Dodaj do ulubionych

krem na ROZSTĘPY

IP: *.* 26.07.01, 09:00
Pomóżcie!!!!Jaki jest najskuteczniejszy krem na rozstępy?! Jest ich tyle w sklepach że nie wiem co wybrać
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 09:03
      Znajomego żona pracuje w aptece i poleciła krem leczniczo-zapobiegający Vichy!Dobrze się wchłania, ponoć skuteczny i kobiety w ciąży wykupują go najczęściej.Kosztuje około 70 zł.
      • Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 09:16
        Ja używam kremu Mustela, również jest b.dobry. Polecam.
    • Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 09:27
      Czesc! Od ktorego miesiaca zeczely Ci sie pojawiac rozstepy.Czasem mi sie odcisnie jakas smuga ze spodni i sie zastanawiam czy to juz. Co do kremu kupilam na poczatku Fissan ale jest strasznietlusty, czy skuteczny nie wiem. Jest tanszy od tych wymienionych.Ale jak sie skonczy kupie inny.
      • Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 09:39
        Moja siostra używała przeróżnych kremów i ma pełno rozstępów. Ja nie stosowałam niczego, a nie zrobił mi się ani jeden. Tak więc kremy kremami, a decydują chyba jakieś predyspozycje skóry. Choć jakie - nie wiem , bo wiek też nie: moja siostra zaszła w ciążę w wieku 19 lat ,a ja po 30-tce.
        • Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 09:56
          Ja mam jeszcze jedną sztuczkę, nie wiem na ile skuteczną, ale fakt że rozstępów nie mam, chociaż żadnych kremów specjalnych nie stosowałam. Oliwka dla niemowląt do kąpieli i poleżeć - powiedziała mi to pewna doświadczona osoba. Podobno jej pomogło, mi jak widzę, też.
      • Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 09:50
        Do tej pory jeszcze się nie pokazały, a kremu używam od 4 miesiąca ciąży (już 3 m.). Tubka jest duża i na długo wystarcza. Dorota
      • Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 06.08.01, 21:24
        U mnie to było tak, że całą ciążę nie miałam ani jednego małego rozstępka i szalałam z radości. A jak poszło w 9 miesiącu to już hurtowo !!! P.S Smarowałam się różnymi kremami.Pozdrawiam Aga
    • Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 10:01
      Ja używam Vichy i jestem bardzo zadowolona. Krem jest dość wydajny, dobrze się wchłania i jest skuteczny (jak na razie nie mam rozstępów). Mustela też jest dobra, lecz droższa.Hanna
      • Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 30.07.01, 20:49
        Wczoraj ku mojemu zdziwieniu znalazlam Vichy , niby nie zaden wyczyn, ale jednak w koncu w USA, gdzie teraz mieszkam kosemetyki Vichy osiagalne sa tylko w polskich sklepach. Gdy zobaczylam pudelko z tym kremem w polskiej aptece byla bardzo szczesliwa, hmmm...nie na dlugo, bo zaraz potem dowiedzialam sie jaka jest cena - uwaga 45 $ dol.(Prosze nie przeliczajcie tego na zlotowki). No coz moj ukochany nie nalezy do skapcow, ale wizja kremu za 45 wcale mu sie zbytnio nie spodobala, mi chyba tez, ale to w koncu to Vichy! Mimo tej jakze okrutnej ceny, kupilam.Moje pytanie jest takie:Na ile ta tubka wystarcza?Pozdrawiam :)!
    • Gość: Aania Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 10:47
      Hej! Z tego co się dowiedziałam w aptece, to krem na rozstępy jest tylko jeden - tzn. Vichy. A bardzo dużo kremów jest przeciw rozstępom. Ja używam Fissan, niemiecki, kosztuje niedrogo (ok.18 zł) i jak do tej pory rozstępów nie posiadam (33 tydzień).Ale zasięgni jeszcze innych opini. PozdrowieniaP.S. Wszystkich używa się po 4 miesiącu ciąży.
      • Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 12:37
        jestem w 30-tym tygodniu, używałam Penatena choć jest okropnie tłusty i musiałam czekać 2 godziny aż weschnie. Na razie nie mam ani jednego rozstępu ale ostatnio zaczął mnie podejrzanie swędzieć brzuch więc może lepiej wydać więcej pieniędzy na coś lepszego.
    • Gość: wioleta Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 14:37
      W pierwszej ciąży używałam kremu FISSAN - rozstępy pojawiły się pod koniec 9 miesiąca na udach, biodrach i piersiach, miałam wtedy 21 lat i zawsze byłam szczupła. Wiem, ze pojawianie się rozstępów zależy przedewszystkim od elastyczności naszej skóry, a to jest uzelażnione genetycznie , więc jeśli rozstępy mają się pojawić to będą niezależnie od tego czy używamy kremu czy też nie - możemy tylko nawilżając skórę zmniejszyć ich ilość i wielkość. Jestem obecnie w 32 tygodniu ciąży i mój sposób to codzienna kąpiel z użyciem kremowego olejku do kąpieli - NIVEA - jes super a potem krem przeciw powstawaniu rozstępów firmy MUSTELA - jest rzeczywiście odrobinę droższy od VICHY ale i wydajniejszy - wystarcza na dłużej.Jedna tubka ok 1,5 miesiąca. Po ciąży mam zamiar kupić krem zmniejszający rozstępy - również MUSTELA - zobaczymy co z tego będzie.buziakismile
      • Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 19:12
        Zazdroszcze Wam Babeczki, ze macie taki wybor kremow, a juz na pewno tego, ze mozecie kupic Vichy. W grudniu urodze drugiego dzidziusia, ale tym razem w USA. A tutaj ( ku mojemu zdziwieniu)nie ma takiego wyboru kremow na rozstepy jak w Polsce. Ale dowiedzialam sie o czyms nowy, podobno na rozstepy bardzo dobrze dziala maslo kakaowe "cocoa butter" .Nie wiem na ile to jest skuteczne, ale jest tutaj zalecane przez lekarzy i farmaceutow. Kremy do masazu zawieraja wlasnie maslo kakaowe, witamine E, kolagen i elastyne.Duzy plus : pachnie smakowicie :))) Podczas pierwszej ciazy zaniedabalam nieco "kremowanie" i zostalo mi sporo rozstepow. Teraz sie mocno smaruje, z nadzieja, ze nie pojawia sie nowe. Pozdrawiam!
    • Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 20:38
      Ja gdzieś ostatnio przeczytałam i od razu zaznaczam że nawet nie widziałam w sklepach ale podobno jest krem Aventa dla kobiet w ciąży i jest według opinii dziewczyn rewelacyjny. Zastanawiałam się czy nie pomyliły aby firmy bo ja kremów Aventa nie widziałam.
      • Gość: wioleta Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 23:41
        Nie pomyliły się - zapewniam - rzeczywiście ku mojemu zdziwieniu widziałam ostatnio krem przeciw rozstępom AVENTA do kompletu jest jeszcze żel pod prysznic, krem do stóp dla ciężarnych i coś jeszcze ale dokładnie nie pamiętam.Widziała to wszystko w "Świecie Dziecka" przy pl.Unii Lubelskiej w Warszawie.Jak działa nie wiem,nie próbowałam, kosztuje ok 80-90 PLN dokładnie nie pamiętam. :-)buziaczki
    • Gość: Asia12 Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 21:34
      Ja w czasie ciazy przytylam tylko 9 kilo, uzywalam Fissan, a rozstepy mi sie i tak zrobily (na brzuchu). Teraz uzywam Vichy i nie jestam pewna czy jest skutezny, ale na pewno kazde rozstepy po pewnym czasie bledna.Moja dermatolog polecila mi kremy o obco brzmiacych nazwach - Biotop i Triffachiane (czy cos takiego - ale to juz po ciazy), ale na razie nie udalo mi sie ich dostac w zadnej aptece.
      • Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 27.07.01, 08:52
        CześćA ja używam kremu na i przeciw rozstępom MUSTELA 9 MOIS. Nie jest tłusty. W zestawie jest także krem do biustu i na zmęczone i opuchnięte nogi. Jest to zestaw specjalnie dla kobiet w ciąży i karmiących piersią. Cena ok. 70 złotych.Pozdrawiam.
    • Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 03.08.01, 05:58
      polecam oliwkę bambino magdalena
      • Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 06.08.01, 21:29
        A czy pomaga również na rozstępy które już istnieją ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka