Gość: Sylwia
IP: *.*
25.04.01, 20:20
Agato!Mam 33 lata i jestem pierwszy raz w ciąży. Jest to dla mnie najbardziej odpowiedni moment. Wcześniej czułabym się przedwczesną mamą. Nie wykorzystałam moich 33 lat do zrobienia kariery i pieniedzy. Nie było to więc powodem dla którego rezygnowałam z macierzyństwa. Po prostu wcześniej nie chciałam. Nie obawiam się żadnych chorób, różnic pokoleniowych i w ogóle niczego. Jestem bardzo szczęśliwa, ogromnie chcę mieć dziecko, czuję, że do tego dojrzałam. Myślę, że bardzo często ludzie żyją według jakichś stereotypów. A przecież każdy jest inny, świat tak się zmienia, że trudno porównywać mamę wczoraj z mamą dzisiaj. I nie sądzę, by łatwiej można było nadążyć za młodym człowiekiem w młodszym wieku. Mieć 30 lat kiedyś i być pierwszy raz w ciąży to zupełnie inne 30 lat niż dzisiaj. Poza tym w każdym wieku można się czuć staro i młodo. Można być staruszką mając 50 lat, ale czy tę starość na prawdę określa ilość lat? Zgadzam się, że dziecko potrzebuje rodzica, nie kumpla. Poza tym miłość, choć w każdym wieku może być inna, zawsze jest niezwykła. Urocza jest miłość młodzieńcza, fascynujaca dojrzała. Również miłość macierzyńska. A przecież nie chodzi tu o nic innego. Prawda?Gorące pozdrowienia.