IP: *.* 04.07.01, 14:21
HejPodobno nie ma na nie sposobu, ale może jednak coś wiecie? Jestem w 8 miesiącu i moje nogi wyglądają jakby je ktoś napompował. Okropne! I na dodatek nie mieszczę się w żadne buty!Pomocy!
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: obrzęki IP: *.* 04.07.01, 14:54
      AniuJedynym chyba sposobem , jest częste trzymanie nóg w górze i robienie zimnych kąpieli. Ja jestem już po terminie i całkowicie rozumiem Twój problem. Nogi mam koszmarne. Wielokrotnie nie wychodziłam z domu z powodu nóg. Polecam kupienie szmacianych butów - takich które mają podeszwę ze sznurka i koniecznie o numer za dużych. Innych sposobów chyba nie ma. Mogę Cię tylko "pocieszyć" , że z powodu napompowanych stóp wielokrotnie budzę się w nocy , bo mam wrażenie , że za chwilę skóra mi pęknie.Wytrwałości Kasia
    • Gość: guest Re: obrzęki IP: *.* 04.07.01, 21:12
      Jak mi po raz pierwszy spuchły nogi w 9 miesiącu to od razu się okazało, że mam ciśnienie 160/110, białko w moczu i będę mile widziana na patologii ciąży. Także jeżeli z waszym ciśnieniem wszystko ok. to chociaż cieszcie się dziewczyny, że puchnięcie nóg to tylko taka wasza "uroda", a nie oznaka nieciekawych problemów. Powodzenia, za miesiąc zapomnicie o tych kłopotach (za to poznacie inne, no nie?)
    • Gość: usia Re: obrzęki IP: *.* 05.07.01, 15:30
      Już pisałam na emamie, że ja miałam zalecany kompocik (eufemizm)z korzeni pietruszki - kilo na litr wody. Gotowac i pic 3 razy dziennie. Takowy specyfik był nawet w wielkim garze na patologii w moim szpitalu. Sika sie po nim na potęgę i troche z człowieka ubywa.
    • Gość: guest Re: obrzęki IP: *.* 14.07.01, 11:24
      Moje stopy też jeszcze dwa miesiące temu nie mieściły się do żadnych butów. Dobrze że to nie zima....Polecam żel do nóg ociężałych z Yves Rocher (Gel fraicheur jambes lourdes) - wspaniale działa, w gorące dni używałam go po każdym powrocie do domu i od razu czułam ulgę. Pozdrawiam !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka