Gość: guest IP: *.* 22.08.01, 21:13 Czesc jestem w 27 tygodniu ciazy termin mam na 25.11.2001 jest moze ktos kto ma termin w tym samym czasie ?Jezeli to napiszcie jak sie czujecie i czy wiecie juz czy to chlopczyk czy dziewczynka.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Termin na 25 listopada IP: *.* 22.08.01, 23:39 Cześć Roksana, ja mam termin na 27/11/01 w urodziny mojej Mamy Ostatnio byliśmy u lekarza i wygląda na to, że będzie to dziewczynka, a byłam przekonana i nastawiona na chłopca od samego poczatku, sama nie wiem dlaczego. Widziałam już mojego męża jak siedzi razem z synkiem i grają na komputerze. Z dziewczynki też jesteśmy zadowoleni ale tak na prawdę dowiemy się dopiero po wszystkim. Imię dla niej to prawdopodobnie Diana ale tego nie jesteśmy jeszcze pewni. Strasznie podoba mi się Wiktoria ale Daruś kręci nosem, zobaczymy.Trzymaj się ciepło. Monika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Termin na 25 listopada IP: *.* 23.08.01, 07:33 Cześć! Też jestem w 27 tygodniu a termin na 24 listopada. PRzy ostatnim usg lekarz powiedział że chyba będzie chłopczyk ale okaże się dopiero w listopadzie. Mamy drobny dylemat z imeniem bo mi podoba się KAcper albo Filip a mojemu mężowi żadne z tych imion. W ostateczności będzie Kamil. Jak będzie dziewczynka to imie jest już zaklepane i będzie Zuzia.Jeśli chodzi o samopoczucie to poza problemami ze spaniem (ten nieszczęsny lewy bok,)obolałego podbrzusza i puchnących nóg to jest o.k. Tylko ciężko dzwigać tych dodatkowych 12 kilo...Napisz jak się czujesz i czy znasz już płeć maluszka. Pozdrowienia dla wszystkich. AGA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Termin na 25 listopada IP: *.* 23.08.01, 08:30 Cześć ja co prawda mam termin na 19 listopada, ale mój mąż zarezerwował sobie 22 (to jego urodziny). My już wiemy -prawie na 100%, że to dziewczynka. Ja usiłuję przewalczyć imię Zuzanna, ale Piotrkowi ni jak się nie podoba. Ostatnio doszliśmy do porozumienia i najprawdopodobniej będzie Marta. Samopoczucie dobrze, trochę dokuczają opuchnięte nogi i dodatkowe 9 kg i lekko przeszkadza coraz bardziej wystające brzusio, ale wszystko mija jak malutka zaczyna kręcić fikołki i kopać - najczęściej i najchętniej robi to w środku nocy, tak że wysypiam się w dzień, jest też doskonałą metereopatką przed burzą to już mój brzuch sam się porusza w różnych kierunkach i tak to jest ....Pozdrawiam Kasiula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Termin na 25 listopada IP: *.* 23.08.01, 09:12 Cześć,ja mam termina na 28 listopada i nie mogę uwierzyć,że jeszcze przez 3 miesiące będę w tym stanie. Płeć dziecka zadecydowaliśmy,że poznamy dopiero przy narodzinach więc teraz pozostaje mi tylko intuicja. Gdy będzie to dziewczynka to nazwiemy ją Eliza, natomiast chłopca chciałabym go nazwać Wiktor ale mąż coś kręci nosem. W 30 tygodniu będę miała robione USG, gdyż mam mięśniaka na macicy i lekarz chce sprawdzić jak on teraz wygląda (całe szczęście,że jest na zewnątrz macicy i nie przeszkadza dziecku, tylko nie wiem ja to będzie przy porodzie?). O dziwo cały czas czyję się dobrze nic mi nie dolega, tylko te 10 kg zaczyna coraz bardziej ciążyć!Pozdrawiam Wszystkich-Monka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Termin na 25 listopada IP: *.* 23.08.01, 10:25 Czesc!!Ja mam termin na 15 listopada i przez cala ciaze czuje sie dobrze. Ostatnio mi zaczely puchnac stopy (napewno przez dodatkowe 11 kg). Podobno ma byc dziewczynka, ale lekarz nie byl 100% pewny. Tak wiec mamy w pogotowiu dwa imiona: Oliwia dla dziewczynki i Benjamin dla chlopca. Powodzenia dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Termin na 25 listopada IP: *.* 23.08.01, 10:58 Czesc, Ja mam termin na 12 listopada (w moje imieniny), ale maz obstawia, ze bedzie 10-ty (jego urodziny). Byle nie 11-ty, bo nie dość, że niedziela to jeszcze święto - bedzie straszny leniuch I ma byc dziewczyna. Imienia jeszcze nie mamy, tylko jakies propozycje. Zdecydowalismy, ze zdecydujemy jak sie urodzi (bedzie widac na kogo wyglada). Ja juz przytylam 15 kg. i okropnie znosze te upaly (no pewnie przez ta wage. Ze spaniem tez mialam problemy, ale ostatnio troche lepiej bo spie pod przescieradlem a na koldrze i jest tak mieciutko... Nie moge sie juz doczekac jesieni i jakiejs normalnej temperatury powietrza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Termin na 25 listopada IP: *.* 23.08.01, 14:39 Renatko,Protestuje - ja sie urodzilam 11 w niedziele co prawda wtedy to jeszcze nie bylo swieto a przynajmniej nie oficjalne. Co prawda czesto musze walczyc ze soba ale pracuje bardzo duzo.Powodzeniakamila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Termin na 25 listopada IP: *.* 26.08.01, 21:37 Czesc Kamila, Dzieki za pocieszenie, nie będę "wstrzymywać" na siłę . Oczywiscie zartuje, najwazniejsze, zeby było zdrowe. Podjrzewam zreszta, ze i tak sie urodzi około 8-10-tego, bo tak wychodzi z USG (jeszcze ani razu nie podał pozniejszego terminu). Chyba, ze pojdzie w mamusie i postanowi urodzic sie dwa miesiace wczesniej, ale mam nadzieje, ze nie.Pozdrawiam, Renata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Termin na 25 listopada IP: *.* 23.08.01, 14:27 Witam,Ja mam termin na 28/11. Wiem, ze jest to dziewczynka. Jak na razie to ma byc Matylda. Mam rowniez 14-letniego syna.Podrowienia dla wszystkich listopadowych i nie listopadowych mamus.kamila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Termin na 25 listopada IP: *.* 26.08.01, 21:57 Kamila!Mamy to samo imie i prawie ten sam termin, 25/11/2001!Mam rowniez synka (19miesiecy) i ... tylko stworzyciel i lekarz USG wie kto sie pojawi za dwa miesiace Serdeczne pozdrowienia,Kamila kamila napisała/ł:> Witam,> Ja mam termin na 28/11. Wiem, ze jest to dziewczynka. Jak na razie to ma byc Matylda. Mam rowniez 14-letniego syna.> Podrowienia dla wszystkich listopadowych i nie listopadowych mamus.> kamila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Termin na 25 listopada IP: *.* 27.08.01, 14:48 Brdzo mi milo. Do tej pory poznalam tylko jedna kamile.Napisz cos wiecej o sobie. Pozdrawiamkamila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Termin na 25 listopada IP: *.* 24.08.01, 12:05 Ja mam termin na 22 listopada, ale twierdzę, że urodzę trochę później - może 25 lub 27.Czuję się już lepiej - bo do niedawna strasznie dokuczały mi poranne nudności i wymioty. Przytyłam jakieś 11 kg i już mój krzyż wysiada. Mamusią zostanę drugi raz ponieważ mam 2,5 letniego synka. Teraz chciałabym córeczkę - ale nie koniecznie. Niestety jeszcze nie wiem co będzie. Dopiero 30 sierpnia mam wizytę i badanie USG. Nie mogę się doczekać.Maleństwo jest bardzo ruchliwe, co wytrąca mnie z równowagi zwłaszcza w czasie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Termin na 25 listopada IP: *.* 24.08.01, 12:53 Czołem listopadowe Mamy!Wg kalendarza przyszłej mamy (czyli ostatniej miesiączki - kiedy to było???) poród wychodzi mi na 14 listopada, ale na ostatnim USG lekarz określił datę na 10 listopada tj. wg długości nóżki i przekroju klatki piersiowej. Upewnił nas również o płci - wymarzony synek tatusia. Weszłam właśnie w 29 tydzień ciąży, do tej pory właściwie nie narzekałam, ale ostatnio mam straszne problemy ze snem. Wynika to nie tylko z przymusowej pozycji spania(nieszczęsny lewy bok) ,ale i z powodu tego małego "rozrabiaki", który w dzień właściwie cały czas leniuchuje, natomiast jak tylko wyciągnę się w moim lóżeczku zaczyna buszować i szukać mojego kręgosłupa. Mam nadzieję, że gdy ujrzy światło dzienne, to będzie robił akurat odwrotnie... Trzymajcie się ciepło (sic!) i byle do listopada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Termin na 25 listopada IP: *.* 24.08.01, 13:53 Drogie listopadowe Warszawskie Mamy, mam pytanie czy jesteście już zdecydowane na szpital i formę porodu (rodzinny...) Jeśli mogłybyście to napiszcie gdzie się wybieracie i jakie są Wasze opinie o innych placówkach.Ja osobiście mam w planach Żelazną i jak najbardziej poród z mężem (o ile w ostatniej chwili nie zmieni zdania, albo ja). Mam bardzo dobre zdanie na temat fachowości personelu i opieki - w zeszłym roku rodziła tam moja siostra i była zadowolona. Zastanawiam się też nad Inflancką w odwodzie, ale z nic na świecie nie chcę na Madalińskiego. Co Wy na to ????Przepraszam Mamy spoza Warszawy, ale też możecie powiedzieć jak to widzicie. A wogóle to marzy mi się poród w wodzie !!!!!!Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Termin na 25 listopada IP: *.* 24.08.01, 15:51 Witam Was serdecznieJa termin mam na 18 listopada. Prawdopodobnie bedziemy miec coreczke. Troche nie mozemy zdecydowac sie na imie, ale jeszcze duzo czasu przed nami (musimy zdazyc tylko przed porodem, poniewaz w Szwajcarii gdzie mieszkamy imiona podaje sie przed porodem). Czuje sie dobrze, choc wolalabym aby choc troche spadla temperatura na zewnatrz.Pozdrawiam wszystkich.Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Termin na 25 listopada IP: *.* 27.08.01, 05:41 Hej! Ja wlasnie zaczelam 30 tydzien ciazy. Termin mam na ok. 5 listopada, ale moja lekarka powiedziala, ze bedzie czekac do 11.Na ostatnim USG lekarka powiedziala, ze jest pewna ze to dziewczynka (wiec bedzie Izunia), ale jesli sie pomylila to bedzie Krzys.Izunia jest bardzo ruchliwa wczesnie rano (np. teraz ), oraz wieczorami.Od poczatku ciazy przytyalm nie cale 10kg (czy to za malo?).Pozdrawiam wszystkich,Suzann Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Termin na 25 listopada IP: *.* 27.08.01, 07:13 Suzann 10kg to wg mnie bardzo dobra waga! Ale dla pewnosci mozesz wejsc na strone: http://republika.pl/ona_i_on/maluchy/tematy/ciaza/zaczyna_waga.htm Znajduje sie tam tabela masy ciala, ktora sobie mozesz wydrukowac po to by kontrolowac przyrost wagi i to juz od 1 tygodnia ciazy. Ale wydaje mi sie ze Ty juz chyba nie bedziesz tym zainteresowana, bo 30 tydzien to prawie koncowka...Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Termin na 25 listopada IP: *.* 27.08.01, 10:15 Cześć Dziewczyny, ja mam termin na 17.11., ale myślę że dzidziuś urodzi się wcześniej (mam nadzieję że nie w moje urodziny - tzn. 3.11); co do imion to mamy z mężem mały dylemat, jeżeli będzie chłopiec to będzie Mateusz Kamil, ale jezeli bedzie dziewczynka to wg mnie powinna byc Martyna Anna, a mój mąż obstaje aby była Anna Martyna, więc ustaliliśmy, ze jeżeli nie będzie to mój wymarzony synek to w ostateczności po porodzie będziemy rzucać monetą co do wyboru kolejności imion dziewczynki; na razie codziennie cicho podśpiewuję do mojego brzuszka "Córeczko wolałabym abyś była chłopcem ..." - to tak raczej w ramach żartu, bo najwazniejsze żeby było całe i zdrowe - a co to już sprawa drugorzędna.Pozdrawiam przyszłe listopadowe (i nie tylko) mamusie. Odpowiedz Link Zgłoś