10.10.06, 12:58
Hej!
Czy któraś z mam ma szynszylę?Jak długo oswaja się to zwierzątko?Czy biega u
was luzem?
U mnie Ricky jest od 4 dni i biega większośc dnia luzem.(a ja z miotłą
zamiatam wiadomo co)Dzisiaj przed wyjściem do pracy nie udało mi się jej
złapać, więc pozostaje mi mieć nadzieję, że nie posmakują jej moje książki.
Basia
Obserwuj wątek
    • edycia274 Re: szynszyla 10.10.06, 13:07
      książki? a kable? jak ja popieści to więcej jej nie wypuścisz.
    • aniael Re: szynszyla 10.10.06, 19:02
      Miałam szynszylę przez trzy lata. Potem zaraziła się od nas grypą żołądkową i
      nie przeżyłasad
      U nas była w klatce pod naszą nieobecność, ale jak byliśmy w domu - biegała
      luzem. Sprzątania było sporo, ale była kochana - nie pamiętam ile się oswajała,
      ale jak jej poświęcisz duzo czasu, to na pewno zaprocentuje. Nasza po paru
      tygodniach bawiła sie z nami na całego - właziła nam pod koc, gdy wylegiwaliśmy
      się, przybiegała na zawołanie.
      Niestety kable i książki musisz zabezpieczyć. Nam przegryzła kable od kompa,
      pare innych kabelków i zniszczyla klka książek.
      Polecam taki preparat w areozolu - do kupienia w sklepach zoologicznych-
      specjalny do pryskania przedmiotów celem ochrony przed pupilem. Jego gorzki
      posmak skutecznie odstrasza zwierzaczka, w naszym przypadku sie sprawdził.
      Pamietaj, że szynszyla to bardzo towarzyskie zwierzątko, powinno byc
      przynajmniej co jakiś czas wypuszczane. Zostawione samo w sobie w zamkniętej
      klatce staje się smutne i osowiałe.
      • ariete1 Re: szynszyla 11.10.06, 09:52
        Dziekuję za odzew.
        Kable już zabezpieczyłam.Wczoraj po powrocie z pracy włożyłam Rickiego do
        klatki ale posiedział tam niedługo.Uderzył tak celnie zębami,że otworzył się
        zaczep zabezpieczający wejście do klatki i mały odzyskał wolność.To już trzeci
        raz,wcześniej myślałam że może nie do końca docisnęłam, ale teraz już wiem,że
        sam sobie poradził.
        Aerozol wypróbuję.
        Pozdrawiam.
        Basia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka