mamuskawiki 08.09.06, 16:26 że tyle mam się nimi zachwyca? pytam o opinie mamy, a nie reakcje dzieci. właśnie dziś obejrzałam z córcią kolejny odcinek w porannym paśmie i nie nie powiem, żeby mnie to ruszyło. a wy co nich myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siasiuszek Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 16:28 Mnie to też nie rusza, ale moje dziecko i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamka_klamka Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 16:28 IMO to bajka dla dzieci, które z racji wieku nie powinny jeszcze oglądac telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna515 Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 16:28 Odkąd wiem, że stworzone zostały przez tabuny psychologów dziecięcych, specjalnie na potrzeby rozwoju najmłodszych dzieci, nie mam nic na przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 16:30 Teletubisie są zrobione dla dzieci, w jakim przedziale wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
grzanka23 Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 16:31 Moim zdanie nic ciekawego,ale moja 4 latka nimi sie zachwyca.Wczesniej ich nie ogladala. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 16:34 To bajka dla najmlodszych, a nie doroslych, wiec jak moze Ciebie interesowac? Odpowiedz Link Zgłoś
grzanka23 Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 16:36 Niektore bajki lubie ogladac.A jeszcze bardziej lubi moja corka jak z nia ogladam. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 16:38 Teletubisie sa dla 2 latkow- podobac sie moga tylko mega infantylnym dorosłym.cala reszta wrecz nie powinna sie wglebiac w akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 16:37 To chyba było by całkiem niedobrze gdyby podobały Ci się tak samo jak dwulatkowi MOja cóka też lubiła teraz już chyba wyrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskawiki do loli 08.09.06, 16:39 jak najnormalniej w świecie, tak po prostu, może mnie coś zachwycić albo i nie. ostatnio nasłuchałam się o cudowności tej bajki dlatego pytam. z ciekawości. poza tym interesuje mnie to co dotyczy mojej córci. --------------- uwielbiam domisie Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: do loli 08.09.06, 16:46 Piszesz, ze "Cie nie ruszylo"- rozumiem, ze oczekiwalas, iz bajka dla 2 latkow Cie zainteresuje, a tu zonk- rozczarowanie.Bajka jest wspaniala w tym sensie, ze jest stworzona na potrzeby najmlodszych widzow- jest dostosowana do ich wieku jak zadna inna. Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 16:38 No ja nie ogladalam teletubisiow dla wlasniej rozrywki Nie jestem na poziomie 2 latka czy mniej nawet Dziecko owszem zachwycone- to w koncu bajka dla dziecka nie dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2511 Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 16:40 eheheh właśnie tez chciałam zadać takie pytanie ,ta bajka wydaje mi się troszkę zacofana ,no ale może macie rację to co podoba sie 3 latkowi niekoniecznie musi jego mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 16:49 Mnie nie zachwyca jest beznadziejna, moje dziecko też tego nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 16:50 Teletubisie zostaly stworzone pod okiem sztabu psychologow. Tam nic nie jest przypadkowe - nawet teletubiesie sa zrobione w czterech podstawowych, najszybciej rozpoznawanych przez dzieci kolorach. To dobra bajeczka dla 2- latkow. Gorzej, bo ja spotkalam sie z przypadkiem, kiedy 12 letni chlopak i 10 letnia dziewczynka ogladali teletubisie pasjami i zasmiewali sie do lez z ich "przygod". To dopiero dalo mi do myslenia nad poziomem rozwoju tych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 16:55 Dzieki Bogu udało mi sie sprzedać wszystkie kasety VHS z "Tubisiami " UFF.. Swego czasu od rana do wieczora i powtórki sto razy to samo BOze!!!! , ale jakos przezyłam... teraz syn juz duzy i nic nie pamieta..he he ostanio przez przypadek obejrzał kawałek odcinka na BBC Prime i nic ..nawet pytałam pamietasz Tinki Łinki?, Lale, PO ?? Nic zero zaćma jakaś.. Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 17:00 Myślę ze bajka jest dobra, choć dla każdego, co skończył 3 lata może być przygłupiasta. Te powtarzanie pewnie ma na celu żeby dziecko wszystko dobrze zrozumiało, i ten śmiejący się dzidziuś, jest mało słów a jak już są to te najprostsze. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 17:41 To bajka dla dwulatków. Mnie się nie musi podobać, oosbiście odbieram ją jako stworzoną przez kogoś na kwasie. Dziecko lubi więc czasem włączam. Odpowiedz Link Zgłoś
alfama_1 Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 10.09.06, 22:42 oosbiście odbieram ją jako > stworzoną przez kogoś na kwasie. Miałam to samo wrażenie, szczęściem dzieci odmówiły oglądania ) To polecam jeszcze zanurzenie się w czeską bajkę Makowa Panienka & Motyl Emanuel. Tam autor chyba naprawdę ostro na czymś jechał. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka mamy się zachwycają? 08.09.06, 17:49 Nie znosiłam Teletubisiów z tą rozwleczoną akcją... To 2 i 3 latki je uwielbiają Całe szczęście, ze moim już dawno przeszły, a bateria kaset powędrowała do młodszego kuzynostwa, którzy je teraz oglądają z wypiekami na twarzy i tak to się kręci ... Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: mamy się zachwycają? 08.09.06, 17:57 osobiscie nieznosze, dzialaja na mnie wyjatkowo irytujaco, te gulgoty i bulgoty zamiast normalnej ludzkiej mowy, chichoty, ktore sa dla mnie irytujace. Probowalam z moim dwulatkiem jako metode pacyfikacji, ale TV nie interesuje go wcale. Moj dwulatek woli zabawy komputerowe od TV, polecam www.pbskids.org tam tez Teletubisie wystepuja, ale w grach, tym potrafi sie zajac i godzine. Odpowiedz Link Zgłoś
matkamichala jak wy to robicie? 08.09.06, 19:59 jak wy to robicie ?włączam bajkę a dziecko nic ( 22 mies) telewizor nie istnieje, komputer istnieje tylko po to żeby mu pokazać dzidzię czyli jego własne zdjęcia, bo w albumie jest tylko trochę,to ja sobie gram np. w Pingu żeby go zachęcić, a on nic, a ja bym dała nie wiem co żeby on się 15 min. zajął tymi teletubisiami ( ja tam ich nie lubię) a książeczki może czytać pół dnia, tzn. domaga się żeby mu czytać... Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: z życia wzięte 08.09.06, 20:08 Pod koniec jednego z odcinków te koszmarne stworki ryknęły: 'TUULIIMYY!' i rzuciły się sobie w ramiona. Moje bliźnięta chciały pójść w ślady tych kolorowych monsterów, ryknęły 'TUULIIMYY!' i... z całej pety rąbnęły się łepetynami... :] Od tamtej pory nie przepadają za Tinkim-Łinkim, Lalą, Po i Tipsim, chociaż Darcia nadal śpi z jednym z tych potworów i ryczy, że 'Kooooosiane Poo śpało ź Dajuniom!" ;] Odpowiedz Link Zgłoś
arnikaarnika Re: jak wy to robicie? 08.09.06, 20:58 -> matkamichała - zgłoś się ze swoim dzieckiem do lekarza pediatry aby sprawdził czy rozwija się prawidłowo ,w tym wieku dziecko powinno już potrafić koncentrować swoją uwagę na prostych historiach rysunkowych np Teletabis . Odpowiedz Link Zgłoś
matkamichala Re: jak wy to robicie? 10.09.06, 19:54 dobrymi radami piekło wybrukowane a może lepiej żyć bez telewizora? Odpowiedz Link Zgłoś
masumi2006 Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 20:46 Moje dziecko ma 2 latka i lubi teletubisie,ale ostatnio zachwyca się Noddym i Listonoszem Patem.Rzygam już tym drugim normalnie,bo w kółko słyszę:"Pat,Kotek".W nocy śni mu się ten kot,a swojego własnego i żywego i maskotkę nazwał Dżes(nie wiem jak to się pisze poprawnie).A dziś dla odmiany mąż włączył mu teletubisie i uśmiechał się do nich czas od czasu,ale zdecydowanie Pat wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 20:59 Moja reakcja na teletubisie jest niecenzuralna, ale coz zrobic, kiedy to jedyny sposob na chwile ciszy i relaksu...mnie glownie irytuja te teksty "tuliiimy", powtarzanie 10 razy tego samego zdania i seplenienie czerwonego teletubisia. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 21:03 phantomka napisała: > Moja reakcja na teletubisie jest niecenzuralna, ale coz zrobic, kiedy to jedyny > > sposob na chwile ciszy i relaksu...mnie glownie irytuja te teksty "tuliiimy", > > powtarzanie 10 razy tego samego zdania i seplenienie czerwonego teletubisia. Coś na temat 'tuliiimy' :o) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=48287152&a=48298170 Możliwe, że już czytałaś... :o) Odpowiedz Link Zgłoś
a-g-n-i-e-sz-k-a Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 10.09.06, 22:34 masumi2006 napisała: > Moje dziecko ma 2 latka i lubi teletubisie,ale ostatnio zachwyca się Noddym i > Listonoszem Patem.Rzygam już tym drugim normalnie,bo w kółko > słyszę:"Pat,Kotek".W nocy śni mu się ten kot,a swojego własnego i żywego i > maskotkę nazwał Dżes(nie wiem jak to się pisze poprawnie).A dziś dla odmiany > mąż włączył mu teletubisie i uśmiechał się do nich czas od czasu,ale > zdecydowanie Pat wygrywa. Mój Adam ma to samo. Powinni chyba założyć najmłodszy fanklub Pata Odpowiedz Link Zgłoś
olasebik Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 23:56 Moj synek ma dwa latka i od czterech miesięcy przepada za Teletubisiami.Ogląda je codziennie tańczy z nimi i je naśladuje.Kupiłam mu dwie maskotki Teletubisie z ktorymi się nie rozstaje.Dla mnie te misie są brzydalami a bajka bezsensu. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 08.09.06, 23:58 Noo dokładnie, one mają pyszczki jak idź stąd i nie wracaj! ;DD Może są odzwierciedleniem duszy i wyglądu ich projektantów... Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 09.09.06, 00:23 Ja uwielbiam Teletubisie i Krecika. Mój dwulatek za tymi bajkami przepada, a i czterolatek też nimi nie pogardzi. Dzieciaki przed komputer na bajeczki, a ja w tym czasie sniadanko mogę na spokojnie zrobić i oczy na troszkę przymknąć po zbyt wczesnym przebudzeniu )) Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 09.09.06, 00:25 Krtek jest ekstra Zdeka durny, ale powalająco skrzeczy po Czesku i ma słodki pyszczek Krtek 4 ever! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 09.09.06, 00:27 Przeważnie mamy się tym nie zachwycają, nie wiem, skąd masz taką opinię. To zachwycają się dzieci, ale na szczęście nie moje . Moja córka lubiła to, jak miała ok. 15-18 miesięcy, teraz (ma 2 lata) ją nudzi, jedyne, co jej zostało, to miłość do żółtych pluszaków w kształcie teletubisiów. Zdecydowanie woli Domisie, ogląda je ze starszym bratem. Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 09.09.06, 07:35 Straszne sa te Tubisie.Takie jakies bezsensowne i nudne.Nie trawie tego po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
arnikaarnika Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 09.09.06, 07:42 idiomko ! To samo powiedziało by twoje dziecko o filmach kieślowskiego, ale nie sądze byś wiedziała kim był kieślowski. Odpowiedz Link Zgłoś
anik801 Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 10.09.06, 20:56 Mamy się chyba nie zachwycają.Zachwycają się ich dzieci.Moja córka za nimi przepada,a ja mam do nich stosunek raczej obojętny.Za to mój mąż ich nie lubi. Te dzieci,które znam bardzo lubią Teletubisie,a ich rodzice to reagują tak samo jak na inne bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
olusza3 Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 10.09.06, 22:00 Sama zastanawiałam się ostatnio nad fenomenem "Teletubisiów",gdy zobaczyłam jak moje wiecznie biegające dziecko zapadło się w kanapę ,na całe 20 minut. Poprostu jakby go nie było. Podobnie działają jeszcze "Domisie",ale nie aż tak skutecznie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kattkak Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 10.09.06, 22:07 mój syn już jest po okresie fascynacji teletubbisiami. Lubię bajki edykacyjne, a nie potwory z CN. Teletubisie przemycają naukę podstaw : góra- dół, przód- tył, itp. Są miłe i sympatyczne. Szczególnie podał mi się odcinek z wizytą u dentysty, gdzie na spokojnie, w domowych warunkach mogłam mu wytłumaczyć, co będzie robić pani dentystka. Młody tak się wciągnął w teletubbisie, że ogladaliśmy je nawet wersji oryginalnej na BBS. Odpowiedz Link Zgłoś
rena31 Re: powiedzcie mi co takiego jest w teletubisiach 10.09.06, 22:57 powtarzanie tego samego w kolko - one to uwielbiaja Odpowiedz Link Zgłoś