edycia274 14.06.06, 13:04 www.allegro.pl/item109133818__prawdziwe_niemowle_ooak_usa_.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wieczna-gosia Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 13:07 ja sadze ze zeby na lalke chociazby nie wiem jak autentyczna wydac 1300 to trzeba czyms ciezkim w glowe dostac Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 13:08 Ale nic straconego pani ma jeszcze lale po 500 z hakiem Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 13:08 Szczerze powiedziawszy taka lalka ma w sobie cos przerazajacego- wyglada jak zywe dziecko, ale zywe nie jest, przywodzi na mysl zmarłe niemowle. Odpowiedz Link Zgłoś
duszekkacper Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 13:15 jestem tego samego zdania, niby lalka, ale prawie jak żywa, tylko że nie żywa..... Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 13:22 Tak tylko zapytałam bo ciekawiły mnie Wasze opinie Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: co sądzicie o takich lalach 15.06.06, 00:57 Chyba, że to lalka edukacyjna (ma jakąs specjalistyczna nazwę) - dla przyszłych rodziców, do nauki opieki nad noworodkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 lola 14.06.06, 13:36 mam takie same odczucia- lalka wygląda jak zmarłe niemowlę... jestem za tym, by zabawki wygladaly jak zabawki- a taki realizm w szczegolach - przeraza Odpowiedz Link Zgłoś
lajlah Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 16:55 no, no zgodzę się z Lolą, trochę przerażająca i lalka i cena. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 13:09 Zaje..sta ) Cena też P Ale długo oglądałam zanim dopatrzyłam, że to nie dziecko ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
monisia98 Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 13:18 boska i boska cena - ja nie kupie bo uwazam ze za droga...a mojej malej to obojetnie i tak rzuci do kosza jak wiele innych lal Odpowiedz Link Zgłoś
sandra1301 Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 13:20 a własciwie po co komu taka lala? na zabawkę za droga, zreszta dzieci nie znoszą takiej dosłowności i dokładności bo nie ma miejsca na fantazję. Wg mnie taką lalę to używaja jakieś psychiczne baby, skoro np. nie mają własnych (przypomina mi się zaraz motyw z M jak miłość i Gałązkowa w akcji). Zdjęcia faktycznie ładne, ale w realu pewnie przypomina martwe ciałko niemowlęcia. Poniżej poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 13:22 no ja miałam takie same skojarzenia z niespełnionymi matkami... Jakaś przerażająca ta lalka dla mnie. Martwe ciałko... Okropność... Odpowiedz Link Zgłoś
mama5plus Re: co sądzicie o takich lalach 15.06.06, 15:59 A myslalam, ze tylko ja mam takie skojarzenie Az sie musialam wygadac Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 13:26 dla mnie to taki koszmarek, jakoś ciarki po mnie chodziły jak oglądałam zdjęcia. Może za bardzo prawdziwie wygląda... Nie wiem.... jednak wolę chińskie z bazarku i za 30 zł przynajmniej wygląda jak lalka a nie jak prawdziwe niemowlę Odpowiedz Link Zgłoś
polihymnia Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 13:29 Ja bym chyba nie kupiła dziecku takiej lalki, nawet jakby kosztowała 100zł. Jakoś tak jest dla mnie zbyt realna. Lalka ma być lalką. Odpowiedz Link Zgłoś
agulka242 Re: pomyślałam... 14.06.06, 13:35 Jesooo,pomyśałam,że ktoś chce opchnąć dzieciaka na allegro....Uffff...Nosz,jak prawdziwy...DD Odpowiedz Link Zgłoś
begonia4 Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 13:41 Widziałam takie lalki w wydaniu - 3- 5 letniego dziecka. Przeraziały mnie: żywe - martwe dzieci. Jak z jakiegoś horroru, ładna buźka i puste, niewidzące oczy, ta lalka to mały pikuś. Nie kupiłabym, chciaż niemowlak na zdięciach wyglada słodko. No i ta cena... absurd. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
twinmama76 Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 13:43 Lalka bardzo na czasie. Prosze zwrócić uwagę, że ma _moherkowe_ włoski O ileż to praktyczniejsze niż berecik )) Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_257 Re: eee.... 14.06.06, 13:55 ale czadowa!!!!sliczna oraz super fajna cena) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 wole moje własne:-))) 14.06.06, 14:04 za kazdym razem jak mnie zachwyca bobasek -lala lub prawdziwy robie sobie wlasnego))))i w ten sposob doszlismy juz z męzem do trojki ukochanych dzieciakow.niestety jest jeden powazny mankament sa duzo ,duzo droższe od tej lali))))cholercia a mnie sie ta tak bardzo podoba ze dzis ja pokaże męzowi 0 może sie skusi Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: eee....be.em 14.06.06, 15:29 ale są i takie lale dla dorosłych - widziałam kiedyś w programie Sexcetera - tamta kosztują ok kilkunastu, kilkudziesięciu tys dolarów Ale ponoć wszystko mają jak naturalne Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: eee....be.em 14.06.06, 15:41 cholera jasna..!!! no widzisz - umyć można pod prysznicem, natłuścić smalcem, posypać krochmalem - lata posłuży a mój durny mąż - mnie sobie wziął)) Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: eee....be.em 14.06.06, 17:09 > cholera jasna..!!! no widzisz - umyć można pod prysznicem, natłuścić smalcem, > posypać krochmalem - lata posłuży a mój durny mąż - mnie sobie wziął)) no widzisz ale to pewnie z oszczędności. Posprzątaaz, pranie zrobisz, dziecko urodzisz, w łóżku może będziesz dominująca, (bo lala raczej taka z natury nie jest) i jeszcze kasę potrafisz do domu przynieść!!!! No nie wiem czy on taki durny )))) Odpowiedz Link Zgłoś
be.em aga55jaga 14.06.06, 20:18 dżizes...lecę go przeprosić!!! racja!!! )) sprytny kurka jego mać a ja myślałam, ze z miłości.. ech!! Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 14:47 Dla mnie tragedia, jest bardzo naturalna, nawet nie pomyślałam że może służyć dozabawy dla dzieci I zastanawiałam się w jakim celu ją zrobiono ??? Lalka ma być lalką a nie wygądać jak martwe dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 14:54 Nie lubię takich lalek, niezależnie od wyglądu. Pamiętam z dzieciństwa jak marnie człek bawi sie lalką, która nie rośnie nawet w wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 15:37 koszmarek.Ja generalnie jestem strachliwa i to coś chyba mi się przysni( Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 15:41 marta76 napisała: > koszmarek.Ja generalnie jestem strachliwa i to coś chyba mi się przysni( No to tak jak ja. W ogóle boję się wszelakich lalek, a ta mnie okropnie przeraża. Mam koszmary, że lalki ożywają... masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
kashunda Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 15:56 Alez to nie sa lalki zabawki dla dzieci.Takie lalki robione sa dla kolekcjonerow.Ludzie maja rozne hobby,niektorzy zbieraja znaczki ,inni lalki. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Laleczka Chucky. n/t 14.06.06, 18:59 Wyjdź z mojej głowy, proszę - już miałam napisać dokładnie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 17:17 macie czym sie podniecac, przeciez to sa lalki dla kolekcjonerow - im bardziej "naturalne" tym wieksza maja wartosc (takze pod wzgledem artystycznym) a trzyma sie je w gablotce i nie pozwala nikomu dotykac Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 17:21 wygladaja okropnie.. nie chcialabym zbierac "zywe" martwe dzieci az mnie ciarki przeszly jak zobaczylam te sliczne, martwe oczka Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 17:28 joasiiik25 napisała: > wygladaja okropnie.. > nie chcialabym zbierac "zywe" martwe dzieci > az mnie ciarki przeszly jak zobaczylam te sliczne, martwe oczka no i tego nie robisz, nie watpie ze masz inne hobby Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 17:41 > az mnie ciarki przeszly jak zobaczylam te sliczne, martwe oczka -- przeciez one zamkniete są Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re:moofka 15.06.06, 09:00 www.allegro.pl/item109140842__sliczna_baby_marie_z_niemiec_b_klemm_.html Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 17:28 trzyma w gablotach?to po co dopisek o tym,że silikon oddaje ciepło po przytuleniu.brrrrrrrrrrrrrrrr.Trzyma w gablotach?boszeee to moze od razu w trumience. Odpowiedz Link Zgłoś
kashunda Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 18:55 marta76 napisała: > trzyma w gablotach?to po co dopisek o tym,że silikon oddaje ciepło po > przytuleniu.brrrrrrrrrrrrrrrr.Trzyma w gablotach?boszeee to moze od razu w > trumience. Pewnie tez nie slyszalyscie ze takie lalki sa uzywane jako narzedzie terapeutyczne dla ludzi cierpiacych na chorobe alzheimera www.digitaljournal.com/print.htm?id=2975 Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 19:22 kashunda napisała: >> Pewnie tez nie slyszalyscie ze takie lalki sa uzywane jako narzedzie > terapeutyczne dla ludzi cierpiacych na chorobe alzheimera > Nie nie słyszałam,ale korzystam z forum nie tylko dla przyjemności,a również dlatego,żeby się czegoś dowiedzieć.Teraz już wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
edka05 Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 19:16 Tak lalka do szkoły rodzenia na zajęcia jak najbardziej, ale dla dzieci do zabawy zdecydowanie nie Odpowiedz Link Zgłoś
trudy77 Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 20:56 Brr, przeszedł mi dreszcz po plecach... Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 23:20 Straszne. Mam nadzieję, że nie zobaczę takiej lalki w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 23:24 a ma ktoś zdjęcie takich lalek ale z otwartymi oczyma? Ciekawam jak wygladają Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: co sądzicie o takich lalach 14.06.06, 23:29 Marghe chcesz mieć koszmary w nocy???? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: co sądzicie o takich lalach 15.06.06, 23:42 marta76 napisała: > Marghe chcesz mieć koszmary w nocy???? ee aż taka miętka nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: A cyca ssie? 15.06.06, 00:59 polka3 napisała: > umarłam ze śmiechuDDDDDD i dobrze może poleżę w spokoju w łóżku a nie na klawiaturze. Odpowiedz Link Zgłoś
kashunda Re: co sądzicie o takich lalach 15.06.06, 02:56 Troszke was postrasze tinyurl.com/o4mxf Mam nadzieje ze link dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
loira Re: co sądzicie o takich lalach 15.06.06, 03:17 Rzeczywiscie, u wrazliwych koszmary murowane Ale ta wychodzi taniej: przy obecnym kursie to jakies 800 bedzie + koszt przesylki Odpowiedz Link Zgłoś
kashunda Re: co sądzicie o takich lalach 15.06.06, 03:33 loira napisała: > Ale ta wychodzi taniej: przy > obecnym kursie to jakies 800 bedzie + koszt przesylki Takie lalki ,dobrze zrobione sprzedaja sie za $500-$1000 za sztuke.Znam osobe ktora przerabia lalki typu barbie ,jest to bardzo pracochlonny proces trwajacy nawet pare miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: co sądzicie o takich lalach 15.06.06, 10:35 Co sadze o lalce juz pisalam, teraz tylko odniose sie do postów dotyczacych ceny- piszecie, ze drogo, a czy zastanowiłyscie sie,ile pracy trzeba włozyc w stworzenie takiej lalki? Za byle chałe robiona tasmowo placicie po 200- 300 zł. , a tu sie okazuje ze RECZNIE wykonana za duzo kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś