Dodaj do ulubionych

Moderator Salonu

IP: *.* 31.08.01, 09:29
Proponuje aby moderator Salonu jeśli takowy już istnieje w porozumieniu z moderatorami e-mamy i innych forów ustalili ramy tematyczne poszczególnych forów. Jeśli ustalimy sobie taki porządek teraz na początku nie będzie dezorientacji i pretensji co do kwalifikacji postów.Jeśli bedzie to rozsądny i czytelny podział sądzę że kazdy z nas zastosuje się i nie będziemy sobie "wchodzić w drogę" z wątkami.Pozdrawiam Anja
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Moderator Salonu IP: *.* 31.08.01, 09:39
      Ha, ha , a jak w zeszłym tygodniu w dwóch postach pytałam o granice emamy i salonu, to nikt nie podjął tematu - poza Agatą ,ktora wyraziła nadzieję ,że jakoś sami wyczujemy co gdzie. No to teraz mam złośliwą satysfakcję - a nie mówiłam ;-)Nadal jednak stawiam pytanie: co z tematami typu "chrzest dziecka" czy "ślub kościelny"?? A może dopiero w momencie, gdy dyskusja wymknie się spod e-mamowej kontroli to zostanie odesłana do Salonu?
      • Gość: guest Re: Moderator Salonu IP: *.* 31.08.01, 10:24
        No niestety Wiesiu. Taka milcząca strategia jest najlepsza - nikt nie zarzuci Ci niekonsekwencji w momencie gdy coś Ci się nie spodoba i uznasz, że warto to wyrzucić "bo tak". Oczywiście nie do Ciebie "piję".
    • Gość: guest Re: Moderator Salonu IP: *.* 31.08.01, 10:21
      Moim zdaniem moderator salonu wydaję się być póki co niepotrzebny. Moderowanie jest potrzebne w momencie, gdy zdarzają się osoby niekulturalne, które sieją ferment i obrażają innych. Do tematyki Salonu pasuje wszystko, więc nie ma potrzeby przenosić postów niezgodnych z tematem (chyba, że ktoś przez pomyłkę coś umieści tu, a nie np. w dziecku, ale na takie wyjątki to pewnie Marcin wystarczy).Co do tematyki e-mammy, to obawiam się nigdy sie nie dowiemy. Przenoszone wątki wykazują kompletny brak konsekwencji. Sądząc po wypowiedziach Agaty, nie ma ona żadnej koncepcji i przenosi, to co według chwilowego kaprysu uzna za niepotrzebne na e-mamie. Szkoda bo niektórzy mogą się przez takie przenosiny poczuć nieswojo - w końcu nikt nie chce innym wchodzić w paradę. Jest to sytuacja może i nie do końca jasna, ale nie ma co dramatyzować - nikomu się krzywda nie stanie jak znajdzie się w Salonie.
      • Gość: guest Re: Moderator Salonu IP: *.* 31.08.01, 11:02
        To może póki co niech każdy będzie sam sobie moderatorem?????:)Pozdrówka Anja
      • Gość: guest Re: Moderator Salonu IP: *.* 31.08.01, 14:24
        KvM, chyba nie masz powodu do narzekania na mnie. Jak do tej pory nie rozrabiałam chyba za bardzo na forum. Moje kaprysy nie dały się nikomu we znaki, jak sądzę. Czytając Twoje słowa widzę swój obraz jako potwora mieszającego na forum, przenoszącego wątki, gdzie popadnie i jak mu się podoba. Powstał salon, Marcin poprosił o sugestie tematów do przeniesienia. Podałam propozycje, zostały przeniesione (tak to działa, nie ja to robię technicznie). Na początku nie było w ogóle moderatorów, do pewnego momentu było OK, ale potem zaczął się robić zbyt duży bałagan. Kilka osób przyjęło propozycję pracy (czy też pomocy) przy edziecku. Wyglądało mi to na przyjemność i miłe urozmaicenie codzienności. I było.Poszczególne fora są nie dla moderatorów, aby się nie nudzili, tylko dla ludzi piszących na forum. Wiele osób chciało Salonu czy też Hyde Parku i jest. Teraz wszyscy chyba możemy wykazać się dobrą wolą i zamieszczać swoje wątki tam, gdzie uważamy, że powinny być. Ja obiecuję, że nie będę nikomu robić na złość i dawać ujścia swoim kaprysom na forum (w gruncie rzeczy nie mam zbyt wiele czasu na to, pracuję i na szczęście mam co robić). Ostatnia rzecz: jeśli wielu z nas chciało tego Salonu, dlaczego teraz zachowujecie się jakbyście byli obrażeni i żądacie zasad. Chyba aby udowodnić, że to nie był dobry pomysł. Nie widzę innego wytłumaczenia. Ktoś tu kiedyś powiedział, że forum tworzy większość. OK, niech większość pisze co chce i gdzie chce, a wtedy może okaże się, że Salon rzeczywiście był niepotrzebny. Ale patrząc w ten sposób możemy dojść do wniosku, że wszystko inne też może być w jednym worku (jak na innych forach dziecięcych). PozdrawiamNieco rozżalonaagataP.S. Marcinie - jeśli to czytasz - nie martw się, nie przejmuję się ZA bardzo. Już jestem dużo bardziej zdystansowana tej "pracy" niż kiedyś.pozdrawiam Cięagata
        • Gość: guest Re: Moderator Salonu IP: *.* 31.08.01, 14:54
          Agato,Po kilkudniowej burzy jaką wywołał mój post na e-mamie dot. niedelikatnych tematów stwierdziłam że Salon to dobry pomysł i nadal tak uważam. Ja osobiście cieszę się że jest.Zaproponowałam ze swojej strony abyśmy ustalili sobie co piszemy i gdzie a intencją moją było dobro i zadowolenie ogółu. Ale jak to zwykle jest nie da się zadowolić wszystkich na raz.Jeśli przenosicie posty to pewnie jako "staff" forum dobrze wiecie co robicie.I nie bądź już rozżalona bo dziś piątek i weekend hurra :)Anja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka