ciocia_luta 10.06.06, 18:14 A jaki zawód chciałybyście teraz dla swoich dzieci (zaznaczając, że bedą one oczywiście spełnione, szcześliwe i raczej nieprzymuszone do tzw "scieżki kariery" Myslałyście o tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia145 Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 10.06.06, 18:24 W dzieciństwie marzyłam, ze zostanę policjantką- uwielbiałam Kojaka, porucznika Colombo itp. Chciałam rozwiązywać zagadki, demaskować przestępców po skomplikowanej dedukcji. Marzenie sie nie spełniło, ale kryminały ogladam i czytam. Co do zawodu mojego dziecka- unikam podobnych pokus i nie marzę o przyszłym zawodzie syna. Będę starała się zaakceptować jego wybór, jaki by nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 10.06.06, 20:44 sprzataczka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kayah73 Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 11.06.06, 00:51 Chcialam byc weterynarzem, rodzina wysmiala mnie do tego stopnia, ze nie jestem i zaluje. Dlatego obiecalam sobie, ze nigdy nie bede nawet fantazjowac na temat przyszlego zawodu moich dzieci. Jedno co bym chciala, to zeby lubily i szanowaly zwierzeta. Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 11.06.06, 00:57 Dokładnie tym ,kim jestem teraz.Całe moje młode życie dotego celu dążyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1 Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 11.06.06, 02:15 Chciałam być nauczycielką jestem.... pegagogiem i pracuję z dziećmi choć nie w szkole tylko w fundacji a do tego z materią czyli z ksiażką dorabiam w wydawnictwie. Córka chce być na zmianę kominiarzem, lekarzem ,księżniczką i muzykiem ale jej marzeniem jest zapowiadanie programów na minimini. Odpowiedz Link Zgłoś
kashunda Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 11.06.06, 05:30 Moja babcia zawsze marzyla zebym zostala prawnikiem a ja zawziecie powtarzalam ze chce byc emerytka albo pracowac na portierni. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 11.06.06, 07:42 weterynarzem ewentualnie zoologiem- podróżnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
baskokvet Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 13.06.06, 09:46 Ja też chciałam byc weterynarzem i jestem. Teraz to bardzo sfeminizowany zawód- wiecej jest kobiet niz facetów. A moje dziecko niech będzie kim chce! Odpowiedz Link Zgłoś
ania1203 Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 11.06.06, 08:36 Stewardessą. Niestety zdrowie nie pozwala. Moje dzieci: chciałabym, żeby były szczęśliwe, żeby robiły to co lubią, a nie to co muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia210 Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 11.06.06, 22:47 Dyskusja jak miałam trzy latka: -Kim będziesz jak dorośniesz? -Pielęgniarką A co będziesz robić jako pielęgniarka? -Trupów myć. Nie zostałam co prawda pielęgniarką ale i tak pracuję w branży medycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 11.06.06, 22:52 cala podstawowke mowilam,ze bede weterynarzem pod koniec 8kl osazalo sie,ze "boje" sie krwi... zostalam pedagogiem co do synka to nie zastanawialam sie nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
bojana Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 11.06.06, 23:00 Ja zawsze powtarzałam, że chcę być skoczkiem spadochronowy albo płetwonurkiem Żałuję, że gdzieś po drodze m isię to rozmyło. Zupełnie nie zajmuje mnie to jaki zawód będzie w przyszłosci wykonywał mój syn. Im większą swobodę mu pozostawię tym lepiej dla niego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 11.06.06, 23:06 he he po pierwsze chciałam być żoną Janka Kosa z czterech pancernych, potem się "mężowie " zmieniali.Następnie aktorką, a jestem zupełnie kim innym, chociaż czasami jest element występów. Zawód dla mijego dziecka-żeby sprawiał jej satysfakcję i zapwenił godne życie, jaki nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 11.06.06, 23:06 w przedszkolu podobno "przątaczką".Wrodzone lenistwo szybko zweryfikowało marzenia.Potem weterynarzem albo stewardesą i jeszcze łyżwiarką figurową.Co chce dla mojego syna??Żeby był szczęśliwym człowiekiem i nie jest to mądrzenie się.Po prostu,obojetnie co będzie robił,żeby był szczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 12.06.06, 00:34 Chciałam być detektywem, jestem marynarzem. Córka ma ambicje aby zostać ministrem spraw zagranicznych [może jej się uda, zdolna jest i ambitna], synowie niech wybierają to, co będzie im odpowiadało - ingerować nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
alua_mm Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 12.06.06, 14:56 Archeologiem - ale przeszło mi w liceum. Mój synek ostatnio chce byc strażakiem. Dla mnie najważniejsze jest żeby był po prostu dobrym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sutra Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 12.06.06, 17:34 Chciałam być zakonnicą. Ale na szczeście zmienilam zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
natka11112 Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 12.06.06, 22:54 Ufologiem Pamiętam jak napisałam o tym wypracowanie w podstawówce. Polonistce szczęka opadła Odpowiedz Link Zgłoś
agulka242 Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 13.06.06, 10:08 Ponoc do szóstego roku wszystkim mówiłam,że chce być"panią,która pomaga rodzić dzieci"-położną.Dzisiaj informuję,że zmieniłam zdanie! Odpowiedz Link Zgłoś
superslaw Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 13.06.06, 10:11 No ja fryzjerka..wszystkie lalki chodziły ufarbowane i poobcinane..caha cah.. Doma 05.08.99 Wojtek 16.01.06 Odpowiedz Link Zgłoś
agawamala Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 13.06.06, 10:50 Być narciarką, lekkoatletką, siatkarką- słowem mieć zawód związany ze sportem. I w pewnym sensie mam. Skończyłam AWF. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 13.06.06, 19:06 To znaczy ja chcialam być kosmonautą. A jeśli chodzi o córeczkę to myślę że lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb stewardesą... 13.06.06, 19:14 > A jaki zawód chciałybyście teraz dla swoich dzieci (zaznaczając, że bedą one > oczywiście spełnione, szcześliwe > Myslałyście o tym? syn chce być piłkarzem, więc niech będzie, byle grał lepiej niż kolesie Janasa... Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Kim chciałyście być w dzieciństwie? 13.06.06, 19:39 Archeologiem. A co do mojej córki to jej zmartwienie, ja za nią wybierać nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś