Dodaj do ulubionych

lek na plucka

IP: *.* 03.09.01, 09:23
czesc! czy ktoras z was dostawala zastrzyki na poprawienie pluc dziecka( dexacoś), slyszalam ze potem dzieci maja wiele problemow i potrzebne sa rehabilitacje, czy to prawda ? aha i czy bolaly was potem dlugo posladki?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: lek na plucka IP: *.* 03.09.01, 13:16
      Ja dostałam zastrzyki z dexawen jak byłam między 26 a 28 tygodniem ciąży. Miałam ciążę zagrożoną ( nadciśnienie ). Moja córcia urodziła się w 38 tygodniu ciąży, nie wymagała żadnej rehabilitacji, rozwija się bardzo teraz dobrze a nawet jest duzo większa niż jej rówieśnicy. Osobiście nie spotkałam się z tym żeby były efekty uboczne u maluszków ( przeleżałam prawie całą ciążę w szpitalu, ile naprawdę dużo dziewczyn miało zastrzyki z dexavenu a ich maleństwa naprawdę były zdrowe ). Nawet jeśli maleństwa były chore to napewno nie z powodu dexawenu np moja córcia była niedotleniona i miała później infekcję ale to nie było z powodu dexavenu tylko dlatego że ja miałam cały czas naprawdę wysokie ciśnienie.Co do bolesności. Nie są aż tak bolesne. Napewno są mniej bolesne od magnezu czy pyralginy w zastrzyku. I nie powodują zrostów. Po zastrzyku dobrze rozmasuj sobie pośladek.PozdrawiamAnia z cócia Olcią
    • Gość: guest Re: lek na plucka IP: *.* 03.09.01, 13:41
      Czesc fiola,dostawam rowniez zastrzyki z daxavenu. Z tymi problemami i rehabilitacja to nieprawda. Te zastrzyki tylko pomagaja pluckom, gdyby dziecko urodzilo sie przed terminem. Dzialanie serii (6 zasztrzykow co 8 godzin) jest na ok. 10 dni, czyli dostaje sie nastepna serie, jesli nadal jest zagrozona ciaza przed terminem.Posladki nie bola bardzo potem, ani w trakcie zastrzyku. Na pewno bardziej bola posladki po zastrzyku z no-spy...Pozdrowionka - Patyk :sol:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka