Gość: guest IP: *.* 26.07.01, 09:00 Pomóżcie!!!!Jaki jest najskuteczniejszy krem na rozstępy?! Jest ich tyle w sklepach że nie wiem co wybrać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 09:03 Znajomego żona pracuje w aptece i poleciła krem leczniczo-zapobiegający Vichy!Dobrze się wchłania, ponoć skuteczny i kobiety w ciąży wykupują go najczęściej.Kosztuje około 70 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 09:16 Ja używam kremu Mustela, również jest b.dobry. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 09:27 Czesc! Od ktorego miesiaca zeczely Ci sie pojawiac rozstepy.Czasem mi sie odcisnie jakas smuga ze spodni i sie zastanawiam czy to juz. Co do kremu kupilam na poczatku Fissan ale jest strasznietlusty, czy skuteczny nie wiem. Jest tanszy od tych wymienionych.Ale jak sie skonczy kupie inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 09:39 Moja siostra używała przeróżnych kremów i ma pełno rozstępów. Ja nie stosowałam niczego, a nie zrobił mi się ani jeden. Tak więc kremy kremami, a decydują chyba jakieś predyspozycje skóry. Choć jakie - nie wiem , bo wiek też nie: moja siostra zaszła w ciążę w wieku 19 lat ,a ja po 30-tce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 09:56 Ja mam jeszcze jedną sztuczkę, nie wiem na ile skuteczną, ale fakt że rozstępów nie mam, chociaż żadnych kremów specjalnych nie stosowałam. Oliwka dla niemowląt do kąpieli i poleżeć - powiedziała mi to pewna doświadczona osoba. Podobno jej pomogło, mi jak widzę, też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 09:50 Do tej pory jeszcze się nie pokazały, a kremu używam od 4 miesiąca ciąży (już 3 m.). Tubka jest duża i na długo wystarcza. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 06.08.01, 21:24 U mnie to było tak, że całą ciążę nie miałam ani jednego małego rozstępka i szalałam z radości. A jak poszło w 9 miesiącu to już hurtowo !!! P.S Smarowałam się różnymi kremami.Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 10:01 Ja używam Vichy i jestem bardzo zadowolona. Krem jest dość wydajny, dobrze się wchłania i jest skuteczny (jak na razie nie mam rozstępów). Mustela też jest dobra, lecz droższa.Hanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 30.07.01, 20:49 Wczoraj ku mojemu zdziwieniu znalazlam Vichy , niby nie zaden wyczyn, ale jednak w koncu w USA, gdzie teraz mieszkam kosemetyki Vichy osiagalne sa tylko w polskich sklepach. Gdy zobaczylam pudelko z tym kremem w polskiej aptece byla bardzo szczesliwa, hmmm...nie na dlugo, bo zaraz potem dowiedzialam sie jaka jest cena - uwaga 45 $ dol.(Prosze nie przeliczajcie tego na zlotowki). No coz moj ukochany nie nalezy do skapcow, ale wizja kremu za 45 wcale mu sie zbytnio nie spodobala, mi chyba tez, ale to w koncu to Vichy! Mimo tej jakze okrutnej ceny, kupilam.Moje pytanie jest takie:Na ile ta tubka wystarcza?Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aania Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 10:47 Hej! Z tego co się dowiedziałam w aptece, to krem na rozstępy jest tylko jeden - tzn. Vichy. A bardzo dużo kremów jest przeciw rozstępom. Ja używam Fissan, niemiecki, kosztuje niedrogo (ok.18 zł) i jak do tej pory rozstępów nie posiadam (33 tydzień).Ale zasięgni jeszcze innych opini. PozdrowieniaP.S. Wszystkich używa się po 4 miesiącu ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 12:37 jestem w 30-tym tygodniu, używałam Penatena choć jest okropnie tłusty i musiałam czekać 2 godziny aż weschnie. Na razie nie mam ani jednego rozstępu ale ostatnio zaczął mnie podejrzanie swędzieć brzuch więc może lepiej wydać więcej pieniędzy na coś lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wioleta Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 14:37 W pierwszej ciąży używałam kremu FISSAN - rozstępy pojawiły się pod koniec 9 miesiąca na udach, biodrach i piersiach, miałam wtedy 21 lat i zawsze byłam szczupła. Wiem, ze pojawianie się rozstępów zależy przedewszystkim od elastyczności naszej skóry, a to jest uzelażnione genetycznie , więc jeśli rozstępy mają się pojawić to będą niezależnie od tego czy używamy kremu czy też nie - możemy tylko nawilżając skórę zmniejszyć ich ilość i wielkość. Jestem obecnie w 32 tygodniu ciąży i mój sposób to codzienna kąpiel z użyciem kremowego olejku do kąpieli - NIVEA - jes super a potem krem przeciw powstawaniu rozstępów firmy MUSTELA - jest rzeczywiście odrobinę droższy od VICHY ale i wydajniejszy - wystarcza na dłużej.Jedna tubka ok 1,5 miesiąca. Po ciąży mam zamiar kupić krem zmniejszający rozstępy - również MUSTELA - zobaczymy co z tego będzie.buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 19:12 Zazdroszcze Wam Babeczki, ze macie taki wybor kremow, a juz na pewno tego, ze mozecie kupic Vichy. W grudniu urodze drugiego dzidziusia, ale tym razem w USA. A tutaj ( ku mojemu zdziwieniu)nie ma takiego wyboru kremow na rozstepy jak w Polsce. Ale dowiedzialam sie o czyms nowy, podobno na rozstepy bardzo dobrze dziala maslo kakaowe "cocoa butter" .Nie wiem na ile to jest skuteczne, ale jest tutaj zalecane przez lekarzy i farmaceutow. Kremy do masazu zawieraja wlasnie maslo kakaowe, witamine E, kolagen i elastyne.Duzy plus : pachnie smakowicie Podczas pierwszej ciazy zaniedabalam nieco "kremowanie" i zostalo mi sporo rozstepow. Teraz sie mocno smaruje, z nadzieja, ze nie pojawia sie nowe. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 20:38 Ja gdzieś ostatnio przeczytałam i od razu zaznaczam że nawet nie widziałam w sklepach ale podobno jest krem Aventa dla kobiet w ciąży i jest według opinii dziewczyn rewelacyjny. Zastanawiałam się czy nie pomyliły aby firmy bo ja kremów Aventa nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wioleta Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 23:41 Nie pomyliły się - zapewniam - rzeczywiście ku mojemu zdziwieniu widziałam ostatnio krem przeciw rozstępom AVENTA do kompletu jest jeszcze żel pod prysznic, krem do stóp dla ciężarnych i coś jeszcze ale dokładnie nie pamiętam.Widziała to wszystko w "Świecie Dziecka" przy pl.Unii Lubelskiej w Warszawie.Jak działa nie wiem,nie próbowałam, kosztuje ok 80-90 PLN dokładnie nie pamiętam. buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia12 Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 26.07.01, 21:34 Ja w czasie ciazy przytylam tylko 9 kilo, uzywalam Fissan, a rozstepy mi sie i tak zrobily (na brzuchu). Teraz uzywam Vichy i nie jestam pewna czy jest skutezny, ale na pewno kazde rozstepy po pewnym czasie bledna.Moja dermatolog polecila mi kremy o obco brzmiacych nazwach - Biotop i Triffachiane (czy cos takiego - ale to juz po ciazy), ale na razie nie udalo mi sie ich dostac w zadnej aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 27.07.01, 08:52 CześćA ja używam kremu na i przeciw rozstępom MUSTELA 9 MOIS. Nie jest tłusty. W zestawie jest także krem do biustu i na zmęczone i opuchnięte nogi. Jest to zestaw specjalnie dla kobiet w ciąży i karmiących piersią. Cena ok. 70 złotych.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 03.08.01, 05:58 polecam oliwkę bambino magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: krem na ROZSTĘPY IP: *.* 06.08.01, 21:29 A czy pomaga również na rozstępy które już istnieją ? Odpowiedz Link Zgłoś