5aga5 30.08.06, 13:20 Często kupujecie swoim pociechom zabawki? Tak bez okazji też? Bo mnie czasami jak coś wpadnie w oko, to kupuję i bez okazji.W październiku Mała skończy 2 lata i czas chyba z tym skończyć, żeby za bardzo się nie przyzwyczaiła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka35 Re: Zabawki 30.08.06, 16:46 No cóż czasami trudno się oprzeć kupieniu czegoś ładnego jak wpadnie w oko.Kupowanie zabawek bez okazji nie jest oczywiście niczym złym i czasami jest ok ale trzeba z tym uważać.Maluch dość szybko przyzwyczaja się do dobrego i uznaje to za normę.Dlatego radziłabym kupować zabawki raczej przy jakiś okazjach.A jeśli już bez okazji to naprawdę rzadko.Poza tym jak znajdziesz coś fajnego i już kupisz to przecież nie musisz córce dawać od razu tylko możesz schować i dać właśnie przy jakiejś okazji.Pozdrawiam-Agnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamikolajcia Re: Zabawki 30.08.06, 19:40 Bardzo rzadko ale zdaża mi się. Np. ostatnio kupiłam mu taką zabawkową kosiarke bo wiedziałam, że bardzo mu się spodoba. A czekanie na okazje było bezsensu bo najbliższa okazja wypada w październiku (urodziny) a jesienią to by się tą kosiarką nie pobawił Odpowiedz Link Zgłoś
kejtka1 Re: Zabawki 30.08.06, 20:41 Mnie też się to czasem zdaża ale zazwyczaj są to jakieś drobiazgi do 20 zł. Przy jakiś konkretnych okazjach są większe. Teraz zbliżają się drugie urodziny Natalki i już się zastanawiam co jej kupić. Jak macie jakiś pomysł to poproszę. Jaś 30.10.02 i Natalka 12.09.04 Odpowiedz Link Zgłoś
natallay Re: Zabawki 12.09.06, 14:21 Kupuję ale najczęściej w lumpeksach. Przez to Lenka ma duzo pluszaków i lalek ale bardzo nietypowych. Nie wiem tylko czy kupuje je tak naprawde dla niej czy dlatego ze mi sie podobaja. Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: Zabawki 12.09.06, 19:34 z tym podobaniem różnie bya. Ostanio kupowałam Oli lalke i wybrała sobie wg mnie koszmarną, więc ja przekonałam do drugiej. Wieczorem przed snem powiedziała mi, " mamusiu ale tamta była ładniejsza, mnie się bardziej podobała". To samo było rano. Jak jej powiedziałam, że póje i jej kupię tamtą to szalał ze szczęścia i bawi się nią już długo długo. A wię czasami trzeba zaufać dziecku, bo to co nam się podoba nie zawsze podoba się dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
asia_grzes Re: Zabawki 13.09.06, 16:34 my niestety(chyba,zreszta czas pokaze) kupujemy małemu cos przy każdych zakupach.wcześniej były to zabawki Fisher Price`a,Chicco.obecnie kupujemy Mu książki z obrazkami mające na celu nauke słow(nazywanie przedmiotów,kształtów,kolorów,czynnosci),przeciwstawienstw,zwrotów grzecznościowych,itd.myśle,że Mały ma ogromną frajde gdyz kazda ksiązka oznacza długie "czytanie"z Rodzicami powoli uczymy sie rysować. sam Mały bawi sie klockami i samochodami. Odpowiedz Link Zgłoś