Dodaj do ulubionych

czuje sie samotna yhhh

30.05.06, 16:20
Yhh jest mi jakos dziwnie czuje sie samotna ,odkad mam dziecko tak naprawde
moje przyjaznie gdzies sie rozeszły , sporadycznie przychodzi do mnie jedna
kolezanka , kolejna zupełnie olewa nie odpowiadając na smsy zapomniała o
mnie uncertainz jedna smsuje sporadycznie, na codzien nie mam zadnych znajomych
jedynym kumplem/przyjacielem jest moj mąz , smutno mi bo poczta pantoflową
dochodzi do mnie ze dawni znajomi utrzymują ze soba kontakt a mnie
wykluczyli , smutne.Czy ktoras z was tez ma taką sytuacje?
Obserwuj wątek
    • kate8025 Re: czuje sie samotna yhhh 30.05.06, 16:27
      to przykre, ale tak jest często, mając niemowlaka dla kumpelek(nie prawdziwych przyjaciółek) stajemy się mało atrakcyjne, niestety...
      pora poszukać sobie koleżanek z małymi dziecmi, które Cię zrozumieją

Usmiechnij się!!
      pozdrawiam
    • blou1 Re: czuje sie samotna yhhh 30.05.06, 16:29
      No to olej takich znjomych. U mnie też życie towarzyskie jakoś umarło z chwilą
      pojawienia się dzieci, a raczej zmiany miejsca zamieszkania. Tak to juz jest że
      kiedy zakłada się rodzinę wiele się zmienia, każdy żyje swoim życiem itp.
      Zawsze pozostają Ci rozmowy a może nowe przyjaźnie z innymi mamami, takimi od
      wspólnego placu zabaw npsmile No i poklikać tutaj zawsze można.
    • elejna Re: czuje sie samotna yhhh 30.05.06, 16:32
      zostaje mi zawierac nowe przyjaznie w piaskownicysad?To trudne i mało fajne jak
      dla mnie , nie wiem czy mam ochote siedziec na lawce pod blokiem i rozmawiac o
      zupkach i kupkachuncertain chciałabym by moje przyjaznie z kobietami były takie jak
      kiedys , pogaduchy o pierdołach typu najnowsze zakupy , rozmowy o problemach,
      wypady na piwo , posiadówy domowe,przykro mi ze nie ma na to szans , pozostaje
      mi dokonca zdziczecsad
      • nadja11 Re: czuje sie samotna yhhh 30.05.06, 16:38
        Moje pytanie jest inne czy uważacie ze można życ bez
        "życia towarzyskiego"?Bo ja kiedys myślałam ze nie a
        aktualnie takowego nie posiadam bo tak potoczyło
        sie moje życie. wczesne macierzynstwo ,choroba nowotworowa
        której sie wiekszosc wystraszyła, coprawda po leczeniu
        dwie kolezanki wróciły z przeprosinami ale te
        kontakty są na zasadzie od czasu do czasu.
      • pade Re: czuje sie samotna yhhh 30.05.06, 16:53
        Czuję się tak samosad
        Bliskie koleżanki, które znałam z dzieciństwa powyjeżdżały. Dalsze znajomości
        też się rozeszły....
        Też mi brakuje plotek przy kawce ale to już chyba nie te czasysad((
    • blou1 Re: czuje sie samotna yhhh 30.05.06, 16:51
      Oj nie przesadzaj, nie jest źle. Z innymi mamami, nawet tymi od piaskownicy
      można pogadać, czasem urwać się z domu na mały rekonesans po sklepach itp.
      Trochę patetycznie ale o poziomie inteligencji nie świadczy przychówek ani
      miejsce, tym bardziej spotkańsmile Przecież wszystkie tutaj jesteśmy mamami i jakoś
      pogadujemy sobie, poważnie czasem mniej. A napewno odważniej bo anonimowo.
    • ciociapolcia Re: czuje sie samotna yhhh 30.05.06, 16:55
      Moje zycie towarzyskie tez umarlo. Toche z powodu potomka, toche z winy
      niemeza, ale i z powodu moich widzimisie. Moje psiapsiolki zyja innym zyciem,
      wieczne studentki, karierowiczki, nieszczesliwie zakochane trzydziechy... Dla
      nich zorganizowanie spotkania na miescie, to decyzja w 5 minut, a u mnie
      logistyczna operacja sad. No i jakos zakres zainteresowan inny...
      Po sasiedzku mam fajne laski, czasem sobie pogadamy, ponarzekamy, napijemy
      wina/piwa, zjemy ciacho, zaprosimy na jakis przysmak, ale to juz nie to...
      Czasem tesknie do takich spontanicznych wypadow na miasto, do klubu... A
      wlasciwie bardziej tesknie za wolnoscia...
      • ciociapolcia Re: czuje sie samotna yhhh 30.05.06, 16:58
        Wlasnie! Tu na forach gazetowych mam sopro pokrewnych dusz smile. I kawke pijemy
        rano razem smile. I obgadujemy facetow smile. Wieczorem winko smile. Ale poruszamy tez
        interesujace sprawy... smile
        • elejna Re: czuje sie samotna yhhh 30.05.06, 17:02
          Macie racje ten internet to jest wybawienie tez dobrze sie czuje na tym Forum
          wśród Was ale niestety to nie to samo , potrzebuje kontaktu nie wirtualnego
          lecz normalnego ,wyjscia z domu z przyjaciółką ,wyjscia na głupią kawe nawet do
          pobliskiego CH itd przy komputerze nie wychodzac z domu mozna niestety zdzicezc
          nawet gdy ma sie w nim znajomych forumowych, czatowych itd
          • blou1 Re: czuje sie samotna yhhh 30.05.06, 17:07
            A z kąd jesteś? Jak z Wrocławia to mam pomysł.
            Ja wybieram się na USG piersi i jak zwykle problem. Mam dwójkę nikogo do
            pomocy. Z dwójką łobuzów nie wejdę na badanie bo na mnie zaraz wlezą i szukam
            kogoś kto się ze mną wybierze (patrz samopomoc) i popilnuje mi dzieci ( a
            wyzwanie spore bo mamine dzieci).
            • elejna Re: czuje sie samotna yhhh 30.05.06, 17:11
              Jestem z drugiego konca Polski niestety ,nie obraz sie ale pilnowanie Twoich
              dzieci napewno nie rozerwalo by mnie towarzysko a tym bardziej nie poprawiło
              samopoczucia, co innego wypad na kawe niezobowiązujące spotkanko nic dziwnego w
              tym nie ma.
    • lakie Re: czuje sie samotna yhhh 30.05.06, 17:05
      Mam identycznie z tą różnicą że nawet kumpla meża nie mam. Dziewczyny z piaskownicy wiecznie zaganiane, godzina z zegarkiem w reku i dalej 50 zajęć, a ile można żyć wyłącznie wirtualnie, bo tylko takie życie towarzyskie prowadzę od długiego już czasu.

Kasia
      • ciociapolcia Re: czuje sie samotna yhhh 30.05.06, 17:18
        Zapomnialam dodac, ze jestem czasem strasznym dzikusem i jak mi cos odwali, to
        najchetniej w mysia nore i wszyscy sio! wink Co przy dziecku nie jest takie
        latwe... wink
        Zanim Mlody skonczyl rok, to bardziej odczuwalam te braki wyjsc... Teraz chyba
        sprookfialam i czesciej mi sie nie chce szwedac i wysluchiwac cudzych problemow
        w moich chwilach wolnosci ;P.
    • missfatbooty Re: czuje sie samotna yhhh 30.05.06, 22:48
      mnie też brakuje koleżanek ...
      zycie towarzyskie mam - nawet intensywne - co tydzień spotykamy sie ze znajomymi (bezdzietnymi - niby nie jestesmy młodocianymi rodzicami, a jednak najblizsi znajomi sa dalecy od ślubu a co dopiero dziecka..) i imprezujemy.
      ale mnie brakuje przyjaciółek. babskich spotkań. kogoś do spotkania na kawę, na zakupach, na spacer do parku. a nie mam takowych bo najblizsze przyjaciolki tyraja zagranicą, a dalsze koleżanki szykują się do wyjazdu. i kurde żadnej matki z dzieckiem nie znam! poznałam dwie na forum (z mojego miasta) i nawet sie spotkałyśmy i polubilysmy. jedna juz jest w usa, druga wyjezdza do irlandii za 3 tyg.
      ten głupi kraj podpieprza mi kolezanki!!! aaaaa!!!!! wink
    • monia145 Re: czuje sie samotna yhhh 30.05.06, 22:56
      Ja jestem typem samotniczki- dobrze czuję się w swoim towarzystwie!! Obecnie
      moim najlepszym przyjacielem jest również mążsmile W całym swoim zyciu miałam
      tylko dwie przyjaciółki ale z powodu mojego wyjazdu do innego miasta to tez sie
      skończyło. Mam kilka koleżanek ale spotykamy sie sporadycznie.
      Ale mnie to nie przeszkadza, dobrze mi tak jak jest.
    • 76kitka Re: czuje sie samotna yhhh 30.05.06, 23:22
      napewno kontakty mamy ograniczone, wszyscy mamy dzieci, nawet gdy nam sie uda umówić, to komus wyskoczy rotawirus, albo katar do pępka, ale od czasu do czasu udaje nam się umówic ze znajomymi i spotkac się. Na codzień mam jedną spacerową mamę.
      • bella41 Re: czuje sie samotna yhhh 31.05.06, 04:43
        elejna
        znajdz sobie dzieciate towarzystwo, bo kawka z niedzieciatymi zakonczy sie
        twoimi opowiesciami o brzdacu i /nie/dyskretnym ziewaniem kolezanek
        natomiast z dzieciatymi rozmawia o wszystkim,czyli o dziecku/hahaha/
        jestem teraz mama, ale pamietam, jak moje kolezanki i bratowe mialy dzieci, a
        ja nie-chcialam pogadac z kolezanka/bratowa, dziecko mnie tak naprawde nie
        interesowalo, ale bylo tematem nr 1, wiec pogadac nie moglam, wiec jakos
        tak ...znajomosc tracila ' namietnosc', ale nigdy nie stracilam z nimi
        kontaktu,co dzis mi procentuje dzieciatymi przyjaciolkami, ale niestety na
        odleglosc-ja tez opuscilam nasz piekny kraj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka