IP: *.* 02.05.01, 20:38
Mój 4-miesięczny syn bardzo często ma czkawkę (czasem nawet 6 razy dziennie). Czy powinnam się tym martwić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Czkawka IP: *.* 04.05.01, 14:49
      Witaj, Justyno! Myślę, że czkawka, nawet częsta, nie jest powodem do zmartwień. Moje dzieci miewały częste czkawki już w moim brzuchu, potem im to zostało i minęło z wiekiem (tzn. dość szybko, bo nadal są malutkie, Zosia ma półtora roczku). Jedyne, co mnie wówczas martwiło (a raczej denerwowało) to ciągłe komentarze teściowejtongue_outosiusiała się! Zimno jej, ubierz jej skarpetki (30 stopni w cieniu!!!). W końcu, gdy sama dostałam czkawki, skomentowałam głośno, patrząc mojej teściowej głęboko w oczy: Chyba się posiusiałam! Załatwiło sprawę na zawsze. Pozdrawiam, Kasia
      • Gość: Kacha Re: Czkawka IP: *.* 04.05.01, 14:52
        Genialne, szkoda ze czkawki nie dostala tesciowa, wtedy to jej mozna by bylo zasugerowac to i owo.
    • Gość: Anka_Sz Re: Czkawka IP: *.* 15.05.01, 13:27
      Myślę, że martwić się nie ma czym, jednak jest to kłopotliwe. W przypadku mojego synka Kubusia (obecnie 1,5 roku) pomagało gdy np.: w czasie zmiany pieluszki przykrywało mu się ciemiączko. Czkawka szybciej mija gdy przyłoży sie rękę do ciemiączka i ogrzeje je. Wiem, że to śmiesznie brzmi ale sprawdziłam i czasami pomaga.
      • Gość: Gosia Re: Czkawka IP: *.* 15.05.01, 21:19
        Odkąd byłam maleńka dostawałam czkawki, jak się śmiałam. Tak mi zostało i teraz przeszło na moich synów. Jest to trochę męczące, ale wystarczy napić się trochę wody i przechodzi.Gosia
    • Gość: Kalina Re: Czkawka IP: *.* 17.05.01, 09:19
      W ciazy brzuch podskakiwał mi rytmicznie gdzies tak 18 razy na dobe, a przeciez tam nie mogło byc zimno.Teraz Oleńka rowniez ma czesto czkawkę,im starsza tym rzadziej. Mysle ze nie ma sie czym przejmowac. Taka juz urodza naszych pociech.
    • Gość: elik Re: Czkawka IP: *.* 23.05.01, 09:20
      Moja córcia podobie, już w brzuchu miała skłonnośc do czkawki, czsem kilka razy dziennie, tera rzeczywiści jej się to zdarza trochę rzadziej, ale komentarze teściwej o siusianiu i pewnie jej zimno znam bardzo dobrze, czasami próbował je cytować mój ślubny, ale strasznie mnie to irytowało więc przestał. Ja też mam skłonnośc do czkawki, z wiekim coraz mniejszą, hi,hi. Są jednak dni, że zdara mi się to kilka razy na dobę.
    • Gość: Gośka Re: Czkawka IP: *.* 28.05.01, 00:52
      Mój Kuba (6 miesięcy) miał czkawkę już w moim brzuchu. Zostało mu do tej pory. Nic na to nie robię. U mnie o rodzinne. Mój ojciec, ja, a teraz Kubuś mamy czkawkę, która po prostu musi przejść. Nie pomagają żadne sposoby. Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka