. Nie podobaja mi sie tez imiona nowe - zagraniczne
      (psycholog w telewizji mowil, ze takie imiona nadaja "prosci" ludzie, ktorzy
      chca zeby ich dzieciom powiodlo sie lepiej i ich zdaniem imie zagraniczne brzmi
      lepiej - co nie znaczy ze w to wierze). Wolimy imiona tradycyjne - chyba Michał
      lub Paweł, ale po porodzie wybierzemy dopiero na 100% TO JEST TYLKO MOJE ZDANIE
      I NIE CHCE NIKOGO OBRAZIC JAKBY CO!
    • dodkowska Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 16:15
      tak moja bedzie karolina
    • marcjanna78 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 16:54
      Marcin lub Marianna
      • zosia_771 u nas będzie Hania 28.05.06, 17:00

• monica233 Re: u nas będzie Hania 28.05.06, 17:21
          Jaśminka i Oliviersmilena 100%!!!smile
        • malgosiek2 Re: u nas będzie Hania 29.05.06, 09:06
          Ja też chciałam Hanię,ale jak mąż usłyszał to łypnął na mnie okiem.
          Z kolei siostrzeniec też miał obiekcje i powiedział"Ciocia Hania jest do
          pchania"i odechciało mi się.
          Ale i tak wiedziałam od początku,ze będzie drugi synek i teraz mamY
          Maksymiliana-Maksia.
          Starszy syn ma na imie Olaf
          Pzdr.Gosia
    • beta73 Nina lub Marysia albo Szymon lub Maciek 28.05.06, 18:02
      • kamila_21 Re: Nina lub Marysia albo Szymon lub Maciek 28.05.06, 21:41
        Jezeli dziewczynka to na pewno Wiktorai, a jezeli chłopczyk to nie mam
        pojęcia!!!!!!!!!!! Mieszkam w Anglii i nie wrócę do Polski, nie chc/e nadawac
        imienia zagranicznego bo oboje jestesmy Polakami ale chce uniwersalne, takie
        ktore mogę bez problemu przetłumaczyć na angielski.No i zeby dzici w szkole nie
        miały problemu jak nazywac kolege smile miał być Kamil, pozniej Michał (nie podoba
        mi sie angielski odpowiednik) i teraz myślę o Mikołaju (Nicholas) ale pewnie za
        jakis czas mi się zmieni.To taki trudny wybór!!!!!!!!!
        • agless Re: Nina lub Marysia albo Szymon lub Maciek 29.05.06, 15:10
          My mieszkamy w obecnie Szkocji i znajomi zazdroszcza mojemu mezowi (Danielowi)
          bezkomplikacyjnego imienia. Pisze sie identycznie jak po Polsku, brytyjczycy je
          znaja, nia trzeba literowac, nie robia bledow, zapamietuja, i nawet mozna
          znalesc ladny kubeczek z tym imieniemsmile) Polecam.
    • ewik-78 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 21:45
      Pierwszy od lat 5-ciu to Mateuszek, drugi synek - Łukaszek(gdyby jakimś cudem
      była jednak dziewczynka to Martusia)
    • zmrocznik Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 21:46
      Maja albo Łucja, i Franciszek na wypadek małego mężczyzny
      • lauren28 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 22:06
        Jak dziewczynka sie urodzi to Julka bedzie na pewno, a chłopaka jeszcze nie
        wybrałam sad moze Mateusz, Michał lub Dawid , co myslicie?
        • ewa_mewa Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 22:21
          A u nas Julek czyli Julian. Choć też przerabialiśmy wcześniej całe mnóstwo imion
          (Borys, Szymon, Tymon). Gdyby była dziewczynka to od początku byłam zdecydowana
          na Idę.
    • asiaskal Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 23:48
      Ola lub Ania, Krzyś lub Piotruś...ale na razie nie jestem jeszcze w
      ciąży...choć się staramy...
      • asiaskal Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 28.05.06, 23:49
        albo Maciuś...też ładnie...
    • deela Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 08:48
      pewnie ze tak
      to pierwsza rzecz o jakiej pomyslalam, nie zjaki wozek czy gdzie piostawic lozeczko tylko wlasnie imie
      nie wyobrazam sobie jak mozna o takich rzeczach myslec po urodzeniu.....
      • mamamagda5 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 09:06
        Będzie córeczka Ania.
        • sabiptysia Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 09:17
          Pierwszy synek: Eryk Tomasz.
          Drugi na pewno na drugie bedzie miec Jan a nad piewszym wciaz sie zastanawiamy:
          Emil, Jonasz, Oliwier. Osobiscie wole Emila a maz Jonasza. Nie mamy zbyt duzo
          czasu bo termin porodu mija jutro. Pewnie ostateczna decyzje podejmiemy jak go
          juz zobaczymy smile)
        • kasik60 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 09:19
          Na 90%-będzie chłopczyk Maksymilian,ale gdyby okazało sie że lekarz się pomylił
          to Kornelia.
    • jashka80dm Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 09:21
      smile na samym poczatku byly brane pod uwage Igor, Iwan i Lidia. Pozniej jakos powoli zaczelam odstepowac od tych imion i skonczylo sie na Liliannie- bo ja iwerzylam w to z ebedzie dziewczynka. jak sie okazalo ze chlopiec to wybralismy Tymon i Bruno. zobaczymy co to bedzie- bo ja wole Tymon a moj niemaz Bruno.... smile
      • amoniaaa Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 09:49
        A my odkąd zaczęliśmy planować dzidzię to mąż wybrał Konstancja a ja
        Maksymilian smile
    • zuzka78 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 13:31
      Zuzia lalka nieduża albo Franek łowca bramek
      • karina127 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 13:42
        Witam! My z mężem podzieliliśmy się. Ja miałam wybierać dla chlopca on dla
        dziewczynki. Chłopiec miał być Filip lub Igor,ale będzie dziewczynka a mąż nie
        może się zdecydować. Podoba mu się Karolina,Kamila,Kalina(po mnie bo ja mam
        Karina) i Marika. Ciągle jednak myśli. Nie wiem czy coś wymyśli.
        • m_aja Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 14:14
          a u nas będzie Aleksandra lub Franciszek...albo Bartosz

Do karina 127: a Marika to nie jest jakies pochodne od Maria??
          • karina127 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 14:28
            Tak Marika to pochodne od Maria,ale mój mąż chce aby dziewczynka miała trochę
            mojego imienia i trochę jego. A ma na imie Marcin.
    • july64 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 14:39
      Tak. Dziewczynka Dalicja (imię litewskie), chłopiec Filip. Wybraliśmy je
      jeszcze przed zajściem w ciążę.
      • mamasebunia Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 29.05.06, 15:16
        Amelia smile
    • ninkaw Lilianka lub Oskar, lub Nikodem 29.05.06, 14:42
      • nefre2 Re: Lilianka lub Oskar, lub Nikodem 29.05.06, 18:42
        U mnie też Oskar lub Laura smile
        • rita771 Re: Lilianka lub Oskar, lub Nikodem 29.05.06, 18:55
          A u nas Hanna lub Emilia
          • agatkakl Re: Lilianka lub Oskar, lub Nikodem 29.05.06, 19:20
            Jestem w 13 tc, trudno się zdecydować, ale jak narazie dla chłopca mamy Oskar
            Wiktor (to po moim tacie) lub Maksiu, a dla dziewczynki Bianka albo Zuzia,
            podoba mi się też Maja, ale tatusiowi troszke mniej. Mam nadzieje, że w końcu
            zgodnie podejmiemy tą ważną decyzję. Pozdrawiam Was mamusie obecne i przyszłe!!!
    • nati_28 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 30.05.06, 07:18
      Letycja Blanka lub Kornel
      • monica233 Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 31.05.06, 09:51
        wybralismy juz imionka dla naszych dzieci a wiec: dziewczynka Jaśminka,chłopiec
        Oliviereksmilealbo Brajansmile
    • koftek Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 31.05.06, 09:50
      Mam już Agatkę i teraz będzie Dawidek (jest dopiero miesiąc w brzucholku)
      Kasia
    • izelka Re: Macie już wybrane imiona dla dzieci? 31.05.06, 11:41
      Ja mam już 20 miesięczną Ingę, teraz jak bedzie dziewczynka nazwiemy ją Irmina,
      a co do chłopaka - Henryk ale nie jesteśmy jeszcze pewni, zobaczymy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka