Dodaj do ulubionych

Ja chcę spać!

IP: *.* 18.09.01, 07:58
Help - bo wielka zaprawdę jest moja niedola!mam dziecię prawie roczne, karmione piersią (chociaż teraz tylko raz na dobę). No i budziła się w nocy, więc ją karmiłam (przeciętnie dwa razy). A potem przeczytałam, że podawanie dziecku herbatki może sprawić, że nie będzie chciało piersi i zacznie przesypiać noce. Zaczęliśmy to praktykować miesiąc temu. Owszem zmiana jest - zamiast "na cycusia", budzi się na herbatkę ...... i to nie dwa, tylko pięć razy w nocy, w dodatku potem często nie może zasnąć. A my do pracy - półżywi.Mała ma apetycik niezły, dostaje grysik na kolację, więc głód chyba odpada.Napiszcie, czy są jeszcze jakieś inne sposoby, aby zapewnić sobie przespaną noc. Ewentualnie, może ktoś mnie nakieruje na jakis temat, który już był?No bo czy to możliwe, żeby dziecko wypijało w nocy pół litra płynu? A pić musi, noszenie na rękach nic nie daje...Pomocy....
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Ja chcę spać! IP: *.* 18.09.01, 08:19
      Aga!U mnie to samo!!! Koszmar :wrzask: ! Gaba budzi się ostatnio 2 razy, ale to pewnie znowu chwilowe. Standardowo pije 3, 4 razy w nocy. Kiedy wstaje rano, najczęściej jest przelana. No bo ileż można wypić! Ja pocieszm się tym, że w ciągu dnia jest tak grzeczna, że nie mam się na co użalać, więc sobie nie śpi w nocy dla "dobra mamusi". Niech ma o czym pogadać na forum ;) .Tak jak Ty czekam na radę, ale myślę, że tu tylko czas pomoże.Magda :hello:P.S. Buziaki dla małego Grajca od zaglądającej na dwóch nóżkach w każdy kącik Gaby!
    • Gość: guest Re: Ja chcę spać! IP: *.* 18.09.01, 08:47
      Skąd ja to znam? :DU nas metoda "na wodę" - zawiodła. Pomogła flacha mleczka, ok. oo - 01 w nocy. Obdaja flachę i zasypia. Ok. 4 rano picie, 5, 6 pobudka definitywna i do pracy rodzice. Wstawać, grasować, łobuzować!W porównaniu do gehenny którą przeszliśmy to już czysty komfort.Pozdrawiam Ada :sleep: i roczna Magda :bounce:
    • Gość: guest Re: Ja chcę spać! IP: *.* 18.09.01, 09:02
      Adziu. Były już gdzieś posty na formu na temat "nadmiernego picia z butelki". Dodam, że ja też posiadałam ten problem i niestety jedyna metodą było całkowite odstawienie butelki na rzecz kubka. Do kubka dziecię budziło się rzadziej ale jak to wprowadziłam- Gaba miała mniej wiecej 1,5 roku. Zaznaczam jeszcze ,że piła wyłącznie wodę (zęby)- więc mozesz sobie wyobrazić 2- 3 butle czystej wody wypijanej w nocy. Koszmar. Ponieważ nie ma coś za nic- w zamian do tej pory mamy smoczka- ale Gaba przesypia wreszcie prawie całe noce.
      • Gość: guest Re: Ja chcę spać! IP: *.* 20.09.01, 08:35
        Temat o spaniu przekształcił się w wątek o piciu :-). U mnie też koszmarek. Michaś (półtora roku) w nocy nie śpi. Wstaję do niego co 3 godziny jak do maciupkiego bobasa. Najlepsze jest to, że on wcale nie chce nic wypić mimo moich usilnych starań (butelka). On się budzi, żeby sobie cyca w buzi potrzymać, nawet czasem ani łyka nie pociągnie. Próbowaliśmy różnych metod włącznie z pokazywaniem kilku pomieszczeń i tłumaczeniem, że mamy nie ma, ze pojechała autem (pojechanie autem to recepta na wytłumaczenie braku mamy - w ciągu dnia działa niezawodnie). Po pięciominutowym wrzasku (zamknięte oczy i zero kontaktu z tatą) załamuję się i idę do niego. Mam jednak nadzieję, że będzie lepiej.Ostatnio zaczynamy odnosić sukcesy dziś w nocy raz usnął bez mamy u taty w łóżku. Pocieszam się, że lepsze tyle niż nic. Ludzie spałam 5 godzin!!!! Adzia ja też w pracy wyglądam jak duch a najgorsza jest poranna jazda samochdem a to ze 30 kilometrów. RENIK
      • Gość: guest Re: Ja chcę spać! IP: *.* 20.09.01, 08:37
        Sorki Kaśka ten post miał być piętro wyżej RENIK
    • Gość: guest Re: Ja chcę spać! IP: *.* 18.09.01, 10:03
      To straszne, ale dzięki Waszym postom odczułam niebywałą ulgę - moje dziecie (8m) odkąd skończyło dwa miesiące przesypia całe noce - pada o 8 wieczór, budzi się o 6:30 na wczesne sniadanie by znów sobie pospać z godzinkę czy dwie. Teraz co prawda trochę wariuje - bo ząbkuje i dlatego w domu "wielka tragedia" bo Piotrus potrafi obudzić się koło 5 i tylko butla jest w stanie go uspokoić. I znów zasypia. Słodkie dziecko.Wiem, że to trochę nie na temat, ale wybaczcie. Tak mi się ciepło na duszy zrobiło, gdy pomyslałam o mym kocurku.A Wam wszystkim życzę wielu przespanych nocy.
      • Gość: guest Re: Ja chcę spać! IP: *.* 18.09.01, 10:16
        Widzisz, jak zielenieję z zazdrości? ;-):hello:
        • Gość: guest Re: Ja chcę spać! IP: *.* 18.09.01, 11:12
          Żle! Nie miałas zzilenieć z zadrosci. Swoim postem nie chciałam nikogo urazić. Współczuję Wam wszystkim, które nie dosypiacie po nocach. I naprawdę życzę wiele godzin kolorowych snów. Pozdrawiam!
      • Gość: guest Re: Ja chcę spać! IP: *.* 20.09.01, 10:47
        Cześć!Możemy sobie podac rękę! Moja Zuzka zachowuje się identycznie, jak twoje dziecię - pada troszke później, bo około 21, ale spi do 6-7 rano. Naprawdę, mało sie męczyłam po nocach, bo tylko do 4 miesięcy (ale wtedy sie budziła 2 razy, ale za to potrafiła nie spać w nocy 3 godziny...)EWA
    • Gość: guest Re: Ja chcę spać! IP: *.* 19.09.01, 14:56
      A na nas chyba już przyszedł czas. I to czas najwyższy, bo Julka ma już 20 miesięcy. Do tej pory piła w nocy cycusia, odstawiłam ją parę tygodni temu, nie podając w zamian nic - jak już po myciu ząbków, to tylko woda przed snem. W nocy budziła się, przychodziła do mnie się poprzytulać i zasypiała. No i najświeższe wiadomości - zasypia wprawdzie potwornie późno, ok. 22 - 23, co też jest uciążliwe, ale śpi jednym ciągiem do 7 - 8. Baaardzo długo na to czekałam. No i kolejny plus - nie siusia w nocy, nie używamy już pieluch. Życzę Wam jeszcze trochę wytrwałości i wiele cierpliwości w oczekiwaniu na ten piękny moment!
    • Gość: guest Re: Ja chcę spać! IP: *.* 20.09.01, 06:53
      To ja swoje "pięć groszy" dorzucę! Mały ma 2 latka i 8 m-cy i też się awanturuje, co noc!Ale to jak!Budzi się co godzinę, dwie, wciągu nocy obciąga 2-4 flaszki po 250 ml herbaty (z wodą próbowałam ale stwierdził że "cie helbatki"). Aha tak jest od urodzenia, do tej pory przeżyłam 3 noce kiedy to zbudził się 1 raz, a było to kiedy połamały mnie korzonki. Ale jak widzę nie jestem w tym osamotniona. Bo jak na ironię wszytkie dzieciaki w mojej rodzinie i znajomych spią jak kamienie.Pozdrawiam niewyspaneMarta
      • Gość: giera Re: Ja chcę spać! IP: *.* 20.09.01, 09:35
        DziewczynyMój Kuba ma 15 miesięcy i tez budzi się co noc po kilka razy a teraz idą trzonowe zębiska i ma katar to i po kilkanaściz razy. Ale mi to nie zawsze przeszkadza , nie wstaje do niego bo śpi z nami, daje mu herbatkę lub cycusia i zasypiam, czasami budzi mnie odgłos wysysanego powietrza z butelki przez me dziecię - tak mocno śpię....
    • Gość: guest Re: Ja chcę spać! - zemsta jest słodka ;-) IP: *.* 20.09.01, 10:33
      Hehehe, pożyczyliśmy kamerę i nagraliśmy nocne występy Dominisiaka. Za parę lat zobaczy ile zdrowia nas kosztowała ;-) i że ma kochać mamusię. Nie ma jak trochę poczucia humoru.A w ogóle to już wiem o co chodzi - zęby! Codzienie ma jakiś nowy ząbek, jak tak dalej pójdzie, to wychowam rekina!Pozdrowienia :hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka