Dodaj do ulubionych

Giga grzyb!!

26.08.06, 18:28
No wlasnie. Chodzi o wstretnego grzyba na scianie w lazience. Czy mozna sie
pozbyc tego paskudztwa???
Obserwuj wątek
    • l.e.a Re: Giga grzyb!! 26.08.06, 18:53
      Ważna jest przyczyna pojawienia się grzyba, zazwyczaj jest to wilgoć, więc
      trzeba osuszyć mury i pozbyć się wilgoci, która często pojawia się np. w
      blokach po wymianie okien na szczelne plastiki, w tym przypadku polecam
      wywietrzniki np. Dobrze jest ocieplić budynek od zewnątrz. Ja przywoziłam
      znajomym z Czech bardzo dobry i skuteczny roztwór na grzyba SAVO.
      • patoo Re: Giga grzyb!! 26.08.06, 19:00
        Mieszkam w domu , dosc starym . On caly jest wilgotny. A sciana jest juz
        praktycznie cala czarnauncertain Kupilismy kiedys jakis specyfik na grzyba , nie
        pamietam juz nazwy i nie ruszylismy go. D lazienki po oczyszczeniu nim nie
        mozna wchodzic prze 2 tygindifferent A ja niesttey wychodka nie mam<:F>
        • l.e.a Re: Giga grzyb!! 26.08.06, 19:17
          w takim razie trzeba osuszać całe fundamenty, i ocieplać na zewnątrz dom, nie
          widzę osobiście niestety innej możliwości, bo grzyb będzie wracać
          • patoo Re: Giga grzyb!! 26.08.06, 19:24
            ja widze jescze inna mozliwosc (teoretycznie) wyprowadzic sieuncertain
            • malazoltakaczuszka Re: Giga grzyb!! 26.08.06, 19:56
              Witam smile u Nas w domu też był grzyb w kuchni (strona północno-wschodnia). Najpierw wyczyściliśmy ścianę, potem spryskaliśmy tym wspomnianym właśnie SAVO (ma dużo chloru w sobie i straszliwie śmierdzi), natępnie klej do siatki to jest klej do elewacji może być ewentualnie klej do płytek, na to szpachla, unigrunt i malowanie. Zrobiliśmy do tego jeszcze wentylację zewnętrzną (dziura wybita w ścianie na wylot zabezpieczona kratkami wentylacyjnymi L.e.a ma rację co do osuszania fundamentów i ponownego ich zaizolowania. My nie osuszaliśmy murów i nie robiliśmy izolacji fundamentów ale pomogło grzyba nie ma już rok smile

Pozdrawiam i powodzenia i siły w walce z grzybkiem smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka